Inhoud blog
  • Mijn Biscuit
  • BOTERROOM
  • KAASTAART
  • Wafeltjes
  • Lang geleden.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn Kookboek

    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Biscuit

    BISCUIT

     

    3 eieren

    90 gram suiker

    mespuntje zout

    75 gram bloem

    15 gram maizena

    olie voor de vorm

     

    Springvorm 22 cm

    of zoiets; een cake vorm of zo

     

    Voor een grotere biscuit de bakplaat van de oven: Wel het recept aanpassen dan.

     

    Bodem goed insmeren met olie (belangrijk) daarop papier.

     

    Doe eieren, suiker en zout in een (niet te kleine) kom.

    Klop 8 minuten met handmixer (mag mé de hand (iets langer dan)

    tot het mengsel een wiite kleur heeft en als een lint van de klopper loopt.

    Het volume is dan ongeveer 3x groter.

     

    Zeef bloem met maizena boven het mengsel, en spatel de bloem voorzichtig onder het beslag;

    mag met klopper, maar niet kloppen; wel zachtjes optrekken.

     

    Giet het beslag in de voorbereide vorm; en plaats in een voorverwarmde oven van 175°

    20 a 30 minuten.

    Biscuit die gaar is laat los van de rand en is veerkrachtig; effe drukken dus;

    of met een priem inprikken. als die droog is is het ok.

     

    24-02-2008 om 15:20 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTERROOM

    3 eieren

    180 gram suiker

    250 gram echte boter (kamertemperatuur)

    3 soeplepels water

     

    Doe de suiker en het water in een pan en zet op het vuur.

    Laat koken tot het siroop wordt.

     

    Eieren loskloppen

    De hete siroop heel zachtjes toevoegen onder voordurend kloppen.

    Kloppen tot het lauw ; bijna koud is.

     

    De boter in stukjes bijvoegen; blijven kloppen.

     

    Het zou kunnen schiften; geen nood, blijven kloppen (amaai uw armen)

    tot ge een homogene massa hebt.

     

    Een beetje werk, maar zeker de moeite waard.

     

     

     

    24-02-2008 om 15:16 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAASTAART

    250 gr bloem
    15 gr gist of 8 gr droge
    1 kl zout
    50 gr vetstof
    25 gr suiker
    1 ei

    Doe de bloem in een mengkom
    Maak een kuiltje en doe daarin de gist,
     met ongeveer 1 el lauw water, en 25 gr suiker.
    even mengen

    Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem.
     Voeg het losgeklopt ei, en een beetje water toe,
    en kneed alles door mekaar.
    Ongeveer 10 min.mengen (machine)

    20 min.laten rijzen,
    uitrollen 
    Vorm van 24 -26 cm bekleden.

    Vulling:
    500gr volle platte kaas
    4 eigelen + 4 eiwitten
    1 el maisbloem
    125 gr suiker

    Meng alles door elkaar  behalve de eiwitten
    Klop die stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.

    Vul de taartvorm met dit mengsel:
    50 min.Afbakken op 175°

    Smakelijk.

    De rappe manier:

    Voor een goestingske of onverwacht bezoek.

    Koop een kant en klaar deeg,
    en vul met de kaasmengeling.

    handig:

    Om een deeg in de koelkast te hebben.





    13-02-2008 om 15:11 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafeltjes

    Ze zijn héél lekker dus hier het recept.
    Probeer niet alles op te 'proeven' voor ze koud zijn.



    500 gram zelfrijzende bloem
    300 gram suiker
    1 pakje vanillesuiker
    3 eieren
    1 scheutje melk
    1 scheutje olie
    220 gram gesmolten boter

    Alles mengen en 20 minuten laten rusten;
    bakken in een heet wafelijzer.
    (bij ons tussen 4 en 5)


    30-01-2008 om 15:18 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden.

    Hier komt een van de volgende dagen een receptje van suikerwafeltjes;
     niet de Luikse maar een overheerlijk snoepje.
    Ik wil het eerst zelf nog eens uitproberen,
    want het is een tijd geleden.
    Het is maar dat jullie 'the real thing' krijgen hé

    Ja ik weet het, nog steeds geen kookrecept;
    sorry
    maar ik ben in mijn "bakperiode"

    30-01-2008 om 13:44 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn pistolets

    Ongeveer 20 stuks

    of twee broden van 800gr 


    500 gr 6 granenmeel

    500 gr witte bloem (surfina)

    40 gr gist, of 20 gr droge gist

    20 gr zout

    60 gr boter of vetstof

    ongeveer een halve liter water.

     

     

    • Doe de bloem in een mengkom
    • Maak een kuiltje en doe daarin de gist.
    • Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem.
    • Water toevoegen en mengen tot je een veerkrachtig deeg hebt.

     

    • 10 minuten laten rijzen onder plastic.
    • Deeg doorslagen.
    • Afwegen op 80 gr
    • Opbollen, en op de plaat, onder plastic
       laten rijzen tot volume is verdubbeld
       ongeveer  30 minuten

    30 minuten bakken op 225°

     

     

    Omdat niet alle bloem evenveel water opneemt, niet alles ineens bijdoen.

    Wanneer men een mengmachine gebruikt,

    mag alles ineens erin;

    maar ook voorzichtig met het water.

     

     

     

    29-12-2007 om 19:15 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin

    Ik ben Ludo;
     ik start deze blog om mijn kennis over de keuken te delen,
     met andere liefhebbers van lekker eten.

    Ik ben voorstander van
    "echt"
       zoals echte boter,
    echte room 30% of 40%
    al naargelang voor wat het dient.

     Mijn leven is
       erg veranderd nadat ik een hartinfarkt heb gehad.
    En dan kom je in die molen terecht van minder vet minder zout;
     en vooral geen suiker.

    Toch ga ik er nog steeds vanuit,
     dat ik geen light, en andere
    alternatieven moet gebruiken,
    als ik mij houd aan  kleinere porties.

    Dit wil ik uitzoeken en noteren voor mezelf.

    29-12-2007 om 12:21 geschreven door Ludo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/chef

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    29-12-2007 om 11:24 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • welkom bij de bloggers
  • Piep
  • Dag Ludo, tziet ter lekker uit!!!!!mmmmmmmmmmm
  • Lekker !!!
  • Bezoekje op woensdag

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!