Wat er zoal gebeurd in ons landje en daarbuiten !




06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van achtling geeft tv-interview

Moeder van achtling geeft tv-interview

 

 

Tien dagen na de spectaculaire geboorte van een achtling in Californië is de moeder van zes jongens en twee meisjes donderdag uit het ziekenhuis in Bellflower ontslagen. De 33-jarige Nadya Suleman heeft ter gelegenheid van haar vertrek een eerste televisieinterview aan de Amerikaanse zender NBC gegeven.

Over een mogelijke betaling voor het interview gaf zegsman Michael Furtney geen bijzonderheden. 'Dat is iets tussen haar en NBC', zei hij in de Los Angeles Times. Volgens de zender is er geen geld bij betrokken. Volgens vroegere Amerikaanse mediaberichten heeft de moeder van in totaal 14 kinderen al lucratieve aanbiedingen gekregen voor een exclusief verhaal. Het NBC-interview wordt in de komende dagen uitgezonden.

De op 26 januari te vroeg geboren baby's zijn de langst overlevende achtling ter wereld. Volgens de artsen is hun toestand stabiel, ademen ze op eigen kracht en drinken ze moedermelk. Het was de tweede keer dat er in de Verenigde Staten een achtling het levenslicht zag.

In 1998 stierf een van de baby's binnen de week na de geboorte in de Amerikaanse staat Texas. Wereldwijd zijn er slechts zes geboortes van achtlingen geregistreerd. In de meeste gevallen overleefden slechts enkelen of geen van de kinderen




Reacties (0)
12-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaslek in Londerzeel gedicht !

 

 
Foto LUKAS.

Het gaslek in het centrum van Londerzeel is gedicht. De geëvacueerde bewoners zijn naar hun huizen teruggekeerd. Er wordt nog voortgewerkt aan de geraakte leiding, meldt de lokale brandweer.

Graafwerken
Het gaslek ontstond bij graafwerken in de Molenstraat voor een nieuwe verbinding van Telenet. De aannemer trok daarbij een hogedrukleiding kapot die een nabijgelegen industriegebied bevoorraadt. Omdat er grote hoeveelheden gas uit de leiding vrijkwamen, werden een 25-tal huizen en winkels uit de onmiddellijke omgeving ontruimd.

Eerste poging mislukt
In de loop van de dag probeerden technici van gasmaatschappij Eandis het lek te dichten door er een mof, een metalen ring, rond te plaatsen, maar dat mislukte. Ze beslisten daarop om een overbrugging te maken. Dat werk kon pas in de loop van donderdagavond beginnen en het duurde tot kort voor 23 uur vooraleer alles was afgewerkt en het lek gedicht was.
12/12/2008




Reacties (2)
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoord

We plegen twee keer meer zelfmoord dan Nederlanders

Crises als de affaire-Dutroux en politieke onrust zouden er de oorzaak van kunnen zijn dat het aantal zelfmoorden in Vlaanderen twee keer hoger is dan in Nederland. België scoort laag op de geluksbarometer, zegt de Belgische demograaf Luc Bonneux, die het aantal zelfmoorden in beide landen heeft onderzocht.

Geen beleid
Een echte verklaring voor het hogere aantal zelfmoorden in België heeft Bonneux niet. Mogelijk heeft het te maken met het Nederlandse zelfmoordbeleid dat gericht is op preventie, begeleiding en crisisopvang. België heeft vrijwel geen beleid op dat gebied. "Ik denk dat de grijze cellen in Vlaanderen de afgelopen jaren veel meer bezig zijn geweest met de ene crisis na de andere", aldus Bonneux.

Onvrede
Volgens hem kan een algemeen gevoel van onvrede over de samenleving de druppel zijn voor mensen die toch al overwogen zelfmoord te plegen. De politieke crisis rond de Belgische regering kan daarbij ook een rol hebben gespeeld. De zelfmoordcijfers in Vlaanderen zijn overigens de afgelopen maanden iets gedaald. (belga/bdr)
30/07/08 17u40




Reacties (1)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IE8


Internet Explorer 8 komt zeker dit jaar nog

Door: Xander Hoose

Microsoft heeft bevestigd dat Internet Explorer 7 het goed doet in de markt en dat Internet Explorer 8 nog voor het eind van het jaar gereed zal zijn. De tweede beta van IE8 moet volgende maand uitgebracht worden en zal een aantal nieuwe features bevatten voor consumenten en professionals.

