Op deze club zie je echt heel goedkope recepten. Heb jij ook recepten die goedkoop zijn, laat me dit dan weten in het gastenboek. Dan zet ik ze ook hier neer. De recepten worden gebruikt in het weekmenu wat ik maak.
1 kg Chinese kool 2 eetl boter 50 gr geraspte kaas Aardappelen
ui peper/zout Gehakt.
Schil,was en kook de aardappelen.
Maak het gehakt aan met ee gesnipperd uitje en wat peper en zout of andere kruiden maak er 4 balletjes van en braad ze in wat boter gaar. Maak de Chinese kool schoon,snijd ze in reepjes en was de reepjes goed. Laat de kool goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan,doe hier de kool in en schep hem een keer om. Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor. Serveer het met de balletjes gehakt en de gekookte aardappelen.
aardappelen uitgebakken spekjes,teentje knoflook meefruiten. ,gewelde nasigroenten (van inproba is niet zo zout! anders minder zout in de aardappelen doen stampen en er dan heel dungesneden rauwe chinese kool doorheen
1 Chinese kool 2 el zonnebloemolie 3 bosuitjes, in ringetjes 1 vleestomaat, in stukjes 3 el zoete chilisaus
Snij de kool in repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de bosuitjes 1 minuut. Voeg de kool in gedeeltes toe en roerbak de groente ca. 5 min. tot ze beetgaar is. Voeg de tomaat toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met de chilisaus en eventueel een beetje zout.
2 eetlepels olie 2 uitjes, gesnipperd1 150 g gerookte spekreepjes 1 Chinese kool, in reepjes van 1 cm 1 appel, in blokjes 100 g geraspte oude kaas 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Verhit de olie in de wok en roerbak de uitjes en spekreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de kool en appel toe en roerbak het geheel 4 minuten.
Schep de kaas erdoor, warm alles enkele minuten door en voeg zout (voorzichtig, de kaas is ook al zout) en peper naar smaak toe.
1 Chinese kool handje (gezouten) noten naar keuze scheutje ketjap chili flakes scheutje olie om te bakken
Snijd de kool in repen. Hak de noten grof. Bak de notenstukjes enkele minuten in een scheutje olie en voeg naar smaak chili flakes toe. Schep dit uit de pan in een schaaltje en roerbak de chinese kool ongeveer 5 min. De kool mag knapperig blijven. Meng er een scheutje ketjap door. Schep de noten door de kool en laat alles goed doorwarmen.
1 Chinese kool 2 el boter en/of olie peper en zout 150 gr geraspte kaas
Snij de kool in repen. Verhit de boter en/of olie in een pan en smoor hierin de kool ongeveer 10 min. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer vlak voor het opdienen de kaas erdoor.
Lekker met gekookte aardappelen. Wil je hier liever vlees bij, kun je minder kaas toevoegen.
500 gr. Chinese kool 200 gr. (runder)gehakt 1 teentje knoflook 1 ui 2 tl sambal oelek beetje suiker 2 el sojasaus beetje olie
Verhit de olie in een wok. Bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en roerbak zachtjes tot de ui glazig is. Snij de Chinese kool in repen en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Schep de sambal, suiker en de sojasaus door het gerecht en laat alles goed doorwarmen.
Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar. Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine. Voeg 250 gr.soepgroente,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe. Stoof dit 10 minuten. Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes. Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni. Warm het gerecht goed door.
ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.'
Donderdag
Kruidenzuurkool met uien
Dit komt van Ria Zirkzee
zakje kruidenzuurkool http://tinyurl.com/p7flhkf AH pakje spekblokjes euroshopper 250 gram 2 grote uien i maggiblokje rundvlees de uien fijnsnijden en samen met de spekblokjes bakken als dat klaar is het maggiblokje erbij doen en het zakje zuurkool alles goed door elkaar doen en dan de aardappelen koken en als die klaar zijn stampen door de zuurkool. eet smakelijk.
Pot sperciebonen en dan even wokken met een gesnipperd uitje halve eetlepel sambal badjak 2 teentjes knoflook en een scheutje ketjap manis. Lekker bij rijst met kip.Meer weergeven