2 eetlepels olie 2 uitjes, gesnipperd1 150 g gerookte spekreepjes 1 Chinese kool, in reepjes van 1 cm 1 appel, in blokjes 100 g geraspte oude kaas 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Verhit de olie in de wok en roerbak de uitjes en spekreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de kool en appel toe en roerbak het geheel 4 minuten.
Schep de kaas erdoor, warm alles enkele minuten door en voeg zout (voorzichtig, de kaas is ook al zout) en peper naar smaak toe.
1 Chinese kool handje (gezouten) noten naar keuze scheutje ketjap chili flakes scheutje olie om te bakken
Snijd de kool in repen. Hak de noten grof. Bak de notenstukjes enkele minuten in een scheutje olie en voeg naar smaak chili flakes toe. Schep dit uit de pan in een schaaltje en roerbak de chinese kool ongeveer 5 min. De kool mag knapperig blijven. Meng er een scheutje ketjap door. Schep de noten door de kool en laat alles goed doorwarmen.
1 Chinese kool 2 el boter en/of olie peper en zout 150 gr geraspte kaas
Snij de kool in repen. Verhit de boter en/of olie in een pan en smoor hierin de kool ongeveer 10 min. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer vlak voor het opdienen de kaas erdoor.
Lekker met gekookte aardappelen. Wil je hier liever vlees bij, kun je minder kaas toevoegen.
500 gr. Chinese kool 200 gr. (runder)gehakt 1 teentje knoflook 1 ui 2 tl sambal oelek beetje suiker 2 el sojasaus beetje olie
Verhit de olie in een wok. Bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en roerbak zachtjes tot de ui glazig is. Snij de Chinese kool in repen en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Schep de sambal, suiker en de sojasaus door het gerecht en laat alles goed doorwarmen.
Op deze club zie je echt heel goedkope recepten. Heb jij ook recepten die goedkoop zijn, laat me dit dan weten in het gastenboek. Dan zet ik ze ook hier neer. De recepten worden gebruikt in het weekmenu wat ik maak.
Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar. Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine. Voeg 250 gr.soepgroente,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe. Stoof dit 10 minuten. Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes. Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni. Warm het gerecht goed door.
ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.'
Donderdag
Kruidenzuurkool met uien
Dit komt van Ria Zirkzee
zakje kruidenzuurkool http://tinyurl.com/p7flhkf AH pakje spekblokjes euroshopper 250 gram 2 grote uien i maggiblokje rundvlees de uien fijnsnijden en samen met de spekblokjes bakken als dat klaar is het maggiblokje erbij doen en het zakje zuurkool alles goed door elkaar doen en dan de aardappelen koken en als die klaar zijn stampen door de zuurkool. eet smakelijk.
Pot sperciebonen en dan even wokken met een gesnipperd uitje halve eetlepel sambal badjak 2 teentjes knoflook en een scheutje ketjap manis. Lekker bij rijst met kip.Meer weergeven
Kook de broccoli beet gaar, giet af en doe het in de oven schaal, verdeel er een blikje ragout over heen en strooi daar wat geraspte kaas over, even in de oven tot de ragout warm is en de kaas gesmolten. Je kan er aardappel puree of rijst bij eten!!
Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij.
ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.
Brocolie met fusilini en kip erdoorheen is heerlijk. Eerst brocolie en fusilini koken en de kip in de oven.Kip plukken en bij de afgegoten brocolie en fusilini doen. Lekker en gezond
Broccoli koken Roux maken: 25gr boter smelten 15 gr bloem erbij beetje bruin laten worden dan Beetje voor beetje blijven roeren 350ml warme melk erbij. Scheutje melk ff bakken tot een bol volgende scheutje tot dit een dikke saus is. 200 gr jonge kaas erdoor. (Saus te dik melk erbij) En peper naar smaak.
Je kunt erg variëren met deze saus. Beetje mosterd erbij is mosterd kaas saus. Of ham erdoor.
Als de broccoli in de aabieding is is deze ook lekker. Vegarecept: pasta (goedkoopste)koken en broccoli erbij zodat het meekookt, melk in pan warm maken, knoflookteentjes erbij, flink wat versgemalen peper, creme fraiche bij melk toevoegen en blauwschimmelkaas (de goedkoopste driehoekjes van 0,79) in stukken toevoegen totdat het gesmolten is. Bloem toevoegen zodat de saus goed bindt en de broccoli toevoegen. Garneren met geraspte kaas
Dit recept komt van Praktijk Sorghvliet Kindertherapie
Wat dacht je van een heerlijk koude bietensalade? De bieten raspen en met een blikje vis mengen (heel goedkoop) , wat mayonaise erdoor en heerlijk smullen met een geroosterd broodje of gebakken aardappeltjes.
sla maken van 500 gr gekookte bietjes,1 appel ,zout,peper ,3 el olie ,3 el azijn en 2tl mosterd.Op bord beetje veldsla,daarop bietjes,wat uitgebakken spek en gehakte walnoten
De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm maken. (De andere helft gebruikt u voor bietjessalade. In dat gerecht snijdt u de bietjes en 1 appel in blokjes.)Het gehakt in een braadpan met een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en lekker bruin bakken.De aardappelen afgieten en de warme bietjes toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.
Gare bietjes raspen. Rundergehakt met kruiden die je gewend bent voor een gehaktbal rullen. 2 gesnipperde uitjes erbij. Van aardappels een pure maken met wat boter melk en Noodmuskaat. Ovenschaal invetten Laag gehakt erin puree erop en bietjes erop. Laagje kaas erover en 15- 20 min in de oven 200gr. Als je de bietjes eerst warm maakt kan het ook in de oven maar dan tot de kaas gesmolten is.
Uien fruiten in olijfolie appel en bietjes erbij en even lekker warm maken ongeveer 10 min.
Van de aardappelen en melk met wat boter een aardappelpuree maken en daardoorheen de appel en bietjes stampen. Eventueel op smaak brengen met een beetje Noodmuskaat.
Lekker met zelfgemaakte gehaktballen en een beetje jus.