Angeltjes
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang zegt Neen

 

 

In een paginagroot artikel in Gazet van Antwerpen, zet Filip Dewinter zijn standpunt uiteen in verband met de Lange Wapper. 

Het is NEEN, maar dat wisten we al. Hij legt uit waarom.

Hier klikken voor artikel

(vergrootglas meenemen aub)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney : ditmaal geen Nespresso maar de Verenigde Nazis

 

 

En zo blijft de illusie bewaard, dat u iets betekent en iets te vertellen heeft  : de Nespresso-man wordt ingeschakeld om de Verenigde Nazis populair te maken. Maak eens een video ... Maar zeg vooral niet wat u écht denkt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoute jongeren met politie naar Spanje op vakantie : dàt helpt

 

Lastige Marokkaanse jongeren in Tegelen zijn samen met de wijkagent en de jeugdagent in een busje naar de Spaanse Costa Brava geweest.

“Wij waren daar niet als agent, maar als mens. Je leert elkaar op een ander niveau kennen. Het heeft geweldig gewerkt”, zegt jeugdagent Hendriks in de krant. Sinds de reis schijnt het met de overlast in de buurt gedaan te zijn. Politieauto’s worden niet meer vernield.
Zo. Aan originaliteit in de aanpak van criminaliteit heeft het Nederland nooit ontbroken. In weinig andere landen moeten overvallers hout hakken in de bossen of ondersteken opruimen in verzorgingshuizen. Van werken tussen deugdzaam volk word je een beter mens dan in de gevangenis tegen andere boeven aan te kijken, zo is de redenering. Al weet niemand of dit meer is dan een vrome wens.
Maar dat je met de politie mee mag naar de Costa Brava om weer op het rechte pad te komen, nee dat had ik nog niet gehoord. Dat de criminaliteitscijfers in Tegelen nu een zonniger beeld laten zien, wil ik best geloven. Maar is dit ook blijvend? Want ik weet niet hoe dat bij jonge Marokkanen zit, maar bij mij werken vakanties nooit zo lang. Ik ben al weer vrij snel toe aan de volgende.
Toch: van een verblijf in Spanje schijnt een zekere pedagogische werking uit te gaan. Dat leerde je vroeger al als kind. Stoute kinderen werden door Sinterklaas meegenomen naar Spanje. Alleen had sint het vervoer anders geregeld. Geen politieagenten met een busje, maar zwarte pieten met een zak.

 @ Limburger.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg maar JA zeggen de antwerpse Tjeven

 

 

cd v gaat voluit voor ja stem op referendum
Heylen (links) : "Amai, hier is veul water"
De Peel (rechts) : "Ja, nu nog de whisky"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 7

 

Gisteren aanslag nummer 7 op secretariaat Deurne

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wordt u geen journalist ?

 

We gaan weer iets doen, dat niet mag.

Schrijven over een annonce op deze blog, met het risico dat goegel ons buitenflikkert, want de redactie en de publiciteit zijn totaal gescheiden en het is "verboten" mekaars terrein te betreden.   Daarom deze omzichtige en sluipende benadering. 

We lezen bij de pubs dat u thuis een cursus journalistiek kan volgen in uw eigen tempo. U krijgt het lessenpakket acht dagen op proef voor een applausprijs van nog geen € 350

Binnenkort lezen wij dan uw bijdragen in Kwalitijdskranten, u bent politiek-correct geschoren en geknipt, u glimlacht zoals Peter Vandermeersch, terwijl u het regime likt of u gaat vrolijk een pint drinken met Lex Molenaar van de Gazet van Janssens. Molenaar is een vriendelijk man, hoor en soms is hij grappig. Hij noemt het liberale meisje Annickske de Ridder "het hoertje van de BAM". Dat durven wij bij Angeltjes zelfs niet.  Ja, de slet van Mohamed, dat past in ons kraam, maar niet in dat van Annickske.   En wie weet, als u een lidmaatschapskaart kopt van de sp-a en van het ABVV en van de  Rode Mutualiteit en u neemt een abo op de Morgen en Humo, dan maakt u wellicht kans om binnenkort bij de VRT het nieuws voor te lezen. Zou dit niet formidabel zijn ?  Onze vrienden Jos, Lucky9, Regus, Senior, Tjenne, Stingray, Sus Rondell, Mieke en de Lieves naast Vim de Wilder of Martine ...

