Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuk weekend
    Vorig weekend hadden we een zalig weekendje in 'shertogenbosch.
    Wat een leuke stad.

    Dit leuke snoepwinkeltje kwamen we op onze wandeling tegen...



    Natuurlijk moest culimieke ook de plaatselijke specialiteit proeven,
    de "bossebol"
    superlekker!




    Dus als jullie willen genieten van een leuke, gezellige en vooral lekkere stad, is dit een aanrader

    22-03-2011 om 16:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter op ambachtelijke wijze


    Gisteren waren we een dagje naar onze "koekestad" zoals antwerpenaren hun stad noemen.
    's middag's lekker italiaans gaan eten,

    wat boodschappen gedaan

    en dan besloten dat een beetje lekkere kaas
    en een echt roggeverdommeke van bakkerij goossens (ook een begrip in antwerpen) wel zou volstaan als avondmaal.

    We besloten een nieuwe kaaswinkel uit te proberen,
    waar we enkele lekkere kazen kochten
    en ook deze heerlijke boter (zie foto)
    heerlijke ambachtelijke boter waar bij stond (met room)
    man je wist niet wat je proefde
    wat zijn ambachtelijke producten toch een zaligheid.
    Trouwens deze was afkomstig uit Italie

    Fijn valentijnweekend en geniet
    van de "lekkere" dingen.

    12-02-2011 om 18:42 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten met een sterretje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tijdje geleden gingen wij eten "met een sterretje" bij Lea Linster in Luxemburg.

    Enkele van haar recepten vindt je hier op haar eigen site http://www.lealinster.lu/

    Moest je ooit de kans krijgen, laat ze zeker niet liggen, het is een ervaring om voor 200% te genieten van een kookkunst op hoog niveau, een kokkin met een gouden glimlach en hart.

     

    Hier Lea met mijn man die haar al vele jaren kent.



    Enkele van de amuses bij het aperitief



    De zalige kreeft met dragonsaus



    Een heerlijk stuk tarbot met garnituur



    Als hoofdgerecht een heerlijk stukje kalfsvlees in een rostikorstje



    O ja en dit is de keukenbrigade,
    er is één tafel die aan de keuken ligt en als verassing had mijn ventje deze voor ons gereserveerd zodat ik het koken met de grote K kon bewonderen



    Haar beroemde creme bruleé,
    waarvan ik het recept bezit doch wegens copyright kan ik het met jullie niet delen , maar je kan altijd wel één van haar kookboeken aanschaffen die absoluut een aanrader zijn, misschien nog een kerstcadeau???



    kijk en dit zijn van die kleine attenties die deze fantastische vrouw je laat ontdekken...



    Als afsluiter haar op t moment zelf gebakken madeleines.....mmmm


    En ja er was ook een "echt dessert" maar dat ben ik gewoon vergeten te fotograferen...........tja als een mens geniet....


    10-12-2010 om 11:02 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    05-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch in Barcelona

    Momenteel verblijf ik weer voor enkele dagen in mijn favoriete stad.

    Wat gebeurd er als je heerlijk luncht , een culinair tijdschrift bij de hand hebt en dus eigenlijk gewoon geniet......?

    Dan vergeet je te fotograferen....


    Dus tja de foto is niet veelzeggend, maar het was weer heerlijk en dit voor 13€

    -eerst gegratineerde bloemkool met een beetje tomatenroomsaus en een stukje vers brood
    -dan kippekroketjes met sla
    -een brownie met een bolletje ijs
    -een koffietje
    -en .......een wit wijntje

    zalig toch???

    05-10-2010 om 14:57 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Bollekesfeest in Antwerpen
    Naar jaarlijkse traditie werd dit weekend in Antwerpen weer de "Bollekesfeesten"gehouden.
    Een Bolleke is een bier van de brouwerij "De Koninck" dat geschonken wordt in een bol glas op een voet, en daar werd de naam dus aan ontleend.

    Er zijn verschillende activiteiten, waaronder een dorp waar verschillende restaurants een stand hebben en er een gerecht bereiden en dan (tegen een veel te dure prijs volgens mij) verkopen.

    Ook is er een streekproductenmarkt en die vond ik wel leuk
    kijk zelf maar wat er te beleven viel...

     

    Ook werd er een stunt gehouden door bakkerij "Delafaille"
    Hij zorgde voor 300 meter aardbeientaart,
    vers bladerdeeg,
    verse creme patissiere
    kilo's verse aardbeien

    een prachtig gezicht waar vele mensen lang voor in de rij stonden.

