Kook de broccoli beet gaar, giet af en doe het in de oven schaal, verdeel er een blikje ragout over heen en strooi daar wat geraspte kaas over, even in de oven tot de ragout warm is en de kaas gesmolten. Je kan er aardappel puree of rijst bij eten!!
Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij.
ik maak broccoli als volgt: rode peper fijnsnijden ,teentje knoflook persen en dit samen even aanfruiten,brocoli erbij ,afblussen met wat water en half bouillonblokje erbij.
Brocolie met fusilini en kip erdoorheen is heerlijk. Eerst brocolie en fusilini koken en de kip in de oven.Kip plukken en bij de afgegoten brocolie en fusilini doen. Lekker en gezond
Broccoli koken Roux maken: 25gr boter smelten 15 gr bloem erbij beetje bruin laten worden dan Beetje voor beetje blijven roeren 350ml warme melk erbij. Scheutje melk ff bakken tot een bol volgende scheutje tot dit een dikke saus is. 200 gr jonge kaas erdoor. (Saus te dik melk erbij) En peper naar smaak.
Je kunt erg variëren met deze saus. Beetje mosterd erbij is mosterd kaas saus. Of ham erdoor.
Als de broccoli in de aabieding is is deze ook lekker. Vegarecept: pasta (goedkoopste)koken en broccoli erbij zodat het meekookt, melk in pan warm maken, knoflookteentjes erbij, flink wat versgemalen peper, creme fraiche bij melk toevoegen en blauwschimmelkaas (de goedkoopste driehoekjes van 0,79) in stukken toevoegen totdat het gesmolten is. Bloem toevoegen zodat de saus goed bindt en de broccoli toevoegen. Garneren met geraspte kaas