De eerste beta van Internet Explorer 8 dwaalt al een tijd lang rond op het internet. Microsoft verklaart het grote tijdsgat tussen beta 1 en beta 2 door te wijzen op de enorme feedback die het op de eerste beta heeft gekregen. Of er nog een derde beta komt voor de final-versie de deur uitgaat is niet bekend.

Ook heeft Microsoft zich uitgelaten over Windows 7, de opvolger van Vista. Zo zou de ontwikkeling netjes op schema liggen. Welke nieuwe features we kunnen verwachten wil Microsoft niet loslaten, wel dat Microsoft van plan is het besturingssysteem 'drie jaar na zijn voorganger' te introduceren. Dat duidt dus op een introductie in 2010.

 




Reacties (0)
26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig verliest bagage tijdens vlucht !

 

Een gat met de grootte van een auto, waaruit flarden kledij en andere bagage hingen. Dat zagen de 346 passagiers, toen ze vrijdag uit de Boeing 747 van Qantas, op weg naar Melbourne, stapten. Het vliegtuig was een etmaal vroeger in Londen vertrokken en kwam kort na een tussenlanding in moeilijkheden. Niemand raakte gewond.

De Boeing 747-400 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas moest vrijdagochtend een noodlanding maken op de luchthaven van Manilla in de Filippijnen. Het toestel was onderweg van Londen naar Melbourne via Hong Kong. Een uurtje na de tussenlanding, hoorden de passagiers plots een verschrikkelijk lawaai. "Brokstukken en hout vlogen de eerste klasse binnen en de zuurstofmaskers kwamen naar beneden", vertelde een reizigster aan de Australische openbare omroep ABC. "Ik kijk nu naar het vliegtuig en voor de vleugel zie ik een gapende holte. Ik denk dat sommige passagiers wel wat kwijt zullen zijn."

Drie meter diameter

De diameter van het gat, ter hoogte van de bagageruimte, bedroeg zowat drie meter. Meteen nadat het op een hoogte van 9.000 meter was geslagen, was in de cabine luchtdrukverlies opgetreden. De piloten lieten toestel daarom zakken tot een hoogte van 3.000 meter. "Maar er brak nooit paniek uit. Iedereen bleef kalm. De bemanning vertelde ons dat een deur het begeven had."

Metaalmoeheid

Opnieuw aan de grond, bij het zien van de schade, raakten sommige passagiers zo van slag dat ze moesten overgeven, aldus een woordvoeder van het vliegveld. De passagiers konden hun reis later voortzetten. Technici onderzoeken nu wat het gat heeft veroorzaakt. Metaalmoeheid zou een verklaring kunnen zijn. In 1988 verooraakte metaalmoeheid ook een bijna-ramp. Een Boeing 737 van de Hawaiaanse maatschappij Aloha veranderde tijdens volle vlucht in een cabrio. Ook toen kon het toestel nog landen.

Qantas

"De romp van een vliegtuig, ter hoogte van de aanhechting van de vleugels, is de zwakke plek van de meeste vliegtuigen", zegt Dirk Vandepitte, hoogleraar werktuigkunde aan de K.U.Leuven. "Op die plaats zijn de trekspanningen het grootst, wat bij oudere toestellen tot scheuren kan leiden. Daarom ook worden die vliegtuigen precies op dat soort slijtage gecontroleerd. Qantas heeft bovendien een zeer goede reputatie als luchtvaartmaatschappij. Het is dus onmogelijk om nu al één oorzaak naar voor te schuiven.

26/07




Reacties (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TE LELIJK !!!

14-jarig meisje te lelijk voor schoolkoor

"Sorry je bent te lelijk". Dat kreeg een 14-jarige scholiere te horen toen ze auditie deed voor het schoolkoor. De lerares noemde haar "lelijke trut" en gaf het meisje een schop. De tiener raakte naar eigen zeggen getraumatiseerd en klaagt de school nu aan, weet 'De Telegraaf'.


