Inhoud blog
  • Gestoofde Chinese kool
  • Chinese stamppot met nasigroenten
  • Chinese kool met tomaat
  • Chinese kool met spekjes
  • Chinese kool met omelet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CRISIS MAALTIJDEN

    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgebakken bietjes

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen
    2 uitjes snipperen en erdoor
    roeren.

    Halve eetl natuurazijn
    Mespuntje
    suiker

    Kleine theelepel gemalen
    kruidnagel

    Snufje zout eventueel.

    Opbakken
    in de koekenpan met een beetje boter erin.

    Smaak aanpassen te
    zuur paar korrels suiker te zoet beetje azijn.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude bietensalade

    Dit recept komt van Praktijk Sorghvliet Kindertherapie

    Wat dacht je van een heerlijk koude bietensalade? De bieten
    raspen en met een blikje vis mengen (heel goedkoop) , wat mayonaise erdoor en
    heerlijk smullen met een geroosterd broodje of gebakken
    aardappeltjes.

    05-02-2014 om 17:41 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstsla

    Dit recept komt van Anneke Zztt

    sla maken van 500 gr gekookte bietjes,1 appel ,zout,peper ,3 el olie ,3 el
    azijn en 2tl mosterd.Op bord beetje veldsla,daarop bietjes,wat uitgebakken spek
    en gehakte walnoten

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjesstamppot

    Recept is van Karin Rijgersberg-Verbree 1 persoon

    250 gr. aardappelen
    250 gr. verse of voorgekookte bieten
    1 ui
    100
    gr. gehakt

    -------------------------------------------------------

    De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een
    beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna
    pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm
    maken. (De andere helft gebruikt u voor bietjessalade. In dat gerecht snijdt u
    de bietjes en 1 appel in blokjes.)
    Het gehakt in een braadpan met
    een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en
    lekker bruin bakken.
    De aardappelen afgieten en de warme bietjes
    toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot
    op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.

    05-02-2014 om 17:38 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes uit de oven

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    Gare bietjes raspen.
    Rundergehakt met kruiden die je
    gewend bent voor een gehaktbal rullen. 2 gesnipperde uitjes
    erbij.

    Van aardappels een pure maken met wat boter melk en
    Noodmuskaat.

    Ovenschaal invetten
    Laag gehakt
    erin puree erop en bietjes erop.

    Laagje kaas erover en 15- 20
    min in de oven 200gr.

    Als je de bietjes eerst warm maakt kan het
    ook in de oven maar dan tot de kaas gesmolten is.

    05-02-2014 om 17:37 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met zoete appel

    Dit recept komt van Myrthe Pols

    1 pakje gare bietjes in blokjes
    Aardappels

    Warme melk
    Klontje boter
    2
    uien

    1 zoete appel

    Aardappels koken

    Uien pellen en snipperen
    Appel in
    blokjes


    Uien fruiten in olijfolie appel en bietjes erbij en
    even lekker warm maken ongeveer 10 min.


    Van de aardappelen
    en melk met wat boter een aardappelpuree maken en daardoorheen de appel en
    bietjes stampen.

    Eventueel op smaak brengen met een beetje
    Noodmuskaat.


    Lekker met zelfgemaakte gehaktballen en een
    beetje jus.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met uitjes

    Dit recept komt van Pauline Veenvliet

    1 ui snipperen die in een kookpan met een beetje olijfolie fruiten...gelijk
    daarna boven de pan de gekookte bieten raspen of wat je wil...dan langzaam
    opwarmen.
    Heb je nog over dan eet je ze de andere dag koud met een
    beetje slasaus erdoor..sla en geb.aardappeltjes en een stukje
    vlees...heerlijk.

    05-02-2014 om 17:36 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met appel

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    Gebruik voor 4 personen: 500 gram bietjes en 1 (grote) appel. Kook rauwe
    bietjes 3 kwartier in de schil, af laten koelen en pellen. Voorgekookte bietjes
    zijn klaar om te beginnen. Snij de bietjes in kleine blokjes, schil een appel
    en snij die zonder klokhuis in dezelfde kleine stukjes. Voeg 2
    eetlepels azijn toe en 4 eetlepels suiker (of zoetstof), even laten intrekken
    (10 a 20 minuten), roeren en klaar. Erg
    kindvriendelijk.

    05-02-2014 om 17:35 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade

    Dit recept komt van Monique Elisabeth

    Bieten salade: bietjes in blokjes, een appel in blokjes,
    een ui in snippers, wat peper en zout en wat slasaus erdoor, smullen maar
    !!

    05-02-2014 om 17:34 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bietjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone gekookte andijvie

    Dit recept is van Angelique Lagcher

    "gewone gekookte andijvie": kook 800 gram andijvie, als het
    gaar is afgieten en 2 eetlepels Honig groentesaus tuinkruiden erdoor doen.
    Lekker. Voor 4 personen.

    05-02-2014 om 17:26 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie ovenschotel

    Dit recept is van Lenie van Dongen

    Andijvie Ovenschotel
    Ovenschotel om je
    vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt,
    aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en
    kaas


    Ingrediënten voor 4 personen ik doe het
    voor 2 personen dan de helft van het vlees en
    aardappelen.


    •500 gram andijvie,
    gesneden

    500 gram runder gehakt, gekruid
    1 klein
    scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)

    ca. 8
    aardappels geschild en in plakjes gesneden

    2 bakjes magere
    spekjes

    1 groot bakje creme fraiche
    3 teentjes
    knoflook, geperst

    4 eieren
    250 gr gram kaas

    Hulpmiddelen
    Ovenschaal invetten

    Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225
    graden

    Bereidingswijze
    Kook de
    aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even
    uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het
    gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het
    slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een
    deksel op de pan en laat dit even stomen.

