Jeroen Meus ontdekt bijzondere gemeenschappen in 'Goed volk'
Jeroen Meus trekt vanaf maandag 1 september zes weken lang de wereld rond om via de keuken de ziel van enkele bijzondere gemeenschappen bloot te leggen. In het nieuwe reportageprogramma 'Goed volk' op Eén gaat het niet minder over koken dan over mensen die samen eten. Bijzondere mensen, die Meus als kind al fascineerden: cowboys, sumoworstelaars, de inwoners van het koudste dorp ter wereld maar ook de oudjes in een Berchems rusthuis.
Al van jongs af is Meus geïnteresseerd in de sociale functie van voedsel. En in de mensen die zich door voedsel laten binden. Na jaren van zelf koken wil hij dat het nu om de mensen gaat.
In 'Goed volk' trekt Meus naar zes gemeenschappen die, elk op hun manier, moeilijk te doorgronden zijn en die Jeroen via de keuken probeert te ontdooien. Van cowboys in Texas, over de Langa-township in Zuid-Afrika tot rusthuis Sint Anna in Berchem. En van vissers op de Lofoten over sumoworstelaars in Tokio tot de inwoners van Oymyakon, het koudste dorp ter wereld.
Via de keuken komt Jeroen in de gemeenschap terecht, om ze zo van binnenuit te leren kennen. Omdat een keukendeur net iets vaker op een kiertje staat.
|