Inhoud blog
  • Gestoofde Chinese kool
  • Chinese stamppot met nasigroenten
  • Chinese kool met tomaat
  • Chinese kool met spekjes
  • Chinese kool met omelet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CRISIS MAALTIJDEN

    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club

    Omslagfoto

     

    Op deze club zie je echt heel goedkope recepten. Heb jij ook recepten die goedkoop zijn, laat me dit dan weten in het gastenboek. Dan zet ik ze ook hier neer. De recepten worden gebruikt in het weekmenu wat ik maak.

    Weekmenu week 6 http://blog.seniorennet.be/crisis_maaltijden/archief.php?ID=1544313

    05-02-2014 om 19:10 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Chinese kool

    Benodigdheden:

    1 kg Chinese kool
    2 eetl boter
    50 gr geraspte kaas
    Aardappelen

    ui
    peper/zout
    Gehakt.

    Schil,was en kook de aardappelen.

    Maak het gehakt aan met ee gesnipperd uitje en wat peper en zout of andere
    kruiden maak er 4 balletjes van en braad ze in wat boter gaar.
    Maak de
    Chinese kool schoon,snijd ze in reepjes en was de reepjes goed.
    Laat de kool
    goed uitlekken.
    Verhit de boter in een grote pan,doe hier de kool in en
    schep hem een keer om.
    Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in
    10 minuten zachtjes gaar stoven.
    Roer vlak voor het opdienen de geraspte
    kaas erdoor.
    Serveer het met de balletjes gehakt en de gekookte aardappelen.

    05-02-2014 om 19:20 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese stamppot met nasigroenten

    Dit recept is van Anneke Aztt

    aardappelen uitgebakken spekjes,teentje knoflook meefruiten. ,gewelde
    nasigroenten (van inproba is niet zo zout! anders minder zout in de aardappelen
    doen stampen en er dan heel dungesneden rauwe chinese kool doorheen

    05-02-2014 om 19:19 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met tomaat

    Dit komt van Wizzmum

      • 1 Chinese kool
        2 el zonnebloemolie
        3 bosuitjes, in ringetjes
        1 vleestomaat, in stukjes
        3 el zoete chilisaus

    Snij de kool in repen.
    Verhit de olie in een wok en roerbak de bosuitjes 1
    minuut.
    Voeg de kool in gedeeltes toe en roerbak de groente ca. 5 min. tot
    ze beetgaar is.
    Voeg de tomaat toe en warm het geheel goed door.
    Breng op
    smaak met de chilisaus en eventueel een beetje zout.

    Lekker met (zilvervlies)rijst.

    05-02-2014 om 19:18 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met spekjes

    Dit komt van Wizzmum

      • 2 eetlepels olie
        2
        uitjes, gesnipperd1
        1
        50 g gerookte spekreepjes
        1 Chinese kool, in reepjes van 1 cm
        1 appel, in blokjes
        100 g geraspte oude kaas
        2 lente-uitjes, in smalle ringetjes

    Verhit de olie in de wok en roerbak de uitjes en spekreepjes ca. 3 minuten.

    Voeg de kool en appel toe en roerbak het geheel 4 minuten.

    Schep de
    kaas erdoor, warm alles enkele minuten door en voeg zout (voorzichtig, de kaas
    is ook al zout) en peper naar smaak toe.

    Strooi op het laatst de lente ui erover.

    Lekker met (zilvervlies)rijst.

    05-02-2014 om 19:17 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met omelet

    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 Chinese kool
    2 eetlepels olie
    4
    eieren
    2 eetlepels melk
    1 theelepel djinten
    zout/ peper
    /cayennepeper naar smaak
    klontje boter

    Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.

    Verhit de olie in een wok en fruit hierin de uien en knoflook glazig.

    Voeg de kool, wat peper en zout toe en roerbak de kool in ongeveer 10 minuten
    beetgaar.

    Klop in een kom de eieren los met de melk, djinten, cayennepeper en wat
    zout.

    Verhit de boter in een pan, giet er het eimengsel in en bak hiervan een
    omelet.

    Laat de omelet op een bord glijden en snijd deze in reepjes. Schep de reepjes
    omelet door de kool.

    Lekker met rijst.

