Dit recept is van Karin Rijgersberg-Verbree
Karin Rijgersberg-Verbree Ingrediënten 500 g broccoli
1 winterpeen (ca. 200 g) 1 rode ui 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g)
2 eetlepels Japanse sojasaus (of 1 eetlepel ketjap manis) foto
Bereiding
Broccoli in zeer kleine roosjes verdelen, stronk indien nodig schillen en in stukjes snijden. Winterpeen dun schillen, in lange plakken snijden en vervolgens in reepjes. Ui pellen, halveren en in flinterdunne boogjes snijden. In grote wok olie verhitten. Ui, wortel en plakjes broccoli op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Knoflook en shoarmavlees 2 minuten meebakken. Broccoliroosjes toevoegen en 1-2 minuut meebakken. Sojasaus en 3 eetlepels water toevoegen. Gerecht op hoog vuur nog 1-2 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper. Lekker met rijst. Tip: Een scheutje gembersiroop maakt het gerecht aromatischer en een tikje zoeter, zonder dat de gembersmaak uitgesproken aanwezig is. Behalve winterpeen lenen tal van groenten zich voor dit gerecht, zoals paprika, champignons, maïs, prei of bleekselderij.
|