ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
11-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja -- ja
Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren genoten van de wind in Lissewege --de beeldenroute gedaan --toch nog goed weer na een regen ochtend .mooie dingen gezien , maar ook mindere -- over smaak valt niet.....
inderdaad , smaken verschillen , gelukkig wel toch ! ééntje vond ik dan wel geslaagd ; aan de kerk van Zwankendamme --de symbolen :de maan , voor de islam ,het alom gekende vredes-teken , man -vrouw , de davidster , de fakkel voor vrijzinnigen , zwart - wit  en het christendom  , voor mij een heel mooi symbool voor verdraagzaamheid  !!!  op de terugweg een wandeling gemaakt in het domein Beisbroek -- altijd goed en de wafels zijn er lekker !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bagage staking
net nu de rest van mijn kroost thuis komt uit vacantieland : bagagestaking !
nooit prettig , noch bij vertrek , noch bij thuiskomst ! 't is ook altijd wat op die vliegvelden ! wat gaan ze daar een strop aan hebben ---ze dachten op tijd thuis te raken --- maar 'k kreeg net een berichtje ----neen dus ! JAMMER !!

Reageer (0)

10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagochtend
Klik op de afbeelding om de link te volgen   ook dat is mijn dorp ! een echte Sala Thai , waar onder een electriciteits cabine is verscholen , zeg nu zelf ...mooier kan het niet ! we kregen het als geschenk , als ik het goed heb van een van onze burgers , die zich heel verbonden voelt met Thailand . hij heeft , denk ik , wel meer dan zeventig keer groepen begeleid naar en in dat mooie land ! een betere en gedrevener reisleider heb ik nooit meegemaakt !
't was een zeer boeiende reis , drie weken rondtoeren met een kenner van dat zo mooie land . 't is wel al een tijd geleden , maar de herinneringen blijven ....DIE kunnen ons niet ontnomen worden !

Reageer (0)

09-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het dorp
Klik op de afbeelding om de link te volgen ja , het dorp waar ik geboren ben --er staat ook een oude linde --prachtige boom zoals je kan zien --. maakte vroeger deel uit van de pastorie-tuin . nu staat hij voor ons allemaal vrij op het fransmansplein . ik parkeer geregeld in zijn buurt en groet hem altijd in stilte , ik hou van bomen ! klinkt het gek ? kan ik niet helpen hoor , ik ben soms een beetje raar .

Reageer (0)

08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China
op één tv is het al een tijdje over China . ik kijk daar graag naar omdat ik er zelf was in 2000. ; maar gisteren was het over die training van die jonge kinderen en daar heb ik zo mijn eigen gedacht over ! zal ik maar voor mezelf houden , want ik wil niemand voor het hoofd stoten , zeker nu niet , met de olympische spelen  , maar... ik denk dat de meeste moeders me begrijpen .
ik wou naar china ...ik had in Antwerpen de tentoonstelling gezien van de Qin dynastie denk ik , en daar waren een paar van die grote terracotta beelden --ik was zo van slag --ik moest en zou die duizenden krijgers in Xi'an zien ! je kan je niet voorstellen wat ik voelde toen ik oog in oog stond met dat terracotta leger ---duizenden , allemaal levensgroot en net echt , want ze zijn echt allemaal anders van gezicht ,--uren ben ik daar geweest .het was voor mij dan , HET hoogtepunt van de reis . ik heb op de muur gelopen --wat best lastig is , wegens zijn speciale bouw ---het Tien an Men plein en de verboden stad bezocht --de tempel van de Hemelse vrede ---de Lama tempel en de zoo met de panda's -- ook een bezoek gebracht aan één van de weinig overblijvende vrouwtjes met ingebonden voetjes --- zelfs een bloemen tentoonstelling van uitsluitend pioenrozen --de chinese trots-- waar wij , europeanen  DE attractie waren  , maar niets heeft mij zo beroerd als het leger in Xi'an !
de heen en terugreis van Peking naar Xi'an was met de nachttrein --eerste klas ---
we moesten met vier in zo'n coupé , bedden boven elkaar in Mao kleuren , zowel trein als beddegoed , alles legergroen en vies ---echt vuil --- we huiveren nog als we het er over hebben  !
inderdaad , onze hotels waren super de luxe , maar het vervoer , bach , en de chinezen , de meeste waren volgens mij echt arm !
op ieder pleintje deden ze iets in groep , dansen of turnen of gewoon wandelen met hun vogelkooitje .... ik heb eens met ze meegedanst , tot jolijt van mijn vrienden ! maar 't was heel ontspannend ...
jammer toch dat ze al die mensen uit hun oude omgeving hebben weggehaald om Peking zo modern te maken , maar misschien vinden zij , de chinese mensen het zelf niet erg , IK mag er niet aan denken dat ze dat met mij zouden doen ......