Mocht men u vragen "Hoe bent u ertoe gekomen om journalistiek te studeren" ? Dan antwoordt u best niet, dat het begonnen is op de blog van Angeltjes.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot de Duitstalige Parlementsleden

 

In een schrijven aan de leden van het Duitstalige parlement heeft Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers, samen met de Vlaams-Brabantse parlementsleden Joris Van Hauthem en Bart Laeremans, gevraagd om geen belangenconflict goed te keuren tegen de splitsing van B-H-V. De drie parlementsleden zien niet in op welke wijze de belangen van de Duitstaligen geschaad zouden kunnen worden en kunnen zich niet voorstellen dat de Duitstaligen rechtsmisbruik zouden plegen.

Hieronder vindt u een Nederlandstalige vertaling van het schrijven dat naar elk van de 15 Duitstalige parlementsleden wordt verstuurd.

Geachte collega,

We vernemen dat U wellicht opnieuw door de voorzitters van de Franstalige partijen zal gevraagd worden over een belangenconflict te stemmen om de behandeling tegen te houden van twee wetsvoorstellen die in de Kamer van Volksvertegenwoordigers hangende zijn en die de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde voor ogen hebben.

U weet dat de eis tot splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde door alle Vlaamse politieke partijen wordt gedragen, maar dat de stemming van de wetsvoorstellen nu al bijna twee jaar geblokkeerd wordt door een Franstalige minderheid. Het instrument van het belangenconflict wordt in deze schromelijk misbruikt om te verhinderen dat de democratische besluitvorming zijn gang kan gaan.

Begin dit jaar is het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap niet ingegaan op een eerst vraag ter zake. Daarop heeft de Waalse gewestraad een belangenconflict ingediend, nadat eerder ook de Franse Gemeenschap en de Brusselse Cocof hetzelfde hadden gedaan. Dit stelselmatig indienen van belangenconflicten komt neer op een flagrante vorm van rechtsmisbruik en is bovendien hoogst ondemocratisch: de normale werking van de federale Kamer dreigt hierdoor volledig verlamd te geraken. Dit is nochtans nooit de bedoeling geweest van de wetgever toen het systeem werd geconcipieerd.

Wij zouden echter niet begrijpen dat het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap zou ingaan op de vraag een belangenconflict in te roepen. Wij zien immers echt niet in op welke wijze de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde welke schade dan ook zou kunnen toebrengen aan de belangen van de Duitstalige Gemeenschap. Feit is dat U dreigt ingeschakeld te worden in een strategisch steekspel dat enkel het schaden van de Vlaamse belangen op het oog heeft.

Het zou ons bijzonder veel genoegen doen indien U vriendelijk, doch kordaat, zou weigeren dit vierde belangenconflict in te roepen. We zijn graag tot een gesprek over dit alles bereid.

Met collegiale groeten,

Bruno Valkeniers, Joris van Hauthem, Bart Laeremans.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein Obama weigert Dalai Lama te ontvangen

 

 

De president van Amerika, eerste prijs welsprekendheid en dictie, weigert de Dalai Lama, die momenteel rondreist in de Verenigde Staten te ontvangen. Vandaag dinsdag is de Tibetaanse geestelijke leider in Washingtoin waar hij zal begroet worden door een ondergeschikte ambtenaar.

Vorige maand liet Peking weten niet gecharmeerd te zullen zijn, mocht Hoessein de "Tibetaanse separatist" otvangen. In november vindt een ontmoeting plaats tussen de presidenten van China en Amerika en Hoessein wil niet dat er voorafgaandelijk diplomatieke spanningen geschapen worden.

 

obama-bows-to-saudi-king.jpg image by upstatenyguy

Hoessein begroet de koning van Arabië : dat vormde diplomatiek geen probleem.

