ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
07-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sombere dag ..
sombere dag vandaag ; maar met een lichtpuntje ! mijn kroost is morgen weer thuis van werkreis en de andere kroost komt eten ! vanmorgen al boodschapjes gedaan en een jonge vrouw ontmoet die haar kind verloor . zeker een uur geluisterd naar het verdriet en ik hoop dat ik wat troost heb kunnen bieden .maar 't is zo moeilijk en ik schijn altijd een klankbord te zijn  , zonder  meer ... als 't maar helpt ...

gisteren de oordokter bezocht en een deel van de problemen komen van een ontsteking in het kaak- gewricht ! had ik eigenlijk zelf kunnen bedenken , heb al jaren last ervan . maar goed , een ontstekingsremmer zou het moeten verhelpen ? !
we zien wel ...

Reageer (0)

05-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag
vandaag was het kliniek dag ! op controle bij de oogarts  !!
met de ogen was het ok , geen nieuwe bril nodig ....blij dus ! maar voor de oren kon het vandaag niet , dus morgen maar terug en 'k heb chance , want normaal moet je minstens twee weken wachten !
daarna naar de apotheek geweest en de kapper gaan afzeggen , want ik had daar al een afspraak voor morgen , zelfde tijd , maar 't een is nu eenmaal belangrijker dan het andere !

nieuws uit N- York , alles goed met kleine Linde ! zusje Lisa (18 maand en down-kindje) is wel jaloers , maar dat komt wel goed ! ze heeft halloween gevierd in de creche en mama had haar in een bloemenpakje gestoken  , heel leuk , de schat !
ze kan nu al twee woordjes zeggen : mama en eten ! een natte zoen geven lukt ook al aardig en alleen als mama de borst geeft aan Linde , loopt ze rood aan van onmacht , dat ze er niet bij kan komen !!
in februari komen ze terug naar het thuisland , voorgoed ? wie zal het zeggen !
de wereld is klein geworden .....en de jobs liggen niet altijd naast de deur !
mijn kroost zit deze week in Brunei en volgende maand weer in Vietnam ...


Reageer (0)

04-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik zag net...

ik zag net op tv , ons vorstenpaar op bezoek in India . wij waren er in 2005 op bezoek . zonder tv ploeg , maar wel met vrienden --- met de meisjes van de donderdag ---we zaten wél op het bankje voor de Taj Mahal voor een foto --- onze koningin wilde niet ! we bezochten ook de gedenkplaats van Gandhi  in dat prachtige park ....schril kontrast met de straten van OLd Dehli , waar de electriteitsdraden als een wir-war zo in klotten overal hangen te slingeren ...de heilige koeien op de verkeersdrempels liggen ...de mensen zonder huisje op het voetpad ( ?) leven onder of zonder zeil tegen de zon ....met heel veel kinderen op straat leven ....waar de kantoormensen , met boekentas onder de arm , gewoon in de goot neer hurken om hun behoefte te doen .... India ; waar in de dorpen geen wegen zijn  en  de garagist alleen maar een oude , verstelde autoband kan leveren ...en zoveel meer.
we bezochten Agra - met zijn pracht , zijn wereld erfgoed - Jaipur-met zijn amber fort en zijn maharadja en onvergetelijke paleizen en museumzalen  en het paleis der winden  -en zijn vele bazaars -ook de tempel voor de godin Sheva , pas gebouwd in 1985 !! Udaipur- gesticht in 1568 of de witte stad -Jodhpur ( onlangs in het nieuws door die brand )prachtige oude burchtstad---Pushkar...het hindoe pelgrimsoord  aan  een heilig meer ...ook Bikaner , vroeger een hoogtepunt van de karavaanroute ...we logeerden in Mandawa in een eeuwenoud kasteel ...

India , waar alles zo kleurrijk was  en er zo'n verschil tussen arm en rijk was ... en is ...
India ; kleurrijk ,verrassend ,arm , rijk ,vuil ,achter ,maar ook "voor" want op gebied van industrie en telecommunicatie , één der grootste ter wereld !!

India ....een heel aparte belevenis !


