CHEERY

Image and video hosting by TinyPic
25-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEERY en het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom. + Den Horst België.. deel 2
De Pitcairneilanden.

..

Afgelegen maar wel erg mooi

Het duurt lang voordat de Pitcairneilanden bereikt zijn, maar daar krijgt u wel veel voor terug. Namelijk een prachtige natuur en een nog mooiere onderwaterwereld. Ook is het er met minder dan 50 bewoners lekker rustig!
De bevolking van Pitcairn stamt namelijk rechtstreeks af van muiters van het schip HMAV Bounty en door hen gevangengenomen
Tahitianen.


..

Deze munt heeft een goudwaarde van 250 Amerikaanse dollar.


**De eilanden vormen een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk.

Pitcairn

Pitcairn is het enige bewoonde eiland van de Pitcairneilanden. Het is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Dat kan alleen bij gunstige weersomstandigheden - bij slecht weer vaart het schip verder. Het eiland wordt wel beschouwd als één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld.

..

De bewoners verbouwen hun eigen voedsel. Ze vissen en verkopen soms honing of houtsnijwerk (vliegende vissen uit hout gesneden) en postzegels aan passerende schepen. Er is geen dokter. Het gevoel van geïsoleerdheid moet, volgens mensen die er geweest zijn, enorm zijn. De afgelopen jaren kozen meerdere jonge bewoners ervoor te vertrekken. In 2003 werd voor het eerst in 17 jaar een kind geboren.


.
.

De taal die er wordt gesproken is zowel Engels als de lokale taal Pitcairnees, dat is een mengsel van Engels met de taal van Tahiti. Het eiland wordt bestuurd door de Britse gouverneur Richard Fell vanuit Auckland, Nieuw-Zeeland.Het dorp op Pitcairn heeft een eigen naam, Adamstown. Het is de enige plaats in de archipel.


..

De mogelijkheden om te ontspannen zijn -maar dat kon je al raden- niet onuitputtelijk op Pitcairn. Je kunt wat praten met de eilanders, en een hapje eten in een bar in Adamstown. Je kunt gaan zwemmen , of snorkelen, vooral voor de mooie vissoorten in Saint Paul's Pool,diepzeeduiken, of het eiland rondwandelen - dat kost je een half uur. Het hoogste punt is Pawala Valley Ridge en ligt op pakweg 350 meter. Je kunt oude Polynesische houtsculpturen bewonderen, of de typische Bounty Bijbel gaan bekijken die wordt bewaard in de kerk. Er is één winkel, maar die doet maar drie maal weeks open. Het belangrijkste "evenement" is ongetwijfeld de zaterdagmis. Dan komen zelfs afstammelingen van de muiters naar de eucharistie die nu in Nieuw-Zeeland wonen. De verjaardag van een eilander is ook reden genoeg om samen te vieren

.
.

In 2004 werden zeven mannelijke bewoners van het eiland aangeklaagd voor 55 zaken van seksueel misbruik en verkrachting van vrouwen en meisjes, waarvan sommige niet ouder dan 11 jaar. Zes van de zeven werden schuldig bevonden. Vier kregen celstraffen van twee tot zes jaar, speciaal hiervoor zijn cellen gebouwd op het eiland. De oudste verdachte mag zijn celstraf thuis uitzitten. Twee mannen kregen taakstraffen. De rechters hadden er bij de strafbepaling rekening mee gehouden dat zware straffen een nadelig effect zouden hebben op de gemeenschap, aangezien de mannen op Pitcairn de boten bedienen waarmee de voorraden voor het eiland ingeladen worden.




.

Ver toch, maar rustig en mooi.
.

Het Sint Helena Eiland

..

Sint-Helena (Engels: Saint Helena) is een eiland in het zuiden van de Atlantische
 Oceaan
, 2800 km ten westen van de Afrikaanse kust. Het is onderdeel van het Brits ovgebiedsdeelerzees  Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha en economisch volledig afhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De inwoners van Sint-Helena noemen zichzelf 'Saints'. De bevolking is ontstaan uit drie bevolkingsgroepen: Afrikaanse slaven, Chinese arbeiders en Engelse 'kolonisators'.