    Wij hebben van dit schouwspel genoten vanop het terras van onze dochter en schoonzoon in wiens straat dit allemaal plaatsvond.



    Dit was weer de editie 2010.

    09-08-2010 om 12:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Leiden in Nederland
    Donderdag zijn we met onze vrienden een dagje naar Leiden geweest.
    Een mooie gezellige stad

    Met veel waterkanaaltjes waar veel gebruik wordt gemaakt van een soort sloepen waar bij mooi weer pleziervaartjes mee gemaakt worden.
    Hier zie je zo een kanaal.



    Culinair gezien maken ze hier "ossenworst" een lekkere gerookte worst voor op de boterham of voor bijvoorbeeld bij aan lekkere aardappelpuree al dan niet gemengd met groenten (worteltjes-brocolli of spinazie




    De lunch namen we in een gezellig restaurantje " de damesproeverij"
    Hier een fotootje van binnenuit getrokken, (beetje donker....)
    en een foto van een heerlijke boereboterham met chorizo, oude boerenkaas, huisgsgrildepaprika's en een pesto, waar ik eerst van moest proeven en dan de foto....sorry bloggers...kan gebeuren he?
    Ik genoot er ook van 1 glaasje heerlijke witte wijn.

     





    Ook de wandeling die we uitzochten "de hofjes" was zeer geslaagd.
    Je kwam er langs vele stille straatjes met leuke binnenplaatsjes waar dan kleine huisjes waren rondgebouwd met middenin een mooi tuintje.
    Ook de naamborden waren soms heel veelzeggend...





    Zo hebben we weer genoten van een heerlijk dagje uit.

    09-08-2010 om 11:22 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foodnetwork
    Sinds enkele dagen ben ik de bezitster van een nieuwe tv-zender -FOODNETWORK.

    24u op 24u kookprogramma's,
    niet allemaal even goed
    maar toch wel genieten

    Dus weer een heel deel nieuwe inspiratie
    om op te doen

    Momenteel zijn wij 2weekjes met verlof
    in eigen huis,
    fijn en rustig genieten.

    veel kookplezier

    culimieke

    04-08-2010 om 09:13 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie weer voorbij.....
    Afgelopen week verbleven we in de haute garonne bij onze vrienden.
    Altijd een feest om met hen samen te zijn

    De eerste avond gingen we naar een "feu de saint-jean", is een jaarlijks feest ter herdenking van de heilige saint-jean.
    Het dorp nodigt iedereen uit, hihi iedereen is een breed begrip vermits de omliggende dorpjes soms maar bestaan uit 50 inwoners.

    Het principe, iedereen brengt een gerecht mee,
    mijn vriendin maakte een grote schaal "patatas bravas"
    ikzelf bakte bijna direct na aankomst in ambax( dorp waar ze wonen) een amandel-appelcake.

    Aangekomen op de "feu" eerst aperitieven,
    daarna de "entree"s , zo lekker allemaal,
    van zelfgemaakte salami's tot pate's,
    tot quiches, slaatjes..............

    eigenlijk al een volledige maaltijd,

    maar daarna wordt de grillade gemaakt
    In dit geval zelfgemaakte worst, die zo super was, nog nooit gegeten zo lekker
    Je ziet hier op de foto de grill en een sfeerfoto van de ongedwongenheid aan tafel


    we hebben ook een fantastische picknick gehouden, dat was geleden van in mijn jeugdjaren,
    lekker in t zonnetje op een deken, met de koeien met grote bellen rond de nek in de verte...
    we smulden met gebraden kip, hartige cake, brood met spekjes erin, marmercake en een lekker flesje frisse rose en ook een grote fles water.






    Ook gingen we een keertje naar de markt in de buurt om lekkere dingetjes te kopen........maar we kwamen terug met iets wat niet echt in ons rieten mandje ging.........
    kijk maar,
    iets waar vriendin van droomde..........zodat ze de marktjes kan opzoeken wanneer ze wil....