Reageer (0)

03-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t was een mooie zondag ..
en toch is het gisteren een mooie zondag geworden !
naar Brugge geweest en het weer was echt zacht . buiten de vesten geparkeerd , dus een heel stuk gewandeld voor we koffie dronken . en in het koffiehuis een leuke babbel gehad met een paar dames , die ook alleen waren en om een praatje verlegen zaten  , gewoon over haar en mode ! allemaal waren we 70 -tigers en  nog met ons uiterlijk bezig . dan nog een paar galeriën binnengestapt en een boekenwinkel en de namiddag was zo om ...
thuis nog telefoon gekregen van AL mijn kroost en mijn dag was helemaal de max !

vandaag naar 't dorp gestapt om kaarten te kopen voor de kerstvoorstelling van :'t gemiengeld vintekoor !  ja ... we hebben een nieuwe cultuurzaal  , die weldra opent !
bij de opening zijn wij op reis en gezien we de zaal toch eens willen zien  gaan we naar ons vintekoor luisteren in december !
een groep mannen , die voor de grap zijn beginnen zingen op bestaande melodiën , maar met eigen teksten ---echt goed en grappig ! --- een beetje zoals de strangers vroeger  in antwerpen .
ze noemen zich :'t westvlams gemiengeld vintekoor  ! en zijn met veertien
 om naar uit te kijken ... 't moet niet altijd zo serieus hé..

Reageer (0)

02-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer kortsluiting
niet te geloven , maar net voor de middag : geen electriciteit in het hele huis !
zoals tegenwoordig dikswijls het geval is : paniek !
vroeger kon ik normaal reageren , nu krijg ik een paniek aanval , verdorie toch : wat nu weer ... de electriciteitskast weer kompleet her ingezet ...niets !
weer alles aan en uit : niets ! met het mobieltje buurvrouw gebeld ; of zij wel electriek hadden  , ja , dus : er is weer wat mis met mijn circuit ... verdorie toch ..
dan maar die jonge kerel gebeld (zelfstandige electrieker ) en ja  , hij zou komen en 't gaf niet dat het zondag was ....
goed , hij kwam een kwartiertje later en  begon alles na te zien  in de meterkast ... had ik ook al gedaan ... en in amper vijf minuten had hij de boosdoener : de waterkoker  gaf kortsluiting !! hij is nog niet eens één jaar oud !
maar gelukkig   , het is gevonden ; want drie weken geleden had ik ook al panne en toen  wisten we niet waardoor het was !
morgen dan maar thee zetten in een pannetje , want de jongen kan niet voor dinsdag aan een nieuwe koker komen , en als hij zo lief is om op zondag te komen dan kan ik wel een dagje wachten  , vind je ook niet ?!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik begrijp er niets van ...
 gisteren en ook al eergisteren kon ik niet op een blog komen en vanochtend  : hop  , zonder problemen !    goed dus ;  en dank aan de paar mensen  die me een riem onder het hart staken !!

vandaag een lichte dag , ik bedoel een dag met licht , waar het gisteren een héél donkere  was , in alle betekenissen  !!

daar zullen we dan maar van genieten en Brugge onveilig maken  ! aan ieder die langs komt ::
van ani

Reageer (0)

01-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik geef het op voor nu !
                                      groetjes van hieruit , dan maar !                                           


 
ik wens jullie allemaal een vredige dag !

ik probeerde weer om op blogs te geraken , maar één enkele keer lukt het , niets aan te doen ....   dan maar een boek lezen vandaag !!


