ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
18-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nee toch , zei ik ...
nee toch ...zei ik , toen mijn kroost belde  en zei dat er was ingebroken op klaar lichte dag ! hij was met de jongste voor een uur naar de zwemles en bij thuiskomst was het gebeurd !
alle spullen van de kinderen foetsie ! je weet wel ; alle electronishe spelletjes met afstandsbediening . voor de spelletjes zelf hebben de dieven een selectie gemaakt : alles wat in 't nederlands is hebben ze laten liggen !
de laptop van mama is ook weg en dat is erger natuurlijk ! haar werk staat erop en dat is niet voor vreemden ... ze heeft natuurlijk een back-up ; maar toch ..
het hele huis onderste boven op zoek naar ....erg hoor !
ze wonen in het zuiden en alle of bijna alle huizen hebben tralie of smeewerk aan ramen en deuren , zij ook .! alleen één raam op het tweede niet  ( hebben ze nu al besteld )  zelfs de poort kan je niet openen zonder sleutel , maar ze zijn er gewoon over gekropen !  een buurt bewoner heeft het gezien en heeft ze zelfs aan gesproken  --of ze soms  de sleutel vergeten waren ?

ik denk niet dat die jongeren (tieners  zei de man ) zouden gezegd hebben -- neen , we zijn aan 't inbreken !

ik sprak net mijn kroost nog ...ik moet me geen zorgen maken ....'t zijn alleen materiele dingen ma  en alles kan vervangen worden , ... van wie hij dat optimisme heeft , ik weet het echt niet !

Reageer (0)

17-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel moe...
heel moe na een volle dag meehelpen in de tuin !ik denk dat ik het er morgen maar zal van nemen ! lieve mensen , de tegen bezoekjes zullen ook voor morgen zijn ! nog een rustige avond aan iedereen , ik ga in ieder geval genieten van mijn zeertjes , want 't doet overal zeer ! MAAR ... er is veel gewerkt en alles wat moest verplant worden is gedaan , de bollen zitten er ook in en alles is al naar het containerpark gebracht ! Louitje is GOUD waard !
groetjes

Reageer (0)

16-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weeral...
weeral donderdag !    gisteren kwam Louis, mijn tuinhulp , en we zijn uren bezig geweest met uitspitten  en verplanten , zelfs toen het begon te regenen !
het is niet klaar  , er moet nog zeker een dag meer met ons twee gewerkt worden . maar door de regen en de vermoeidheid van ons alletwee , zijn we er om vier uur  mee opgehouden ;  vrijdag doen we verder ....eerst een dagje rust , dozeren , weet je wel  , en.....  ik heb een nacht doorgeslapen , wat heel zelden gebeurt , zo bekaf was ik !
waar het terras werd gelegd en het gras zo was beschadigd heeft Louitje een paar grasmatten gelegd , helemaal in orde nu ! wat er toch allemaal kan tegenwoordig , kant en klaar gras !

nu ga ik me een beetje opknappen , want donderdag is meisjesdag ! en dan gaan we even stappen .. al zal het vandaag niet TE mogen zijn ! stijve spieren  ? maar 't komt goed , morgen zijn ze weer aan 't werk !

Reageer (0)

15-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
aan iedereen een fijne dag gewenst en een warme knuffel !
ferme knuffel van ani

Reageer (0)

14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reiskriebels !
herfst : bij mij gelijk aan onrust ! waar het vandaan komt ..ik weet het niet   ....
maar iedere keer merk ik dat en dan wil ik weer even weg ...zo nu ook ....
een reis is al geboekt  ! ik vond een mooi gedicht van v loveling  die uitdrukt wat ik bedoel :

                          

Wanneer ik op de duinen stond,
Vóór vele - vele jaren,
En ginds in zee een zeiltje zag,
De haven uitgevaren;
Dan kwam de lust naar verre reis
Mijn jeugdig hert bedriegen,
En 'k wenste wel de meeuw te zijn
Om heen te mogen vliegen.


mooi hé , als kind en jonge  vrouw kon je er alleen van dromen ...later werd alles mogelijk , ook voor ons en daar geniet ik nu nog van ... in de herfst !

Reageer (0)

13-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst

 

even pauze houden , want ik ben ook in de herfst ( van het leven ) en dan moet je leren te dozeren ! ik las op een blog over de menopauze , heel mooi en vrolijk en om mee te lachen ! dat is 'beste dat je kan doen , want voor sommige vrouwen (en ja , mannen ) is het een knap lastige periode in hun leven .en zolang je het niet ervaren hebt , kan je er niet over mee praten !
zo ook met de herfst van je leven ....je ziet er nog goed uit .. of je denkt dat je er nog goed uitziet ... maar 't zou raar zijn als je geen klachten hebt , en dan kan je kiezen ; er iedere dag mee bezig zijn  en er in verdrinken OF je kan zoveel mogelijk alles negeren , aanvaarden en verder gaan !

dat probeer ik echt ! verder gaan en profiteren van elk moment  !!

want de herfst heeft zoveel charme en kleuren en geuren .....ook wij dus , in de herfst van ons leven  !