 Bron : 20 minutes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifestatie voor geljke kansen in stad van Allah

 

Waar is democratie gebleven ?

Stop discriminatie

Waar blijft het maatschappelijk debat ?

 

Deze en nog meer kreten om begrip en erkenning kan u bekijken in een boeiende diamontage . Onze jonge moslima's betogen.  De  "hangjongeren-broeders" zijn niet massaal opgedaagd : ieder zijn taak. 

Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van Carl Devos op de sp-a

 

 

 

.

"We moeten samen aan de toekomst bouwen", is bovenaan te horen. Maar welke toekomst ? Met wie ? Groen! stelt zichzelf existentieel in vraag. Open Vld denkt fors na over hoe de liberale boodschap beter verkocht kan worden en kondigt daarover strategische veranderingen aan. Zelfs Vlaams Belang vraagt zich in stilte af hoe het verder moet, als een radicale antivreemdelingenpartij of als een bredere, wat zachtere rechts-conservatieve partij ? LDD zoekt interne, organisatorische versterking en mikt met een boek over immigratie op een nieuwe verhaallijn en verdieping. Zoals bij de meeste partijen is de basis vaak beginselvaster en radicaler dan de top, die flexibel moet zijn om compromissen te sluiten en niet-leden te overtuigen. De ledeninspraak is belangrijk maar moet haar plek kennen. In een moderne partij is die beperkt. De tijd is gekomen om dat ook openlijk te zeggen.

 

@ De Morgen 

.

De populaire huis-socioloog van links en van de VRT (dat is trouwens hetzelfde) ziet er uit als een Heilig Paterke, redeneert als een overtuigd socialist en gedraagt zich als een ego-liberaal.  Laten we samen de inspraak van de burger en het partijlid afschaffen als voorbereiding op een nieuwe vorm van samenleving zonder hinderlijke democratie.  Dat vormt de achtergrond van de maatschappelijke visie van Carl Devos.  Een marxist pur sang met het uitzicht van een mannelijke versie van een K3-lid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een divers nieuwtje uit Londonistan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het meisje met de hoofddoek op de foto hiernaast  is een pront gemeenteraadslid van het socialistische Labour (Labour =  Werk, maar binnenkort wordt de naam gewijzigd in Favour = Gunst). Mevrouw is aanhangster van de godsdienst van de vrede, dat ziet u zo.

Een zitting van de gemeenteraad werd onderbroken om mevrouw toe te laten een gebed te richten tot Allah. Sommige toeschouwers pikten dit echter niet en gaven luidop blijk van hun afkeuring op de publiekstribune.

Bij haar terugkeer na het gebed maakte het raadslid haar beklag dat zij verstoord was door de kreten die tegen haar gericht waren. Enkele toeschouwers hadden "Walgelijk" geroepen (disgusting).

Een gewezen Labour raadslid dat de vergadering eveneens bijwoonde op de publiekstribune,  vond het misplaatst een vergadering te onderbreken om te gaan bidden. "Dat doe je dan maar vooraf.  Hier zitten mensen die geïntresseerd zijn in de beslissingen van de raad, die zich zich gehaast hebben om hier te zijn en die laat je niet wachten".

De moslima is van oordeel dat haar geloof even belangrijk is als haar mandaat en ze had voordien vergaderingen bijgewoond en ze heeft derhalve recht zoals bij elk werk op 15 minuten onderbreking ... Dat zegde zij, want zij kent haar rechten.

Heeft iemand hier iets aan toe te voegen ?

London 24

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De openbaarheid van de waarheid - Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Uit belangstelling en ook om mijn eigen herkenningspunten verder aan te vullen, kijk ik naar de VRT-reeks "China voor Beginners De begeleiding van de na een tijdje licht neurotisch aandoende Lulu Wang, die voor de rest wel sympathiek blijft natuurlijk, was gisteren opvallend interessant. Want op het ogenblik dat ze de vraag van Martine Tanghe aan een krantenhoofdredacteur ter vertaling voorgelegd krijgt, krimpt ze in elkaar en na enige aarzeling zegt ze onomwonden aan Tanghe dat zo’n vraag aan zo’n man eigenlijk niet kan gesteld worden. (Het was min of meer een vraag over hoe censuur werkt : Tanghe was goed bezig.)