                                      
                                             

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november
november ...herdenkingsmaand...   VOOR GEVOELIGE ZIELEN !

ik heb een mooi gedicht van Karel Joncheere -- dichter en schrijver geboren in oostende -1906-1993

even rustig lezen en even over nadenken ...  het gedicht MOEDER

zo lang zij rustig leeft kunnen wij haar vergeten ,
ze kost ons zorg noch geld , ze doet ons nimmer zeer ;
tweemaal in 't jaar misschien, gaan wij nog bij haar eten
en lachen als ze zegt : het is de laatste keer .

maaer één kort spoedbericht maakt ons opnieuw tot zonen ,
wat ons gewichtig werd valt plots en dwaas uiteen ,
wij dachten in onze eeuw en in ons werk te wonen
tot wij beschaamd en leeg haar kleine huis betreeên.

ze heeft op ons gewacht. tenzij ze is gestorven,
daar ligt wie onze moeder was , het arm gezicht
waarin veel eenzaamheid berusting heeft gekorven,
beschenen voor het laatst in reeds vervreemdend licht.

dat wij voorgoed alleen zijn thans , dat alle bronnen
vervloeien in de tijd, bedroeft ons hart zo niet.
maar dat onze overmoed zich nimmer heeft bezonnen
over haar eenzaamheid , dit wordt ons taaist verdriet .


vooral de tweede strofe en de laatste zijn treffend ---en van alle tijden , denk ik .

Reageer (0)

31-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het spijt me wel...
het spijt me lieve mensen , maar ik kan slechts op een paar blogs komen ... wat dat toch is ....??

dan maar op mijn eigen blog blijven en herinneringen ophalen  ... want Louitje zou komen voor een karweitje , maar hij belde net op  : hij vindt het te koud , en gelijk heeft hij !! 't is bitter koud en grijs !! halloween weer zeker  ?!

toen wij kinderen waren bestond dat niet  , wij gingen "rus-buzzen " !  ken je dat niet ? dat is een streekgebruik op de vooravond van sint- maarten --- dus op 10 november avond --- sint maarten word gevierd op 11 november .
als kind maakten we toen een biet  (de streek van suikerbieten toen ) en maakten daar een draaglamp van met een kaarsstomp in . en in groep trokken we naar de boerderijen in de buurt om aan de deur te zingen :

rus buz-buz is sinte maarten niet thus
hej gen apple of père vor us
begunt mo te smitten 
we staen hier te kikken
we gaen ier nie lange mé staen
we gaen naer a andre plekke gaen !

we hadden een mandje of een een jute zakje en de meeste boeren waren gul met hun appels geven .
één plaats herinner ik mij in't bijzonder   , het was voor kindervoetjes veraf gelegen ---met een lange oprit --toen noemde dat een slag naar 't hof --- en daar stond ieder jaar in de boerekeuken een lange tafel met banken klaar om al die kinderen  ( we waren , denk ik wel met 12 ) te ontvangen op pannekoeken !! het was vlak na de oorlog en we hadden niet zoveel --- dus was dat HEEL bijzonder  !

de boerin is nog niet zo'lang geleden overleden , ze is tot hoge leeftijd daar gebleven en steeds als ik langs dat hof passeer moet ik aan  het rus-buzzen denken  ... het hof zelf heeft zijn glorie verloren , 't ziet er nu klein en versleten uit ... maar voor mij  .... ik zie het nog in gedachten in al zijn rijkdom  , met de liefste boerin van de wereld !

Reageer (0)

29-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moe , maar....
een beetje moe , maar wel tevreden   ! waarvan  .. ?   van de lange rit die ik maakte  naar Goes  ! sedert de veerboot niet meer gaat is het langs de westerschelde tunnel , knap vermoeiend -- twee uur rijden zonder onderbreking , je zou er kramp van krijgen ! maar ik ben onderweg gestopt om even de benen te strekken  ..een stuk veiliger ! en ik blijf daar overnachten , anders is het helemaal teveel !

mijn schoonbroer was jarig gisteren ! 91 jaar en nog helemaal bij de pinken en nog steeds een knappe rijzige man !! we verschillen net 20 jaar  in leeftijd .

samen met oudste zus en de jarige natuurlijk en hun twee zonen en schoondochters uit eten geweest . het was voor hem een verrassing  ! alle kleinkinderen hebben in de dag van overal opgebeld om opa te feliciteren  , ook uit N- York . leuk  was dat !
vroeger kwam iedereen de zelfde dag langs , maar nu spreiden ze de bezoeken over de ganse week  en ik kan je vertellen : hij geniet nog van alles !

