Commentaar van Edgard
Inhoud blog
  • Binnenkort op deze site besproken
  • Theater De WAANzin brengt 'De dienstlift' van Pinter
  • Martin De Jonghe met 'Ezels'
  • Cabaret-Fier, Gents amusement.
  • Mag het nog ergens over gaan?
    Foto
    31-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het nog ergens over gaan?


    Op deze blog ga ik theaterproducties, cabaretvoorstellingen en muziekoptredens bespreken. Als ex-journalist en communicatiespecialist kan ik mij aldus opnieuw vrijelijk uitleven.

    Mijn voorkeur zal daarbij gaan naar producties in het Nederlands. Ik ben geen taalpuritein maar in een tijd waar het blijkbaar 'cool' overkomt om Engelse woorden te spuien, wil ik graag mijn moedertaal wat opvrijen. Ze heeft er behoefte aan en ik heb er deugd van.

    Mijn voorkeur zal uitgaan naar producties en programma's die ergens over gaan. Die worden een zeldzaamheid en verdienen dus een steuntje in de rug. Ik vermoed dat de 'gedwongen luchtigheid' iets te maken heeft met een toenemende 'ontsnappingsdrang'.

    We leven nu eenmaal in een maatschappij die doldraait en waar mensen pak op zichzelf en hun omgeving hebben verloren. Ze worden geleefd. 's Avonds willen ze dan hun gedachten verzetten en vooral nergens aan denken en 'ontspannen'. Ik ben de laatste om daar iets op tegen te hebben. Als we daarvoor echter volledig het hoofd buigen, geven we de controle op wat we willen doen en niet willen doen helemaal op.

    Daarom dus wil ik aandacht besteden aan cultuur die ons aan het denken zet. Zonder dat die daarom altijd humorloos of dramatisch hoeft te zijn. Diepgang is best te verzoenen met ontspanning.

    Ik hoop dat organisatoren van theater, cabaret, muziek e.a. mij tijdig uitnodigen voor hun producties. Zodat ik er ook op tijd en degelijk kan over berichten. Het feit dat ik zelf al meer dan 20 jaar op de planken sta, zou daarbij wel eens van pas kunnen komen.

    Edgard Eeckman
    www.edgard.be

    31-08-2005, 20:35 Geschreven door edgard
    Reageren (1)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Organisatoren van theater-, cabaret-, muziekoptredens: nodig Edgard uit ter bespreking.

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!