brat_en_company
Inhoud blog
  • LAATSTE SCHEERBEURT...
  • TERUG IN KATHMANDU
  • HET IS ZOVER...
  • EINDELIJK...
  • KATHMANDU 6/10/2008

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    LANGTANG & GOSAIKUNDA TREK
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS ZOVER...


    Beste Blogsupporters,

    Eindelijk een PC'ke tegengekomen en de gelegenheid gekregen om even verslag uit te brengen over onze belevenissen. Eerst en vooral, iedereen stelt het zeer goed en de sfeer in de groep is op z'n minst gezegd uitstekend.

    Omdat we maandag in Kathmadu City achternagezeten werden door brullende en agressieve apen heeft onze nooit voldoende geprezen gids Eddy beslist om ons op sleeptouw te nemen naar het Noord Oosten van de Hippy Hoofdstad, een gebied waar geen enkele andere toerist te bespeuren viel. Een dag die in ons geheugen voor altijd zal gegrift blijven.

    De dag nadien werden we in een lokale bus geperst naar de plaats waar onze trekking een aanvang zou nemen. Door prachtige bergen en rijstvelden maar een wegdek waar een bus van Van Hool het amper 10 minuten zou uitgehouden hebben. Boven op de bus evenveel passagiers als in de bus zelf, de busreis onderbroken door een landslide waar we tevoet doorheen moesten en aldus onze laatste kans verkenen om nog iets op de blog te ploffen.

    We zijn ondertussen donderdag en gooien meteen de bijl erin. 1 000 meter stijgen, een eerste beproeving voor het gehele team. 

    Vrijdag van hetzelfde laken een broek. Nog maar eens 1 000 hoogtemeters erbij en nog verder afzien. Ondertussen vinden wij 's nachts onderkomen in typische lodges waarvan we de beschrijving even schuldig blijven maar de foto's binnen een paar weken zullen publiceren. 

    Zaterdag een korte klim om te acclimatiseren. Als beloning een prachtige locatie met besneeuwde bergtoppen. Yaks en paarden lopen wild door de vlaktes. Tijdens de nacht klinkt het hees gebrul van de Yaks zo dichtbij dat men het gevoel heeft dat ze onze kamer delen. De nachten zijn koud en vochtig.

    Ondertussen zijn we zondag en nomalieter staat er een rustdag op het programma. Maar we zouden Brat en Company niet zijn mochten we dit zo maar accepteren. Eddy en lokale gids Boudhi loodsen ons naar een top van 4 550 meter. Hoger mochten we niet omdat we onvermijdelijk zouden geplaagd worden door hoogteziekte.
    Het was zwoegen en afzien maar werden beloond door een " Dramatisch Panorama " Wij sluiten ons aan bij de beschrijving van de prospectus.

    Toch even melden dat wij ondersteund worden door twee sherpa's en drie dragers. Deze mensen doen het onmogelijke om ons het leven aangnaam en prettig te maken. De tranen komen ons soms in de ogen.

    Gisteren maandag terug afgedaald naar de locatie van donderdagavond. Een ware beproeving voor de kuitspieren en de knieen.

    We zijn nu dinsdagavond en via steile beklimmimgem zijn we aangekomen in Shyabru.  We stomen ons mentaal klaar om verder te trekken naar de meren en de beruchte Laurebina pas. Hopelijk kunnen we onderweg nog wat informatie kwijt. In elk geval lieve lezers, met ons gaat het uitstekend en hopen van jullie hetzelfde.

    Nog even iets voor de insiders: wegens een tiental dagen niet geschoren is een gedeelte van de " Magnificent Seven " veranderd naar: " The ugly two "

    So long and good luck.

    Brat en Company.

    14-10-2008, 16:05 geschreven door Willy Gielens

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK...

    Beste allemaal,

    Vandaag heel onverwacht aangekomen in een dorpje waar Internet voorhanden is. Snel een kort bericht: het gaat uitstekend met ons allemaal en zullen proberen vandaag nog wat meer details door te geven.

    Ondertussen beste groetjes van Brat en Company.

    14-10-2008, 12:50 geschreven door Willy Gielens

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sorry...voor de late reaktie...
  • Vriendelijke groetjes van uit Tessenderlo.
  • Stoere Kerels
  • Mannen met baarden
  • groeten

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!