Reageer (0)

07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tjonge , wat een onweer
wat een onweer vannacht hé ! een vriendin belde vanochend --ze heeft lekker doorgeslapen , maar stond deze morgen met de voeten in het water in de keuken !--- verder geen schade -- gelukkig ! het veld voor mijn huis staat ook blank , maar er zijn goede grachten of sloten en de riolering werkt ook ---niet bang worden , zeg ik dan tegen mezelf !
 nog voor de middag ; ik heb te vroeg victorie gekraaid ,de riolen zijn ingezakt door het water ---het voetpad , bedoel ik ---groot gat ---, gevaarlijk ! een mailtje naar de betreffende dienst , nog geen antwoord ---dan maar een gestuurd naar een schepen en ja hoor ,die jongen heeft onmiddelijk een ploeg gezonden en het is nu afgezet --veilig---en maandag zouden ze verder zien ---- benieuwd of het zo zal zijn ?! en nu maar hopen dat het niet weer 45 liter regent vannacht !

Reageer (0)

06-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukke dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen    drukke dag geweest vandaag ....eerst naar de kapper , altijd leuk ! dan in de gauwte een paar boodschapjes gedaan en amper thuis , mijn neef even op koffievisite ....'k ben altijd blij hem te zien , want hij is mijn enige dichte verwant in de buurt !
dan vlug de auto in , richting De Panne , waar ik verwacht werd voor een etentje ....goed op tijd , maar ....zowel op de autostrade als op de binnenweg : file ! drie kwartier gedaan over de laatste twee kilometer !! enfin , 't was niet erg , ik heb airco !
We zijn naar een goed restaurantje geweest en heerlijk rustig gegeten en gebabbeld , 't was heel lekker ook .....nadien nog eventjes in Veurne gewandeld en toch nog een bloesje gekocht aan halve prijs ! o ja en ook veurnese kletskoppen , bijzondere  koekjes .! zo dat was mijn dag , morgen iets rustiger ? we zien wel.....

Reageer (16)

05-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vacantie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben helemaal opgefleurd nu ik telefoon kreeg dat de helft van mijn vacantie-gangers terug thuis zijn ! moeders hé ...
doet me denken aan jaren geleden , na het kampeer avontuur trokken we het jaar erop naar de dordogne ...volgeladen , met tussenstop in Parijs --st- cloud . we logeerden in een appartementje van een jeugd vriendin  , deze was samen met de eigenaar van het huis waar we in Mareuil zouden verblijven , en galante fransman als hij was , bracht hij ons 's morgens verse croissants , voor hij naar zijn werk vertrok ! st cloud --ook een belevenis --want pal voor het appartement stond een héél grote boom op een pleintje --en ...daaronder woonde een vrouwtje , winter en zomer , met al haar hebben en houden ....de gemeente deed en had van alles gedaan om haar daar weg te krijgen ....maar ze is er gebleven tot haar dood , onder haar boom !
Mareuil ....en daar op zoek naar "chez favier " zo noemde het gehucht .... wat een pracht van een huis was het , een oude boerderij , helemaal in oude stijl met héél dikke muren ---warm in de winter en fris in de zomer ---vier grote slaapkamers en nog de originele boerekeuken  , ik zie het nog voor me !
er stond een oud "geitje" in de garage en daar mochten de kinderen mee leren autorijden  in het hellend veld ! wat hebben ze daar plezier gehad , ver van de bewoonde wereld .........mooie herinneringen ....

