Angeltjes
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft lang geduurd maar hier zijn we ermee : kritiek op Obama is racisme

 

 

Bestand:Five Presidents 2009.jpg

Op een rijtje : de ouwe Bush, Hoessein, de jonge Bush, de sigarenfabrikant en de Pindaboer.

De vijandige gevoelens die de laatste tijd geuit worden jegens Barack Obama en de zware kritiek waaronder de Amerikaanse president te lijden heeft, hebben te maken met racisme.  Dit wordt gezegd door oud-president  en Obama's partijgenoot Jimmy Carter in de nieuwsshow NBC Nightly News. Het doet Carter veel pijn aan het hart, want "wij moeten respect opbrengen voor ons staatshoofd". 

De 85-jarige krasse ex-pindaboer uit Georgia is ontzet over de "majesteitsschennis" die zijn opvolger moest ondergaan toen die tijdens zijn speech in het Huis van Afgevaardigden door een Republikein toegesnauwd werd : "U liegt".  Ook dat incident situeert Carter in het raam van het onderhuidse racisme.

We brengen het even in herinnering : Na Nixons gedwongen aftreden ingevolge het Watergateschandaal, werd deze opgevolgd door Gerald Ford, die grondwettelijk daartoe gemandateerd was en over wie men het vlug eens was, dat deze man niet geschikt was voor het ambt. Hij had zich trouwens nooit kandidaat gesteld voor het presidentschap, dus het viel hem nauwelijks kwalijk te nemen. 

De weg lag toen open bij de presidentsverkiezingen in 1977 voor de Democraat Jimmy Carter.  Helaas wist deze brave man er ook niet veel van te bakken. Ja, hij had ooit een UFO gezien, beweerde hij, wat natuurlijk niet iedereen overkomt.  Amerikanen die in hun ambassade in Teheran gegijzeld werden gehouden, kon Carter niet bevrijden.  Noch met diplomatieke gesprekken, noch met een jammerlijk mislukte militaire interventie.  Hij is een van de presidenten die na zijn eerste termijn door de Amerikanen weggestemd werd en opgevolgd door de sympathieke Republikeinse filmacteur  Ronald Reagan.  Die wordt nu nog bestempeld als een van de populairste presidenten ooit. 

Dus deze Jimmy Carter, die in 2002 een Nobelprijs voor de Vrede ontving, is verontrust door de kritiek op Obama die zoals heel de wereld weet een zwarte is.  Iedereen die kritiek heeft op het beleid, zal van af nu  twee keer nadenken om deze tot uiting te brengen, denkt Carter. Alsof de tegenstanders van Obama niet van het eerst uur af beseft hebben, dat zij op eieren moesten lopen.

Het is steeds en overal hetzelfde liedje in de wereld die eens onze vrije wereld genoemd werd : wie een woord van kritiek heeft op de gekleurde medemens of de jengelende aanhanger van de godsdienst van de vrede, is een racist. Nazi klinkt ook goed en dan heb je nog de fascist en de Hitlerfan.

En dat alles wordt beweerd met een onbewogen gemoed en in de overtuiging dat de democratie gediend is met dit soort goedkope vergelijkingen, die vermijden dat het échte debat wordt gevoerd.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De speech van Geert Wilders in de Tweede Kamer

 

Zoals een van onze lezeressen suggereerde : verander de namen van de politici en je leest een beschrijving van de toestand in het land B

Het is over. Dit kabinet is vastgelopen, als een oude auto die vastzit in het mulle zand. Het piept nog een beetje, het kraakt. Iedereen kan zien dat het beestje nooit meer een meter zal rijden. De accu is leeg. Het is voorbij. Voorzitter, het zou om te lachen zijn als het niet ging om de toekomst van Nederland. Dan kon je pret hebben om dat clubje hulpelozen dat angstig door de beslagen ruit naar buiten kijkt, hopend dat iemand ze kan vertellen welke kant ze opmoeten. Ze weten zelf, als je goed kijkt, dat er geen redden meer aan is. Dat ze alle verkeerde beslissingen hebben genomen en dat ze geen acht hebben geslagen op het bordje ‘moeras linksaf’. Maar ze gingen toch linksaf. Omdat hun ideologische TomTommetje al sinds de sixties staat afgesteld op ‘linksaf’. Ze kunnen niet anders. Wouter achter het stuur, André in het babyzitje en Jan Peter die alles best vindt zolang zijn partij maar voorin mag zitten.

