Familie De Clipzelen
Inhoud blog
  • Een voorspoedig en gezond 2006
  • Een goede voorbereiding doet wonderen
  • Toppunt van inbraak
  • Europa kreunt onder de winter
  • Harde winter

    Zoeken in blog



    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    DE ZOETE INVAL
    25-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid, oudste dochter van Koning Albert II

    ASTRID

    Geboren op 05 juni 1962, dochter van Koning Albert II en Koningin Paola

    Toen prinses Astrid 18 werd, organiseerden haar ouders een bal in de Orangerie van Belvedere. Die avond was ook Lorenz uitgenodigd, een volbloed Habsburger, kleinzoon van de laatste keizer van de Donau-republiek. De Habsburgers zijn via talrijke huwelijken al decennia lang verstrengeld met bijna alle koninklijke families in Europa.

    Lorenz' vader is een belangrijke aandeelhouder van een Zwitserse prive-bank, waar Lorenz zelf trouwens ook werkt. Astrid had natuurlijk geen betere partij kunnen kiezen. Rijk, van uitstekende komaf, deze hobby's en vooral ook: even praktiserend katholiek als zijzelf. Kortom, het was voor iedereen een feestelijke dag toen ze in september 1984 elkaar hun jawoord gaven.

    Eerst op het gemeentehuis van Brussel, waarna ze, begeleid door de Koninklijke Escorte te paard, naar de zavelkerk reden, waar beethovens Alle Menschen werden Bruder klonk toen ze naar het altaar liepen. Kardinaal Daneels leidde de plechtigheid.

    'Zoals elk paar zullen jullie in de toekomst ook problemen hebben', zei hij. 'Maar', zo wist hij zeker, 'deze liefde is groot genoeg om alles te overwinnen'.

    De diepgelovige Astrid en Lorenz spraken samen luidop een kort gebed uit naar een tekst van Franciscus van Assisi. Het werd vervolgens muisstil in de kerk, toen Astrid's vriendin Anne de Groote zichzelfbegeleidend op een simpele gitaar een gospelsong zong van Charles Christmas. De bruid zag er oogverblindend uit in een jurk van het Huis Mies, dat Italiaanse taftzij combineerde met Brusselse kant.

    Bij het verlaten van de kerk klonken er 51 kanonsschoten (evenveel als de gezamelijke leeftijd van het bruidspaar). De open Amerikaanse limousine die voor hen klaarstond, moest wegens de regen helaas vervangen worden door een gesloten Mercedes. Vooral de Amerikaanse toeristen die toevallig in Brussel waren, waren echt jaloers al die koninklijke pracht en konden maar niet genoeg krijgen van het hele schouwspel.

    De enige die het wat moeilijkhad die dag, was koning Albert, wiens arm zwaar in het verband zat. Kort daarvoor was hij van zijn motor geduikeld en hij had daarbij niet alleen zijn arm beschadigd, maar ook zijn ribben stevig gekneusd. De bestemming van de huwelijksreis werd zorgvuldig geheimgehouden, maar de paparazzi vonden hen toch: op het idyllische eiland Mauritius.

    De eerste jaren van hun huwelijk woonden Astrid en Lorenz in Basel, maar voor de geboorte van haar kinderen kwam Astrid altijd trouw naar Belgie. Ze kregen er vier: Amadeo: (21-02-1986), Maria Laura (26-08-1988), Joachim (09-12-1991), Louisa Maria (11-10-1995) en Laetitia Maria (23-04-2003). Het gezin woont inmiddels alweer een paar jaar in Brussel, vlakbij het Koninklijk Paleis.

    Lange tijd gingen er geruchten dat prinses Astrid als een serieuze kandidate gezien moest worden om haar vader op te volgen. Maar haar broer Filip ontkende ten stelligste dat hij de troon van zijn vader niet zou ambieren. Sinds zijn verloving met Mathilde zijn overigens al die geruchten meteen verstomd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!