Je voelt dat er daarna geknipt is of minstens dat Tanghe zonder aandringen een totaal andere vraag stelt. Daarna volgden nog enkele duidelijke aanwijzingen die allemaal aantoonden dat een vaste greep van censuur en politieke benoemingen alles er in de lijn van de eenheidspartij houdt.

Ik zou het hele ding verder gewoon geklasseerd hebben als een mooie illustratie van het gebrek aan persvrijheid in de dictatuur die China hoe dan ook toch nog altijd is. Ware het niet dat vervolgens Martine Tanghe in haar nabeschouwingen dit en andere incidenten relativeerde tot een soort van zachtzinnige en gelaten zelfcensuur die Chinese journalisten “zichzelf” opleggen, een soort “grens” waar ze niet over gaan, om de “stabiliteit van het land” niet in gevaar te brengen.  Ze zei zelfs ongeveer iets in de zin van dat zij zélf niet in staat zou zijn om bepaalde dingen uit de realiteit of bepaalde stukken van de waarheid te verzwijgen om een zogenaamd “hoger belang” te dienen.

Ha nee?!  Jawel dus!!

Want als u het mij vraagt is dàt nu precies de perfecte definitie van de zelfcensuur en de politiek-correcte discriminatie waar de meeste Vlaamse journalisten van Tanghe’s generatie zich al twee decennia aan bezondigen in verband met een evident “stuk van de waarheid” in hun eigen Vlaanderen, namelijk het bestaan  van een zeer significante onderstroom van de publieke opinie zoals die vertegenwoordigd wordt door de onafhankelijkheidspartij Vlaams Belang. 

Als de definitie van Tanghe in verband met de pers in China juist is, dan kan ik het eigenlijk wel als volgt samenvatten:  het bestaan van brutale vormen van mediacensuur en discriminatie waar het Vlaams Belang  het slachtoffer van is, gecombineerd met de evidente bevoordeling  door diezelfde journalisten van de socialistische partij of zelfs van kleinere min of meer linkse partijen zoals Groen! of Open VLD,  wettigt mijns inziens te stellen dat de openbaarheid van de waarheid  in Vlaanderen nauwelijks beter af is dan die in China. 

 

Gerolf Annemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanval Gebouw Verenigde Nazis Islamabad veroorzaakt 5 doden

 

Een wakker peloton Pakistaanse agenten bewaakt het VN-gebouw in Islamabad na de aanslag 

Een zelfmoordenaar gekleed in het uniform van Pakistaanse veiligheidstroepen drong maandag de kantoren binnen van de Verenigde Nazis,  afdeling Wereldvoedsel Programma  in Islamabad en liet zich vervolgens de lucht inblazen.

Er vielen tenminste vijf doden in het gebouw dat nochtans streng bewaakt wordt door particuliere beveiligingsagenten. De Verenigde Nazis hebben klaarblijkelijk niet veel vertrouwen in de officiële Pakistaanse instanties.  En nu ook niet meer in de privé-milities. Wie kan een mens nog vertrouwen op de lange duur ?  Al Qaeda wellicht, daar geraak je nog een eindweegs mee : zo dom als runderen, maar loyaal tot bij de 70 deernes.

@ New York Times


05-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelddierendag

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een poll copiëren bij een ander : 't is gemakkelijk en je windt je niet op

 

 

Dank u om aan deze poll deel te nemen

Moet de stad een gunstig advies geven voor de stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding met de Lange Wapper...?

Ja

 

(68,75%)

Nee

 

(31,25%)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezersbrief
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoutleeuw zegt in Knack  (op maandag 5 oktober 2009 14:18:35)

"Lange Wapper" zou niet meer mogen voorkomen in de media. Er blijken namelijk steeds meer bewijzen voorhanden dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen het aantal keren dat die naam wordt vernoemd en het ontstaan van psychische verwardheid en onverklaarbare gedragswijzigingen. Alleen een algeheel embargo kan blijvende gezondheidsschade voorkomen, als het al niet te laat is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B, nummer 17 op ranglijst aangenaamste naties

 

Met dit soort onderzoeken houden de elite-troepen van de Verenigde Naties zich bezig.  Altijd beter dan oorlog voeren natuurlijk, maar het kost ons wel de ogen uit de kop.  De VN heeft zich ondermeer gebaseerd op criteria zoals tevredenheid met het loon, de kwaliteit van het onderwijs, de gezondheidszorg en de levensverwachting.