Ze hebben nog geprobeerd wat ballast overboord te zetten. Mevrouw Vogelaar werd aan een boom gebonden, Aboutaleb stapte met al zijn paspoorten al uit in Rotterdam, Van Geel had het liefst de afslag Brabant gepakt om Commissaris van de Koningin te worden, Jan Peter roept steeds: “Ik wil naar Brussel” en Al Gore-papegaai mevrouw Cramer tettert vanaf de achterbank: “Niet zo hard rijden, dat is slecht voor de ijsberen!” De enige route die de PvdA voorstelt is om een paar extra rondjes te rijden op de grachtengordel.

Minister-president, stop er toch mee. Stuur die roestbak nou naar de sloperij. Incasseer die slooppremie. Het heeft geen zin meer. Er is maar één reden waarom het kabinet doorstrompelt. Dat is de angst voor verkiezingen.

Ik begrijp dat wel. Ik snap het. Als Nederland namelijk mag stemmen, dan zal het laten zien dat het vooral op 1 plek crisis is… en dat is in het kabinet. Dat de mensen van Balkenende/Bos vooral goed waren in het gooien van miljarden richting de krijtstrepen, naar de grote banken. Als Nederland mag kiezen, dan kiest het tegen de graaicultuur, de dikke vette bonussen en de bijbanenbeunhazerij. Hoe durft het kabinet de gewone burger te pakken terwijl ze tegelijkertijd miljarden uitgeeft aan banken en linkse hobby’s, en honderden miljoenen voor de 19.000 asielzoekers die ons volgend jaar te wachten staan, ongeveer een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Als Nederlanders mogen zeggen hoe ze denken over bezuinigingen, nou dan kan ik u nu wel voorspellen: dan worden de zorg, de politie en het onderwijs ontzien. Daar mag volgens Nederland niet op worden beknibbeld. Wel gaan de grenzen acuut dicht voor nog meer gelukszoekers. Dan gaat de kraan voor ontwikkelingshulp dicht en gaan er miljarden minder naar die bureaucratische moloch, de Europese Unie. Dan zal de linkse publieke omroep het met veel minder geld moeten doen en komt er geen dure JSF.

Als de kiezer het voor het zeggen krijgt, dan past de fractie van de Partij van de Arbeid in een Mini Cooper. Wegkijken heeft geen zin meer. De vastgelopen coalitie kan zijn hoofd diep onder het dashboard steken, de kiezer staat te springen, die telt de dagen tot de verkiezingen, uiterlijk op 11 mei 2011. De kiezer wil een nieuwe Kamer en een nieuw kabinet in plaats van dit stelletje hulpelozen in dat vastgelopen autootje.

Maar, eerlijk is eerlijk, er wordt door dit kabinet ook veel bereikt. Zo gaat het goed met de integratie…

Lees verder : hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Het deksel op de neus

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze planeet gezien vanuit de ruimte op de grens tussen licht en donker

 

 

 

Stilstaande beelden met geografische aanduidingen en zachte begeleidende muziek. Wie liever met de voeten op de grond blijft, vindt dit maar niets.

Bijlagen:
Aarde.pps (1.8 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greet Rouffaer op een schandalige manier vernederd !

 

 

Greet Rouffaer (de nicht van Senne) en uitsluitend bekend bij het grote publiek als dokter Nellie uit Wittekerke en als slachtoffer van een gasontploffing werd door de producenten van de musical "The Sound of Music" uitgenodigd op de première.  Zij mocht met haar huidige echtgenoot plaatsnemen ergens  op balkon, waar zij tussen het gewone volk zat.  In het eliteblad "Dag Allemaal" beklaagt zij zich, dat ze nog nooit in haar leven zo vernederd is geweest. De Frut neemt het geweeklaag over en wij, met ons grote hart voor artiesten van het zesde knoopsgat, betuigen graag onze deelneming aan Greet voor deze mensonterende blijk van miskenning. 

 @ Gazet van Antwerpen


16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert wil hoofddoekentaks

 

Kassa, kassa !