we hebben weer eens alles bovengehaald  van vroeger , toen ze nog in Rotterdam woonden en wij verkering hadden en toen al onze weinige vacantie dagen doorbrachten  bij hen of aan de Bergse plas  , waar zij een zomerhuisje hadden .
heel mooie herinneringen ...zowel voor mij als voor hen ...

ik schrok even bij het afscheid vandaag , toen hij zei : zusje  , denk erom , niet te lang wachten hé  , want ik heb niet het eeuwige leven ! hij noemde me vanaf de eerste kennismaking  : zusje ! en dit is voor het eerst dat hij  wijst op een tijd dat hij er niet meer zou kunnen zijn ...   natuurlijk het kan .... maar ik hoop dat het nog veraf is ...

Reageer (0)

28-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opruimen
ik las een artikel over opruimen .. allerhande opruimen ...ook vriendschappen  !

en ik moest denken aan mijn vriendinnen uit mijn schooltijd en latere studietijd .
uit mijn schooltijd had ik een viertal vriendinnetjes uit dezelfde straat , even oud , en we trokken veel samen op in de vacantie , maar toen ik verder studeerde ( wat in die tijd voor een buitenmeisje niet zo gewoon was ) haakten ze een voor een af .ik zie soms wel nog eens iemand , maar meer dan een straatpraatje is er niet meer bij !
mijn latere studievriendinnen én kamergenoten , dat was een hechte vriendschap !
ze kwamen zelfs helemaal uit Antwerpen naar mijn trouwfeest in de Vlaanders !
wat ook niet eenvoudig was  , niemand had toen al eigen vervoer !
maar na een paar jaar en een paar kinderen bij allemaal verwaterde ook dat ...
na 25 jaar vierde de klas het met een etentje , ja , in Antwerpen ... , mijn lief en ik trokken er naar toe en er viel heel wat te beleven en bij te praten  .. we hadden een zeer gezellige avond en zouden elkaar zeker terugzien !

jaren niets meer gehoord ...ieder zijn eigen werk en druk leven ...

tot het weer tot een bijeenkomst kwam , deze keer om het zoveelste jaar" begin "van de studies te vieren .... eentje uit Vlaanderen belde me op en overtuigde me om ook te gaan . ik was ondertussen al jaren alleen en zonder mijn lief .... ik zag het zo niet zitten ... maar toch ... ik ging er naartoe !

met de treinpas ( dank aan steve stevaert ) kost het niet veel 
 , maar 't is wel uren onderweg  zijn en dan Antwerpen  --metro of tram --
soit , ik ben er naartoe geweest ! was dat even schrikken ! wat waren we allemaal oud geworden !!  

de een al wat meer dan de andere ... maar toch , er waren erbij die ik niet kon herinneren !   genant gewoon !  en ... mijn beste vriendinnen van toen .... 

niet te geloven , maar er was , buiten : hoe gaat het , geen enkel contact meer !!
een beetje verhalen ophalen en wat lachen over vroeger en that was it !!

ik kreeg een uitnodiging voor 50 jaar afgestudeerd , maar heb bedankt ...

je kan in inderdaad zoals het artikel zei :  vriendschappen opruimen  !!

Reageer (0)

27-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag allemaal !
gisteren lukte het niet !  kon op geen enkel blog komen !

het was een regen namiddag , maar 'k ben toch naar zee geweest , heel even met de paraplu !  daarna naar de film geweest ...  HEEL goede film  : LOFT !!
we hebben toch veel talent in ons Belgieland hoor  !!

alleen , er is weer een maar  : de decibels die ze daar in die cinema zaal geven !!
jongens toch , ik vraag me af waarom dat nodig is !!!

allé vandaag doet het seniorennet het weer , ik zal eens even op bezoek gaan ....

