Luisteren naar de Paus
Inhoud blog
  • de Paus te Lourdes
  • Betancourt
  • Christenen moeten blijven bekeren
  • Hugo Claus
  • Met Christus het eigen kwaad onder ogen zien

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betancourt

    Betancourt bedankt Maria in Lourdes voor bevrijding

    13-07-2008, 08:42 geschreven door Patrick

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christenen moeten blijven bekeren

    Christenen moeten blijven bekeren

    Paus Benedictus XVI heeft nog eens herhaald dat alle christenen de plicht hebben om anderen te bekeren. De paus benadrukte de evangelisatieplicht tijdens een ontmoeting met de hoge raad voor pauselijke missionariswerken. "Het bekeren van mensen tot het christendom is een eeuwig recht en een taak voor elke christen", sprak de paus.

    Benedictus herinnert regelmatig aan de bekeringsplicht van de christenen. Die leven intussen voor het grootste deel in samenlevingen waarin ook andere religies aanwezig zijn.

    17-05-2008, 15:31 geschreven door Patrick

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Claus

    22/03 Daneels: "Dood omzeilen geen voer voor voorpaginanieuws"

    "Door zomaar uit het leven te stappen, antwoordt men niet op het probleem van lijden en dood. Men loopt er in een boog om heen en omzeilt het. Omzeilen is geen heldendaad, geen voer voor frontpaginanieuws."

    Dat heeft kardinaal Godfried Danneels zaterdagavond gezegd in zijn homilie tijdens de paaswake in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Hij verwijst daarmee naar de dood van België's bekendste schrijver, Hugo Claus.

    "Onze samenleving weet blijkbaar geen weg meer met de dood en het lijden", zei Danneels. "Ze heeft naar eigen zeggen al vele zogenaamde taboes neergehaald. Maar ze heeft er ook een nieuw taboe bij gecreëerd, namelijk dat de dood geen zin kan hebben en dat alle lijden absurd moet zijn. Er is geen plaats meer in onze cultuur, noch voor de dood, noch voor het lijden."

    "Waarom zou het onvermijdelijke lijden dat ons overkomt, niet door liefde vruchtbaar kunnen worden voor de hele wereld, Hem achterna?", vraagt Danneels zich af.

    "Menselijke noblesse, en a fortiori heldhaftigheid, moet je elders zoeken. Bij de zo velen die medisch en menselijk hun lijdende medemensen begeleiden tot het einde. En bij hen die als de dag daar is, hun leven dankbaar teruggeven aan hun Schepper, waarvan ze weten dat Hij ook een barmhartige Vader is", besloot Daneels.

    23-03-2008, 08:05 geschreven door Patrick

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Christus het eigen kwaad onder ogen zien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het eigen kwaad onder ogen zien en de eigen verantwoordelijkheden erkennen, zonder anderen de schuld te geven.

    Dat is de werkelijke betekenis van de Vastentijd. Dat zei paus Benedictus XVI tijdens zijn angelustoespraak op de eerste zondag van de Veertigdagentijd.

    De veertigdagentijd, aldus de paus, "betekent het begin van een periode van bijzondere inspanning in de geestelijke strijd tegen het kwaad dat in de wereld is, in ieder van ons en rondom ons. Het betekent dat wij het kwaad onder ogen zien en ons opmaken om de gevolgen ervan te bestrijden, maar bovenal de oorzaken tot en met de uiteindelijk oorzaak, Satan."
    "Het betekent niet dat wij het probleem van het kwaad op anderen kunnen afschuiven, op de samenleving of op God, maar dat wij onze eigen verantwoordelijkheden erkenen en aanvaarden."

    "Vasten betekent hernieuwing van de persoonlijke en gezamelijke wil, samen met Christus nee te zeggen tegen het kwaad. De weg van het kruis is in feite de enige die leidt tot de overwinning van de liefde over haat, van het delen over egoïsme, van vrede over geweld" 

    17-02-2008, 11:37 geschreven door Patrick

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/09-14/09 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 11/02-17/02 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Luisteren naar Jezus


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!