    05-02-2014 om 19:15 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met noten

    Dit komt van Wizzmum

    1 Chinese kool
    handje (gezouten) noten naar keuze
    scheutje
    ketjap
    chili flakes
    scheutje olie om te bakken

    Snijd de kool in repen. Hak de noten grof.
    Bak de notenstukjes enkele
    minuten in een scheutje olie en voeg naar smaak chili flakes toe.
    Schep dit
    uit de pan in een schaaltje en roerbak de chinese kool ongeveer 5 min. De kool
    mag knapperig blijven.
    Meng er een scheutje ketjap door. Schep de noten door
    de kool en laat alles goed doorwarmen.

    Lekker met (zilvervlies)rijst.

    05-02-2014 om 19:13 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met kaas

    Dit komt van Wizzmum

    1 Chinese kool
    2 el boter en/of olie
    peper en zout
    150 gr geraspte
    kaas

    Snij de kool in repen.
    Verhit de boter en/of olie in een pan en smoor
    hierin de kool ongeveer 10 min.
    Breng op smaak met wat peper en zout.
    Roer
    vlak voor het opdienen de kaas erdoor.

    Lekker met gekookte aardappelen.
    Wil je hier liever vlees bij, kun je
    minder kaas toevoegen.

    05-02-2014 om 19:12 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool met gehakt

    Dit komt van Wizzmum

    500 gr. Chinese kool
    200 gr. (runder)gehakt
    1 teentje knoflook
    1
    ui
    2 tl sambal oelek
    beetje suiker
    2 el sojasaus
    beetje olie

    Verhit de olie in een wok. Bak hierin het gehakt bruin en rul.
    Voeg de
    gesnipperde ui en knoflook toe en roerbak zachtjes tot de ui glazig is.
    Snij
    de Chinese kool in repen en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
    Schep de sambal,
    suiker en de sojasaus door het gerecht en laat alles goed doorwarmen.

    Lekker met (zilvervlies)rijst

    05-02-2014 om 19:12 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu week 6

    Maandag

    Dit komt van Lia Boerkamp...

    Geroerbakte spruitjes http://tinyurl.com/qaezj8p
    Gekookte aardappelen http://tinyurl.com/ogg6wfn

    Kook de spruitjes bijna gaar. Bak wat uien en spekjes. Daarna alles bij elkaar doen en lekker roerbakken.

    Dinsdag

    Dit komt van Judith Welleman

    Macaroni met soepgroenten

    300 gr.macaroni
    zout
    1 ui
    1 teentje knoflook
    30 gr.margarine
    250 gr.soepgroente
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 1/2 dl bouillon
    tijm
    paprikapoeder
    150 gr.boterhamworst http://tinyurl.com/oj5hep4

    Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar.
    Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.
    Voeg 250 gr.soepgroente,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.
    Stoof dit 10 minuten.
    Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes.
    Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
    Warm het gerecht goed door.

    Woensdag

    Dit komt van Anneke Zztt

    Broccoli  http://tinyurl.com/os7ff7o met rode peper

    ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.'

    Donderdag

    Kruidenzuurkool met uien

    Dit komt van Ria Zirkzee

    zakje kruidenzuurkool http://tinyurl.com/p7flhkf  AH pakje spekblokjes euroshopper 250 gram 2 grote uien i maggiblokje rundvlees de uien fijnsnijden en samen met de spekblokjes bakken als dat klaar is het maggiblokje erbij doen en het zakje zuurkool alles goed door elkaar doen en dan de aardappelen koken en als die klaar zijn stampen door de zuurkool. eet smakelijk.

    Vrijdag

    Dit komt van Myrthe Pols

    Sambal boontjes

    Sperziebonen http://tinyurl.com/q28xkko
    Rijsthttp://tinyurl.com/q6d6sja
    Kip http://tinyurl.com/nkamsqb

    Pot sperciebonen en dan even wokken met een gesnipperd uitje halve eetlepel sambal badjak 2 teentjes knoflook en een scheutje ketjap manis. Lekker bij rijst met kip.
    Meer weergeven

    05-02-2014 om 19:08 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Weekmenu
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli ovenschotel

    Dit recept komt van Corina van Hooijdonk

    Kook de broccoli beet gaar, giet af en doe het in de oven schaal,
    verdeel er een blikje ragout over heen en strooi daar wat geraspte kaas over,
    even in de oven tot de ragout warm is en de kaas gesmolten. Je kan er aardappel
    puree of rijst bij eten!!

