Inhoud blog
  • Stilaan klaar voor weer een grote reis
  • Terug thuis
  • 23 september ... feest!
  • Terug inMelbourne
  • Terug in bewoonde wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bea en Gauthier down under

    Voor de 4de keer in Australiƫ
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week later

    Hallo,

    Alles goed hier op een rustige zondagmorgen. Zara is nu ruim een week oud en is sinds vorige dinsdag met haar mama thuis gekomen (na 4 dagen). Ze is een rustige en alerte baby, en ook een goede slaper die haar mama en papa zowel in de dag als 's nachts de nodige rust gunt. Als ze maar op tijd haar eten krijgt, dan slaapt ze doorgaans snel weer in. Zus Eva is bezorgd om haar zusje en gaat regelmatig eens naar het wiegje kijken. De eerste dag na de geboorte nam Eva bergen speelgoed mee naar het ziekenhuis voor haar zusje. Ook mam Annaleise herstelt vlot, daar Zara zo'n goede slaper is kan ze tussendoor rusten en een dutje doen.

    Wij zijn het hier ondertussen reeds goed gewoon en beginnen snel overal onze weg te vinden. Gauthier brengt Eva op dinsdag en donderdag met de auto naar de Childcare (een pre-school eigenlijk, want kleuterklasjes heb je hier niet). De eerste dag volgde hij niet de juiste weg en Eva maakte direct de opmerking:"this is not the right street Papo", ze is dus zeer opmerkzaam voor wat ze ziet onderweg. Op maandagmorgen heeft Eva zwemles, in een zwembad op wandelafstand, en telkens we het zwembad voorbijkomen, zegt ze:"here is my swimming pool". Ook de lagere school waar ze later zal gaan ligt dichtbij, ze duidt de school reeds aan als "my school". Kinderen gaan hier vanaf de leeftijd van 5 jaar naar de lagere school, Eva zal dus vanaf januari 2016 naar school gaan.

    Annaleise en Tom wonen nu sinds bijna een jaar in Robbins street in Ivanhoe, het is een aangename en rustige residentiele buurt. Vlakbij (2 huizen verder eigenlijk) is er een park dat achter de huizen loopt, met daarin op verschillende plaatsen een speeltuin, dus leuk voor Eva en de andere kinderen uit de buurt.

    Wij hebben hier ook onze bezigheid: Gauthier bakt elke dag brood (met een broodmachine), want het meeste brood hier is een beetje vergelijkbaar met het Amerikaanse brood, en je bent dat gauw beu; ook reeds enkele klusjes buiten werden uitgevoerd en nu is hij begonnen met klein schilderwerk buiten (buitenkant huis is afgewerkt met hout, en op een stukje was het aan het afbladderen). Ikzelf doe boodschappen, maak eten klaar, doe klein herstelwerk en strijk. Ook met Eva spelen, naar het park gaan en verhaaltjes vertellen behoort tot onze taken. Vrijdagmorgen ging ik met Eva naar de bibliotheek, waar ze een verteluurtje hadden. Daarna konden de kinderen nog wat knutselen rond het thema van de verhaaltjes, deze keer was dat een masker maken van een zeerover. Eva is een vlijtige bibliotheekbezoeker, we hadden een hele stapel boeken mee om in te leveren. Zij toonde me waar we de boeken moesten inleveren, waar we andere boeken en video's konden kiezen en waar de nieuwe lading konden inscannen.

    De voorbije dagen hadden enkele dagen mooi lenteweer, met temperaturen die tot 18 a 20 C stegen op bepaalde momenten, maar het blijft ook nog wisselvallig, want plots komen er dan weer wolken opzetten. Gisteren zaterdag was aangenaam warm tot de middag, dan weer frisser; vandaag zondag is het weer wat grijzer, maar wel droog.

    Nu nog een 10-tal dagen alvorens we afreizen naar Darwin (noorden van Australie, 4u vliegen) om van daaruit te starten met onze avontuurlijke tocht doorheen het ruige gebied van de Kimberley. Daar zullen we kunnen genieten van lekker warm weer.

    Vele groeten aan jullie allen, en we wensen jullie allen nog enkele zomerse, warme dagen toe ... en misschien nog een Sint-Michielszomertje daarbovenop.

    Gauthier en Bea



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!