Reageer (0)

04-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.camping
met kamperen heb ik geen ervaring ! één keer zijn we naar Frankrijk geweest , naar Montalivet bij de Gironde   , maar dat was in pasklare tenten met bedden en al ! het is ongeveer achtendertig jaar geleden en we hadden geboekt voor twaalf dagen .want daar was het in juli altijd goed , hadden ze in het reisbureau gezegd !dus voor het eerst met de kinderen naar het buitenland ,ver , heel ver rijden was het !     we waren gewoon met het gezin naar de ardennen te gaan en dat was ook al een end weg !   de eerste dag was het er heerlijk , zon a volonté en buiten eten onder een strodak restaurant , het frans brood soppen in grote koffie-kommen , spelen in de grote golven van de atlantische oceaan ! échte vacantie op z'n frans !  tot de volgende ochtend ....het had de hele nacht geregend en we konden de tent niet uit !  de regen bleef maar komen en we moesten ontbijten onder het strodak ---niet waterdicht natuurlijk ---spelletjes in  de tent ---hopen op beter weer ---vijf dagen later nog steeds regenen --- koud tot op de botten ---hield ik het voor bekeken ---wat deed ik hier ? thuis had ik een mooi huis en warmte en konden de kinderen ook spelen  en ...ik was het zat !
we kregen voedsel mee voor de rest van de week , tomaten ; druiven ,kaas en brood , weet ik nog en veel excuses ....zij hadden geen schuld aan het weer !
we zijn nooit meer weest kamperen.....

Reageer (0)

03-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe kom ik erbij ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen  hoe kom ik nu opeens erbij om over pangasus te denken ? misschien omdat ik in mijn foto's aan 't zoeken was en ja , toen kwam ik deze tegen . mijn jongste stuurde die op  , een tijdje terug ,om te laten zien hoe zo'n moedervis er uit ziet ...catfisch uit vietnam ...vroeger nooit van gehoord , toen aten we gewoon schol en plaatjes en als 't iets meer mocht zijn ; kabeljauw ! nu nog is dat een festijn  en duur ook .
ja vroeger... kocht ik vis aan de visser zelf , zijn eigen  <poosje> zijn eigen deel was dat en dat verkochten ze dan voor zakgeld ; zo vers heb ik het nu nooit meer ...
het is niet dat ik heimwee heb naar vroeger , het nu is zeker ook een heerlijke tijd ! maar het zit er nu eenmaal in , als je herrineringen gaat ophalen , dat je vergelijkt ....

Reageer (0)

02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beter
 veel beter weer voor ons allemaal denk ik ,als je wat ouder bent is een beetje warm genoeg ! voor mij in ieder geval wel !
ik voel me weer helemaal o k ....en kan er weer tegenaan ....oprit geveegd en dat is een karwei hoor ....maar de boeren halen het stro binnen en dan ligt er wat !....nu is 't weer netjes en moe is tevreden .
goed nieuws van de tweeling gekregen , ze doen het goed ,kalmpjes aan ,maar ze eten goed , eentje mocht al eens in 't badje ! en de baby :op komst in New- York ,groeit ook goed en de mama dus ook ! leuk hé als 't positief is !
zover het baby nieuws ...
minder goed gaat het met een vriendin . maar ja , dat is het leven , we moeten overal doorheen , meeleven is de enige hulp die we kunnen bieden ....

dat 'ol eweest hed dat' wilt
noois moe'j de moed upgeev'n
va'doage ku'j 'were herbegun'n
an de reiste van jun leev'n

Reageer (0)

01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 maand
 Vandaag ben ik 1 maand aan het bloggen !
 


Image Hosted by FotosOp.nl



Niet te geloven , reeds 1 maand !  't gaat allemaal zo snel ...ik kom tijd tekort ....
't was een heel drukke week ook , bijna niet thuis geweest ... niet meer zoveel plannen in 't vervolg , een beetje meer rust ! maar rust roest !!

ik zag nog een mooie spreuk in't west- vlaams :

   de zunne schient nie olle doag'n,
   en zundag kut nie ossan zyn,
   mo dat belet my nie te vroag'n
   da'j vriendlik bluft vo'myn !

