Inhoud blog
  • Gestoofde Chinese kool
  • Chinese stamppot met nasigroenten
  • Chinese kool met tomaat
  • Chinese kool met spekjes
  • Chinese kool met omelet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CRISIS MAALTIJDEN

    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 6

    Maandag

    Dit komt van Lia Boerkamp...

    Geroerbakte spruitjes http://tinyurl.com/qaezj8p
    Gekookte aardappelen http://tinyurl.com/ogg6wfn

    Kook de spruitjes bijna gaar. Bak wat uien en spekjes. Daarna alles bij elkaar doen en lekker roerbakken.

    Dinsdag

    Dit komt van Judith Welleman

    Macaroni met soepgroenten

    300 gr.macaroni
    zout
    1 ui
    1 teentje knoflook
    30 gr.margarine
    250 gr.soepgroente
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 1/2 dl bouillon
    tijm
    paprikapoeder
    150 gr.boterhamworst http://tinyurl.com/oj5hep4

    Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar.
    Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.
    Voeg 250 gr.soepgroente,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.
    Stoof dit 10 minuten.
    Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes.
    Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
    Warm het gerecht goed door.

    Woensdag

    Dit komt van Anneke Zztt

    Broccoli  http://tinyurl.com/os7ff7o met rode peper

    ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.'

    Donderdag

    Kruidenzuurkool met uien

    Dit komt van Ria Zirkzee

    zakje kruidenzuurkool http://tinyurl.com/p7flhkf  AH pakje spekblokjes euroshopper 250 gram 2 grote uien i maggiblokje rundvlees de uien fijnsnijden en samen met de spekblokjes bakken als dat klaar is het maggiblokje erbij doen en het zakje zuurkool alles goed door elkaar doen en dan de aardappelen koken en als die klaar zijn stampen door de zuurkool. eet smakelijk.

    Vrijdag

    Dit komt van Myrthe Pols

    Sambal boontjes

    Sperziebonen http://tinyurl.com/q28xkko
    Rijsthttp://tinyurl.com/q6d6sja
    Kip http://tinyurl.com/nkamsqb

    Pot sperciebonen en dan even wokken met een gesnipperd uitje halve eetlepel sambal badjak 2 teentjes knoflook en een scheutje ketjap manis. Lekker bij rijst met kip.
    Meer weergeven

    05-02-2014 om 19:08 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli ovenschotel

    Dit recept komt van Corina van Hooijdonk

    Kook de broccoli beet gaar, giet af en doe het in de oven schaal,
    verdeel er een blikje ragout over heen en strooi daar wat geraspte kaas over,
    even in de oven tot de ragout warm is en de kaas gesmolten. Je kan er aardappel
    puree of rijst bij eten!!

    05-02-2014 om 18:53 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met shoarma

    Dit recept is van Karin Rijgersberg-Verbree

    Karin Rijgersberg-Verbree
    Ingrediënten
    500 g broccoli

    1 winterpeen (ca. 200 g)

    1
    rode ui

    3 eetlepels olie
    1 teentje knoflook,
    uitgeperst

    1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g)

    2 eetlepels Japanse sojasaus (of 1 eetlepel ketjap
    manis)

    foto


    Bereiding

    Broccoli in zeer kleine
    roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen
    dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen,
    halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui,
    wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en
    shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut
    meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2
    minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst.
    Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje
    zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen
    lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs,
    prei of bleekselderij.

    05-02-2014 om 18:52 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met rode ui

    Dit recept komt van Tineke Feenstra

    Broccolie koken met rode ui en spekjes broccoli nu in de aanbieding bij
    de aldi geen zout toevoegen want de spekjes is al zout genoeg

    05-02-2014 om 18:51 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met rode peper

    Dit recept is van Anneke Zztt

    ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje
    knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat
    water en half bouillonblokje erbij.

    05-02-2014 om 18:50 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met kip

    Dit recept komt van Ilonka Schonk

    Brocolie met fusilini en kip erdoorheen is heerlijk. Eerst
    brocolie en fusilini koken en de kip in de oven.Kip plukken en bij de afgegoten
    brocolie en fusilini doen. Lekker en gezond

    05-02-2014 om 18:49 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met kaassaus

    Myrthe Pols

    Broccoli koken
    Roux
    maken:

    25gr boter smelten 15 gr bloem erbij beetje bruin laten
    worden dan

    Beetje voor beetje blijven roeren 350ml warme melk
    erbij. Scheutje melk ff bakken tot een bol volgende scheutje tot dit een dikke
    saus is.

    200 gr jonge kaas erdoor.
    (Saus te dik
    melk erbij)

    En peper naar smaak.

    Je kunt erg
    variëren met deze saus. Beetje mosterd erbij is mosterd kaas saus. Of ham
    erdoor.

    05-02-2014 om 18:48 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli in de pasta

    Dit komt van Marleen Koorn

    Als de broccoli in de aabieding is is deze ook lekker.
    Vegarecept: pasta (goedkoopste)koken en broccoli erbij zodat het meekookt, melk
    in pan warm maken, knoflookteentjes erbij, flink wat versgemalen peper, creme
    fraiche bij melk toevoegen en blauwschimmelkaas (de goedkoopste driehoekjes van
    0,79) in stukken toevoegen totdat het gesmolten is. Bloem toevoegen zodat de
    saus goed bindt en de broccoli toevoegen. Garneren met geraspte
    kaas

    05-02-2014 om 18:48 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgebakken bietjes

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen
    2 uitjes snipperen en erdoor
    roeren.

    Halve eetl natuurazijn
    Mespuntje
    suiker

    Kleine theelepel gemalen
    kruidnagel

    Snufje zout eventueel.

