Inhoud blog
  • Schandalig!!
  • Er komt een nieuwe tak aan de boom
  • Een moordenaar in de familie?
  • Scheepsramp Willemstad 30 mei 1940
  • Een goed adresje in VAUX
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pi(e)rar(d)(t) Blog
    Zoektocht : Oorsprong van een familie
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komt een nieuwe tak aan de boom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het is al weer even geleden, dat ik geblogd heb. Er gebeurde niets op stamboom gebied. Toen bedacht ik dat mijnaanstaande schoonzoon wel een heel aparte familienaam heeft (Vrijvogel) en dat het wel leuk was om eens met een andere naam bezig te zijn.
    Hij had niet zoveel informatie maar wat hij had, hielp me snel de 19e eeuw in. In Nederland hebben we op internet, Genlias. Daarin staan al heel erg veel akten van de Burgerlijke stand opgenomen. Voor 1811 moet je in mijn woonplaats, Breda, op internet bij "Isis" zijn. Daar kon ik de oudste voorvader Vrijvogel vinden met zijn vrouw en een aantal kinderen. De man was soldaat in het regiment van kolonel Sturler, een Zwitser, bleek later.
    Voorlopig was ik wel even bezig om de boom op te tuigen met wat ik op Isis en Genlias vond. Ook enkele oproepen in nieuwsgroepen moesten mij aan de benodigde informatie helpen. Ook een ritje naar het archief van Gorinchem leverde eenpaar kinderen op.
    Immers, de regimenten bleven niet in één gearnizoensplaats.
    Kortom, in korte tijd heb ik al een behoorlijke boom opgebouwd, maar die laatste honderd jaar die willen nog maar niet lukken.
    Speuren op het internet hielp ook al niet meer. Totdat ik op een moment bedacht dat als die kolonel een Zwitser was, soldaat Vrijvogel dat ook wel eens kon zijn. De duitse variant van Vrijvogel, Freivogel, was snel bedacht en ik typte de naam in bij Google.
    En jawel, Freivogel zijn en waren er genoeg in Zwitserland en vooral in de omgeving van Basel, en, over de grens in Baden-Wuertemberg in Duitsland.
    Vervolgens moest ik dan weer lid worden van de Zwitserse en Duitse nieuwsgroepen uit de buurt van Basel, hetgeen al wel leuke contacten opleverde, maar nog geen concrete aanwijzingen voor een rechtstreekse aansluiting Zwitserland-Nederland.
    Nu ga ik maar eens een brief in elkaar knutselen die ik naar de adressen uit het telefoonboek ga sturen, wellicht levert dat nog iets op voor de moderne tijd.
    Op de foto het jonge stel. Hier op een danswedstrijd, hetgeen voor hen een echte hobby is! Enne, volgend jaar ben ik moeder van de bruid. Ik kijk er naar uit!


    20-02-2009 om 00:00 geschreven door dijori

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/02-22/02 2009
  • 06/10-12/10 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!