de kers op de taart
Inhoud blog
  • Herstart.
  • vervolg
  • vervolg
  • vervolg
  • Pierre 17/10/2011

    Zoeken in blog



    Categorieën

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda binnenkort volgen hier alle data van happenings aan Koevliet Zele oa.opendeur week koken voor genodigden enz.


    We zijn de 23de week van 2024

    Startpagina !


    Zoeken met Google



    brood en banket door Pierre Duyts
    Wij zijn gestart met een cursus Volwassen Onderwijs aan de Koevliet in Zele. De cursus nagerechten met als docent Pierre Duyts. Tijdens de lessen werden enkele foto's gemaakt van de taarten, koekjes en andere lekkernijen. Maar ook de cursisten werden niet vergeten. In naam van alle cursisten en in de eerste plaats van onze leraar Pierre Duyts hopen wij dat de bezoekers van deze blog er een aangename tijd gaan aan beleven.
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisquitbeslag: De warme en koude bereidingsmethode.
    Bisquitbeslag is samengesteld uit:
    • eieren
    • fijne kristalsuiker(lost beter op in de eieren)anders verkrijgt men grijze stippen in het gebak
    • zachte tarwebloem
    Bisquitbeslag kan op 2 methodes gemaakt worden.

    de eerste is de warme methode
    de tweede werkwijze is een koud beslag met scheiding van eierdooiers en eiwitten.


    • bisquit volledig laten afkoelen
    • snijden middendoor met een bisquit mes
    • nu kan de afwerking beginnen

    • zeker sauceren
    • bekleden met slagroom, eventueel met stukjes fruit,
    • crême au beurre past ook zeer goed bij bisquit
    •  


    • een dun laagje uitgerolde marsepain 
    • voorzichtig op de bovenkant van de taart aanbrengen



    marsepain wordt uitgerold in het midden van 2 vellen plastiek, zo dat er niets aan de werktafel en aan de deegrol gaat kleven



    versieringen met de hand gemaakt


    31-01-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soezen.
    test 3

















    30-01-2010, 00:57 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond cursus.
    Bavarois les met de cursisten die op donderdagavond komen.

    Wat we zeker bij de les bavarois moeten onthouden:

    -werken met gelatine
    -de soorten gelatine
    -slagroom of Italiaans schuim
    en hier komt de kers op de taart:

    -een assortiment van bavarois en mousses













    30-01-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen.
    Soezenbeslag behoort tot de familie van de kookdegen,daar de vetstof en de vloeistof worden verwarmd tot kooktemperatuur.
    de 4 basisgrondstoffen voor soezenbeslag zijn:
    • vetstof
    • water of melk
    • bloem 
    • eieren



    Bijlagen:
    http://www.pcvowd.be/ws/pages/hetcentrum/kortom.php   

    30-01-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen.
    Assortiment soezen:

    • Chocolande soezen
    • Advokaatsoezen
    • Mokkasoezen
    • Kriekensoezen
    • Black en white soezen
    • Tijgersoezen
    • Italiaanse toren
    • Windschermsoezen
    • Mandjes met vers fruit
    • Malakoffsoezen
    • Eclairs of bliksems
    • Amandeléclairs
    • Slagrooméclairs

    Er zijn nog meer soezen maar dat is dan voor in de cursus.
























    30-01-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chauffeurke
    blog.seniorennet.be/chauffe

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • lacegarden
  • lacegarden -vergeten groenten en tomaten
  • de zoetste verleiding

  • Dit is een blog om van te watertanden.

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in Streek rond het kasteel vanBeervelde. (België) en mijn beroep is zoetste beroep op aarde..
    Ik ben geboren op 11/02/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek from the sixties..
    mijn opleiding heb ik genoten te Anderlecht -pivitschool diploma's- bakker -banketbakker -suikerwerk en chocolaterie zelfstandige geweest 20 jaar te Beervelde -bakkerij-banket-en chocolaterie les gegeven in de groene poort te Brugge dagschool les

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in (België) en mijn beroep is docent banket-brood en chocladebewerking.
    Ik ben geboren op 01/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    het vervolg : over mij zelf: les gegeven in Aalst -dag- en avondonderwijs les gegeven in Lokeren -dag-& avondschool ft lesgever hotelschool afdeling nagerechten-ijsbereidingen-pralines & hoteldesserten



    Zoeken in blog


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tom
    blog.seniorennet.be/tom

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • in de zoeten inval


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!