    05-02-2014 om 18:53 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met shoarma

    Dit recept is van Karin Rijgersberg-Verbree

    Karin Rijgersberg-Verbree
    Ingrediënten
    500 g broccoli

    1 winterpeen (ca. 200 g)

    1
    rode ui

    3 eetlepels olie
    1 teentje knoflook,
    uitgeperst

    1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g)

    2 eetlepels Japanse sojasaus (of 1 eetlepel ketjap
    manis)

    foto


    Bereiding

    Broccoli in zeer kleine
    roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen
    dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen,
    halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui,
    wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en
    shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut
    meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2
    minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst.
    Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje
    zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen
    lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs,
    prei of bleekselderij.

    05-02-2014 om 18:52 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met rode ui

    Dit recept komt van Tineke Feenstra

    Broccolie koken met rode ui en spekjes broccoli nu in de aanbieding bij
    de aldi geen zout toevoegen want de spekjes is al zout genoeg

    05-02-2014 om 18:51 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met rode peper

    Dit recept is van Anneke Zztt

    ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje
    knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat
    water en half bouillonblokje erbij.

    05-02-2014 om 18:50 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met kip

    Dit recept komt van Ilonka Schonk

    Brocolie met fusilini en kip erdoorheen is heerlijk. Eerst
    brocolie en fusilini koken en de kip in de oven.Kip plukken en bij de afgegoten
    brocolie en fusilini doen. Lekker en gezond

    05-02-2014 om 18:49 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met kaassaus

    Myrthe Pols

    Broccoli koken
    Roux
    maken:

    25gr boter smelten 15 gr bloem erbij beetje bruin laten
    worden dan

    Beetje voor beetje blijven roeren 350ml warme melk
    erbij. Scheutje melk ff bakken tot een bol volgende scheutje tot dit een dikke
    saus is.

    200 gr jonge kaas erdoor.
    (Saus te dik
    melk erbij)

    En peper naar smaak.

    Je kunt erg
    variëren met deze saus. Beetje mosterd erbij is mosterd kaas saus. Of ham
    erdoor.

    05-02-2014 om 18:48 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli in de pasta

    Dit komt van Marleen Koorn

    Als de broccoli in de aabieding is is deze ook lekker.
    Vegarecept: pasta (goedkoopste)koken en broccoli erbij zodat het meekookt, melk
    in pan warm maken, knoflookteentjes erbij, flink wat versgemalen peper, creme
    fraiche bij melk toevoegen en blauwschimmelkaas (de goedkoopste driehoekjes van
    0,79) in stukken toevoegen totdat het gesmolten is. Bloem toevoegen zodat de
    saus goed bindt en de broccoli toevoegen. Garneren met geraspte
    kaas

    05-02-2014 om 18:48 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgebakken bietjes

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen
    2 uitjes snipperen en erdoor
    roeren.

    Halve eetl natuurazijn
    Mespuntje
    suiker

    Kleine theelepel gemalen
    kruidnagel

    Snufje zout eventueel.

    Opbakken
    in de koekenpan met een beetje boter erin.

    Smaak aanpassen te
    zuur paar korrels suiker te zoet beetje azijn.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude bietensalade

    Dit recept komt van Praktijk Sorghvliet Kindertherapie

    Wat dacht je van een heerlijk koude bietensalade? De bieten
    raspen en met een blikje vis mengen (heel goedkoop) , wat mayonaise erdoor en
    heerlijk smullen met een geroosterd broodje of gebakken
    aardappeltjes.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstsla

    Dit recept komt van Anneke Zztt

    sla maken van 500 gr gekookte bietjes,1 appel ,zout,peper ,3 el olie ,3 el
    azijn en 2tl mosterd.Op bord beetje veldsla,daarop bietjes,wat uitgebakken spek
    en gehakte walnoten

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjesstamppot

    Recept is van Karin Rijgersberg-Verbree 1 persoon

    250 gr. aardappelen
    250 gr. verse of voorgekookte bieten
    1 ui
    100
    gr. gehakt

    -------------------------------------------------------

    De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een
    beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna
    pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm
    maken. (De andere helft gebruikt u voor bietjessalade. In dat gerecht snijdt u
    de bietjes en 1 appel in blokjes.)
    Het gehakt in een braadpan met
    een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en
    lekker bruin bakken.
    De aardappelen afgieten en de warme bietjes
    toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot
    op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes uit de oven

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen.
    Rundergehakt met kruiden die je
    gewend bent voor een gehaktbal rullen. 2 gesnipperde uitjes
    erbij.