..

Het eiland kan slechts over zee bereikt worden.
 
..

Een vliegveld of vliegverbinding heeft het eiland niet. Plannen voor de aanleg van een vliegveld zijn ontwikkeld maar de realisatie verloopt zeer traag.



Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia

Een Brits overzees gebied (British overseas territory) is een van de veertien (in 2006) gebieden die onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk vallen, maar geen deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk zelf.


Turks- en Caicoseilanden

.

.
.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />.
Caicos

De Turks- en Caicoseilanden (Engels: Turks and Caicos Islands) liggen ten noorden van het eiland Hispaniola en ten zuid-oosten van de Bahama's. De eilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel. De eilanden maakten deel uit van de toenmalige Britse kolonie Jamaica tot bij de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962. Tussen 1965 en 1973 werd het gezag over de eilanden waargenomen door de gouverneur van de Bahama's totdat ook deze onafhankelijk werden.

De eilanden liggen op de route waar regelmatig tropische wervelstormen langs komen.

De belangrijkste eilanden zijn: Salt Cay, Grand Turk, South Caicos, East Caicos, Middle Caicos, North Caicos, Providenciales en West Caicos. East Caicos en West Caicos zijn onbewoond.

Hoogste punt: Blue Hills 49m

Laagste punt: Caribische Zee 0m

Zuid -Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden.

..


.

Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is een eilandengroep aan de rand van de Scotiazee in de zuidelijke Atlantische Oceaan en vormt een onderdeel van de Scotiarug.

Het is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk dat bestuurd wordt vanuit de Falklandeilanden (afstand tussen Falklandeilands hoofdplaats Stanley en King Edward Point op Zuid-Georgië: 1455 km). De archipel wordt ook geclaimd door Argentinië. De eilanden waren de inzet tijdens de Falklandoorlog.

Geschiedenis

Alhoewel de eilanden momenteel geen permanente bewoning kennen, werd Zuid-Georgië gebruikt als uitvalbasis van de walvisvaart in het einde van de 19e eeuw. Op dit eiland is dan ook nog de haven te vinden van Grytviken. Sinds 1908 zijn de eilanden in Britse handen en tot 2001 hadden de Britten hier een kleine militaire basis gevestigd. Deze basis wordt momenteel nog gebruikt voor permanent wetenschappelijk onderzoek. Tevens is er een biologisch onderzoekstation gevestigd op Vogeleiland, gelegen aan de westpunt van Zuid-Georgië.

Tuinen bezoeken in het Verenigd Koninkrijk.

.

.

In geen enkel ander land wordt met zoveel passie en enthousiasme aan de tuin gewerkt . Gezegend door een mild klimaat en een botanische geschiedenis om U tegen te zeggen, zal het dan ook niemand verwonderen dat het Verenigd Koninkrijk het mekka voor de tuin-en plantenliefhebber is.
.
.

Het Britse landschap is dan ook doorweven van prachtige kasteeldomeinen, cottagetuinen, nationale parken, botanische plantentuinen en nurseries met mooie toontuinen en zeldzame planten. Een volledig beeld van al dit moois te geven is quasi onmogelijk, maar we hopen dat de vermelde tuinen en parken u alvast doen watertanden om op zelf ontdekkingstocht te gaan en enkele tuinen te bezoeken.


.
.

Kent wordt ook soms wel de ‘ tuin van Engeland’ genoemd, een bezoek aan de talrijke prachtige tuinen is dan ook een absolute aanrader.

***Nu laat ons ook niet vergeten dat België niet achter blijft met heel mooie tuinen, om er maar eentje te noemen


..
Den Horst

"TUINDERHORST" 
zie blog : http:// blog.seniorennet.be/tuinderhorst/ wanneer de tuin te bezichtigen is.
.
Deze tuin is bekend in ons land zowel de Franstalige als de Vlaamstalige T.V.

.
.
In 2006 kwam Jardins Loisirs al opname doen in juli.


.

Den Horst in de herfst.

Groene vingers van VT.M. kwam al tweemaal langs
op 19/08/2009 en op 08/03/2010.