Reageer (0)

12-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.content !
zeker , ik ben content en verkouden  ! maar dat laatste wil ik niet vasthouden , dat eerste wel !

gisteravond nog een probleem gehad ---geen electriciteit ! gedurende een uur . bij de buren zag ik licht , op straat ook  , paniek reactie  : bellen naar een jonge zelfstandige electrieker  , voice mail ! dan mijn kroost die al wel thuis zou zijn  : voice mail ! handig toch , al die communicatie middelen die we nu hebben ! alleen als je verbinding kan maken .... alles werkt op electiciteit !

gelukkig heb ik ook een mobieltje .....dan maar mijn redder in nood gebeld ...jongste broertje -- die kwam binnen de vijf minuten en ..ja hoor hij kreeg alles weer aan de praat --- wat er gebeurd is ? hebben we het raden naar , alles was in veiligheid geslagen ---jonge Free belde kort erna , vanuit Brussel , dat hij op een feest was en toch wilde weten wat er was , lief hé  ! de kroost belde ook  : moeder als het nog gebeurt , alles laten nazien hoor  !

en in het donker , op zoek naar een kaars ; een heel mooie orchidee een knak gegeven , zonde  , ik was er zo blij om dat hij het weer zag zitten en een bloem kreeg ! nu staat ze in een vaasje ...


”groetjes

Reageer (0)

11-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en 't is af !
af en opgeruimd !  mijn kroost heeft een handje toegestoken en 't ziet er weer toonbaar uit van voor EN vanachter en rond het huis !
nog een beetje javel op de oprit straks met de grote spuiter en ik zal klaar zijn om te rusten ... wat ben ik moe ...

morgen genieten van een zomerse herfstdag !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan zaterdag...
wat een week , maar 't is af en de plooien zijn weer glad ! vanochend al mijn autotje gewassen en een stuk van de oprit gedaan -- lastig met zo'n ruwe borstel --deze namiddag doet de kroost met vereende krachten de rest van de opkuis , want er komt nogal wat bij kijken ! mijn grasmat ziet er niet uit vanachter ! nu volgende week = : tuinweek ! nu even eerst een koffietje en dan aan het eten beginnen !
drink je een koffietje mee ?

Reageer (0)

10-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog vrijdag ...
het terras is af !!

nog een kleinigheidje , maar hij is even bij de buren om wat in orde te brengen !
ik vind dat niet goed , hij moest eerst hier kompleet afgewerkt hebben , vind IK !
zo zie je maar ---hoe zal hij dat afrekenen ? ondertussen is er bijna één uur weg en de uurlonen zijn duur ! ik weet dat ik nu zaag , maar ...ieder zijn beurs , nietwaar !
die buurman is een politieker , dan weet je al hoe het zit ! ik ben een beetje pissig !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                      


                               

Echte vrienden komen als het goed gaat; wanneer je ze vraagt ,

En als het slecht gaat , komen ze vanzelf !

Reageer (0)

09-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry
sorry mensen , maar er  is weer wat verkeerd gegaan ! de reactie's komen op mijn email in plaats van in het gastenboek ! daarom ga ik nu dat gastenboek weg doen , voor even alleen  :  reageren !  dank en een fijne avond !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.october
 october ... de maand van verjaardagen van veel van mijn dierbaren !
vandaag is het de beurt aan mijn "glorie"  en hij zit zo ver weg ! momenteel in Ecuador .. een mailtje als verjaardagskaart !
even mijmeren ...over hoe het was ....vroeger was er een feestje met veel andere kinderen , ieder jaar opnieuw en steeds dezelfde vriendjes . ik bakte toen pannekoeken voor het hele zootje en ze vonden het zo lekker  , dat ze aan hun moeders steeds verzekerden dat "mama ani "de beste pannekoeken bakte van alle moeders ! wat was ik toen fier en ze noemden me allemaal : mama ani .
een paar van die vriendjes van mijn glorie zie ik nog af en toe , er is er eentje therapeut - kinisist geworden en een ander is bedrijfshouder en maakt series marktwagens en bussen ! een van de meisjes zit in het modevak , deed ontwerpen !
leuk als je daar aan terug denkt ! vooral als je weet dat het ze goed gaat !

mijn" trots" zal me vandaag ook bellen , want 't is donderdag en als er niets speciaals is , dan is donderdag de vaste beldag ! en zaterdag komen ze eten ! ben ik altijd heel blij mee ...gezellig , een beetje als vroeger .

ze gaan opkijken want het terras zal waarschijnlijk klaar zijn morgen  !