    Van aardappels een pure maken met wat boter melk en
    Noodmuskaat.

    Ovenschaal invetten
    Laag gehakt
    erin puree erop en bietjes erop.

    Laagje kaas erover en 15- 20
    min in de oven 200gr.

    Als je de bietjes eerst warm maakt kan het
    ook in de oven maar dan tot de kaas gesmolten is.

    05-02-2014 om 17:37 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met zoete appel

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    1 pakje gare bietjes in blokjes
    Aardappels

    Warme melk
    Klontje boter
    2
    uien

    1 zoete appel

    Aardappels koken

    Uien pellen en snipperen
    Appel in
    blokjes


    Uien fruiten in olijfolie appel en bietjes erbij en
    even lekker warm maken ongeveer 10 min.


    Van de aardappelen
    en melk met wat boter een aardappelpuree maken en daardoorheen de appel en
    bietjes stampen.

    Eventueel op smaak brengen met een beetje
    Noodmuskaat.


    Lekker met zelfgemaakte gehaktballen en een
    beetje jus.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met uitjes

    Dit recept komt van Pauline Veenvliet

    1 ui snipperen die in een kookpan met een beetje olijfolie fruiten...gelijk
    daarna boven de pan de gekookte bieten raspen of wat je wil...dan langzaam
    opwarmen.
    Heb je nog over dan eet je ze de andere dag koud met een
    beetje slasaus erdoor..sla en geb.aardappeltjes en een stukje
    vlees...heerlijk.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met appel

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    Gebruik voor 4 personen: 500 gram bietjes en 1 (grote) appel. Kook rauwe
    bietjes 3 kwartier in de schil, af laten koelen en pellen. Voorgekookte bietjes
    zijn klaar om te beginnen. Snij de bietjes in kleine blokjes, schil een appel
    en snij die zonder klokhuis in dezelfde kleine stukjes. Voeg 2
    eetlepels azijn toe en 4 eetlepels suiker (of zoetstof), even laten intrekken
    (10 a 20 minuten), roeren en klaar. Erg
    kindvriendelijk.

    05-02-2014 om 17:35 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade

    Dit recept komt van Monique Elisabeth

    Bieten salade: bietjes in blokjes, een appel in blokjes,
    een ui in snippers, wat peper en zout en wat slasaus erdoor, smullen maar
    !!

    05-02-2014 om 17:34 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone gekookte andijvie

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    "gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het
    gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen.
    Lekker. Voor 4 personen.

    05-02-2014 om 17:26 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie ovenschotel

    Dit recept is van Lenie van Dongen

    Andijvie Ovenschotel
    Ovenschotel om je
    vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt,
    aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en
    kaas


    Ingrediënten voor 4 personen ik doe het
    voor 2 personen dan de helft van het vlees en
    aardappelen.


    •500 gram andijvie,
    gesneden

    500 gram runder gehakt, gekruid
    1 klein
    scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)

    ca. 8
    aardappels geschild en in plakjes gesneden

    2 bakjes magere
    spekjes

    1 groot bakje creme fraiche
    3 teentjes
    knoflook, geperst

    4 eieren
    250 gr gram kaas

    Hulpmiddelen
    Ovenschaal invetten

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225
    graden

    Bereidingswijze
    Kook de
    aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even
    uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het
    gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het
    slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een
    deksel op de pan en laat dit even stomen.

    Roer de creme fraiche
    met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat
    nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche
    mengsel erdoor.

    Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de
    aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit
    40 minuten in de oven.

    05-02-2014 om 17:25 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met speklapjes

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er
    3

    Uien,2 grote
    Andyvie,gesneden of
    zelf snijden,ong 3 ons

    Ketjap manis
    Conimex
    kruiden,zoals:boemboe
    sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar

    Beetje
    olie

    Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit
    losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten
    worden

    Lekker met rijst, eet ze

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie a la creme

    1 1/2 kg andijvie
    20 gr. boter
    15 gr.
    bloem

    2 dl melk
    scheutje
    koffieroom


    -------------------------------------------------

    Snijd
    de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het
    aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10
    minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de
    pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor.
    Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een
    scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip marinade

    Dit recept is van Myrthe Pols

    Kip marrinade:

    500gr
    kippenpoten

    2eetl olijfolie
    2eetl ketjap
    manis

    0.5eetl citroensap
    1eetl sambal
    badjak

    1eetl djahe
    (gemberpoeder)


    Alles door elkaar kippenpoten
    vlees inkepen kan de marinade goed opgenomen worden.

