Inhoud blog
  • Stilaan klaar voor weer een grote reis
  • Terug thuis
  • 23 september ... feest!
  • Terug inMelbourne
  • Terug in bewoonde wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bea en Gauthier down under

    Voor de 4de keer in Australiƫ
    22-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug inMelbourne

    Dag allemaal,

    De dagen vliegen hier veel te snel voorbij. We genoten van onze enkele dagen in Broome. Mooi, en aangenaam warm weer en een mooie omgeving. Het strand van Cable Beach is zeer mooi en aantrekkelijk: azuurblauw water, fijn en breed zandstrand  (22 km ononderbroken zandstrand) en niet druk.  Zwemmen in dit deel van de Indische oceaan is heerlijk, maar je moet rekening houden met stevige golven. De naam Cable Beach werd gegeven omdat hier de eerste telegraaf kabel tussen Indonesie (Java) en Australie aan land kwam. Broome kreeg zijn bekendheid in het verleden ook door de parelvisserij, dit bracht een grote kolonie Japanners naar deze regio (eind 19de eeuw, begin 20ste eeuw). In het begin van WO II had Broome ook sterk te lijden onder de Japanse aanvallen (juist zoals Darwin). Maar nu is alles peis en vree, en genieten de toeristen er van de rust.  

    We bezochten er 2 kleine musea, een waar de geschiedenis van de parelindustrie wordt besproken, ook een stuk geschiednis van Broome. Op een andere plaats het museum van een klooster van Ierse zusters die er in 1907 aankwamen en er scholen en ziekenhuizen oprichtten voor de Aboriginal bevolking. 

    Woensdag 17 september waren onze luie dagen voorbij en was het weer tijd om in te pakken en 's middags de vlucht te nemen naar Melbourne (3200 km naar het oosten), 4u vliegen + 2u tijdsverschil, dus het was avond als Tom en Eva ons afhaalden aan de luchthaven. Het was fijn ook Zara, die al heel wat veranderd was terug te zien.

    De volgende dag hadden we het druk met uitpakken en al het Kimberleystof uit onze kleren te wassen. Vrijdag had Annaleise een fotosessie gepland en werd er weer ingepakt om voor het weekend naar Yarra Ranges National Park te trekken voor 3 dagen. We hadden prachtig weer en de rit daarnaar was heel mooi (Tom had een scenic drive uitgekozen). We hadden een mooie 'bergrit' doorheen een dicht bos met 'black spur' bomen En kwam zo stilaan in bergachtig gebied (geen heel hoge bergen, maar voldoende om er in de winter langlauf te doen). Annaleise had een ruime bungalow gehuurd voor ons zessen. 's Avonds werd het er wel erg fris, dus de houtkachel kwam goed van pas. Op onze mooie wandeling van zaterdag in de buurt van een grote lake, zagen we een 'echidna', een grote soort egel typisch voor Australie, die je niet zo dikwijls ziet, ook plots 4 grote kangoeroes die voorbij huppelden en ook een 'wombat'. Spijtig genoeg zagen langs de weg ook verschillende dode wombats die aangereden waren door auto's.

    Nu weer terug in Melbourne voor onze laatste week hier. Deze morgen kwam Lisa, de nieuwe Duitse au pair,  aan die hier de volgende 6 maanden zal verblijven om er mee voor Eva en Zara te zorgen. Dus het wordt even druk hier in huis voor onze laatste dagen.

    ondertussen doet Zara heel erg haar best om goed te groeien. Ze blijft een rustige baby die goed eet en slaapt en nu wellicht tegen de 4 kg weegt.

    Het weer wordt hier ook stilaan wat warmer, nog fris 's nachts, maar mooi zonnig (de voorbije dagen toch) en met lentetemperaturen.

    Zo zijn jullie weer allen een beetje up to date. Zondag vertrekken we hier, om maandagavond aan te komen in Belgie.

    Groetjes van ons allen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!