ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
17-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





De kunst van te leven is: thuis te zijn alsof men op reis is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag

vandaag iets beter . maar niet om naar de markt te gaan , 't zal een dinsdag zonder praatje worden , vrees ik ! maar ik kan de wasautomaat aanzetten en straks dan in de droogkast stoppen , een beetje lezen en wat op de pc oefenen ! misschien leer ik vandaag wel hoe je nu die foto's naast elkaar zet . 't zal toch ooit wel lukken zeker ? en straks ga ik proberen mijn haar te wassen , 'k ben precies een ziek konijn ( geen glans in de pels ) en als er iets is wat ik erg vind , dan is het "vet" haar ! 't zal wel lukken en 'k heb de hele dag !

Reageer (0)

16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eigen werk

Photobucket

Photobucket 

eigen werk uit klei , na het drogen bakken op 980 gr. en nadien gekleurd ,dit is sedert jaren mijn hobby !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goeiemorgen

"Als je de juiste toon vindt, is heel je leven muziek."

dit klinkt bijzonder mooi , vond ik ! maar ik schijn momenteel de juiste toon te zijn kwijt geraakt , mijn griepje heeft zich uitgebreid naar mijn keel en mijn borst ! ik heb wel geen koorts meer , 'k ben dus op de goede weg ! mijn lieve buurvrouw kwam juist even met een "smoes" informeren wie er hier wel kon overnacht hebben ?! je moet er toch maar mee leven hé , als je zo nieuwsgierig bent ! buiten dat , valt ze best mee ! maar ja , ze had zaterdag de oudste gezien en later stond er dan een andere wagen de hele nacht en dag .... en ze wist van niets ... ik zal dus op mijn leeftijd niet in twee sloten tegelijk lopen , ze houden me in de gaten !!

Reageer (0)

15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plaatjes
een paar mooie foto's van mijn geliefde plek in 't zuiden !



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagavond
mijn kinderen kwamen zaterdag ....en ik was helemaal niet lekker in mijn vel ! grieperig ! verdorie , dat het nu juist moet zijn !! mijn jongste bleef slapen en is nu net vertrokken . en ondanks dat ik mij niet zo best voel , hadden we een fijne rustige dag . hij heeft de hele dag aan zijn presentatie gewerkt en ik heb genoten van het niet alleen zijn  ! maar allé , binnen een paar dagen zal dat ook weer over zijn ...hoop ik !

Reageer (0)

13-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
zo , we zijn weer een dag verder ....met een beetje storingen ...maar dat was gisteren .
vandaag een nieuwe dag en al is hij grijs , 't gaat een" goede dag "worden !
naar de kapper , boodschappen doen voor morgen en zondag , want mijn kinderen komen eten  , morgen en overmorgen !!  moe weer blij natuurlijk ...
deze namiddag naar mijn caféclubje , op vrijdag ga ik , als 't kan voor een uurtje , dan ben je er weer even uit hé .
ik ga een kaart meenemen en ze allemaal laten tekenen om naar de vriendin te sturen die is opgenomen , zal ze misschien wat van opkikkeren  , ze ziet het niet echt zitten .
en voor de rest van de dag ....uitkijken naar morgen en zondag !
en niet teveel aan vroeger denken  , want al dat valentijn gedoe , kan behoorlijk pijnlijk zijn voor iemand die daar gevoelig voor is en zijn lief verloren is .....
maar ... het geluk dat ik mocht beleven , kan eigenlijk niemand nog afpakken  ......ik kan er nu zelfs al over praten , en dat is al heel wat !!

ik wens jullie allemaal  : een mooie Valentijn , vol verwennerij , zodat jullie later ook kunnen terug blikken en met een "goed gevoel" kunnen mijmeren  zoals ik !!!

Reageer (0)

11-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren
ik wil zo graag even mijmeren = terugdenken aan een moment zonder zorgen ...zoals dit : het allereerste feest met een geleende jurk !

Image Hosted by FotosOp.nl


wat waren we jong en  zonder zorgen !
ik mocht de jurk lenen van een klasgenootje
om naar haar feest te gaan !
ik was niet in zo'n "goede doen" dat  ik zo'n feestjurk bezat !
maar 't plezier was er niet minder om !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja , toch wel !
toch naar de markt geweest ! er was geen kat !!
maar de paar vrienden waren er wel op de vaste afspraak plaats en we hebben lekker getetterd  !!
in de namiddag dan een telefoontje gekregen van de gehospitaliseerde vriendin ; ze moet het ziekenhuis uit en naar een revalideercentrum , is ze helemaal niet blij mee ! nochthans het zal haar goed doen  en we kunnen haar daar ook bezoeken  ; maar ja , ik denk dat ze zich niet beter voelt en dan ... moeilijk hé .
verder was er het bezoek van mijn vaste tuinhulpje Louitje , met nog minder goed nieuws --- hij moet naar het ziekenhuis en 't zit echt niet goed ! dat wordt weer een tijd van heen en terug brengen , denk ik , want zijn vrouw  zal wel nu en dan een extra chauffeur kunnen gebruiken .
ik ben nog bij de beste , dus doe ik het met plezier !

ondertussen heb ik vandaag een volledige hart-checkup gehad in het ziekenhuis en ...alles is ok !
goed nieuws dus voor mezelf !! mag ook eens  !!

