Inhoud blog
  • Gestoofde Chinese kool
  • Chinese stamppot met nasigroenten
  • Chinese kool met tomaat
  • Chinese kool met spekjes
  • Chinese kool met omelet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CRISIS MAALTIJDEN

    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone gekookte andijvie

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    "gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het
    gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen.
    Lekker. Voor 4 personen.

    05-02-2014 om 17:26 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie ovenschotel

    Dit recept is van Lenie van Dongen

    Andijvie Ovenschotel
    Ovenschotel om je
    vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt,
    aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en
    kaas


    Ingrediënten voor 4 personen ik doe het
    voor 2 personen dan de helft van het vlees en
    aardappelen.


    •500 gram andijvie,
    gesneden

    500 gram runder gehakt, gekruid
    1 klein
    scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)

    ca. 8
    aardappels geschild en in plakjes gesneden

    2 bakjes magere
    spekjes

    1 groot bakje creme fraiche
    3 teentjes
    knoflook, geperst

    4 eieren
    250 gr gram kaas

    Hulpmiddelen
    Ovenschaal invetten

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225
    graden

    Bereidingswijze
    Kook de
    aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even
    uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het
    gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het
    slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een
    deksel op de pan en laat dit even stomen.

    Roer de creme fraiche
    met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat
    nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche
    mengsel erdoor.

    Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de
    aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit
    40 minuten in de oven.

    05-02-2014 om 17:25 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met speklapjes

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er
    3

    Uien,2 grote
    Andyvie,gesneden of
    zelf snijden,ong 3 ons

    Ketjap manis
    Conimex
    kruiden,zoals:boemboe
    sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar

    Beetje
    olie

    Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit
    losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten
    worden

    Lekker met rijst, eet ze

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie a la creme

    1 1/2 kg andijvie
    20 gr. boter
    15 gr.
    bloem

    2 dl melk
    scheutje
    koffieroom


    -------------------------------------------------

    Snijd
    de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het
    aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10
    minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de
    pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor.
    Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een
    scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Allerlei (3)
  • Andijvie (4)
  • Aubergines (0)
  • Bietjes (9)
  • Broccoli (7)
  • Chinese kool (8)
  • Weekmenu (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!