Reageer (0)

31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Uitgangsdag met de vriendinnen ! iedere donderdag namiddag gaan we met zijn drietjes wandelen --winkelen --en koffie drinken .in alle eer en deugd zegden ze vroeger ! neen we hebben het goed samen , we vertellen ondertussen over onze kinderen en kleinkinderen en wat we in de week zoal beleefden .de namiddag is zo om !
maar vandaag was het zo warm , Miet , al niet meer zogoed te been had het moeilijk vandaag door de hitte , maar ze geeft niet op hé , dus hebben we het wat korter gemaakt . ik was eigenlijk ook blij thuis te zijn --- de kinderen bellen straks uit hun vacantiebestemming ---ze genieten ---ik had al een paar berichtjes deze week . nog bijna een maand en dan zie ik mijn kleintjes weer , kinderen in 't
buitenland ;'t is altijd weer afscheid nemen . en ik klaag niet hoor ik zie ze vier a vijf keer op een jaar , maar als ik hoor of lees over andere oma's en hun kleinkinderen , ja ...dan ...
mijn jongste zou zeggen  : allé Ma je hoort ze toch wanneer je maar wil ! en dat is zo ---maar 'k mis ze toch !

Reageer (0)

30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haringe
vandaag op bezoek geweest in Haringe ---aan de schreve ---samen met mijn gastvrouw en gastheer de kerk bezocht ---deze bezit een orgineel barok orgel uit 1700 en zoveel van de hand van de gebroeders Vanpeteghem ----er worden orgelconcerten gegeven door internationale musici gedurende de hele zomer ! de pastoor was zo vriendelijk de kerk voor ons open te maken , want tegenwoordig kan je die ook al niet meer open laten staan. 't was een heel mooie en gezellige namiddag , temeer dat we toevallig ook een kunstenaar ontmoet hebben die met veel verve over zijn werk sprak .; ja en dat is natuurlijk ook mijn ding ! we hadden het zelfs over onze molen , waar hij vrijwiller is , als molenaar notabene .....over toeval gesproken !! mijn dorp en Haringe liggen nu niet naast elkaar !

ik vond er ook west-vlaamse spreuken van j. declercq ---speciaal voor Hetty dan :

è vrind is lik è stekkerdroad,
je kut 'dr'an vaste roak'n;
en ojje were weg wilt goan,
'tdoe zeer je los te moak'n

Reageer (0)

29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer
Klik op de afbeelding om de link te volgen gisterenavond en vannacht toch een onweer gehad ! net voor het eraan kwam was er zo'n mooie lucht  , maar dan ....wind en bakken regen en donder en bliksem ...ik hoorde net dat de westhoek --- meer bachten de kuppe ----er erger aan toe was ! dan zijn we hier toch weer eens gespaard van die waterellende ! op naar weer een zonnige dag !
Elou bezorgde me weer een complete uitleg voor het maken van buttons , waarvoor dank ! ik ga het een van die dagen eens grondig doen op het gemakje. zo ben ik wel , ik heb tijd nodig  , geduld heb ik wel , maar ik denk toch dat ik beter ben in boetseren !---en daar komt de handigheid ook maar met de tijd en met oefenen !dus ....even geduld .....

Reageer (0)

28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heet
wat is het warm vandaag ! 29 gr in de schaduw ! gelukkig hebben wij tot nu geen onweer gehad ---als kind al , was ik bang van wind en onweer .we woonden in een vrijstaand huisje en de wind kon er gieren .... in mijn herrinering was het ook zeer warm in de zomer en heel koud in de winter  ....er was geen isolatie zoals nu en geen centrale verwarming ... maar misschien heb ik alleen de extreme dagen onthouden  !
dus binnen gebleven en op de pc van alles geprobeerd---'t lukt niet zo , zelfs niet met de hulp van Elou  , blijven proberen dus op een andere dag ....ik moet nog zoveel leren , ben pas sedert oktober bezig en zonder veel hulp , nu en dan een tip , maar 't blijft een uitdaging  !!

