Inhoud blog
  • Gestoofde Chinese kool
  • Chinese stamppot met nasigroenten
  • Chinese kool met tomaat
  • Chinese kool met spekjes
  • Chinese kool met omelet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CRISIS MAALTIJDEN

    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met uitjes

    Dit recept komt van Pauline Veenvliet

    1 ui snipperen die in een kookpan met een beetje olijfolie fruiten...gelijk
    daarna boven de pan de gekookte bieten raspen of wat je wil...dan langzaam
    opwarmen.
    Heb je nog over dan eet je ze de andere dag koud met een
    beetje slasaus erdoor..sla en geb.aardappeltjes en een stukje
    vlees...heerlijk.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met appel

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    Gebruik voor 4 personen: 500 gram bietjes en 1 (grote) appel. Kook rauwe
    bietjes 3 kwartier in de schil, af laten koelen en pellen. Voorgekookte bietjes
    zijn klaar om te beginnen. Snij de bietjes in kleine blokjes, schil een appel
    en snij die zonder klokhuis in dezelfde kleine stukjes. Voeg 2
    eetlepels azijn toe en 4 eetlepels suiker (of zoetstof), even laten intrekken
    (10 a 20 minuten), roeren en klaar. Erg
    kindvriendelijk.

    05-02-2014 om 17:35 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade

    Dit recept komt van Monique Elisabeth

    Bieten salade: bietjes in blokjes, een appel in blokjes,
    een ui in snippers, wat peper en zout en wat slasaus erdoor, smullen maar
    !!

    05-02-2014 om 17:34 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone gekookte andijvie

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    "gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het
    gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen.
    Lekker. Voor 4 personen.

    05-02-2014 om 17:26 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie ovenschotel

    Dit recept is van Lenie van Dongen

    Andijvie Ovenschotel
    Ovenschotel om je
    vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt,
    aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en
    kaas


    Ingrediënten voor 4 personen ik doe het
    voor 2 personen dan de helft van het vlees en
    aardappelen.


    •500 gram andijvie,
    gesneden

    500 gram runder gehakt, gekruid
    1 klein
    scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)

    ca. 8
    aardappels geschild en in plakjes gesneden

    2 bakjes magere
    spekjes

    1 groot bakje creme fraiche
    3 teentjes
    knoflook, geperst

    4 eieren
    250 gr gram kaas

    Hulpmiddelen
    Ovenschaal invetten

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225
    graden

    Bereidingswijze
    Kook de
    aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even
    uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het
    gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het
    slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een
    deksel op de pan en laat dit even stomen.

    Roer de creme fraiche
    met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat
    nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche
    mengsel erdoor.

    Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de
    aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit
    40 minuten in de oven.

    05-02-2014 om 17:25 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met speklapjes

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er
    3

    Uien,2 grote
    Andyvie,gesneden of
    zelf snijden,ong 3 ons

    Ketjap manis
    Conimex
    kruiden,zoals:boemboe
    sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar

    Beetje
    olie

    Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit
    losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten
    worden

    Lekker met rijst, eet ze

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie a la creme

    1 1/2 kg andijvie
    20 gr. boter
    15 gr.
    bloem

    2 dl melk
    scheutje
    koffieroom


    -------------------------------------------------

    Snijd
    de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het
    aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10
    minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de
    pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor.
    Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een
    scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip marinade

    Dit recept is van Myrthe Pols

    Kip marrinade:

    500gr
    kippenpoten

    2eetl olijfolie
    2eetl ketjap
    manis

    0.5eetl citroensap
    1eetl sambal
    badjak

    1eetl djahe
    (gemberpoeder)


    Alles door elkaar kippenpoten
    vlees inkepen kan de marinade goed opgenomen worden.

    Minimaal 4
    uur marineren maar voor lekkerste resultaat een nachtje.


    180graden 1.00 tot 1.15

    05-02-2014 om 17:21 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kaas met aardappelen

    Gebakken kaas
    met aardappelen en gekookte worteltjes

    4 plakken kaas
    elk 125 gram
    1/2 tl cayennepeper
    1 tl nootmuskaat
    50 gram bloem

    3 eieren
    150 gram broodkruim
    olie
    wat peterselie en
    zilveruitjes.

    Shil,was en kook de aardappelen en wortelen met wat zout
    gaar.
    Bestrooi de plakken kaas met cayennepeper en nootmuskaat.
    Haal de
    plakken kaas eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren en het
    broodkruim.
    Herhaal dit een keer en druk de laag die zich aan de kaas hecht
    stevig vast met de hand.
    De kaas mag tijdens het bakken niet gaan
    uitlekken!!!
    Verhit de olie tot 200º c.
    Laat de plakken kaas in de olie
    glijden en bak ze mooi goudbruin.
    Neem ze met een schuimspaan uit de frituur
    en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
    Garneer ze met de zilveruitjes en
    de peterselie

    05-02-2014 om 16:46 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hachee

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Aardappels
    Blik cornedbeef
    3
    uien

    Piccalilly

    Uien
    bakken,daardoor de cornedbeef heen laten smelten,gekookte aardappels er doorheen
    stampen

    Lekker met piccalilly of mayonaise

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes met wokgroente

    Dit recept komt van Annette Rietveld

    Spekjes bakken, dan 2 zakken gekruide aardappeltjes er door, weer wat
    later een zak italiaanse wokgroente erbij, en dan als laatste voorgegaarde
    balletjes gehakt in 2en gesneden. Dit alles koop ik bij de Lidl.

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti

    Dit recept komt van Karin Rijgersberg-Verbree

    geraspte aardappel (vocht er wat uit drukken in een zeef), ei, kruiden,
    knoflook; doe alles bij elkaar in een schaal, goed mengen. Maakt nu de olie warm
    in de koekenpan. Mengsel erin in kleine porties of een bodem. Dit om en om bruin
    bakken. Heerlijk met sla. Je kan variëren door er spek en ui door te doen of
    tomaat en olijven.

    05-02-2014 om 16:43 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patat vissticks en appelmoes

    Benodigdheden:

    aardappelen
    appelmoes
    vissticks.

    Schil,was en snij de
    aardappelen in frietvorm en bak ze lekker goudbruin in de frituurpan.

    Serveer de frites met wat appelmoes en vissticks.

    05-02-2014 om 16:42 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met tomaten

    Dit komt van zuinigebelle

    Een heel simpel recept.

    P.p een of meerdere aardappelen en een of meerdere tomaten.

    Aardappels koken de tomaten klein snijden en even bakken in de pan, en
    stampen.

    De variatie zit meer in de toevoegingen.

    B.v., zout , peper,ui, knoflook, basilicum, peterselie, selderij, bieslook,
    struikje witlof, geruld gehakt, stukjes ham, stukjes spek, pekelvlees, enz.

    Met vele variaties geprobeert toen ik een zomer erg veel tomaten aan een
    plant had.

    Het originele recept komt uit het boek koken met Karin, zonder pakjes en
    zakjes, maar ja ik kook niet volgens het boekje.

    Jongere kinderen vinden knakworsjes erbij meestal wel lekker, maar er kan
    natuurlijk van alles bij wat je wilt.

    Handig als je jus erbij wil, hier bij de jumbo zijn zakjes jus te koop voor
    11 cent, natuurlijk kun je ook jus zelf maken.

    05-02-2014 om 16:40 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/crisis_maaltijden

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    05-02-2014 om 16:34 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Allerlei (3)
  • Andijvie (4)
  • Aubergines (0)
  • Bietjes (9)
  • Broccoli (7)
  • Chinese kool (8)
  • Weekmenu (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!