Reageer (0)

26-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heb ik eens veel tijd op zondagochtend ....

en ik kan op geen blog komen ! !!

toch aan al wie langs komt , een fijne dag en tot .. het wel lukt !!!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintertijd !
weer wintertijd ! en ik heb vanochtend tijd over ! op mijn leeftijd en een slechte slaper zijnde , schakel je niet zomaar over ! maar goed , dan kan ik iedereen groeten vandaag ...buiten ziet het er erg herfst uit . veel wind en hopen bladeren . nu nog droog ! ik hoop zo dat het na de middag nog steeds zo zal zijn , want ik heb zin in een wandelingetje aan zee ! niets beter dan de zeewind om frisse gedachten te krijgen !







en een knuffel van ani


Reageer (0)

25-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie dag ?
vanochend rijm !! en nu een zonnetje en blauwe lucht ! 
belofte voor een mooie herfstdag ?

misschien vandaag de moed bijeen rapen en de kerkhoven gaan in orde brengen ....
doe ik niet graag , maar doe het als enige van de familie al al die jaren .  ik weet niet hoe het komt , maar in deze familie vond iedereen het altijd normaal dat : zieken bezoeken en de rituelen , zoals bloemen met november , mijn taak was . niemand van ons , ook niet in de schoonfamilie heeft dat ooit gedaan !
het is nu eenmaal zo , als je als sterk naar buiten komt ....

meestal ben ik dat ook wel , maar 'k ga minder en minder graag naar het kerkhof ... ouder worden ?  en minder toekomst hebben  ....

daar sta je wel eens bij stil , als je drie goede vrienden in één maand verliest ...

maar 't zonnetje schijnt ! en daar houd ik van !!

Reageer (0)

24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag ! alarm !
kan iemand me vertellen hoe het komt dat wanneer in het gastenboek iets word in gegeven dat ook op mijn email komt ?! dat is niet ok   anders zal ik weer dat gastenboek moeten wegdoen .... mijn email staat vol ! met buttoncodes ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weemoed....

 met weemoed denk ik terug aan toen --- aan vroeger --- hoe het was en nooit meer kan zijn --- deze periode van het jaar doet dat --- waar anderen zich verblijden met alle gekke dingen voor halloween en zo , ben ik bezig met de voorbereidingen voor  1 november . een zware emotionele taak als je er alleen voor staat en een gevoelsmens bent ! en het is ieder jaar opnieuw ....

een mooi gedicht  , niet van mij ...

 

Als de zon achter
de horizon verdwijnt,
en een rode gloed
aan de einder verschijnt.

Dan dringt respect
diep in het wezen,
zodat hemel en aarde
niets hoeven te vrezen.

Hemelvuur dooft langzaam
tot gensters van sterren,
die een blik in het oneindige
voor ons opensperren.

Verscheidenheid in heden en verleden
tussen avond- en morgenrood,
maakt voor ieder levend wezen
het verschil van leven en dood.


 

Reageer (0)

23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonnige dag !

   

        ik wens iedereen een zonnige dag !

Reageer (0)

22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag
  men moet niet wenen om wat niet meer is
  maar gelukkig zijn om wat is geweest !


als 't allemaal zo simpel zou zijn .... maar het leven is vallen en opstaan , iedere keer opnieuw ...

al wat je kan doen is proberen om het beter te doen , iedere keer opnieuw.....

Photobucket

Reageer (0)

21-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer ...
vandaag weer met beide voeten op de grond ... niet dat ik anders zweef , maar de ene dag is de andere niet !
weeral zoveel triestig nieuws vandaag  ;  weeral iemand uit de vriendenkring verloren vandaag  . 't is net of we ontmoeten de dood iedere dag tegenwoordig ! je zou er stil van worden ....
een andere vriend is verleden week opgenomen in een rvt dienst (rust en verzorgings tehuis ) maar dan wel op de gesloten afdeling  . het was zo'n  slimme mens , schrijver ook , historicus en nu .... erg hoor !

maar ja  ... 't leven gaat verder  , wat kunnen we daar nu aan veranderen ? niets !
aftakelen en sterven zullen we allemaal ...
soms put ik daar zelfs troost uit , uit die gedachte ! vb .  als je met een heel "dikke" nek te doen hebt of met iemand die denkt dat hij zoveel meer is dan een gewoon mens , dan zeg ik niets --- maar denk dan : ach sukkel , jij gaat ooit ook dood , net als iedereen !

niet mooi hé ... MAAR IK BEN MAAR EEN GEWOON MENS !

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!