Reageer (0)

27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwpoort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

  vandaag in Nieuwpoort -bad geweest ,'tjonge wat een volk ! 't leek wel of héél het binnenland er was ! gewandeld op de pier en de dijk .....de nodige warme en koude drankjes gekregen en .... gemijmerd....
Nieuwpoort-bad , waar ik vele zomers doorbracht ...als tiener . heerlijke lange warme zomers ! als monitrice in een vacantie home ....onbezorgde tijd ...je echt nog niet bewust van de ernst van het leven .....deze zomers zijn in mijn geheugen gebleven als de mooiste .....
Nieuwpoort-bad , waar ik mijn eerste vacantie -liefje had , ja ook dat ! waar ik later met mijn grote liefde , zowel in de zomer als in de winter wandelde, en nog later met ons hele gezin ....
Nieuwpoort : waar mijn man en kinderen zo graag gingen vissen .... waar ze samen met mijn broer een zelfgemaakte boot te water lieten en met succes !
waar ,als enige plek aan onze kust nog een overzetbootje werkt ! ja , echt waar , aan de havengeul kan je nog met een schipper naar de overkant en daar kan je op de andere pier wandelen . vroeger was dat militair gebied . nu ? natuurgebied ?
Nieuwpoort : waar ik eigenlijk mee verbonden ben door al die mooie herinneringen .....

Reageer (0)

26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen een zelfgemaakt beeld in de tuin .
zaterdag ,vroeg in de morgen ...bewolkt en blad-stil ...zomerochtend .
ontbijten met zicht op de tuin ...genieten van mijn trouwe bezoekers die zich komen laven aan het drinkbakje ....merels , lijsters ,mussen , specht , bosduiven ,eksters ,mezen ook ...al zie je ze in de zomer niet zo door het bladerdek. maar in de ochtend wel ...
't zal toch een mooie dag worden , 't is een beetje hei-ig en dat : wijst op warm weer , zei mijn moeder altijd .
waarom denk je als je ouder wordt steeds meer aan vroeger ? omdat het verleden groter is dan je toekomst ? ! dat zal het wel zijn !
mijmeren ....herinneringen ....
heinneringen aan je kindertijd , je jong geluk ,het samen ontbijten met het hele gezin ....

Reageer (0)

25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen vrijdag en mijn tuinhulp kwam zoals afgesproken ! wat zou ik zonder die man doen ! in mijn eentje kan het niet meer , dan zou ik iedere dag van de week moeten hard werken ....en dat kan echt niet meer ! het huis bijhouden wel en de kleine tuinwerken ook , maar ik ga graag op stap ;dus je moet een keuze maken in het leven . maar Louis is goud waard ! hij weet perfect wat ik wil en doet altijd op zijn gemakje verder , komt op tijd een bakje koffie halen en een grapje maken  en is net zo tevreden als ik wanneer hij terug op huis aan gaat ! vroeger had ik een andere en die zei altijd bij 't binnenkomen : ik kom wat zon in je hart brengen ! ik moet nog heel dikwijls aan hem denken ....hij hielp me zoveel in de zwaarste tijd van mijn leven ...'t.is nu ook alweer 4 jaar dat hij er niet meer is .
maar Louis is een goede jongen  ,ik kan op hem rekenen !
morgen vertrekken mijn kinderen op vacantie ....

Reageer (0)

24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar zee
vandaag naar De Panne geweest met de vriendinnen .Ik had een foto gemaakt van het volle strand , maar 't is niet gelukt ! Tegen zonlicht ---hoe kan ik zo dom zijn ! We nemen de wagen tot Nieuwpoort en daar de gratis tram tot De Panne . Wat hebben we reeds plezier beleefd met dat gratis rijden , dank aan Steve S. !! We nemen iedere keer een andere bestemming en doen op die manier de hele kust af .
Een of meerdere terrasjes horen erbij natuurlijk en dan met zo'n weertje als vandaag : genieten !!
Wat hebben we een mooie kust hé , zelfs als het tjokvol is zoals vandaag .

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!