    In de buurt van Toulouse, is het echt de streek van de confit de canard.
    Deze werd door onze vrienden dan ook op voortreffelijke manier gemaakt, en geloof me ze hebben meer dan 1 portie in huis,
    superlekker,



    Zoals jullie misschien nog weten van vorig jaar , N en P zijn ook de trotse bezitters van een prachtige Aga, dus Mieke werd in een oudevrouwenschort gehesen voor de foto (hihi, die laat ik maar uit dit artikeltje denk ik...) en ging aan de slag,
    cake voor het feest maar ook s morgens vroeg voor de amerikaanse pannekoekjes waar P zo gek op is en ik dus voor ontbijt op tafel toverde.



    We gingen ook een keertje uit eten in een lokaal restaurantje,
    prachtig wat je daar geserveerd krijgt voor de prijs van 15€, hier één gerechtje om je een idee te geven.... (wijn, water en brood inbegrepen)



    Een zo was een fantstische week weer veel te snel voorbij, maar wie weet als de sneeuw er ligt in de bergen het ons lukt om toch weer enkele dagen samen te zijn.

    Ik kijk er alvast naar uit.

    01-07-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tel Aviv in al zijn pracht
    Ook een verassende gewoonte die niet culinair is maar waar je wel de calorieeen mee kwijtspeelt van al dat lekkers is dit:
    Elke zaterdagvoormiddag vanaf 11u komen jong en oud, dik en dun, arm en rijk, samen op de dijk en dansen daar zo'n 3u allerlei israelische dansen,
    zo fijn om naar te kijken en ........mee te dansen.....maar dat verg wel enige ervaring vrees ik...



    oke die calorieen zijn we weer kwijt.

    Nu toch een kleine overzichtje van al het lekkers dat ons weer ten goede kwam in dit prachtige land


    Een apart woordje toch voor dit prachtige dessert dat overal geserveerd wordt,
    de "cheesecake".

    Hij is zo luchtig en lekker, dat heb ik echt nog nooit nergens geproefd,
    het komt omdat hier zo'n lekker zuivelproducten zijn.
    Met de foto is één probleem...............
    de taart was te lekker..........
    maar als ik terug in Belgie ben ga ik proberen te achterhalen hoe en wat,
    dus ik blijf jullie het mogelijke recept misschien verschuldigd.



    Vanavond alweer onze laatste avond,
    maar geloof me, we gaan weerom naar een superplekje om samen met vrienden te eten, in "Le Brasserrie".

    En morgen keert culimieke weer terug naar haar eigen landje........met spijt in het hart maar geloof me de afspraak voor volgend jaar is alweer gemaakt.


    27-04-2010 om 16:58 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tel Aviv in al zijn pracht
    Een week vliegt om als je in je geliefde landje bent.
    Heerlijkr tijd gehad,

    Dit was het uitzicht vanuit ons appartementje


    Al wandelend kwamen we dit bijzondere winkeltje tegen....
    een cupcake-store.

    De verkoopster maakte alles eigenhandig klaar in haar kleine shop, erg knap hoor.



    Ga verder naar Deel II

    27-04-2010 om 16:35 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culimieke go's to Tel Aviv-Israel

    Culimieke is weer in haar meest geliefde land.
    Op het nippertje (met eerste vlucht na het vliegverbod door de aswolk) zijn we geraakt en genieten nu met volle teugen van dit prachtplekje.
    Tot heel binnenkort.

    22-04-2010 om 05:53 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona - verslagje
    Zoals gewoonlijk weer een paar mooie dagen gehad in mijn favoriete stad.

    Als doel van mijn wandelingen had ik me deze keer enkele patchworkwinkels uitgekozen.
    Ik ben sinds kort met deze hobby gestart en was benieuwd hoe de winkels en materialen daar waren.

    Tot mijn grote verbazing heb ik het basismateriaal kunnen kopen aan de helft van de prijs.
    Een fijne verassing dus.

    Het winkeltje waar ik dit allemaal kocht bevond zich in de wijk "Gracia" een wijk die ik ondanks de vele bezoeken nog nooit bezocht.
    De naam van het winkeltje...




    Dit was de etalage, spijtig genoeg is de patchworkdeken niet zo gedetailleerd te zien, maar ze was prachtig met allemaal lieve vrouwtjes erop.




    Al wandelend kwam ik ook weer voorbij de nodige "lekkere" winkels,
    zoals deze "pastelleria".




    Ook heb je prachtige lunch-gedeelten in deze "bakkerijen"




    Het weer was niet echt goed, slecht 2u zon op 4 dagen, doch met pasen was het er prachtig geweest en dat was aan de ontluikende natuur te merken.



    Nog steeds ontdek ik prachtige gebouwen, waar Barcelona zo rijk aan is.



