ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 Juli !
Klik op de afbeelding om de link te volgen




onze nationale feestdag ! ik wens iedereen een zonnige en vredige dag !

straks worden weer bloemen gelegd aan het monument voor de gesneuvelden van de twee oorlogen . vandaag en op 11 november worden deze dorpsgenoten speciaal herdacht . vroeger was het een hele stoet mensen ...nu maar enkele...
in gedachten breng ik een bijzondere hulde aan mijn vader , die in de eerste wereldoorlog als jongen reeds soldaat was en in 40-45 als verzetsstrijder werd opgepakt  en gelukkig maar, terug kwam . mijn oudste broer werd opgepakt en kwam nooit terug ....wonden die nooit genezen !

Reageer (0)

20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brugge
mooie zondag , winderig maar zonnig ! geen echt kust weer ---daarom besloten we vandaag even Brugge aan te doen .--- de toeristen trotseren ---kunnen we makkelijk ! we doen gewoon een flinke wandeling vanaf het zand --steenstraat ---markt --vlamingstaat om daar reeds halt te houden in de Prestige .heel lekkere taart en koffie ! dan langs 't Van Eyckplein  naar de overkant van de lange rei naar ST ANNA .een beetje straatjes in en uit --huisjes kijken --jeruzalemkerk ---even verwijlen aan de blekersstraat (woonde mijn grootmoeder ) en dan langs de langestraat naar de Burg -- waar we ,jawel ,alweer aan een koffietje toe zijn om onze voeten wat rust te gunnen op het terras van de Crown plaza . de stenen in Brugge zijn oud en wij al een beetje !dan terug wandelen naar de auto aan 't station (hele trip ! ) en een half uurtje later weer thuis . middagje naar mijn vaderstad . altijd een opkikker !                     
                                                             


                                                        a00005.gif
                                                               

Reageer (0)

19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren
Toch nog een wandeling kunnen maken , want de zon is er toch nog gekomen !
Een beetje aan een clown geprutst en dat was het zowat vandaag ....
Clowns : ze maken deel uit van mijn leven . Treurig of vrolijk of olijk , ik heb ze reeds in alle vormen gemaakt ! iedereen ziet ze graag ----iedereen heeft er op een of andere manier een binding mee----zijn we niet allemaal op zijn tijd DE CLOWN ?
Weet je nog hoe het circus vroeger in het dorp zijn tent opsloeg ? Hoe we als kinderen blij op de harde banken zaten en ons vergaapten aan de clowns . de naam van het circus weet ik niet meer , maar wel van de clowns : Gaston en Tity !
Ach ,de nieuwe tijd met de tv overleefden ze niet ....er kwamen geen kinderen meer kijken ....de ouders gingen niet meer .....'t moet gezegd ik ook niet als jonge ouder. Achteraf kan je er spijt over hebben .....maar ik zei het al : vroeger komt niet terug !

Reageer (0)

18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn dorp
over mijn dorp raak ik nooit uitgepraat ! het is er goed toeven en je kan er van alles vinden . zowel drukte als rust .
we hebben een museum ; natuurlijk over het harde bestaan van de seizoenarbeider...zowel in woord als in beeld ! door de BRT werd een reportage gemaakt enkele jaren terug en die kan je nu zien op scherm in het museum , samen met beeldhouwwerken en tekeningen en foto's van kunstenaars en amateurs . allemaal beelden ze de noeste Fransman (seizoenarbeider) uit . wanneer je uitgekeken bent , dan kan je even verpozen op het binnenplein waar een heel mooi terras nodigt tot rust , geen verkeers geluiden komen tot hier .
iedere zomer is er een tentoonstelling voor andere kunstenaars waar menige toeristen zich aan te goed doen , want 't dorp ligt in een mooie streek en niet ver van de kust ,zodat liefhebbers van cultuur en fietsen , hier ook hun weg vinden .

Reageer (0)

17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoy
ik las :----tussen hoop en herinnering bloeit uw geluk  ----
zo is dat dus ! als je even nadenkt over hoe het leven is .Je leeft steeds op hoop !
En de herinneringen zijn nooit ver weg....
Op een minder goede dag denk je vaak aan de minder goede dingen uit je leven...
maar meestal hebben de mooie dingen de bovenhand !Zo lijkt het wel ,als je met mensen praat , dat het in jouw en ook in hun kindertijd , altijd mooi weer was !
op zomerdagen gingen  we als kind ,na de oogst die nog met de hand werd gedaan ,halmen rapen (in 't west-vlaams -ouwtjes) en gras snijden voor de konijnen. grote zakken , dan konden we twee dagen wachten eer we opnieuw moesten gaan  .Op warme avonden zaten de ouderen met hun stoel bijeen om verhalen te vertellen ,terwijl wij ,de kinderen , hinkelden of andere groepsspelen deden ....herinneringen ...geluk....
wie schreef ook weer : mooie herinneringen kunnen je nooit ontnomen worden......

