Foto
Inhoud blog
  • Petitie Aalscholvers
  • Grote Kempzaad
  • Hier zijn we weer
  • Prettige Feestdagen
  • Jong geleerd
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    de kempvisser

    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig hengelen
    Zoals ieder jaar tijdens het bouwverlof is het zalig om te vissen in het kanaal Dessel-Schoten.
    Omdat er ,op een paar jachten na, geen scheepvaart is kan je er rustig vissen.
    Maandag had ik een topdag van 41 stuks, allemaal met de kemp natuurlijk,waarbij enkele voorns van 35 cm.Meer moet dat niet zijn,gewoon zalig.

    13-07-2006 om 21:51 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele kemp
    Nu we in de ban zijn van de gele trui van Tom Boonen heb ik nog een weetje namelijk gele kemp.
    Je gaat als volgt te werk,laat je kemp 36 uur voorweken en breng het water tot tegen het kookpunt,
    voeg er dan 2 koffielepels curry poeder aan toe en je zal zien dat de kiemen een gele kleur krijgen.
    Leuk om eens af te wisselen als de vis een zwarte kemp niet pakt.

    07-07-2006 om 17:50 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kemp voederen
    Wat je zeker eens moet proberen,iets wat ik trouwens altijd doe,is het volgende.
    Steek enkele nootjes kemp in je mond en kauw deze fijn. voeder het papje op je visstek.
    Ideaal om de vis op je plaats te houden, wel regelmatig herhalen.

    05-07-2006 om 20:36 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken van kempzaad

    Kempzaad koken is echt niet zo moeilijk,je moet er gewoon wat tijd in steken.
    Men laat eerst de kemp voorweken,persoonlijk doe ik dat 36 uur.
    Laat hem gedurende een uur of 4 water opnemen eer je hem onder water duwt.
    Als ik kemp klaarmaak  breng ik het water tegen het kookpunt maar laat het nooit doorkoken om te vermijden dat de kemp plat wordt.Kijk nu regelmatig tot hij voldoende kiemt.
    Nadien overvloedig afspoelen met koud water.

    03-07-2006 om 11:37 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (50 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een truckje
    Om uw viskemp langer te bewaren heb ik nog een truckje.
    Kook uw viskemp en strooi hem nadien op een tafeltje, neem nu een haardroger en droog uw kemp volledig uit.Zet hem daarna in de vriezer.
    Op deze manier kan je uw kemp meermaals laten ontdooien en weer invriezen.
    Proberen maar, het werkt.

    01-07-2006 om 16:55 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaren van kempzaad
    Na een dagje vissen stak ik vroeger mijn viskemp in de diepvries,wat waarschijnlijk de meeste doen.
    Tot ik op een dag zat te vissen en er mij iemand vertelde dat hij zijn kemp pekelde en hem zo gemakkelijk 2 maanden kon bewaren in de ijskast.
    Natuurlijk heb ik dat ook geprobeerd en inderdaad lukt dat,men gaat als volgt te werk.
    Kook uw viskemp en zet hem nadien juist onder water ,voeg er 3 à 4 eetlepels zout aan toe en laat dat zo 3 dagen staan,nadien giet u het water eraf en klaar is kees.
    Het voordeel is dat je de kemp niet meer hoeft te ontdooien en dat hij na een paar keer in de vriezer te hebben gezeten plat wordt.
    Zeker ook eens proberen .

    30-06-2006 om 15:36 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen met kempzaad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals u uit de titel kan opmaken ben ik een verwoed kempvisser.
    Meestal vis ik op het kanaal Dessel-Schoten in de omgeving van Turnhout.
    Omdat er op dit kanaal niet al te veel scheepvaart is,kan men er ook door de week
    vrij rustig vissen.
    Het belangrijkste bij vissen met kempzaad is om regelmatig wat te voederen op je
    visstek, daarmee bedoel ik regelmatig voederkemp gooien zelfs op dagen dat men
    niet vist,en je zal zien dat dit lukt.
    Over de vangsten heb ik dit jaar nog niet te klagen, ook waren er natuurlijk dagen
    bij dat het wat minder was,maar aantalen ga ik niet geven want u weet dat vissers
    soms nogal kunnen overdrijven toch had ik een uitschieter van 26 stuks.

    29-06-2006 om 00:00 geschreven door frans(de visser)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (111 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Welkom aan alle kempvissers
    Foto

    Archief per week
  • 11/02-17/02 2008
  • 25/06-01/07 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!