    Minimaal 4
    uur marineren maar voor lekkerste resultaat een nachtje.


    180graden 1.00 tot 1.15

    05-02-2014 om 17:21 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kaas met aardappelen

    Gebakken kaas
    met aardappelen en gekookte worteltjes

    4 plakken kaas
    elk 125 gram
    1/2 tl cayennepeper
    1 tl nootmuskaat
    50 gram bloem

    3 eieren
    150 gram broodkruim
    olie
    wat peterselie en
    zilveruitjes.

    Shil,was en kook de aardappelen en wortelen met wat zout
    gaar.
    Bestrooi de plakken kaas met cayennepeper en nootmuskaat.
    Haal de
    plakken kaas eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren en het
    broodkruim.
    Herhaal dit een keer en druk de laag die zich aan de kaas hecht
    stevig vast met de hand.
    De kaas mag tijdens het bakken niet gaan
    uitlekken!!!
    Verhit de olie tot 200º c.
    Laat de plakken kaas in de olie
    glijden en bak ze mooi goudbruin.
    Neem ze met een schuimspaan uit de frituur
    en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
    Garneer ze met de zilveruitjes en
    de peterselie

    05-02-2014 om 16:46 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hachee

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Aardappels
    Blik cornedbeef
    3
    uien

    Piccalilly

    Uien
    bakken,daardoor de cornedbeef heen laten smelten,gekookte aardappels er doorheen
    stampen

    Lekker met piccalilly of mayonaise

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes met wokgroente

    Dit recept komt van Annette Rietveld

    Spekjes bakken, dan 2 zakken gekruide aardappeltjes er door, weer wat
    later een zak italiaanse wokgroente erbij, en dan als laatste voorgegaarde
    balletjes gehakt in 2en gesneden. Dit alles koop ik bij de Lidl.

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti

    Dit recept komt van Karin Rijgersberg-Verbree

    geraspte aardappel (vocht er wat uit drukken in een zeef), ei, kruiden,
    knoflook; doe alles bij elkaar in een schaal, goed mengen. Maakt nu de olie warm
    in de koekenpan. Mengsel erin in kleine porties of een bodem. Dit om en om bruin
    bakken. Heerlijk met sla. Je kan variëren door er spek en ui door te doen of
    tomaat en olijven.

    05-02-2014 om 16:43 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patat vissticks en appelmoes

    Benodigdheden:

    aardappelen
    appelmoes
    vissticks.

    Schil,was en snij de
    aardappelen in frietvorm en bak ze lekker goudbruin in de frituurpan.

    Serveer de frites met wat appelmoes en vissticks.

    05-02-2014 om 16:42 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met tomaten

    Dit komt van zuinigebelle

    Een heel simpel recept.

    P.p een of meerdere aardappelen en een of meerdere tomaten.

    Aardappels koken de tomaten klein snijden en even bakken in de pan, en
    stampen.

    De variatie zit meer in de toevoegingen.

    B.v., zout , peper,ui, knoflook, basilicum, peterselie, selderij, bieslook,
    struikje witlof, geruld gehakt, stukjes ham, stukjes spek, pekelvlees, enz.

    Met vele variaties geprobeert toen ik een zomer erg veel tomaten aan een
    plant had.

    Het originele recept komt uit het boek koken met Karin, zonder pakjes en
    zakjes, maar ja ik kook niet volgens het boekje.

    Jongere kinderen vinden knakworsjes erbij meestal wel lekker, maar er kan
    natuurlijk van alles bij wat je wilt.

    Handig als je jus erbij wil, hier bij de jumbo zijn zakjes jus te koop voor
    11 cent, natuurlijk kun je ook jus zelf maken.

    05-02-2014 om 16:40 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/crisis_maaltijden

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    05-02-2014 om 16:34 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Allerlei (3)
  • Andijvie (4)
  • Aubergines (0)
  • Bietjes (9)
  • Broccoli (7)
  • Chinese kool (8)
  • Weekmenu (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!