Reageer (0)

16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukke dag
't was een drukke dag vandaag , maar heel leuk ! 't begon vanochtend met een heel leuke mail met foto's van de twins !  ze zien er zeer goed uit , maar wat zijn ze klein ! amper 1 kilogram en het andere 2 kg . maar ze zijn volgens de laatste berichten gezond ?! hopen dat het zo blijft en dat ze groeien als kool !
het tweede goede berichtje was van mijn jongste ( die in het buitenland woont ) .ZE KOMEN NOG EENS DEZE ZOMER !
ik kan mijn geluk niet op ...ze waren hier met Pasen  ,en eind augustus komen ze weer . niet dat ik hen niet zie , ik ga minstens drie keer per jaar zelf naar hen toe .
maar ja ,als zij naar huis komen , dan zijn we weer eens allemaal samen , ook met mijn andere kinderen ....dan is het nest weer eens vol , zoals vroeger ...allé bijna zoals vroeger . Vroeger  bestaat immers niet meer ....
ach wat kijk ik er weer naar uit om mijn kleinkinderen te knuffelen ....

Reageer (0)

15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoera
Klik op de afbeelding om de link te volgen hoera ! ik ben weer over-groottante ! en dan nog wel van een tweeling ...twee meisjes . tevroeg , dat wel , maar alles schijnt in orde te zijn . alleen moeten ze natuurlijk een hele tijd in de couveuse.hoe het komt dat ik over-groottante ben ? niet zo moeilijk als het lijkt hoor :de overgrootmoe is de oudste zus en ik ben een nakomertje ,met heel wat jaren tussen . alzo !



Reageer (0)

14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.molen
je zag misschien de molen reeds staan op de linkerkant ? dat is één van de zes of zeven die ons dorp vroeger rijk was ! nu is alleen deze nog over en in gebruik als tourist-trekker ,het moet gezegd ;'t is een prachtexemplaar ! en als het feest is krijgt hij rode zeilen op de wieken !
in mijn kindertijd werkte hij iedere dag ---dan heeft hij jaren stil gestaan , aan zijn lot overgelaten ---nu en dan kwam er nog een kunstenaar langs ,die de oude molen tekende ---maar toen ,zo'n tien jaar terug kwam een groepje samen en ze besloten de molen te redden van verval en nu is hij in zijn volle glorie weer een blikvanger in de weide omtrek ! maar ....er spelen wel geen kinderen meer aan zijn voeten ,spijtig !

Reageer (0)

13-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
wat was het een heerlijke dag ! de ganse namiddag op het terras in het zonnetje en zo lekker gegeten , daar in Beauvoorde . het was enorm prettig iedereen terug te zien , en vooral dat het ze allemaal goed gaat !
de kinderen hadden veel plezier op het springkasteel en de grotere in de nieuwe zithoek , want hotel-restaurant Driekoningen heeft geinvesteerd in nieuw meubilair .wij , de ouderen hadden ook een heel fijn plekje op het nieuwe terras en zo was iedereen dik tevreden in alle betekenissen . een aanrader voor wie eens naar de westhoek wil !  IK HEB GENOTEN !

SAMEN ETEN IS OLIE VOOR DE VRIENDSCHAP       zei felix timmermans

Reageer (0)

12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
de hele morgen druk bezig geweest in het huis .
vanmiddag op bezoek bij mijn hartsvriendin , sedert vele jaren zoek ik haar geregeld op ,zelf kan ze niet meer komen , ze had jaren geleden een hersen
operatie maar alles is goed gekomen --alleen kan ze niet meer auto rijden --
daar maken we geen probleem van , we hebben zoveel lief en leed gedeeld
in die vele jaren .
want vriendschap en vertrouwen is een kostbaar goed ! daar ben ik me van
bewust ! zeker weten !
we hebben er een fijne namiddag van gemaakt en goed gelachen en dat is
wat telt ! en morgen naar een etentje of liever een feestje in de westhoek .
't kan niet op momenteel . bijna iedere week wat ,goed hé

Reageer (0)

11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tram
Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren was toch niet wat ik had gehoopt . helemaal nat thuis gekomen , maar wat geeft dat , ik was wel uitgelucht ! vandaag ziet er beter uit , al hadden we al een bui .nog even over mijn dorp --- vroeger was hier een echt station ---voor de tram ! nu is alleen nog de naam :stationstraat  en....een echte tramwagon , die helemaal in ere werd hersteld , die aan het station herinnert .de tram had ook een naam in de streek : CAMIELTJE . we namen camieltje om naar de stad te gaan .in de oorlog 40-45 werd camieltje ook eens beschoten door engelse vliegtuigen .de duitse soldaten gebruikten de tram veel en per ongeluk zijn toen ook 2 vrouwen uit het dorp omgekomen .... een van die vrouwen was mijn tante .