    Roer de creme fraiche
    met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat
    nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche
    mengsel erdoor.

    Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de
    aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit
    40 minuten in de oven.

    05-02-2014 om 17:25 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met speklapjes

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Speklapjes,voor 2 personen,neem ik er
    3

    Uien,2 grote
    Andyvie,gesneden of
    zelf snijden,ong 3 ons

    Ketjap manis
    Conimex
    kruiden,zoals:boemboe
    sate,djahe,laos,koenjit,djintan,ketoembar

    Beetje
    olie

    Stukjes speklappen in olie,daarna uien erbij bakken,dan uit
    losse hand kruiden erop,smoren in ketjap,en dan de andijvie daar zacht in laten
    worden

    Lekker met rijst, eet ze

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie a la creme

    1 1/2 kg andijvie
    20 gr. boter
    15 gr.
    bloem

    2 dl melk
    scheutje
    koffieroom


    -------------------------------------------------

    Snijd
    de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het
    aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10
    minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de
    pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor.
    Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een
    scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

    05-02-2014 om 17:23 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip marinade

    Dit recept is van Myrthe Pols

    Kip marrinade:

    500gr
    kippenpoten

    2eetl olijfolie
    2eetl ketjap
    manis

    0.5eetl citroensap
    1eetl sambal
    badjak

    1eetl djahe
    (gemberpoeder)


    Alles door elkaar kippenpoten
    vlees inkepen kan de marinade goed opgenomen worden.

    Minimaal 4
    uur marineren maar voor lekkerste resultaat een nachtje.


    180graden 1.00 tot 1.15

    05-02-2014 om 17:21 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kaas met aardappelen

    Gebakken kaas
    met aardappelen en gekookte worteltjes

    4 plakken kaas
    elk 125 gram
    1/2 tl cayennepeper
    1 tl nootmuskaat
    50 gram bloem

    3 eieren
    150 gram broodkruim
    olie
    wat peterselie en
    zilveruitjes.

    Shil,was en kook de aardappelen en wortelen met wat zout
    gaar.
    Bestrooi de plakken kaas met cayennepeper en nootmuskaat.
    Haal de
    plakken kaas eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren en het
    broodkruim.
    Herhaal dit een keer en druk de laag die zich aan de kaas hecht
    stevig vast met de hand.
    De kaas mag tijdens het bakken niet gaan
    uitlekken!!!
    Verhit de olie tot 200º c.
    Laat de plakken kaas in de olie
    glijden en bak ze mooi goudbruin.
    Neem ze met een schuimspaan uit de frituur
    en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
    Garneer ze met de zilveruitjes en
    de peterselie

    05-02-2014 om 16:46 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse hachee

    Dit recept is van Alie Kruijmel

    Aardappels
    Blik cornedbeef
    3
    uien

    Piccalilly

    Uien
    bakken,daardoor de cornedbeef heen laten smelten,gekookte aardappels er doorheen
    stampen

    Lekker met piccalilly of mayonaise

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Allerlei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes met wokgroente

    Dit recept komt van Annette Rietveld

    Spekjes bakken, dan 2 zakken gekruide aardappeltjes er door, weer wat
    later een zak italiaanse wokgroente erbij, en dan als laatste voorgegaarde
    balletjes gehakt in 2en gesneden. Dit alles koop ik bij de Lidl.

    05-02-2014 om 16:45 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rösti

    Dit recept komt van Karin Rijgersberg-Verbree

    geraspte aardappel (vocht er wat uit drukken in een zeef), ei, kruiden,
    knoflook; doe alles bij elkaar in een schaal, goed mengen. Maakt nu de olie warm
    in de koekenpan. Mengsel erin in kleine porties of een bodem. Dit om en om bruin
    bakken. Heerlijk met sla. Je kan variëren door er spek en ui door te doen of
    tomaat en olijven.

    05-02-2014 om 16:43 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patat vissticks en appelmoes

    Benodigdheden:

    aardappelen
    appelmoes
    vissticks.

    Schil,was en snij de
    aardappelen in frietvorm en bak ze lekker goudbruin in de frituurpan.

    Serveer de frites met wat appelmoes en vissticks.

    05-02-2014 om 16:42 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met tomaten

    Dit komt van zuinigebelle

    Een heel simpel recept.

    P.p een of meerdere aardappelen en een of meerdere tomaten.

    Aardappels koken de tomaten klein snijden en even bakken in de pan, en
    stampen.

    De variatie zit meer in de toevoegingen.

    B.v., zout , peper,ui, knoflook, basilicum, peterselie, selderij, bieslook,
    struikje witlof, geruld gehakt, stukjes ham, stukjes spek, pekelvlees, enz.

    Met vele variaties geprobeert toen ik een zomer erg veel tomaten aan een
    plant had.

    Het originele recept komt uit het boek koken met Karin, zonder pakjes en
    zakjes, maar ja ik kook niet volgens het boekje.

    Jongere kinderen vinden knakworsjes erbij meestal wel lekker, maar er kan
    natuurlijk van alles bij wat je wilt.

    Handig als je jus erbij wil, hier bij de jumbo zijn zakjes jus te koop voor
    11 cent, natuurlijk kun je ook jus zelf maken.

    05-02-2014 om 16:40 geschreven door Crisis maaltijden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Allerlei (3)
  • Andijvie (4)
  • Aubergines (0)
  • Bietjes (9)
  • Broccoli (7)
  • Chinese kool (8)
  • Weekmenu (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!