Inhoud blog
  • Stilaan klaar voor weer een grote reis
  • Terug thuis
  • 23 september ... feest!
  • Terug inMelbourne
  • Terug in bewoonde wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bea en Gauthier down under

    Voor de 4de keer in Australiƫ
    02-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu halfweg ons verblijf

    Augustus is voorbij ... het is nu 2 september en we zijn halfweg ons verblijf hier in Australie (sorry, ik vind het trema niet want ik werk hier op de laptop van Tom en dat heeft een Querty klavier). De tijd is werkelijk voorbij gevlogen de voorbije 3,5 weken. Natuurlijk was hier een en ander aan de gang waardoor we in beslag werden genomen.

    De kleine Zara stelt het opperbest, eet goed, slaapt goed ... een plezier. Na een week had ze haar geboortegewicht terug, en ondertussen zal ze nu ook al flink bijgekomen zijn (hoeveel, weten we niet want we hebben hier geen babyweegschaal). Zara is een erg rustige baby, en geeft haar mam de kans tussendoor wat te rusten. Ook de nachten vallen doorgaans mee, wat niet wil zeggen dat ze dan altijd direct inslaapt na een voeding.

    Zus Eva is fier op haar kleine zus en komt haar regelmatige kleine kusjes geven. Eva is een flinke kleuter geworden die al zeer zelfstandig is. Ze spreekt heel goed, meestal in het Engels, maar wij, en ook Tom spreken steeds Nederlands met haar en ze begrijpt alles. De meeste woorden kent ze zowel in het Engels als in het Nederlands, maar soms is het wel eens komisch als ze plots een Nederlands woord gebruikt in een Engelse zin. Zo was ze in de creche aan het praten over een kinderwagen, en de begeleidster begreep maar niet wat ze bedoelde, tot de een poppewagen aanduidde. Zo leren de begeleidsters hier ook een beetje nederlands.

    Tom is momenteel voor een paar dagjes in Sydney voor het werk en komt woensdagavond terug.

    Volgende vrijdag 5 september vliegen we naar Darwin in het noorden van Australie (4u vliegen), de hoofdstad van de Northern Territory (relatief kleine stad van ca 125.000 inwoners) en genoemd naar de wetenschapper Charles Darwin. De voorbije eeuw werd de stad 2 maal grotendeels verwoest, in 1942 als gevolg van de aanvallen van 150 Japanse gevechtsvliegtuigen en in 1974 toen een tropische cycloon over de stad trok waardoor ca 70% van de stad werd verwoest.
    De volgende dag beginnen we de exploratie van een deeltje van de Kimberley regio, jawel een heek klein deeltje maar. De Kimberley is een gebied in het NW van Australie van meer dan 400.000km2 groot (meer dan 15x Belgie). Het is een onherbergzaam en moeilijk toegankelijk gebied. Diep in de rotsen ingesneden kloven wisselen af met weidse open savannes. Het kan er zeer warm zijn, in de zomer (nov tot april kan de temperatuur boven de 40 graden stijgen); dus hopelijk blijft de zomer nog eventjes uit daar als we de streek bezoeken. In deze periode zal de temperatuur rond de 30 graden schommelen, met toch wat afkoeling 's nachts. De eerste dag blijven we nog in de Northern Territory om er de serie watervallen van Edith Falls (watervallen hebben een hoogte van tussen de 8 en 12 meter) te zien en het Nitmiluk National Park te bezoeken, bekend om de spectaculaire Nitmiluk Gorge (ook Katherine Gorge genoemd). Van dan af geven we het moderne comfort op en zal ons bedje telkens gespreid zijn in een tent. Dus zien wat dat zal worden.
    De tweede dag steken we de grens met Western Australie (grootste Australische staat) over om er de volgende dagen diverse natuurwonderen te zien en te bezoeken, o.a. de Bungle Bungle gebergten (bekend om de oranje en zwart gestreepte rotsformaties), El Questro Wilderness Park, Manning Gorge, Windjana Gorge enz ... Hoge steile rotsen, watervallen en meren zullen er dagelijkse kost zijn ... We kijken ernaar uit.

    Wellicht hebben we tijdens deze tocht geen of moeilijk internet bereik, dus na Darwin zal het misschien wel een tijdje duren alvorens we nog iets van ons kunnen laten horen. Op 15 september komen we aan in Broome, eindpunt van onze trip waar we een paar dagjes blijven om te genieten van de naar het schijnt heel mooie Cable Beach. Op 18 september zijn we weer in Melbourne.

    Vele groeten van ons allen hier uit Melbourne



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!