Ik ben christine
Ik ben een vrouw en woon in Zeveren (België) en mijn beroep is opvoedster.
Ik ben geboren op 06/02/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fietsen -wandelen-wielrennen.
Ondanks het vriesweer van min 10 graden waren er veel wandelaars in het dorpje Elst.We kozen voor 2 lussen te doen ,goed voor een 13 kilometers .Dank zij de zon was het toch nog aangenaam wandelen.Na de wandeling namen we de plaatselijk gebakken geutelingen mee om thuis eens uittetestten .Met wat boter en bruine suiker vielen ze in de smaak.
Vele wandelaars kwamen richting Aalter.De wandelclub"De lachende wandelaar " zorgt steeds voor aangename wandelingen.We wandelden eerst richting Bellem om dan via de craenepoel en mooie dreven terug naar de startzaal te gaan .Het weer was wat frisjes maar we wandeleden toch 12 km..
Regen, regen, regen 'k ben voor jou niet bang ik kan er heus wel tegen ga gerust je gang Spet je dikke droppen maar gerust in 't rond maak maar grote plassen op de moddergrond Zelfs je ergste buien duren toch niet lang regen, regen, regen ga gerust je gang
Vandaag overleedpaterPhil Bosmans,Bond Zonder Naam-icoon én bedenker van populaire spreuken vol levenswijsheid.
'De zwartkijker ziet de zon 's morgens al ondergaan.' Het was met dergelijke optimistische aforismen dat pater Phil Bosmans bekend werd. Hij overleed in Mortsel op 89-jarige leeftijd.
Vroeg uit de veren om onze wandeling te maken.Vandaag reden we naar Ardooie,de inschrijving was in de neuwe feestzaal 'De ark'.We kozen voor 15 km .Het was mooi droog weer en de zon was van de partij.Het parcour kon beter we hadden er meer van verwacht.Maar voornaamste was dat we eens buiten waren .Volgende keer hopelijk een mooier parcour.
Op aanraden van Frank De Boosere stelden we ons vertrekuur wat uit.EN inderdaad er kwamen opklaringen.Vandaag wandelen in Aalter,we kozen voor een tochtje van 17 kilometer.Na een goeie klm zaten we al op rustige wegen en gingen door vooral bossen richting Maria-Aalter. Daar lag de enige rustpost , een cola zorgde voor wat suikers zodat we onder een stralende zon terug richting Aalter gingen.
Vandaag het nieuwe wandeljaar 2012 ingezet.We trokken onze wandelschoenen aan en trokken richting Wingene.De opkomst was groot, het weer was dan ook uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar.We kozen voor een tochtje van 12 kilometer het was al een tijd geleden dat we gestapt hadden .Het stappen ging vlot ,we genoten met volle teugen Zo dan tot de volgende wandeling. Zie hier dan een foto van een vroeg sneeuwklokje.
Deze avond nog eventjes een korte wandeling in de Brielmeersen te Deinze.. Het was er rustig nog een paar joggers ,en hier en daar enkele spelende kinderen.Bij deze zachte winterse temperatuur nam ik nog enkele foto's.
Wandelen is ontspannend en gezond, dit doe je alleen, samen of met je hond. Wandelen in de bossen, duinen of langs het strand, samen hand in hand. Wandelen kun je ook alleen, genieten van alles om je heen. Wandelen door de bergen of door diepe dalen, wandelroutes lopen en vooral niet verdwalen. Wandelen houdt je op de been, dit is goed voor iedereen.
Vandaag gaan wandelen naar Brugge. We namen de terin in Aalter om zo gemakkelijk op onze bestemming te komen. We besloten de 11 kilometers af te stappen daar het een stadwandeling was. We starten aan Sint -Michiels het was vooral een wandeling in de binnenstad ,maar hadden weinig last van de vele mensen in de winkelstraten.Ze stuurden ons langs talrijke smalle straatjes met mooie huisjes langs het minnewater en de grote markt in kerstsfeer. Brugge is een stad waar je meermaals kan gaan wandelen je ziet telkens andere straatjes en mooie dingen .
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!