    Ook de prachtige lantaarn ontsnapten niet aan mijn lens...



    Dit waren weer enkele dagen van genieten,
    Ook ontdekten we weer enkele nieuwe restaurantjes waarvan La Polpa en Alma ons zeker konden bekoren.

    11-04-2010 om 15:43 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zalig weekendje De Haan aan zee.

    Wat hebben we genoten van de heerlijke frisse lucht, goed hotelletje, lekker eten en niet te vergeten het fijne gezelschap van onze vrienden

    27-01-2010 om 12:53 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haute Garonne-Ambax- deel 1
    wij hebben net een zalige vakantie achter de rug bij vrienden die vanuit ons kikkerlandje naar Frankrijk zijn  gaan wonen .

    Wat een schatten zijn het, we voelden ons direct thuis daar.


    Image Hosted by ImageShack.us

    hun huis ligt op een prachtige heuvel met een nog mooier uitzicht waar we ook nog het geluk hadden van het mooie weer te kunnen genieten.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Er ging ook een droom voor me in vervulling,
    er staat namelijk een pracht van een AGA Fornuis in dit mooie huis,
    waar ik verschillende keren mijn culinaire gangen ben op kunnen gaan, zalig. Vooral de sudderoven is een superding, je brengt een gerecht op het gasvuur aan de gang en dan kan het voor enkele uren in de sudderoven zonder dat je er hoeft naar om te kijken, ideaal voor stoofpotje.
    Ik maakte er een lamsschouder met mediteraanse kruiden in klaar, na 2u was dit vlees zo supermals, dat had ik nog nooit ervaren.

    Image Hosted by ImageShack.us

    We brachten ook een bezoek aan Toulouse, een erg mooie stad, met prachtige gebouwen maar we hebben er ook fantastisch gegeten, natuurlijk de beroemde "cassoulet", zaaaaalig.

    Image Hosted by ImageShack.us

    01-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foodie steekt haar stekeltjes uit
    Soms moet een foodie haar horizon verruimen,
    en nieuwe dingen ontdekken,
    vrienden opzoeken en dromen in vervulling laten gaan....

    meer hierover de volgende dagen.

    Image Hosted by ImageShack.us

    24-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sint-truiden
    Vorige zondag uitstapje naar sint-truiden,
    Gewoon om het mooie rijpe fruit te zien, te fotograferen en te genieten van de mooie natuur.
    We hebben de hele fruitroute met de auto gevolgd, en was wondermooi.

    Toen we halt hielden voor koffie stond er op de menukaart "huisgemaakt gebak" en daar is culimieke altijd wel voor te vinden...
    Alleen toen de ober kwam en ik de huisgemaakte perentaart bestelde "was ze juist op".........

    wij hebben er hartelijk om gelachen, want de duizende peren die we nadien op onze route nog zagen, toverde telkens weer een glimlach op onze gezichten en de uitspraak "toch zonde dat die mens nie aan peren geraakt om taart te bakken".

    Ik beloof jullie morgen zelf dan maar aan de slag te gaan, dus het resultaat volgt.

    Image Hosted by ImageShack.us

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek 's Hertogenbosch
    Zeker een bezoekje waard,
    mooie, gezellige stad, die het allemaal heeft,
    mooie huizen, natuur, water en vele culinaire pareltjes.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (2)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje aan zee
    Gisteren waren we een heerlijk dagje aan zee, bij onze vrienden, we hebben er van genoten

    Image Hosted by ImageShack.us

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (1)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu del dia in Barcelona
    Image Hosted by ImageShack.us


    Een lekker dagmenuutje in Barcelona:

    -gegrilde aubergines met kaas
    -gepaneerde vis met verse tomaat en boontjes
    -taart
    -brood
    -glas wijn

    wat dit kost???  9,37€

    29-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buenos dias de barcelona
    dag bloggertjes

    toch even een kort stukje over het culinaire barcelona

    een rijk aanbod kan ik je verzekeren

    fantastiche delicatessenwinkels, foto's volgen als ik terug in belgie ben

    restaurants doen ook schitterende dingen, of je nu kiest voor een simpele tapasbar of een klasserestaurant het is allemaal top

    we hebben alweer verschillende nieuwe adresjes die we kunnen onthouden vr de volgende keer.
    heb allemaal een fijne dag

    knufje culimieke

    27-05-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisverslag van culireisjes
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!