Geert Wilders heeft vandaag de invoering van een 'hoofddoekjesbelasting' bepleit. In het debat over de rijksbegroting voor 2010 stelde hij voor om zo'n belasting à 1000 euro per jaar in te voeren. Wie een hoofddoekje wil dragen, moet eerst een vergunning vragen, aldus Wilders.

De PVV-leider noemde zijn belasting een 'kopvoddentax'. Als die wordt ingevoerd, gaan we eindelijk wat terugverdienen aan de islam, zei Wilders. Volgens hem vervuilen de moskeeën, de hoofddoekjes, de mannen met baarden en lange jurken het beeld in de Nederlandse straten.

Mocht de Heer Wilders lid zijn van het belgische parlement en een dergelijk voorstel formuleren, hij zou gevankelijk weggevoerd worden.

Bron : Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congolese Republiek zet stap in Ruimtevaart

 

 

Raketlancering in de Congolese Republiek in aanwezigheid van diverse ministers. Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor de Congo. Volgende lancering zal een Congolese rat mee de ruimte ingaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke interpelleert in Euro-parlement over OPEL

 

 

Frank Vanhecke zwengelt in het Euro-parlement de problematiek van de sluiting van de Antwerpse Opelvestiging aan en wijst op de verantwoordelijkheid in dit dossier van de Europese Commissie.  Een duidelijk pleidooi voor het behoud van de tewerkstelling, zoals we dit mogen verwachten van de mensen die steeds ondubbelzinnig gepleit hebben voor Opel.  Een flutopmerking : het is Opel zoals tunnel en niet Opél, want het is ook niet Pummél. Voor de rest : dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko zet politie in tegen ramadan-overtreders

 

 

Zes jonge Marokkanen worden vervolgd wegens „poging tot het aanzetten tot het verbreken van de vasten in het openbaar” tijdens de ramadan, de islamitische vastenmaand die nu gaande is.

De beklaagden protesteerden met hun actie van zondag in Mohammedia, 80 kilometer ten zuiden van Rabat, tegen een wet die het niet-naleven van het vasten vasten straft, aldus een veiligheidsfunctionaris.

Het was voorzover bekend de eerste keer in Marokko dat een groep mensen in het openbaar het recht opeiste om tijdens de ramadan niet te vasten. De raad van islamitische rechtsgeleerden van Mohammedia heeft hen als „agitatoren” gebrandmerkt.

@ NRC

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Barroso, de tweeling + Aanpassing 16 u

 

  

Barroso werd deze namiddag 16 september herverkozen als Commissie-voorzitter door het EP met 382 stemmen, 219 tegen en  117 onthoudingen.

Zoals aangekondigd heeft de Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement vanmiddag tegen de herbenoeming van José Manuel Barroso gestemd als voorzitter van de Europese Commissie. Door zijn beleid van de voorbije vijf jaar staat Barroso immers symbool voor het arrogante opdringen van de nochtans democratisch verworpen Europese Grondwet (herdoopt tot Verdrag van Lissabon), het aanmoedigen van massale nieuwe immigratie en het ontkennen en minimaliseren van de problemen in verband met de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU.

Het Vlaams Belang is verbaasd over de steun aan Barroso van de 'conservatieve en reformistische' fractie waar LDD van uitmaakt. Nog verbazingwekkender is het feit dat diezelfde fractie de ontwerpresolutie 'houdende benoeming van de heer Karel De Gucht als lid van de Commissie' mee heeft ondertekend (de Brit Malcolm Harbour tekende namens de fractie). De harde euro-federalistische lijn van De Gucht is blijkbaar geen probleem, net zoals de sterke aanwijzingen dat hij zich schuldig maakte aan de verkoop van Fortis-aandelen met voorkennis. Tijdens de verkiezingscampagne stelde LDD zich kritisch op over de manier waarop de EU wordt geleid. De legislatuur is nauwelijks begonnen, of de kar is al gekeerd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordine Taouil, moslim-extremist én lid van de sp-a ?

 

 

   

Via-via (oe oeweet oe dat goat nietoewaar) vernemen wij dat moeders slimste, die door de staatsveiligheid werd omschreven als een wahabistische salafist lid zou zijn van de socialistische partij-anders. De moslim extremist zou meegewerkt hebben aan de verkiezingscampagne van Patrick Janssens, alias burgemeester Slaapmans.