Reageer (0)

07-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog steeds....
nog steeds droog weer , ideaal om buiten te werken !
het terras is al helemaal uitgegraven en vandaag leggen ze een laag die ze " stabiel " noemen  met netten  en rond de put speciale toestanden  , waar ik geen benul van heb  , 't is hun stiel , ze doen het wel goed zeker !

ik moet nu ineens denken aan wat Patje een paar weken geleden schreef over privacy !  we zijn eigenlijk allemaal onbekenden voor elkaar en toch gooien we op internet zoveel van ons privéleven zomaar , soms zonder erbij na te denken , op het scherm . soms zelfs met intieme foto's !

zijn we echt zo eenzaam , of geeft het misschien juist te maken met het feit dat je onbekenden voor elkaar bent ? in mijn jeugd , op de middelbare school hadden we een penvriendin , die kenden we ook niet en toch ....je bleef schrijven en 't was precies of je kende ze wel ! het meisje waar ik mee correspondeerde was Elly en was een hollandse , onze school had dat aangemoedigd na de watersnood in  1953 . later  is die vriendschap op afstand doodgebloed . je studeerde verder  , ging naar een andere school , moest zelfs je dorpsvrienden achterlaten , want elk ging zijn eigen weg , studeerden in andere steden ,  je zag elkaar nog weinig  . het was toen ook zo : de jeugd past zich aan aan de tijd !

maar ik had het over internet  ; Patje ik heb er over nagedacht en ik zal wel voorzichtig zijn  ,  al weet ik dat vrienden --in het echte leven -- ook niet altijd oprecht zijn !!

Reageer (0)

06-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan zijn we ....
en dan zijn we maandag !   in alle vroegte , hier zeggen ze - vor hen voor haene - op en gewacht ...!
en ja , de aannemer is gekomen  --alleen de container zal er pas vanmiddag  zijn  ---een beetje dubbel werk dus voor die mannen !  uitbreken en wegbrengen en uitgieten op een hoop en dan terug scheppen op de container ... maar ja  ...ze zijn begonnen en 't weer valt mee !

tegen ''t einde van de week zou alles moeten af zijn !

om niet in de weg te lopen heb ik al de ruiten gewassen en de gordijnen , een tortilla gemaakt voor vanmiddag en mijn slaapkamer gemopt !

Reageer (0)

04-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hopen
hopen op droog weer ....voor volgende week , misschien dat ze dan aan het terras beginnen . straks gaat het helemaal niet meer  !
maar ja , eigenlijk moet ik me daar geen zorgen over maken  ...na de winter kan het ook !
eerst nog een reisje plannen en mijn ticket voor de feestdagen gisterenavond ontvangen met de melding : en hopen op blauwe lucht ! hoop ik ook ! in de donkerste tijd van 't jaar even naar de blauwe lucht ; 't geeft hoop !


ik zag vandaag jagers in de velden met hun honden en moest ineens terugdenken aan mijn jongste broer . hij was ook een jager en eentje met passie ! mijn trots , toen een jochie van acht, wou mee gaan jagen ! ik liet me overhalen en liet het kind met die mannen meegaan . 'k zie hem nog voor me zo trots als een pauw !
uren later kwamen ze terug , het kind doodop , en vol slijk , want al die sterke mannen lieten het kind de buit dragen over die omgeploegde velden !
hij heeft nooit meer gevraagd om mee te mogen ....

macho's bestonden toen ook al !

Reageer (0)

03-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en zo...
en zo is er weeral een zorg minder ! Linde is een gezond kindje  ! maar weer een keizersnede  na zestien uur arbeid !
er was nog meer nieuws van oudste zus : de twins zijn voor het eerst op bezoek geweest  en zijn een prachtige (kleine) tweeling , maar doen het zeer goed ! nu heeft ze vier achterkleinkinderen , alle vier meisjes  !


ik ben met mijn pc naar de winkel geweest , want postvak uit werkte weer niet  , komt steeds onbesteld terug ! de mijnheer van de winkel heeft hem nagekeken en denkt dat het internet af en toe hapert  ...'t zal dat zijn zeker ... ik ken daar niets van ...

rotweer vandaag , maar toch een opkikkertje gehad !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
 hoera ! in new-york een nieuwe baby voor de familie van oudste zus !
12.gifLINDE     een gezonde zus voor kleine lisa !

Reageer (0)

02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in alle vroegte...
voor het ontbijt reeds geprobeerd of het nu zou lukken om op een blog te komen , JA !

ik ben dus weer in staat om langs te komen voor een tegenbezoek ! blij toe !

nu moet ik echt eerst aan de slag , ontbijten , douchen , boodschappen doen en een bezoek brengen aan de man van mijn jeugdvriendin , moet gebeuren , al zie ik er tegen op .
maar ..ik kan het niet blijven uitstellen ....doen dus  !

want steun bij het verlies van een dierbare is nodig , dat weet ik ondertussen wel zeker .

Reageer (0)

01-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen  ik heb een tiental blogs geprobeerd en nog steeds lukt het niet  , is er iemand die me kan vertellen waaraan dat ligt ?

dank bij voorbaat !

  en voor wie langs komt    SORRY !!


ben nog even langs de zee geweest !  zeer veel wind , maar o zo mooi ! kijk maar....            op foto klikken ....

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!