Dat het land B slechts op numer 17 staat, is voor velen een ontgoocheling.  Dat zijn vermoedelijke goedgelovige lieden  die vertrouwen schenken aan prietpraat van beroepsleugenaars zoals Guynokkio die de burgers gek maakt met zijn beloftes van een "modelstaat". Als er criteria zouden toegevoegd worden over de kwaliteit van het politiek personeel en de werking van Justitie dan staan we vermoedelijk op een verdienstelijke 200 ste plaats. Ook niet slecht.

De Top 40 :

1. Noorwegen
2. Australië
3. IJsland
4. Canada
5. Ierland
6. Nederland
7. Zweden
8. Frankrijk
9. Zwitserland
10. Japan
11. Luxemburg
12. Finland
13. Verenigde Staten
14. Oostenrijk
15. Spanje
16. Denemarken
17. België
18. Italië
19. Liechtenstein
20. Nieuw-Zeeland
21. Verenigd Koninkrijk
22. Duitsland
23. Singapore
24. Hong Kong
25. Griekenland
26. Zuid-Korea
27. Israël
28. Andorra
29. Slovenië
30. Brunei
31. Koeweit
32. Cyprus
33. Qatar
34. Portugal
35. Verenigde Arabische Emiraten
36. Tsjechië
37. Barbados
38. Malta
39. Bahrein
40. Estland

(Noorwegen maakt geen deel uit van de EU en de pensioenleeftijd is 67 jaar)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sportrubriek van Angeltjes

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Brug der Zuchten in de stad van Allah

 

