*************************************************************************
**********************************************************************
Italiaanse, gehakt - groenteschotel!
Benodigheden:
2 eetlepels Olijfolie,
1 Ui, gesnipperd,
2 tenen Knoflook, fijngehakt,
400 gram gehakt, half om half,
650 gr. Italiaanse Roerbakgroenten,
2 - 3 theelepels Italiaanse kruiden (potje)
700 gr. voorgekookte aardappelschijfjes, (duopak)
100 gr. Mozzarella, geraspt,
Peper en Zout
Ruime lage ovenschaal ingevet.
Bereiden:
Verwarm de grill van de oven voor.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en
bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt en naar smaak peper en zout toe,
zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe en,
roerbak alles op middelhoog vuur in,
ca 5 minuten knapperig.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook de aardappelschijfjes 4 minuten in water,
met zout en giet ze af.
Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi,
de mozzarella erover.
Schuif de schaal ca 10 minuten onder de grill,
en laat de mozzarella in ca 5 min. lichtbruin kleuren.
Veel kook plezier!
Lijkt dit gerecht jullie lekker
haal het er gerust af
Daar staat het voor!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Liefs en een dikke knuffel van Annie!!
********************************************************
***********************************************************
07-10-2013 om 16:02
geschreven door Annie
|