Na een dagje werken wil een mens een lekkere maaltijd op tafel, maar niks dat nog uren werk vergt....
dus een express-tagine met kip , gekonfijte citroen en groene olijven
benodigdheden: (2 personen)
-1 grote kipfilet in stukken flink bestrooid met ras el hanout (marokaansekruidenmengsel) - 1 pakje aardappelschijfjes uit diepvries -1/4 de geconfijte citroen (alleen de schil) in kleine blokjes, (te koop aan de marokaanse kramen op de markt of zelf te maken) -een handvol groene olijven -1 ui in ringetjes -1 teentje knoflook gehakt -beetje kippeboullion -olijfolie, P+Z, enkele draadjes saffraan
bereiding:
-verwarm een tagine met wat olijfolie erin en bak de kip goudbruin -voeg ui en look bij en bak even mee, -doe de aardappeltjes erbij (ik spoel ze even onder koud water in een zeef-dan zijn ze al half ontdooid) -doe boullion erbij en de citroen, Z+P en de saffraan -zet deksel op tagine en laat 15 min zacht sudderen -voeg de olijven toe en warm even mee
-dien op met lekker brood
Zo klaar dus en de avond die is dan nog lang genoeg om heerlijk te genieten van dit gerecht en een lekker glaasje wijn
smakelijk!
|