Creatief bezig zijn met stempels Stempelden we vroeger met een aardappel en verf, later met een drukkerij knutseldoos, vandaag is het stempelen uitgegroeid tot een hobby met een brede waaier aan mogelijkheden
Laat je inspireren of geniet er gewoon van.
ARTIST TRADING CARDS(ATC) zijn kaartjes van 64 x 89 mm,
Deze kaartjes worden op alle mogelijke manieren versierd. Alles kan en alles mag, elke denkbare techniek kan toegepast worden. Ik hou het vooral bij stempelen maar combinatie van verschillende technieken maakt het wel boeiend. Het enige dat vast staat,is het formaat. ATC's kunnen vervolgens worden geruild tegen die van anderen.
Maken, uitwisselen en verzamelen, daar is het om te doen.
17-08-2007
ATC
Het tweede ATC-tje uit deze serie. Soms zijn de plaatjes zo mooi, dat er maar weinig stempelwerk bij komt kijken.
Vanmorgen vroeg al waren m'n zus Bertine en ik al op pad naar de rommelmarkt in Oudenburg. Stempels heb ik er niet gevonden, maar wel een oud boekje: "De Notenleer DOOR HET LIED" van Emiel Hullebroeck. Heel handig om te gebuiken bij het kaarten en ATC-tjes maken. Ik zag er meteen iets in omdat er ook telkens een fotootje van de componist bij afgedrukt was. Soms vind ik het toch wel zonde om die boekjes zomaar te slopen, vooral na het zien van die vele Vlaamse liedjes die we destijds ook hebben gezongen. Voorzichtig ben ik voor dit ATC kaartje begonnen met de laatste bladzijde. "Willem van Saeftingen" heb ik nog aangeleerd toen ik in O.L.Vrouw van Bijstand in Kortrijk school liep. Jutho vooruit en dapper.....te Kortrijk in de beemden werd 't pleit beslecht..... Wie kent het nog??? In de toekomst zien jullie vast wel of er meer bladzijden uit het boekje verwerkt worden of dat het jeugdsentiment de overhand heeft... En mijn zus Bertine , die was dolblij met een zakje chanpagnecapsulletjes die ze zo maar van een meneer cadeau kreeg!!!
Het zal u vast niet verbazen dat ik op het net vaak leuke ideetjes zoek én vind. Onlangs vond ik bij Johanna dit idee en sjabloon. Ik maakte er een eigen versie van. Per vogeltje zijn zo'n zestal stempels gebruikt. Deze zijn ook weer op zelf gekleurd papier gestempeld. Er moet geen zout op 't staartje, een klik op de kaart volstaat om dit drietal van dichtbij te bekijken.
Verleden week was ik op de begrafenis van een oud dametje. We leerden haar 25 jaar geleden via vrienden kennen. Het was hun inwonende tante, maar iederéén noemde haar "tante". Ze was bijna 98j, maar nog heel helder van geest en je kon uren met haar praten over van alles en nog wat. Altijd, toen we bij haar weg gingen, zei tante: " Veel geluk, ik wens je veel geluk" Als ik deze tekststempel gebruik moet ik altijd aan haar denken... Veel Geluk...
Steeds heb ik voorraad achtergrondpapier klaar voor gebruik. Handig voor als er eens vlug een kaartje gemaakt moet worden. Op deze scan is de goud kleur niet zo duidelijk te zien, maar die is er wel. Het kevertje heb ik uitgeknipt en op het gouden draadje bevestigd.
Vrijdag was ik bij 'n vriendin. In het zonnetje heerlijk bijgepraat, herinneringen opgehaald en koffie gedronken aan de rand van de mooie vijver in haar tuin. O ja, we hadden allebei nog zoveel dromen maar....
Iets gewaagder qua kleurencombinatie. Het stempelen met de rode inkt op dit rode papier geeft een beetje een fluweelachtig effect aan de uitgeknipte bloemen.
Deze kaart is gemaakt met twee van m'n nieuwste stempels. Eigenlijk zijn het stempels van lampionnetjes. Voor deze kaart heb ik de "hangertjes" er af geknipt en de lampionnetjes als vaasje gebruikt. Mijn eerste probeersel op het nieuwe soort klevend sheetvel. Het maakt de vaasjes net als van glas.
Voor dit ATC kaartje heb ik de achtergrond bewerkt met de encaustic techniek. Met behulp van een strijkijzer wordt de gekleurde was op het papier gesmolten en bekomt met een motief. De gestempelde vlinders zijn met wit embossingpoeder bewerkt. Daarbij is het wel opletten, want door de hitte waarmee de poeder bewerkt wordt kan ook de was weer gaan smelten. Ik vond het toch de moeite waard om eens uit te proberen.
'n Zonnig verzamelkaartje. Meestal start ik met wit papier. Achtergronden worden met inkt of chalks gekleurd. Hier zijn 5 stempels gebruikt. Knippen en plakken hoort er meestal ook bij.