Familie De Clipzelen
Inhoud blog
  • Een voorspoedig en gezond 2006
  • Een goede voorbereiding doet wonderen
  • Toppunt van inbraak
  • Europa kreunt onder de winter
  • Harde winter

    Zoeken in blog



    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    DE ZOETE INVAL
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compleet maboel

    De menselijke Barbiepop

    Steve Erhardt wil er jeugdig uitzien.
    Hij toont fier zijn borstimplantaten.
    Een schoonheidsspecialist uit Los Angeles heeft al ongeveer dertig 'schoonheidsoperaties' ondergaan om "er jong te blijven uitzien".

    Steve Erhardt heeft al bijna 250.000 dollar uit eigen zak uitgegeven aan plastische chirurgie. "Wanneer je in Hollywood aan de slag bent moet je er goed blijven uitzien om je carrière te verlengen. In mijn salon hangt een fotoreeks van mij, ik lijk wel een kameleon. Het is vrij verbazingwekkend hoe ik doorheen de jaren ben veranderd."
     
    Kontimplantaten
    Wat in 1987 begon als een neuscorrectie werd al snel een obsessie. Hij ging bij de plastisch chirurg van Michael Jackson langs voor de neuscorrectie maar besloot ineens ook zijn kin te laten bijwerken. Daarna ging de bal aan het rollen. Steve ging voor een facelift, een ooglidcorrectie, borstimplantaten, bicepimplantaten -hij was de eerste die dit soort implantaten kreeg- en zelfs pijnlijke kontimplantaten, één van de moeilijkste operaties voor zowel chirurg als patiënt.

    Jeugdig blijven
    "Ik ben nu tevreden met mezelf omdat ik alles wat me dwarszat heb laten corrigeren," zegt Steve, die er voor zijn operaties naar eigen zeggen uitzag als een kruising tussen Patrick Swayze en David Hasselhoff. "Er is niemand waarop ik wil lijken. Je moet werken met de trekken die je hebt."

    Maar wat is nu het uiteindelijke doel van Steve? "Mijn doel is gewoon om jeugdig te blijven en me goed te voelen. Het is niet de bedoeling om er uit te zien als weet ik veel. Gewoon je gezicht gaaf houden, weet je wel?" (sam)

    06-12-2005, 11:50 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Franse chirurgen voeren eerste gezichtstransplantatie uit

    Dubernard en zijn team aan de slag.
    Dokter Dubernard.
    De medische stand in Frankrijk claimt de eerste gezichtstransplantatie. In Amiens is deze ingreep verricht bij een 38-jarige vrouw, die onder meer huid, spieren en aderen van een hersendode donor heeft gekregen.

    Franse chirurgen zeggen ’s werelds eerste gedeeltelijke gezichtstransplantatie te hebben uitgevoerd. Volgens Franse en Britse media werd de ingreep verricht bij een 38-jarige vrouw die als gevolg van een hondenbeet haar neus, lippen en kin was kwijtgeraakt.

    De operatie werd uitgevoerd door Jean-Michel Dubernard, de chirurg die in 1998 de eerste, niet succesvolle, handtransplantatie uitvoerde. Plastisch chirurgen wedijveren al jaren rond de eerste, volledige gezichtstransplantatie. 

    Technisch gezien is een gezichtstransplantatie al een tijd mogelijk, maar er is wereldwijd veel discussie over de ingreep. Patiënten die een donorgezicht krijgen, moeten de rest van hun leven medicijnen slikken om afstoting te voorkomen. De bijwerkingen zijn ernstig en kunnen zelfs tot de dood leiden.

    06-12-2005, 11:43 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastische chirurgie
    Is de laatste tijd heel wat te doen over plastische chirurgie.
    De eerste gezichtstransplantatie is overlaatst gebeurd.
    Als het medisch verantwoord is, zie ik daar geen problemen in.
    Maar geen Cher of Michael Jackson-toestanden. Voor een sproet zouden ze een face lift laten uitvoeren.
    Wat de natuur heeft gegeven, zal ze wel voor een bepaalde reden gegeven hebben. Als men daar al begint aan te prutsen, waar gaan we dan naar toe? Genetische manipulatie?
    We zijn elk op onze manier uniek. Houden zo. Innerlijke schoonheid is mooier en gaat langer mee dan uiterlijke schoonheid.
    Ziet er vandaag weer een triestige dag uit. Mistig en regenachtig. Als Els rond 10h00 belde, zei ze dat het er in Gent donker uitzag en regende. Hier in Oudenaarde hebben we nog geen regen gezien. Wel veel mist. Grauwe en depressieve dagen. Maar de tijd gaat wel vlug voorbij voor mij. Ik ben bezig PowerPoint serieus onder de knie te krijgen. Een fantastisch presentatieprogramma met vele niet gekende mogelijkheden. Ik dacht dat ik er weg met kon, maar als ik zie wat er nog mee gedaan kan worden.!!!!!!! Inder ieder geval "it keeps me busy"

