Foto
Over mijzelf
Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Inhoud blog
  • Schotse scones - taart!
  • Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!
  • Warme Witlof-Woksalade!
  • De beste wensen voor 2014!
  • Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!
    Red Lotus Flower
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Categorieën
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn Blog!

    Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


          Op deze blog zet ik alleen nog
     


                         lekkere kook recepten.




                                             Die je eraf kunt halen als het je lekker lijkt.




                                                                    Daar staan ze voor.
     
     
     
     
     
     
     
         Fijn dat je er bent
       kijk maar eens rond
     en kom nog eens terug
    Dat zou ik gezellig vinden.
     

    08-11-2012 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (8)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse scones - taart!

            

    Schotse scone - taart

    Benodigheden:

    250 gr. Zelfrijzend Bakmeel

    1 Theelepel Bakpoeder

    25 gr. Suiker

    50 gr. Boter, in stukjes

    125 ml Melk

    1 Ei, losgeklopt

    125 ml slagroom geklopt

    4 eetlepels Aardbeienjam

    1/2 eetlepel Suiker

    Bakplaat bekleed met bakpapier.

    Verwarm de oven voor op 220 graden

    of gasstand 5 

    Bereiden:

    Zeef het bakmeel met het bakpoeder en

    een snufje zout boven een kom.

    Meng de suiker erdoor.

    Wrijf de boter met de vingertoppen door,

    het bakmeel tot een kruimelig geheel.

    Maak een kluitje in het midden en,

    schenk de melk en het ei erin.

    Kneed alles tot een samenhangend,

    deeg en vorm er een bal van.

    Leg de bal op de bakplaat en druk uit,

    tot een cirkel can c.a 2 cm. dik

    Snijd de cirkel in 8 punten en prik,

    elke punt met een vork in.

    Schuif de bakplaat in het midden van de,

    oven en bak de scones in c.a,

    15 minuten gaar

    Laat de scones afkoelen en snijd zo los,

    van elkaar en snijd ze vervolgens open.

    Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.

    Serveer de scones met de slagroom,

    en de aardbeienjam.

    veel bakplezier!

    Lijkt het gerecht jullie lekker

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    **********************************************

    **************************************************

    10-03-2014 om 10:35 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Gehakt - Groenteschotel!

    ***********************************************************************************

    ****************************************************************************

    Italiaanse gehakt - groenteschotel!

    Benodigheden:

    Voor 4 personen.

    2 eetlepels olijfolie

    1 ui gesnipppert

    2 tenen knoflook fijngehakt

    400 gram gehakt - half om half

    650 gram italiaanse roerbakgroenten

    2-3 theelepels italiaanse kruiden (potje)

    700 gram voorgekookte aardappelschijfjes

    100 gram mozzarella geraspt

    zout en peper.

    ruime lage ovenschotel ingevet.

    Bereiden:

    Verwarm de grill van de oven voor.

    Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak,

    de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.

    Voeg het gehakt naar smaak, zout en peper toe,

    zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.

    Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe,

    en roerbak alles op middelhoog vuur in,

    ca 5 m'n. knapperig.

    Proef en breng op smaak met zout en peper

    Kook deaardappelschijfjes 4 minuten in water,

    met zout en giet ze af.

    Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,

    verdeel de aardapelschijfjes erover.

    en strooi de mozzarella erover.

    Schuif de schaal ca. 10 cm. onder de grill.

    en laat de mozzarella in ca 5 minuten,

    lichtbruin kleuren.

    Veel Kookplezier!

    Lijkt dit gerecht jullie

    lekker haal het er gerust af

    daar staat het voor!

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    *********************************************************************

    *****************************************************************************

    11-01-2014 om 06:26 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme Witlof-Woksalade!

    ***********************************************************************************

    *******************************************************************************





    Warme witlof - woksalade.

    met peer en kip!

    Benodigheden:

    voor 4 personen:

    600 gram witlof

    2 rijpe peren

    1 eetlepel citroensap

    400 gram kipreepjes

    1 theelepel kipkruiden

    2 theelepels zonnebloemolie

    3 bosuitjes in ringetjes

    6 eetlepels honing-mosterddressing

    Bereiden:

    Snijd de onderkant van de witlof en snijd de,

    struikjes in de lengte in dunne repen.

    Halveer de peren, verwijder het klokhuis,

    en schil ze.

    Snijd de peren in blokjes en besprenkel met het,

    citroensap om het verkleuren te voorkomen.