    Opbakken
    in de koekenpan met een beetje boter erin.

    Smaak aanpassen te
    zuur paar korrels suiker te zoet beetje azijn.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude bietensalade

    Dit recept komt van Praktijk Sorghvliet Kindertherapie

    Wat dacht je van een heerlijk koude bietensalade? De bieten
    raspen en met een blikje vis mengen (heel goedkoop) , wat mayonaise erdoor en
    heerlijk smullen met een geroosterd broodje of gebakken
    aardappeltjes.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstsla

    Dit recept komt van Anneke Zztt

    sla maken van 500 gr gekookte bietjes,1 appel ,zout,peper ,3 el olie ,3 el
    azijn en 2tl mosterd.Op bord beetje veldsla,daarop bietjes,wat uitgebakken spek
    en gehakte walnoten

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjesstamppot

    Recept is van Karin Rijgersberg-Verbree 1 persoon

    250 gr. aardappelen
    250 gr. verse of voorgekookte bieten
    1 ui
    100
    gr. gehakt

    -------------------------------------------------------

    De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een
    beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna
    pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm
    maken. (De andere helft gebruikt u voor bietjessalade. In dat gerecht snijdt u
    de bietjes en 1 appel in blokjes.)
    Het gehakt in een braadpan met
    een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en
    lekker bruin bakken.
    De aardappelen afgieten en de warme bietjes
    toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot
    op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes uit de oven

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen.
    Rundergehakt met kruiden die je
    gewend bent voor een gehaktbal rullen. 2 gesnipperde uitjes
    erbij.

    Van aardappels een pure maken met wat boter melk en
    Noodmuskaat.

    Ovenschaal invetten
    Laag gehakt
    erin puree erop en bietjes erop.

    Laagje kaas erover en 15- 20
    min in de oven 200gr.

    Als je de bietjes eerst warm maakt kan het
    ook in de oven maar dan tot de kaas gesmolten is.

    05-02-2014 om 17:37 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met zoete appel

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    1 pakje gare bietjes in blokjes
    Aardappels

    Warme melk
    Klontje boter
    2
    uien

    1 zoete appel

    Aardappels koken

    Uien pellen en snipperen
    Appel in
    blokjes


    Uien fruiten in olijfolie appel en bietjes erbij en
    even lekker warm maken ongeveer 10 min.


    Van de aardappelen
    en melk met wat boter een aardappelpuree maken en daardoorheen de appel en
    bietjes stampen.

    Eventueel op smaak brengen met een beetje
    Noodmuskaat.


    Lekker met zelfgemaakte gehaktballen en een
    beetje jus.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met uitjes

    Dit recept komt van Pauline Veenvliet

    1 ui snipperen die in een kookpan met een beetje olijfolie fruiten...gelijk
    daarna boven de pan de gekookte bieten raspen of wat je wil...dan langzaam
    opwarmen.
    Heb je nog over dan eet je ze de andere dag koud met een
    beetje slasaus erdoor..sla en geb.aardappeltjes en een stukje
    vlees...heerlijk.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met appel

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    Gebruik voor 4 personen: 500 gram bietjes en 1 (grote) appel. Kook rauwe
    bietjes 3 kwartier in de schil, af laten koelen en pellen. Voorgekookte bietjes
    zijn klaar om te beginnen. Snij de bietjes in kleine blokjes, schil een appel
    en snij die zonder klokhuis in dezelfde kleine stukjes. Voeg 2
    eetlepels azijn toe en 4 eetlepels suiker (of zoetstof), even laten intrekken
    (10 a 20 minuten), roeren en klaar. Erg
    kindvriendelijk.

    05-02-2014 om 17:35 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade

    Dit recept komt van Monique Elisabeth

    Bieten salade: bietjes in blokjes, een appel in blokjes,
    een ui in snippers, wat peper en zout en wat slasaus erdoor, smullen maar
    !!

    05-02-2014 om 17:34 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone gekookte andijvie

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    "gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het
    gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen.
    Lekker. Voor 4 personen.

    05-02-2014 om 17:26 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie ovenschotel

    Dit recept is van Lenie van Dongen

    Andijvie Ovenschotel
    Ovenschotel om je
    vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt,
    aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en
    kaas


    Ingrediënten voor 4 personen ik doe het
    voor 2 personen dan de helft van het vlees en
    aardappelen.


    •500 gram andijvie,
    gesneden

    500 gram runder gehakt, gekruid
    1 klein
    scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)

    ca. 8
    aardappels geschild en in plakjes gesneden

    2 bakjes magere
    spekjes

    1 groot bakje creme fraiche
    3 teentjes
    knoflook, geperst

    4 eieren
    250 gr gram kaas

    Hulpmiddelen
    Ovenschaal invetten

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225
    graden

    Bereidingswijze
    Kook de
    aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even
    uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het
    gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het
    slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een
    deksel op de pan en laat dit even stomen.

    Roer de creme fraiche
    met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat
    nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche
    mengsel erdoor.

    Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de
    aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit
    40 minuten in de oven.

    05-02-2014 om 17:25 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met speklapjes

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er
    3

    Uien,2 grote
    Andyvie,gesneden of
    zelf snijden,ong 3 ons

    Ketjap manis
    Conimex
    kruiden,zoals:boemboe
    sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar

    Beetje
    olie

    Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit
    losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten
    worden

    Lekker met rijst, eet ze

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Allerlei (3)
  • Andijvie (4)
  • Aubergines (0)
  • Bietjes (9)
  • Broccoli (7)
  • Chinese kool (8)
  • Weekmenu (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!