Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • het uiteindelijke winkeltje aan het eind van de pergola die helemaal overdekt is met Hedra
  • heb van mjn mannetje lantaarntjes gehad voor onder de pergola, zodat de klanten van de winter door de warme gloed van kaarsen begeleid worden naar mijn winkeltje
  • Mijn trots, het zeephuisje
  • naar tsechiĆ« geweest met mannetje en kleindochter
  • Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    fijn dat je er bent, er is iedere dag een nieuw bericht
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    dit zijn de liefdes van mijn leven
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    dagboek van Birgit
    werken en hobby,s samen met mijn Heintje
    WELKOM LIEVE LEZER
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMAAL

    In het dagelijkse leven probeer ik een discussie om me heen op gang te krijgen, over het woor NORMAAL, maar ik merk, dat als je hierover begint, de mensen met een specifieke mening moeten komen.
    Dit gaat bij de jongere een stuk makkelijker dan bij oudere mensen, ook daar is voor mij het woord NORMAAL debet aan, jongere mensen staan makkelijker in het leven, die vinden het  NORMAAL om te mogen zeggen wat ze denken en zelf te mogen bepalen wat ze doen en laten, gelukkig hangen zij niet meer zo'n zwaar plaatje aan het woord NORMAAL, zoals  onze generatie deed.
    alleen is het jammer, dat ook deze jongere generatie reageert op bepaalde zaken, die ze wel niet NORMAAL vinden, maar uit zelfbehoud (angst) zich er niet mee bemoeien. 
    Dus stel er is een ruzie op straat aan de gang, dan zeggen ze: niet mee bemoeien en doorlopen want je zit er zo middenin en het is niet jouw ruzie, en als ik dan de vraag stel, of ze het normaal vinden, dat mensen op straat ruzie maken en dat, dat vaak uitmond in geweld, reageren ze met nee, dat is niet NORMAAL, maar soms kan je  leven ervan af hangen.
    ik ben zelf eens in een situatie terecht gekomen dat ik een winkelcentrum in mijn wijk binnenliep en daar een grote kring volwassen mensen zag staan, en in die kring van ongeveer 50 mensen was een knul van ongeveer 16 a 17 jaar de bloemist aan het mishandelen, het eerste wat ik dacht was dit kan niet waar zijn, niet eens wat die knul deed alswel dat er zo'n grote groep niks doet, ik ben zelf een vrouwtje van 1.56 m dus pittig klein maar uit verbijstering ben ik meteen de kring ingesprongen en aan de knul gaan sjorren en schreeuwen en die was zo verbijsterd door wat ik deed dat hij bij zinnen kwam rond zich keek en er vandoor ging en het hele voorval was voorbij, als in een film zag ik toen de kring met mensen uitelkaar gaan en zich verspreiden alsof ze uit de bioscoop kwamen. Dit gebeurde zo'n 20 jaar geleden. dus Joop heeft wel gelijk als hij denkt dat het allemaal als NORMAAL wordt getolereerd maar het jammere is dat als je mensen had gevraagd of ze het inderdaad NORMAAL vonden wat hier gebeurde, was er waarschijnlijk niet een persoon bij geweest die het daar mee eens was.
    het is angst die deze dingen toelaat.
    Het is ook angst dat ons dingen laat gebeuren die andere mensen NORMAAL vinden, als iemand tegen ons zegt doe toch NORMAAL zijn wij meteen ons houvast kwijt en vaak stoppen we meteen met dat wat als niet normaal wordt bevonden, bang om er niet bij te horen , gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die zich aan niemand storen en hun eigen gang gaan, wat de rest van de wereld er ook van vind, maar in mijn leven heeft het toch een behoorlijke tijd zijn invloed gehad, ik ben gelukkig wel gebleven hoe ik was alleen mijn onzekerheid is verdwenen. toch heb ik me vaak erg verdrietig gevoeld door het besef dat ik er niet bij hoorde, ik was immers niet  NORMAAL.
    laat je niet lijden door wat mensen wel of niet NORMAAL vinden want vraag hen dan eens, wie dat bepaalt.
    Hou je aan je eigen normen en waarden.
    De tweedde wereldoorlog is begonnen om dat er iemand zei het is niet normaal dat joden bijv. als NORMAAL  mens kan blijven handelen en wandelen en om dat er een heleboel meelopers het eens werd, en Hitler geloofden en het als NORMAAL aannemanen wat hij vertelde, gebeurden er verschrikkelijke dingen.
    Zorg dat je in je leven, je aan je eigen mening houd, zolang je van je zelf weet, dat je uit liefde leeft is er niks mis mee.
    uit liefde kan je geen mensen pijn doen, want dan zeg je geen nare dingen je steelt niet je maakt niks kapot en hoe gek je dan ook doet, dat is altijd NORMAAL.
    kleding, uitstraling, smaak, het maakt niet uit hoe of wie je bent zolang je uit liefde leeft en niet uit angst.
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    29-08-2006
    ABNORMAAL
    Wat is normaal? Is iets wat ik me ook geregeld afvraag. Soms lijkt normaal gewoon datgene te zijn wat men van je verlangt. Wanneer je dan die verlangens niet inwilligt wordt je al gauw als.anders of ABnormaal bestempeld. Eigenlijk een eretitel! Erg goed bijgelezen op je interssante blog liefs
    naaminzalmkleur6hb.gif

    29-08-2006 om 09:06 geschreven door sien




    Archief per week
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Startpagina !

    Foto

    Gastenboek
  • blaauweboemel
  • Bergen zijn het begin en het eind van elk natuurlandschap.
  • PRETTIG WEEKEND GEWENST
  • bezoekje uit Zarren
  • bezoekje uit Zarren

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!