ATV wist alleszins te melden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 dat Taouil mogelijks de vijfde plaats op de lijst zou bekleden. Het bericht werd ontkend maar toenmalig Schepen Tuur Van Wallendael gaf wel toe dat Taouil één van de mensen is aan wie wordt gedacht om op de sp.a-lijst te gaan staan.

Het minste wat men mag verwachten, is dat de 0000 vanavond een rechtstreekse straalverbinding realiseert  tussen het appartement van Janssens naar de studio's van Terzake, zoals bij Bruno Valkeniers die zich moest uitspreken over de nazi-onthaalmoeder vanuit zijn tuin.

Ik hoor het benepen stemmetje van het fanatieke Gelaarsde Vrouwtje al piepen : "Zoude het denkbaar zijn  dat uw Nobele Partij, zeer Hooggeachte Heer Burgemeester,  leden heeft die aanpappen met extremistische islamstromingen ? Neen toch, dorst ik te denken ? " 

Waarop de Moedige Slaapmans : "Het zal niet meer gebeuren, Vrouwtje, het was een abuus, ik ben niet verantwoordelijk. "

Het Gelaarsde Vrouwtje : " Allah zij geprezen in den Hoge en dan nu over naar Bart de Wever om te horen wat die Wijze Man over heel deze affaire denkt."

Wat is het goed toeven in dit heerlijke land.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morele steun voor Opel uit Wallonië

 

 

"Faut vraiment être c.. pour acheter une opel, voiture de ménapien." Rolling Eyes

 

Je moet wel volslagen kloot zijn, om een Menapiërsauto als Opel te kopen

 

Met dank aan Lucky9 (uit een lezersbrief in een Wallox-Brux krant waar de Standaard graag mee samenwerkt om de wederzijdse solidariteit te benadrukken en het begrip aan te wakkeren)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse militaire moslims met het leger naar Mekka.

 

Op naar Mekka !

Frankrijk, het land dat er prat op gaat dat de scheiding tussen kerk en staat een van de sterke fundamenten is van de natie, zal dit jaar even afwijken van dit scheidingsprincipe.

Wat blijkt, luidens een artikel in islamonline.net ?  Moslims van het Franse leger zullen dit jaar voor hun hajj (bedevaart voor islamkwezels naar Mekka) niet moeten reizen met burgerluchtvaartmaatschappijen maar zullen vervoerd worden  met militaire vliegtuigen, vertelt met veel trots kapitein Mohamed-Ali Bouharb. Reis en verblijf worden georganiseerd door het Franse ministerie van oorlog, dat weldra zijn naam zal wijzigen in ministerie van oorlog en kwezelarijen.

De militaire hajj vertrekt half november en de deelnemers betalen ongeveer 3000 euri voor de vlucht + verblijf, een pak lager dan de tarieven die de privé-bedevaarders afdokken.

Als rechtvaardiging wordt gewezen naar een lang voorbij verleden, dat het leger eveneens trips verzorgde voor katholieke militairen die naar Lourdes wensten te gaan. Ter plekke wordt de organisatie overgenomen door het Arabische leger.

Zoals we ooit konden zien in een documentaire wordt er tijdens dit Mekkagebeuren gezwendeld, gestolen en bedrogen dat het niet mooi is : moslims, die betaald hebben voor een degelijk verblijf, worden met tientallen in kleine kamers of op gangen bij mekaar gepropt, in omstandigheden die hen in Europese thuislanden zou laten balken van "racistische discriminatie".  De Franse militairen zullen niet geconfronteerd worden met dergelijke ongemakken : het ontzag voor uniformen en de rechtsreekse hand boven het hoofd van de Arabische soldaten garandeert hen een comfortabele en veilige hajj.

Tevens vernemen we in dit artikel dat er in Frankrijk 7 miljoen moslims leven.  Er is nog werk aan de winkel.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herman van Molle en de Deftige Dame struikelen over Pieter de Crem

 

 

.