    06-12-2005, 11:38 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zonnestelsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In ons stukje heelal - het zonnestelsel - komen we negen planeten tegen, die om de zon draaien. De vier planeten die het dichtst bij de zon blijven - Mercurius, Venus, de Aarde en Mars - worden de aardse planeten genoemd. deze hebben een vast oppervlak. De vier volgende planeten - Jupiter, Saturnus Uranus en Neptunus - worden gasreuzen genoemd: zij bestaan grotendeels uit waterstof en helium. Helemaal in de verte komen we nog de planeet Pluto tegen. Ook deze heeft een vast oppervlakte, maar dan van ijs.
    Het woord planeet is afgeleid van het Grieks woord voor 'dwaalster'. Vroeger zagen sterrenkundigen nl dat Jupiter, Mars, Mercurius, Venus en Saturnus zich ten opzichte van de overige "sterren" verplaatsten. De drie andere planeten, Uranus, Neptunus en Pluto, zijn pas ontdekt nadat in de zeventiende eeuw de telescoop was uitgevonden.De geboorten van planeten zijn onlosmakelijk verbonden met de geboorten van sterren.
    Een ster ontstaat in een dichte wolk van gas en stof. Terwijl de ster in dit 'nest' langzaam aangroeit, vormt zich een platte stofrijke ster om hem heen. En in deze draaiende schijf ontstaan de planeten.
    Ook onze zon was kort na haar geboorte omringd door een planeetvormende schijf die uit kleine materiekorreltjes bestond. De korrels in het binnenste deel van de schijf, waar de aardse planeten ontstonden, bestonden grotendeels uit magnesium, silicium en ijzer.
    De korrels in het buitenste deel, waar de gasreuzen ontstonden, waren veel talrijker en bestonden grotendeels uit ijs.
    De deeltjes in een planeetvormende schijf draaien langzaam om hun ster en klitten daarbij aan elkaar. Zodra er brokstukken van meer dan één kilometer zijn ontstaan, is de zwaartekracht sterk genoeg om steeds meer materiaal uit de omgeving aan te trekken. In de loop van ruwweg 100 miljoen jaar ontstaat er zo een complete planeet.
    Onze kennis van het ontstaan van planeten is toegenomen dankzij de in 2003 gelanceerde Spitzer-ruimtetelescoop, die door gas en stof heen kan kijken.

    05-12-2005, 13:51 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verduistering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Af en toe wordt het zicht op het ene hemellichaam ontnomen, doordat een ander hemellichaam ervoor gaat staan. En soms komt een hemellichaam in de schaduw van een ander terecht. Zulke gebeurtenissen worden verduisteringen genoemd.
    Een zonsverduistering vindt plaats als de maan precies tussen de zon en de aarde schuift en zijn schaduw op een klein stukje aardoppervlak werpt. Bij een totale zonsverduistering wordt de hele zon afgedekt en is slechts een vage halo van licht rond de verduisterde zon te zien - de corona.
    Als de maan slechts een deel van de zonneschijf bedekt, wordt dat een gedeeltelijke zonsverduistering genoemd.
    Wanneer de aarde tussen de zon en de maan staat, geeft dat een maansverduistering. Er is sprake van een totale maansverduistering als de maan geheel in de schaduw van de aarde komt te staan. Maar daarbij "verdwijnt" de maan niet echt. In plaats daarvan neemt hij een rode kleur aan. Dat is het gevolg van zonlicht dat in de aardatmosfeer gebroken wordt en via deze omweg op de maan terechtkomt.
    Bij een gedeeltelijke maansverduistering komt slechts een deel van de maan in de aardschaduw terecht.
    Eigenlijk vinden er aan de hemel voortdurend verduisteringen plaats, bvb als de maan of een van de planeten voor een ster staat. Zulke gebeurtenissen noemt men echter geen verduisteringen, maar (ster) bedekkingen.

    05-12-2005, 12:04 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van de laatste maand van het jaar
    Het weekend is maar zeer kalm gepasseerd. Normaal gezien hadden we een afspraak met een oude vriend om in Gent te gaan winkelen en nadien iets te gaan eten, maar sinds vrijdag zit ik met verschrikkelijke rugpijn in die mate dat ik nauwelijs kan gaan. De afspraak dan maar afgebeld. Wat heb je eraan als je met pijn moet gaan rondlopen. Is geen plezier voor jezelf, noch voor je compagnons.
    Zondag was het beter en hebben we naar de film Madagascar gekeken. Een tekenfilm van vier zoo- dieren die via een storm op het eiland Madagascar belanden. Hilarisch. Just the max.
    Voor de rest is de dag zeer kalmpjes aan gepasseerd. Zal meten leren bijna niets meer te doen tot aan de operatie. Wel frustrerend.

    05-12-2005, 11:38 geschreven door Ooikenaar

    Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!