volksraadpleging over bam bindend maken
.
De Lange Wapper is geen brug over de Schelde
.
We kunnen er niet aan ontsnappen (en u evenmin) : elke dag rukt de brandweer uit om ergens een uitslaand vuurtje, dat verband houdt met de Oosterweelverbinding, te blussen. De foto hierboven geeft een goed beeld van hoe de Lange Wapper er zal uitzien : een hoge brug die over een stuk kanaal (NIET DE SCHELDE)  en industriegebied kronkelt.  We herhalen het maar even voor de duidelijkheid en we verontschuldigen ons bij de talrijke lezers die met Antwerpen niets te maken hebben, maar die wel vrolijk meebetalen aan de uitspattingen, verkwistingen, leugens en onkunde in deze schandelijke affaire.
.
De verantwoordelijkheid van Slaapmans
. 
De verantwoordelijkheid van burgemeester Slaapmans is in deze zaak verpletterend. De man kronkelt nog meer dan de brug op deze foto. Hij heeft jarenlang nagelaten zich op te werpen als de woordvoerder van zijn stad met een duidelijke visie en wat ons betreft mocht dat pro of contra de brug zijn.  Duidelijkheid, ernst, besluitvaardigheid en visie dat was er nodig. Slaapmans had in het Vlaams Parlement de stem van de Antwerpse belangen (de haven, de tewerkstelling, de inwoners) moeten laten weerklinken.  Bij BAM had men moeten bibberen en beven als hij het woord nam. Janssens heeft zich echter jarenlang gehuld in schuldig stilzwijgen, dan heeft hij de tekst van een Amerikaans liedje gemompeld en is hij van een stille voorstander van het BAM project veranderd in een militant tegenstander. Lawaaiconcertjes organiseren om de burgers de indruk te wekken dat ze te maken met een toffe kerel, dat is prima geslaagd maar het werkelijke beleidswerk voor deze stad verrichten, daarvoor is de man vele maten te klein.
.
Tot 18 oktober : Zwijgplicht voor politici
. 
Wij gaan het niet hebben over de  pogingen van plaatselijke cafépolitiekers en tafelspringers die nu elke dag van zich laten horen. Om het ook eens op zijn Amerikaans te zeggen : Fuck you ! Jullie hebben je met zijn allen overslapen, jullie tijd is verlopen, hou nu in 's hemelsnaam jullie wafels dicht.  Tot 18 oktober : zwijgplicht voor de politici.
.
De Antwerpse coalitie staat op barsten
. 
Dat de Antwerpse coalitie steunt en kreunt in haar voegen, doet ons enorm plezier.  Socialisten, christen-democraten, zogenaamde Vlaams-nationalisten en liberalen zijn bij mekaar gekropen om vooral de grote partij van de stad (33,50% van de kiezers) uit te sluiten.  Daar betalen de verkrachters van de democratie nu de prijs voor : de ontbinding is aan de gang.  Epo van Campenhout staat met één been buiten de VLD en kruipt bij Slaapmans onder de dekens. De NVA toont haar ware Januskop : "ja" zeggen maar neen schudden met het dikke kopje.  De strategie van deelnemen aan de macht en tegelijk de burgers laten geloven dat men oppositie voert tegen het regime, is een bedrijfskenmerk van de NVA.
.
Vlaams Belang dat van bij de aanvang een duidelijk standpunt heeft ingenomen, stelt vergenoegd vast dat én de socialisten, én de groenen en nu ook een deel van de liberalen met hen Neen zegt.
.
.
Zicht op de Total raffinaderij in Antwerpen
.
De brandbrief van Total : geen Sevesotoestanden
.
Hoe fundamenteel oneerlijk er gespeeld wordt, komt ons vandaag ter ore via de Standaard.  Reeds twee weken geleden heeft de raffinaderij Total  naar het Antwerpse stadsbestuur geschreven, dat het uitgesloten is dat onder haar verwerkingseenheden een tunnel gegraven wordt. Total steunt zich daarbij op haar statuut als zogenaamd Sevesobedrijf. Dat zijn alle firma's in Europa die aan de slag zijn als chemische en/of petrochemische producenten of opslagbedrijven en die aan zeer strenge veiligheidsnormen gebonden zijn.  Serveso is de Italiaanse gemeente die in 1976 ontsnapte aan een gigantische milieuramp.  Naast Total zouden nog twee andere Antwerpse Sevesobedrijven in hetzelfde geval verkeren, maar die hebben niets van zich laten horen. 
.
Total moeit zich niet in de discussie pro of contra de Lange Wapper maar zegt wel nadrukkelijk dat onder haar instellingen geen tunnel gegraven.  Dit stanpunt is een streep door de rekening van de aanhangers van het tunnelproject en dus onrechtstreeks een argument pro de Lange Wapper en daarom wordt deze brief op het stadhuis geheim gehouden.
.
Sevesobedrijven in Antwerpen zijn ondermeer BASF, Bayer, Exxon, Fina, Monsanto, Nafta, Solvay en Total, om het bij de grote te houden : die zijn onderworpen aan normen en voorschriften om een punthoofd bij te krijgen.
.
Antwerpen betaalt voor zijn eigen waanzin
.
Tot slot zijn wij als verbaasde, beschaamde en vooral onkundige toeschouwers van oordeel dat in deze belabberde financiële tijden, waar zelfs ministers van financiën de tel bij kwijtraken, de Vlaamse gemeenschap niet langer moet opdraaien voor de dwaze kosten en verdere studies die zullen verricht worden.  Laat de knoeiers van de stad Antwerpen zélf betalen voor de waanzin die zij veroozaken : een brug der zuchten of tunnels voor pummels. Het is genoeg geweest.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Europese President

 

De Ieren zjn nog niet bijgekomen van het knikkend ja schudden, of de politieke stropers zijn druk doende het pad te effenen om een Europese president  binnen te halen. We hebben er gisteren een allusie op gemaakt en vandaag wordt vanuit Nederland  bevestigd dat de race begonnen is. Je houdt het niet voor mogelijk.

