"gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen. Lekker. Voor 4 personen.
Andijvie Ovenschotel Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en kaas
Ingrediënten voor 4 personen ik doe het voor 2 personen dan de helft van het vlees en aardappelen.
•500 gram andijvie, gesneden 500 gram runder gehakt, gekruid 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine) ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje creme fraiche 3 teentjes knoflook, geperst 4 eieren 250 gr gram kaas
Hulpmiddelen Ovenschaal invetten
Voorbereiding Verwarm de oven voor op 225 graden Bereidingswijze Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.
Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er 3 Uien,2 grote Andyvie,gesneden of zelf snijden,ong 3 ons Ketjap manis Conimex kruiden,zoals:boemboe sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar Beetje olie Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten worden Lekker met rijst, eet ze
1 1/2 kg andijvie 20 gr. boter 15 gr. bloem 2 dl melk scheutje koffieroom
-------------------------------------------------
Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10 minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor. Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.