Tijdens de populaire televisiequiz Canvascrack door en met Herman van Molle, haalde de presentator bij een reeks vragen over  defensieminister en Tjeef Pieter de Crem twee kotszakjes boven die hij ter beschikking stelde van de kandidaten. Van Molle is duidelijk niet gecharmeerd door de figuur van de belgische minister van oorlog en hij toonde publiekelijk zijn afkeer op het scherm van de openbare omroep.

Vlaams-nationalisten zijn al jaren de pineut van de misplaatste grappen van het linkse zootje dat de plak zwaait bij de VRT, en dat niet alleen tijdens amusementsprogramma's maar doelgericht en bewust gedurende duidings- en nieuwsuitzendingen. Verwijzen naar "The making of ... Bart de Wever" hoeft niet, maar het is dankbaar meegenomen. Pieter de Crem, join the company van de verdoemden.

Wie hier niet kan om lachen, is de Deftige Dame, de  CD&V-voorzitster Marianne Thyssen . 'Beneden alle peil. Dat was een puur persoonlijke belediging. Wij kunnen dit niet zomaar laten passeren.' CD&V is van plan om hierover in het Vlaams Parlement vragen te stellen aan Mediaminister Ingriet Lieten 'Het gaat ons om het principe dat je niemand op die manier mag beledigen. Pas op, als publiek figuur ben je vaak het onderwerp van humor. En dat is goed, humoristen relativeren alles. Daar zullen wij ons nooit aan storen. Maar wat Van Molle deed, kan echt niet.'

 
Herman van Molle heeft duidelijk op de Scapino-teentjes van de Deftige Dame getrapt. Zij jankt nu als een Hypocriete Trien door te doen alsof de tjeven lachebekjes zijn, tuk op humor : de tjeven zijn mede verantwoordelijk voor de creatie van deze misselijke openbare omroep die al tientallen jaren floreert en groeit op kap van de belastingbetaler als een spreekbuis van het regime.

Wat vinden de lezers van Angeltjes ?  Een poll zal het ons duidelijk maken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallo-Brux reacties op sluiting Opel Antwerpen

 

De Franstalige en Waalse pers volgt ook de perikelen van Opel in Antwerpen.  Wij bouwen een bruggetje naar de lezersreacties in La dernière Heure, een Brusselse liberale krant.

Onze "landgenoten" zijn over het algemeen vrij tevreden over de sociale problemen die hierdoor bij "les flamouches" ontstaan.  "Hoeveel arbeiders van Opel stemden niet voor Vlaams Belang en NVA in Antwerpen, de thuisbasis van de Vlaamse extremisten ?  Dat ze het nu oplossen" ...  Dat is het soort reacties.

Veel leesgenot.

Savat


15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol = Vol

 

Betoging tegen algemene regularisatie illegalen
Maifestatie Antwerpn 15 september 2009


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koraan-uitdaging

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als er wat te doen is, zijn de moslims er bij

 

In Maleisië (60% islamitisch) protesteren moslims tegen de oprichting van een Hindoetempel in hun wwonomgeving. Ze hebben een koe onthoofd en gebruiken de kop als speelbal. Heerlijk toch, die verrijkende multi-culturele en multi-religieuze gemeenschappen : altijd ambiance.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Naegels : Een Diversiteitszoon met een Brilletje *
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Tom Naegels en linkse vrienden van het boek zullen geschokt en verbaasd zijn op deze blog een aankondiging te vinden voor de nieuwe roman "Beleg". Wij weten nochtans wie Tom Naegels is, dit in tegenstelling tot de linkse klapdeuren, die Vincent Gounod de hemel inprezen met zijn Mitterandbiografie, tot ze vernamen dat het om Koen Dillen ging, de godverdomde zoon zonder brilletje van Karel de Slechte.

Verschil moet er zijn en mijn vriend Marc van de Frut van Koekestad schreef het ooit : wij ter rechterzijde zijn veel verdraagzamer dan de kwistenbiebels van links (Marc, vergeef mij, mijn banale omschrijving van jouw citaat in een veel verhevener context)

 

Beleg.jpg

 

Naegels is columnist bij de Standaard waar men hem de vrijheid gunt -denken wij- speelse en slimme stukjes te plaatsen over het leven temidden de diverse mensheid in het Antwerpse. De auteur woont daar echt en heeft ook heel wat contact met de vele strekkingen in die gemeenschap. Hij heeft dat beschreven in zijn roman-vérité (als u ons toelaat even Frans te doen) "Los". En Jan Verheyen heeft dit boek verfilmd.