..

De Amberboom in een herstkleed.

Met dank aan de lieve eigenaars van Den Horst
voor de foto's .

Ierland :

 

(Iers: Éire, Engels: Ireland) is een Europees land dat ongeveer 80% van het eiland Ierland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland bevat de staat Noord-Ierland, dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort.Hier is de munt: zoals in het Vereningd Koninkrijk : Pound Sterling

Ierland is lid van de Europese gemeenschap en heeft als munt de EURO.




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (10)

20-10-2010
Gezellige midweek Cheery
ik ben hier nog eens komen lezen en kijken ...ik moet alles 2 keer of soms 3 keer zien als het zomooi is en dat het te goei doordringt...ik zen hier al terug geweest zonder een woordje achter te laten ook hoor !

Vriendschap is elkaar accepteren

Vriendschap is van elkaar leren

Vriendschap is ontzettend mooi

Je moet het waarderen

En vangen

Als een soort prooi

Image and video hosting by TinyPic

Geniet van het nieuwe dagje met wat je ook mag doen ,

lieve groetjes en knuff van ons voor jou ..

20-10-2010 om 09:37 geschreven door Jeske


04-10-2010
fijne week cheery

ik wens je mooie dagen toe, liefs

 

Image and video hosting by TinyPic

04-10-2010 om 08:24 geschreven door besoto


27-09-2010
knuffelkes
Image and video hosting by TinyPic
liefs

27-09-2010 om 14:56 geschreven door emmy


Super gedaan ....mateke
Ik krijg er nen krop van in de keel !!!

Goedemorgen maandag Doe de groeten aan dinsdag

En zeg tegen woensdag

Dat ik donderdag

Met de trein van vrijdag

Aanstaande zaterdag

Bij zondag kom logeren

Image and video hosting by TinyPic



warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

27-09-2010 om 14:36 geschreven door Jeske


fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
aadsc03639knop.jpg


Vrienden zijn net als boeken, je
gebruikt ze niet altijd, maar je weet
ze te vinden als je ze nodig hebt.
Veel liefs van Freddy, Patty en een
dikke knuffel van onze drie kapoentjes

27-09-2010 om 02:06 geschreven door patty en freddy


26-09-2010
dat heb je mooi gedaan blogmaatje
Alles wat u naar andere mensen uitstraalt " komt als een boemerang bij u terug... leuk-dat-je-er-was.gif lieve groet van bo

26-09-2010 om 21:03 geschreven door boomer


fijne zondagavond cheery
ons jeske zal content zijn met die mooie fotokes van haar tuin, knap gedaan maatje, liefs
Image and video hosting by TinyPic

26-09-2010 om 20:04 geschreven door besoto


Hoi CHeery

Wat een prachtige tuinen zijn dit he, ik volg Jardin et loisirs al jaren, !!

 

Lieve groetjes van een kersverse oma

 

26-09-2010 om 16:12 geschreven door Loewiesa


Lieve zondaggroetjes
Cheery wat is dit mooi gedaan zeer mooie beschrijving prachtig
Image and video hosting by TinyPic
Laat mooie gedachten gaan en
komen dan pas kom je tot rust.
 Zodat je altijd kan blijven dromen.

26-09-2010 om 11:00 geschreven door Nikki(brigitta)


16-09-2010
Lieve groetjes dikke knuffel maatje
Image Hosted by ImageShack.us

16-09-2010 om 19:16 geschreven door Diana




Foto

Foto

Foto

Foto



Categorieën
  • . (1)
  • De Ahrwijnen (2)
  • De geschiedenis van de brouwerij Lamot. (1)
  • De miniaturen (1)
  • De Touareg ergens in de woestijn. (1)
  • Het Verenigd Koninkrijk of United Kingdom (2)
  • Kauwgom (1)
  • Kruiswoordraadsel (1)
  • Ons alfabet of de ABC (1)
  • Ons potlood. (1)
  • Sauna (11)
  • Speciale treinreizen. (2)
  • Van ruilmiddel tot aan de beurs. (1)
  • Van waar komt ons zout. (1)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!