Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
200 gr geraste belegen kaas 200 gr geraspte Gruyère of Emmentaler 350 ml droge witte wijn 1 teen knoflook 1 tl maïzena + 1 el water
2 grote harde ronde broodjes Stukjes komkommer Cherry Tomaatjes Reepjes paprika Mini worteltjes
Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook.
Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een el water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.
Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit. Dit gooi je uiteraard niet weg, die stukjes kun je heel goed in de kaas dippen.
Giet de kaasfondue in de broodjes. Serveer de broodjes met wat stukjes komkommer, paprika, wortel en cherrytomaatjes.
Garneer eventueel met een plukje peterselie.
EET SMAKELIJK!
Mijn dochter is vandaag jarig dus kom morgen weer op de blogjes.
snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant,neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.
verwarm de melk.giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn,meng er de melk,boursin,spekjes,ui en andijvie door.
warm al roerend goed door.bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.
Ca 750 gr varkenshaas 12 tot 16 plakken ontbijtspek boter om te bakken
250 ml volle rode wijn Schil van 1 citroen 1 kaneelstokje 50 gr witte basterdsuiker 2 kruidnagels (verse) tijm 8 stoofperen
Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn van binnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.
Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus.
EEN HEERLIJK HERFST/WINTERRECEPT!WENS IEDEREEN EEN FIJNE MIDWEEK!
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 min op middelhoog vuur. Voeg de paddestoelen toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenenen is.
Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddestoelen en champignons. Breng op smaak met tijm en een snuf peperen zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestooi met paneermeel. Laat het paddestoelenmengsel uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in de quichevorm. Klop de eieren, slagroom en kaas door elkaar. Giet het mengsel over de paddestoelen en verdeel alles mooi. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. Controleer of hij goed gaar is. Serveer met een handje rucola in het midden.
Het Wk.voetbal is weer van start gegaan en met een lekkere snack is het nog gezelliger kijken.Dus hier een receptje.
Dat de beste mogen winnen!
PIZZA-HAPJES
3-4 wraps 10 theelepels tomatenpuree geraspte kaas 1 ui beetje verse peper en knoflookpoeder verse basilicum en nog meer ingrediënten naar keuze
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens pak je een groot glas en zet je deze op de wrap, om vervolgens met een mes eromheen te snijden zodat je mooie rondjes krijgt. Deze rondjes druk je in een muffin bakvorm, zo krijg je mooie bakjes. Deze kun je nu gaan vullen met allerlei ingrediënten naar keuze. Wij hebben eerst in elk bakje tomatenpuree gedaan, een gesnipperd uitje eroverheen, wat geraspte kaas, kruiden en gehalveerde cherrytomaatjes.
Dan nog even 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven en klaar. Serveer de pizzahapjes als hartige snack of als leuk bijgerechtje.
Het is nu weer echt tijd voor heerlijke stampotten,zelf lust ik het heel graag
Heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot uit grootmoeders tijd
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij grote aardappelen doormidden (telt dan voor 2), was ze.
Bereidingswijze: Voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder het water staan en doe de boerenkool er bovenop. Strooi er een beetje zout overheen en zet de pan op het vuur. Nadat het aan de kook is moet het nog ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Smelt intussen in de koekepan de boter en bak hierin op zacht vuur de spekjes. Maak de jus uit het pakje volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de rookworst in dunne plakjes en en naar smaak een hoeveelheid augurkenreepjes in smalle reepjes van 1/2 cm. Controleer voor het afgieten of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet dan de aardappelen met boerenkool af en prak het fijn met de stamper of vermaal het in de keukenmachine. Voeg jus toe naar smaak, meng de spekjes met het braadvet, de rookworst en de augurkenreepjes door de stamppot.