    Bestrooi de kipreepjes met de kipkruiden.

    Verhit de olie in een wok en roerbak de,

    kipreepjes 4 minuten.

    Voeg de bosui toe en roerbak nog 1-2 minuten.

    Voeg de witlof toe en roerbak de groente tot,

    ze iets begint te slinken.

    Schep de dressing en de peer erdoor en laat,

    in nog 1-2 minuten warm worden.

    Veel kookplezier!

    Als julie het lekker lijkt

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie Allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!

    ***************************************************

    **********************************************************

    05-01-2014 om 06:59 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste wensen voor 2014!





    Lieve Allemaal!

    Het is alweer de laatste dag van het jaar.

    Wat gaat zo'n jaar toch snel,

    en wat gebeurt er veel.

    Wat er dit jaar staat te gebeuren, laten wij maar,

    weer op ons afkomen.

    Ik wens jullie een hele fijne oudejaarsdag, 

    een prettige jaarwisseling en

    laten we hopen een gezond 2014!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!!

    ************************************************************************

    *********************************************************************************

    31-12-2013 om 06:36 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele Fijne en Gezellige Kerstdagen gewenst!





    Lieve Allemaal!

    Wij wensen jullie hele fijne en Gezellige Kerstdagen!

    Veel liefs, dikke kus en knuffel van Annie!!

    *****************************************

    **********************************************

    24-12-2013 om 06:38 geschreven door Annie


    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccinotaart!





    Cappuccintaart!

    Benodigheden:

    2 theelepels panneermeel

    2 theelepels oploskoffie

    2 eieren

    150 gr. suiker

    175 gr. zelfrijzend bakmeel

    250 gr. mascarpone

    100 ml vanillevla

    1 theelepel cacaopoeder

    25 gr. mokkaboontjes

    60 ml. zure room

    taartvorm 22 cm

    Bereiden:

    Verwarm de oven voor op 175 graden

    Bestrooi de taartvorm met paneermeel.

    Los de koffie op in 2 eetlepels kokend water

    Klop in een ruime kom met de handmixer de eieren,

    met de suiker in ca. 5 minten licht en schuimig.

    Spatel de opgeloste koffie, de zure room en het zelfrijzend,

    bakmeel door het eiermengsel.

    Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

    Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min.

    goudbruin en gaar.

    Laat de taart op een rooster afkoelen.

    Haal de taart uit de vorm en zet op een schaal.

    Klop de mascarpone los met de vanillevla,

    en de vanillesuiker.

    Bestrijk de bovenkant van de taart met de mascarpone,

    en zeef het cacaopoeder erboven.

    Garneer met mokkaboontjes.

    Veel bakplezier.

    Als jullie het lekker lijkt 

    haal het er gerust af,

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van Annie!

    *********************************************************

    **************************************************************

    16-12-2013 om 00:00 geschreven door Annie


    >> Reageer (2)
    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletje met gebakken Oesterzwammen!





    Omeletje met gebakken Oesterzwammen!

    Benodigheden:

    voor 4 personen.

    4 eieren

    2 eetlepels melk

    1 eetlepel fijngeknipt vers bieslook

    40 gr. boter

    300 gr. oesterzwammen

    1 sjalot fijngehakt

    2 theelepels verse tijmblaadjes

    4 eetlepels créme fraiche

    Bereiden.

    Klop de eieren met de melk het bieslook,

    en wat zout los.

    Smelt 5 gr. boter in een kleine koekenpan.

    Schenk een kwart van het eiermengsel in de pan,

    laat het over de bodem uitvloeien en

    bak het omeletje in 1-2 minuten gaar.

    Bak zo nog 3 omeletjes

    Snijd de grote oesterzwammen in repen.

    Verhit de resterende 20 gr. boter in,

    een grote koekenpan.

    Strooi een derde deel van de oesterzwammen ,

    in de pan en roerbak ze 1 minuut op hoog vuur.

    Voeg een derde deel toe en en roerbak weer 1 min.

    Voeg ten slotte de rest toe en bak nog 1 min.

    Voeg de sjalot en tijm toe en roerbak 2-3 min.

    Roer de créme fraiche erdoor en breng op smaak

    met zout en peper.

    Leg een omeletje op een (warm) bord, schep op de 

    ene helft een kwart van de oesterzwammen,

    en sla de omelet over de vulling.

    Maak zo nog 3 bordjes

    veel kook plezier!

    *********

    Als jullie het lekker lijkt,

    haal het er gerust af

    daar staat het voor.