Literair gaat het goed met Naegels, want overmorgen verschijnt zijn roman "Beleg", een titel met dubbele betekenis.  Wij gaan hem lezen, want Naegels is een van de zeldzame Vlaamse auteurs die na Walter Van den Broeck in staat schijnt enig licht te brengen in de donkere kamer van onze letterkunde.  Tom Lanoye heeft zich uitgeschreven en uitgeschreeuwd ; het is afgelopen met de slagerszoon met het brilletje ; zelfs Hugo Claus zal hij niet opvolgen en dat was nochtans de kleine ambitie. Het zij zo. De Sint Niklase groene praatpaal heeft misschien nog iets in petto na zijn menopauze.

Intussen zou het fijn zijn, mocht de intelligente en politiek-correcte Tom Naegels (voor een keer is dit geen contradictie, wel een jammer feit) zich met zijn parate kennis van de multiculturele maatschappij niet laten verleiden tot platte gemeenplaatsen.  Wellicht overschat ik dan toch zijn intelligentie en kennis of is Baas Ganzendonck hem in bezit aan het nemen ?

In Knack van deze week  lost Tom volgende kwakkel over de islamisering en de enkele linksen die de oogjes openen :

"Nu zie je dat die radicale vrijzinnigen steeds openlijker naar het Vlaams Belang lonken, dat op een praalwagen wordt gezet als de oorspronkelijke klokkenluider, de partij die de durf had om het probleem te zien én te benoemen. Lang voor iemand in de intellectuele elite dat aandurfde."

Dat noem ik nu goedkoop polariseren, zie, en doelbewust insinueren, een praktijk, Tom Naegels onwaardig. Radicale vrijzinnigen ?  Heeft hij het over Benno Barnard die al enige tijd de intellectuele moed heeft de analyses van Dewinter en Wilders vaagweg bij te treden ?  Of doelt Nagels op de 36 ondertekenaars van de petitie tegen censuur in verband met de affaire Dillen, die geringschattend in een verzuurde poging tot gekscheren, door azijnbrouwer Piet de Moor omschreven werden als "trotse heemskinderen op Dewinters ros" ?

Ik ben heel wat ouder dan Tom en ik ga hem iets bijbrengen : radicale vrijzinnigen, mijn zoon, maken al decennialang deel uit van Vlaams Belang, en in brede zin van de Vlaamse Beweging. Ik ben er zo een, en ik ben geen witte merel of een zwarte meeuw, om je beeldvorming niet in de war te brengen, mijn kind.  Het punt is enkel, dat velen van ons niet eens weten van mekaar wie vrijzinnig, katholiek, ongelovig, bekeerd of niks is. Enkel aanhangers van de godsdienst van de vrede, die zouden wij kennen.  Maar voor de rest, Tom, zijn wij al lang in het reine met de ouderwetse tegenstellingen waar het Humanistisch Verbond en de Loge nog steeds hun bestaansreden uit putten.

De voorzitter van VB is een praktiserend katholiek en ik ben een "geboren" vrijzinnige en als wij mekaar ontmoeten, is dat telkens een moment van vreugde. Je moet ophouden met goedkope veralgemeningen en je moet je niet laten misleiden door de praatjes van je schrijvende en taterende collega's van kwalitijdskranten (da's een melige Angeltjesgrap)

Ik ben benieuwd naar je boek, Tom. Het zal weer heel wat autobiografische elementen bevatten, niet ? Dat hoort zo : auteurs putten graag uit hun eigen levensbronnen. Van zodra ze het over andere levens hebben, zitten ze er vaak naast.  En dan verschuilen zij zich onder de paraplu van romancier.  In afwachting dat ze op het ros van een of andere politicus kruipen als trotse heemskinderen, want kinderen blijven het. Met of zonder brilletje.

Ray

* Verwijzing naar Tom Lanoye's "Een slagerszoon met een brilletje".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame Very Lynn (92) : Congratulations - eerste plaats Britse Top 40

 

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!