Reageer (0)

10-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.storm op komst !
Klik op de afbeelding om de link te volgen


                                          toen ik opstond vanochtend was het nog stil buiten !
                                             nu fluit de wind al behoorlijk rond het huis  ,
                                                zal ik wel of niet toch naar de markt gaan ?
                                                   waarom eigenlijk niet , 't is niet voor de markt zelf ,
                                                        maar voor het gezelschap !

Reageer (0)

08-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag
't jonge , wat was het koud vandaag aan zee ! ik was een paar uur in Koksyde en had niet mijn warmste jas aan ,  brr... nu zit ik hier met een rode kop en mijn houtkachel als extra aan !
maar.... 'k ben buiten geweest ! op weg naar huis , in Nieuwpoort , even langs de kaai langs geweest voor vis , lekker !!  morgen staat er een moot kabeljauw op het menu  en zaterdag eten we (samen met mijn trots en zijn vrouwtje ) dan tongscharren !

nu ga ik wat tv kijken , ik ben op veel blogs langs geweest om even bij te lezen en er zijn nogal wat zieken ! aan allen : BETERSCHAP en verzorg jullie goed !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren ...

eigen werk

eigen werk

eigen werk

een beetje nostalgie ...eigen werk van een paar jaar geleden !

Reageer (0)

07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik doe mijn best om
 jullie wat van mijn dialect te leren, ik kan het niet laten , vind ik zo mooi !! en ALS je ooit in de westhoek komt ...'t kan van pas komen !!:    om 't goed te verstaan : luidop lezen !! en niet vergeten , wij spreken met samengetrokken woorden bv. waarom = wovoarn , helpt het ?



Zoon: "Moeder, oe schriev je tetten?" Moeder :"E mo joengn, wuk u parlee; Wovoarn e je gie da nodig?" Zoon: "Voar in mien upstel van 't schole, ‘k wiln schrievn: Voader e nen nieuwn trekteur gekocht en tetten nog niemand gezien".

Reageer (0)

06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iets anders
Na 34-jaar huwelijk bekijkt een man zijn vrouw en zegt : Schatje , 34 jaar geleden hadden we een klein appartementje, een oude versleten wagen, een klein zwart-wit TV-toestel we sliepen op de canapé, maar ik sliep met een heel aantrekkelijke sexy jonge blonde van 22 jaar. Nu bezitten we een huis van 1.OOO.OOO EUR , een BMW van wel 1OO.OOO EUR, een waterbed met verschillende standen, een plasma-tv met groot scherm en een cinema-surroundsystem, maar ik slaap nu wel met een vrouw van 56 jaar   

Zijn vrouw bekijkt hem en zegt dan : " Schatje het enige wat je moet zoeken is een jong sexy blond meisje van 22 jaar.... En ik zal er wel voor zorgen dat je binnen de kortste keren opnieuw in een klein appartementje zit, een oude wagen bezit, opnieuw op de canapé slaapt en je opnieuw tevreden zult moeten zijn met een oud zwart-wit tv-toestel. "

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo
gisterenavond het vtm nieuws gezien ?  dan heb je ook "onze 92 jarige "ster gezien  : Rachel , deze mooie , kranige , wijze vrouw  , woont in het rusthuis en heeft haar 1ste boek geschreven !
ze heeft op gewone rest-blaadjes  alle streek- spreuken en gezegden  opgetekend en een jonge vrouw heeft ze dan uitgetypt en zo heeft de heemkundige kring dan alles gebundeld en er een boek van gemaakt ! 't is een bezige bij , Rachel  , op haar 82 tachtigste besloot ze dat haar huis te groot was en trok ze naar het tehuis op de markt , waar ze tot op heden met haar optimisme velen een riem onder het hart steekt ! toen  besloot ze ook om zo'n skooter invalidewagen te kopen en ze bestuurt hem met veel alure ! al had ze nooit met een brommer of een wagen gereden ....zo zie je maar  :

    een van haar gezegden is : je bent pas oud als je naar   niets meer verlangt ... waar toch ...

ik kreeg haar boek cadeau , 't is echt een leuk  hebbeding vol met "onze "dialect spreuken , die de jeugd niet meer kent , zoals :   zis gepint en gelint lik e nechte priesbéeste , z'is heel upgetuttematooid !
=ze is helemaal opgetut !

heerlijk , ik hoop dat we Rachel nog jaren mogen  meemaken en van haar ons "moers"taal leren !