Zelfs de slavenstaatjes uit de Benelux hebben, godbewareme, een profielschets opgemaakt over de eigenschappen die een president van het continent moet bezitten. Wij kunnen dat snel zo uit onze koker schudden : een ruggengraatloze figuur van de middenmoot en een allemansvriendje dat stijft staat van politiek-correcte waanbeelden.  Een socialist met liberale opvattingen die naar de kerk gaat en zijn handen wast na elk toiletbezoek. Die lang kan tafelen, maar geen eetverslaafde is.

Ziezo, ons profiel is klaar ; tussen de 500 miljoen Euro-burgers zullen er allicht velen zijn die aan deze criteria beantwoorden en die   de beslissingen van het elitaire zootje uit Brussel door dik en dun, langs links en rechts en van boven tot onder willen verdedigen en toedekken met welsprekende gemeenplaatsen. Er zal slechts één uitverkorene zijn, het product van oneindig veel compromissen.

Komaan, wij copiëren een luchtig fragmentje  Spitsnieuws over deze materie :

Als de voortekenen niet bedriegen hakken de Europese leiders eind deze maand op hun top in Brussel daarover de knoop door.

De naam van premier Jan Peter Balkenende valt steeds vaker voor deze post. Hij heeft vrijdag gezegd dat hij geen kandidaat is. Volgens staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) gaat de Nederlandse regering dan ook geen kandidaat voordragen. Maar hij wijst er ook op dat de Portugese premier, José Manuel Barroso, geen kandidaat was voor het voorzitterschap van de Europese Commissie toen hij vijf jaar geleden voor het eerst gekozen werd voor die post.

De Britse oud-premier Tony Blair is tot nu toe de enige officiële kandidaat. De Belgische premier Herman van Rompuy is niet op zijn hand. We zijn niet vergeten dat het Verenigd Koninkrijk heeft dwarsgelegen toen Jean-Luc Dehaene en Guy Verhofstadt  kandidaat waren voor de Europese Commissie, zei hij zaterdag. Van Rompuy wilde niet zeggen of hij Balkenende een betere kandidaat vond. Maar op de vraag of het conflict over de verdieping van de Westerschelde een rol speelt, zei hij dat het een belangrijk dossier is, "maar dat hoeft niet te wegen op al de rest''.

Nederland, België en Luxemburg hebben samen een soort profielschets opgesteld voor de EU-president. Die moet het statuur  hebben van een regeringsleider of staatshoofd. Hij moet weten hoe het daar werkt, aldus Timmermans.

***

Als er te grabbelen en graaien valt, kan het niet vlug genoeg gebeuren door dit soort mensen. U ziet ook welke rol de media in deze farce gaan spelen : er hangt sensatie in de lucht en dan staan de  regimescribenten  te popelen om hun oplage- en kijkcijfers de hoogte in te jagen.  De politici vragen niet beter dan zich te wentelen in de publieke aandacht.

Het klootjesvolk kijkt gespannen toe, er wordt beroep gedaan op nationale gevoelens, die anders nooit aan bod mogen komen maar nù plots zal er terug ingespeeld worden op foute begrippen als "Nationale Trots" en "Onze Man". Want het zal geen vrouw zijn. M = weliswaar V maar we blijven graag een beetje moslim, nietwaar.

De geslachtloze Van Rompuy gaf al een patriotische voorzet. Het land B, dat langs de wanden van de nationale instellingen schuiert als een schaduw zonder identiteit, blijkt plots in de tricolore kont gebeten, omdat die van Londonistan jaren geleden de dikke man uit Vilvoorde en de Baron von Münchausen uit Gent een hak gezet hebben.

Bereid u voor op veel sensatie, bewuste lekken, opgeklopte speculaties, bochtenwerk, onbeschoft gedrag, huichelarij, zand in de ogen en dat àlles om onze aandacht af te leiden van de ondemocratische werkelijkheid : het klootjesvolk dat wij zijn, heeft niet eens een stem in het kapittel.  Onze inbreng is : de financiële putten dichten, ons land laten vollopen met vreemdelingen van wie de meerderheid met niets in orde is en voor de rest onze smoel dichthouden.

Savat 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!