Een paar posts geleden schreef ik over een dip van "miss Dahl"waar ik mijn eigen twist aan gegeven had.
Ik serveerde hem toen als dip bij tacochips
Dit keer gebruikte ik hem voor het echte doel, het vullen van een zalmforel.
Je laat je visboer een mooie zalmforel fileren met het vel aan en maakt dan de dip
Benodigdheden:
-Een handvol cashewnoten (ongezouten) -Peterselie -Basilicum -Koriander -citroensap en citroenrasp -1 look -5 ansjovisfiletjes -1/2 balkje philadelphiakaas -scheutje melk -scheutje olijfolie -eventueel wat zout
Bereiding:
-doe alles in een cutter of blender, mix fijn en je hebt een heerlijke lichtgroene , romige dip
Je besmeert je forel met een dikke laag dip Legt de andere helft van de vis er bovenop en bindt het geheel op met keukentouw Dan ziet het er zo uit...
Dan plaats je hem in
Dan plaats je hem in een voorverwarmde oven van 21Ograden voor zo"n 20 a 25 minuten, zeker niet meer. Laat even uit de oven onder een vel alupapier een beetje afkoelen
Verwijder de touwtjes en snij in porties Ik serveerde hem met een aardappel-knolselderpuree. En dan ziet het er zo uit:
v Tip: je kan dit ook lauw of zelfs koud serveren met garnituur naar je keuze
smakelijk!
|