Reageer (0)

05-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag

Er woont een clowntje in mijn hart. Klein en heel apart, het kan dansen en springen, lachen en zingen ... Heb je verdriet en moet je wenen dan mag je hem lenen

kleurige dag van ani

Mijn eigen situatie vergelijk ik met de wind die je nodig hebt om te zeilen Je moet zeilen met de wind van vandaag Die van gisteren helpt me niet meer vooruit Die van morgen die blijft misschien wel uit Dus moet ik zeilen met de wind van vandaag

Reageer (0)

04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ostends

neen , ik schrijf geen fout in Ostends = het is dialect voor Oostende
aangezien ik nu nogal veel daar ben en het dialect er zo speciaal is , wil ik er een stukje van laten  lezen  , ik ben benieuwd wie het verstaat


Kweten nu nie os ju giender ook soms ukki droomt. Ikzelve dromun biena elku nacht en tis hoast oltied van uuzze stad. Kmaken ik ton lange wandulliengen deur bepoaldu wiekken van ostendu en kvertrekken ik oltied vanop du driehoek, dattis da plingje da nu du namu draagt tpauwlusplingje . Vandoar goat hut no de grote kerke en du kappellebruggu om ton langs de werf no du veugelmart te trekken. Kgon ton toetan de morre en ton ofwel no du sprotgang of no du sprotfabrieke ofwel langs de biels no de soldoatuberg tot tan de butterpit. Kgon ook dikkels no ‘t bosju no tkeunepling of tkattepling om tonne langs de meibooschoolu toettan de garre van de konterdam te wangullun. Vandoar goat hut no de stroendfabrieku om langs de voart te kommen an tschiptju van Teut-Teut. Da laagt over dien iengulschu kaffé dun Ostend Baar.

 


't gaat over een droom en de stad  ! leuk voor wie de stad kent !

Reageer (0)

03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuk verhaaltje

                

Vóór het huwelijk...

Zij: Doei!!
Hij: Ha, eindelijk, ik heb zolang gewacht.
Zij: Wil je dat ik wegga?
Hij: NEE. Ik durf er niet eens aan te denken.
Zij: Hou je van me?
Hij: Natuurlijk. Heel veel!
Zij: Heb je me ooit bedrogen?
Hij: NEE. Waarom vraag je me dat?
Zij: Wil je me kussen?
Hij: Elke keer als ik de kans krijg!
Zij: Zul je me ooit slaan?
Hij: Ben je gek? Zo iemand ben ik niet!
Zij: Kan ik je vertrouwen?
Hij: Ja.
Zij: Schat!

Na het huwelijk...

Lees simpelweg de tekst van onder naar boven!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo'n mooie dag
vandaag was dan zo'n mooie dag , zonnig en niet koud ! had bezoek , maar we zijn eerst samen een uurtje gaan wandelen.... want van al dat binnen zitten krijg je kramp !
een paar spelletjes gescrabbeld ( ik verlies bijna altijd ! ) maar 't is leuk ....
vriendin opgebeld die nu toch in 't ziekenhuis is opgenomen en ach , ik hoop zo dat ze haar kunnen helpen , want nu kan ze echt niets meer , morgen ga ik er naartoe , morele steun hé ....
verder niets speciaals .

Reageer (0)

02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuw
de hele morgen heeft het gesneeuwd ....ik denk aan de mensen die wel de baan op moeten !
zoals ik vroeger moest ; sneeuw of ijzel , geen compassie ; het moest !en in de westhoek kenden ze in die tijd geen strooidiensten  , 't was dikwijls moeilijk om er te geraken en dan je huisbezoeken af te leggen ! een keer ben ik in een "slip" gekomen en op een "duiker" of "vrijersgat" gebotst en van daar tegen een boom en zo een beek in . mijn wagen stond letterlijk op zijn neus in de beek , ik kon er niet uit , de deur kon maar open op een kier . een pasant is me toen komen helpen , door op zijn buik te gaan liggen en heeft me aan mijn arm omhoog getrokken , ....ik was doornat en mijn autotje "total lost"
maar met de bibber ben ik er vanaf gekomen ....alleen , wanneer het nu sneeuwt , ga ik niet meer buiten , ik durf niet meer zoveel en 't is niet meer nodig , er zit geen baas meer die vanuit zijn warme bureel opdrachten geeft , achter me aan !!
maar die tijd ( van werken en bazen ) had ook héél mooie kanten ....zoals in de lente en de zomer ..
al het mooie van de westhoek  , alle kleine straatjes en weggetjes , de mooie wijdse vlakten , dagelijks daar kunnen van genieten , was toch heel bijzonder ! en ..de mensen waar je mee in contact kwam  , gewone volkse , eerlijke mensen , die je kon helpen of opbeuren of verdriet en ook vreugde mee kon delen ...
ja , 't was toch een mooie tijd ....

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!