Reageer (0)

10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beter
Klik op de afbeelding om de link te volgen  na een hele druilige dag gisteren ,klaart de lucht nu op in mijn plekje !tegen  vanmiddag schijnt het zonnetje weer , je zal  het zien en daarom misschien
ga ik wel even aan zee wandelen . weer hetzelfde : daar is nog plaats en dan vooral als het weer niet te mooi is . ik heb altijd al behoefte gehad aan ruimte !
niet  dat ik niet kan genieten van drukte ,maar de rust en het geluid van de zee maken me blij en dat is wat telt :een beetje geluk en veel tevredenheid !
 

Reageer (0)

09-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toeren
 ik toer graag in de westhoek ! hoe dat komt ? stilte ,rust , in een wereld vol lawaai .nog een plek waar je weidse uitzichten hebt ...ook het polderland trekt me aan ,net zoals zeeland in nederland . je kan er nog ver kijken !
als je gaat mijmeren en aan je kindertijd terug denkt , dan lijkt het of alles was toen niet zo druk ....het zal wel zo zijn , er was niet zoveel bebouwing als nu en er waren de korenvelden , heb je nu niet meer hier . nostalgisch ? ja zeker ...
alhoewel ,mijn mooie herinneringen blijven ....en ik kan erover mijmeren !

                                                                                                  canards-05.gif

Reageer (0)

08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar ginder ....
     naar ginder    van johan douvere

 ginder steken wij de grens over van het afzien,
 op franse grond buigen wij ons kapot voor de bieten .
 de lange dagen kruipen met lastige langzaamheid in onze vermoeide lijven .
 zo preken wij in stilte de pijn voor een stukje dagelijks brood .

 voor ons dorp aan de overkant , met de oude dromen .
 voor onze vrouwen met honger naar ons .
 voor onze kinderen , die volgend jaar moeten meekomen .
 naar ginder .


zeer mooi verwoord wat toen gebeurde ,gelukkig mogen kinderen nu naar school
tot 18 jaar ,ze beseffen echter niet altijd welk geluk ze hebben !
 

Reageer (0)

07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even kijken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

even over mezelf ,ik ben vrouw en woon in een heel mooi dorp.onze voorouders leefden vooral van het werk op de velden ; hard labeur ,waarvoor ze weken lang naar de vreemde moesten , over de schreve , dat wil zeggen in frankrijk .vrouw en kinderen bleven achter voor weken. alleen en meestal zonder inkomen ! 't was feest als vader en grootvader terug thuiskwamen , met gebogen rug van het bieten zetten of rooien -- maar ze klaagden niet , want ze hadden goed verdient
ik woon dus in het dorp van DE seizoenarbeiders ,de fransmans --toen werden ze zo genoemd !             
                                                     a00005.gif

Reageer (0)

06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten
Klik op de afbeelding om de link te volgen   





                                                                                   00019.gif




het weer is niet bijster goed ,ik laat jullie meegenieten van mijn tuin !                                          

Reageer (0)

05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.avond
Klik op de afbeelding om de link te volgen 't was een mooie dag ! 't weer zat niet zo mee ,maar dat werd goed gemaakt door het gezelschap en het lekkere eten ....nog een museum bezoekje er boven op en ja hoor : 't was een fijne dag ! ik genoot met volle teugen . bijna zoals vroeger ....
vroeger komt niet terug , dus tevreden met het heden ....zo moet het !
een toemaatje hierbij :uit eigen werk .

Reageer (0)

02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oost -west

             oost west --hier best !

 er even tussenuit geweest ,weg van iedereen ,even tot rust komen ,
 maar terug thuis ervaar je : nergens beter dan hier .
 zo was het altijd al ; ik moest zo nodig er even uit ,en na een week
 kon ik niet snel genoeg weer thuis zijn .
 dus ouder worden wil niet altijd zeggen : wijzer worden !         

Reageer (0)

01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom aan alle bezoekers van mijn blog !

                     
             welkom aan alle bezoekers van mijn blog .
              vandaag start ik en ik hoop hier te kunnen mijmeren en herinneringen
             op te halen ,die ik met iedereen kan delen .
    
             alle begin is moeilijk ,zeker voor mij ,want ik ben nog niet lang actief
             op het net .... maar , het gaat iedere dag beter en 't is een uitdaging !


                   a00005.gif

Reageer (0)

14-05-1978
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.storm

storm

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!