    Ik wens jullie allemaal een hele fijne Zaterdag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!

    ******************************************************************

    ***************************************************************************

    07-12-2013 om 11:44 geschreven door Annie


    >> Reageer (3)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse, gehakt - groenteschotel!
    *************************************************************************
    **********************************************************************



    Italiaanse, gehakt - groenteschotel!

    Benodigheden:

    2 eetlepels Olijfolie,
    1 Ui, gesnipperd,
    2 tenen Knoflook, fijngehakt,
    400 gram gehakt, half om half,
    650 gr. Italiaanse Roerbakgroenten,
    2 - 3 theelepels Italiaanse kruiden (potje)
    700 gr. voorgekookte aardappelschijfjes, (duopak)
    100 gr. Mozzarella, geraspt,
    Peper en Zout
    Ruime lage ovenschaal ingevet.

    Bereiden:

    Verwarm de grill van de oven voor.
    Verhit de olie in een ruime hapjespan en
     bak de ui en knoflook  2 minuten op laag vuur.
    Voeg het gehakt en naar smaak peper en zout toe,
    zet het vuur hoog en bak het gehakt rul.
    Voeg de roerbakgroenten en de italiaanse kruiden toe en,
    roerbak alles op middelhoog vuur in,
     ca 5 minuten knapperig.
    Proef en breng op smaak met zout en peper.
    Kook de aardappelschijfjes 4 minuten in water,
     met zout en giet ze af.
    Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal,
    verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi,
    de mozzarella erover.
    Schuif de schaal ca 10 minuten onder de grill,
    en laat de mozzarella in ca 5 min. lichtbruin kleuren.

    Veel kook plezier!


    Lijkt dit gerecht jullie lekker
    haal het er gerust af
    Daar staat het voor!


    Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

    Liefs en een dikke knuffel van Annie!!


    ********************************************************
    ***********************************************************

    07-10-2013 om 16:02 geschreven door Annie


    >> Reageer (4)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er weer....we gaan weer Kokkerellen!
    ******************************************************************************
    **************************************************************************





    Gado Gado met Kip!

    Benodigheden,
    Voor 4 personen.

    300 gram Witte Rijst,
    4 Eieren
    250 gr Sperciebonen
    1 Komkommer,
    1 schaal Kipsatéblokjes (360 gr.)
    1 zakje paprika rauwkost (150 gr.)
    1 zakje Parijse Worteltjes (300 gr.)
    1 Beker Gado Gado Satesaus (400 gr)

    Bereiden

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook ondertussen de eieren in 7 mín. bijna hard
    Breng in een pan een laag water aan de kook.
    Verwijder de steelaanzet van de sperciebonen,
    laat het puntje zitten, kook de bonen 5 min. 
    Giet ze af en spoel koud onder stromend water.
    Halveer de komkommer in de lengte en schraap met,
    een theelepeltje de zaadjes eruit.
    Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. breed.
    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en,
    bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar.
    Schep regelmatig om.
    Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer,
     en rauwkost en worteltjes over een platte schaal.
    Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten.
    Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min.
    Verdeel de kip over de groenten.
    Serveer de rijst en satésaus apart erbij.
    Lekker met kroepoek.

    Veel kookplezier!

    Als jullie het lekker lijkt haal het er gerust af
    daar staat het voor!


    Ik wens jullie een hele fijne dag!

    Veel liefs en een dikke knuffel van Annie!



    **************************************************
    ******************************************************

    12-08-2013 om 09:37 geschreven door Annie


    >> Reageer (1)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Harmke
  • Maria
  • Nikki
  • Rinkje
  • Carla
  • Blauwhartje
  • Wilma
  • Engelenlove
  • Nieske

    Mijn favorieten
  • Joyce
  • Insoon
  • Romeo
  • Prinses Olga
  • Corrie
  • Ladymieke
  • Winie
  • Creapslessen
  • Fancyplace
  • De kracht voor woorden

    Mijn favorieten
  • Ann
  • Gerrie
  • Christina
  • Elske1949

  • Foto

    Archief per week
  • 10/03-16/03 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012

    Blog als favoriet !

    Foto

    Blog als favoriet !

    forum www.pspfantasie4rum.nl

    Forum van Surfinn Ann!


    www.pspmagnifique.nl

    Website van Gerrie


    http://creaplace.bplaced.net

    Website van Anneke Dragsma!


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Gerda haar Templatessite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!