De 14-jarige Jade Ray voelt zich zwaar vernederd door lerares Heather Hargett. "Ze trapte me de deur uit omdat ik niet snel genoeg wegging. Toen sloeg ze de deur in mijn gezicht dicht", aldus Ray.

Trauma
Het kind wilde naar eigen zeggen enkel toetreden tot het schoolkoor, maar dat mocht niet. Terwijl de hele klas mee kon luisteren, noemde Hargett haar lelijk.

Het meisje raakte zo zwaar getraumatiseerd dat ze van school moest veranderen. Als compensatie voor de vernedering eist ze nu een schadevergoeding van 75.000 dollar (48.000 euro). (tlg/svm)
24/07/08




Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke maand naakt diner in New York !!!!

Liefhebbers van nudisme en culinaire versnaperingen moeten zich naar New York reppen. Daar komen maandelijks zowat vijftig tafelgasten samen om zich te goed te doen aan lekker eten. Over hun outfit hoeven ze zich geen zorgen te maken, want iedereen verschijnt er poedelnaakt.

"Niet choqueren"
"Het is niet onze bedoeling om te choqueren", aldus organisator John Ordover, die telkens een ander restaurant afhuurt voor deze bijzondere bijeenkomst. "We willen enkel dat de mensen zich bij ons comfortabel voelen, lees: geen enkel stukje textiel aan hun lijf hebben." De obers houden - bij wet verplicht - wel al hun kleren aan.

"Nooit geweigerd"
"Geen enkel restaurant heeft ons al geweigerd en die kelners trekken er zich gewoon niets van aan", aldus nog Ordover. Leuke bijverdienste in ieder geval voor de man, die als hij zijn kleren aanhoudt als webdesigner aan de kost komt. "Als je al in een restaurant gewerkt hebt, zit de kans er dik in dat je al veel ergere dingen gezien hebt dan enkele naakte tafelgasten."

Yogalessen
De methode maakt duidelijk school, want intussen kan u in de 'Big Apple' al enkele naakte yogaklassen volgen en zelfs in uw blootje de Bert Kruismans in u bovenhalen in een stand up comedy-club. Als dat Nigel Williams maar niet op ideeën brengt... (svm) 24/07/08



Reacties (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE BESTAAT HET .....


27 hondenlijken gevonden in grachten Waals-Brabant

In grachten langs verschillende wegen in Noduwez en Folx-les-Caves, in Waals-Brabant, zijn op twee dagen tijd 27 hondenlijken teruggevonden. De dieren werden gedood door een slag van een stok of een baseballknuppel en vervolgens gedumpt. De politie lanceert een oproep tot getuigen.

Het ging voornamelijk om gemengde rassen, type Duitse Herder, zonder chip of tatoeage. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de honden werden doodgeslagen met een stok of baseballknuppel en dat ze op het moment van de ontdekking nog niet zo lang gedood waren. De dieren leken niet ondervoed.

"Alles wijst erop dat alle honden samen leefden. We hebben het gevoel dat ze allen dezelfde eigenaar hadden en dat die heeft beslist om zich van zijn honden te ontdoen", aldus de politie. (belga/bdr) 22/07/08


GEDICHTJE

Zoveel verdriet zoveel pijn Waarom moeten er van die mensen zijn

Elke dag als ik het zie
Brute dieren mishandeling dat snap ik niet

Waarom doen mensen dieren dat aan
Bijvoorbeeld een hond snachts in de kou laten staan

Het is gewoon barbaars
Die mensen lappen alle rechten van hun dieren aan hun laars

Dieren hebben ook hun rechten
Alleen jammer genoeg kunnen ze er zelf niet voor vechten

Dieren worden om niks gestraft
Een hond wordt geschopt als hij maar 1 keer blaft

Paarden worden verminkt voor hun hele leven
Als ik die beelden zie ga ik er van beven

Zeehonden worden afgeschoten voor hun vacht
Elke keer als ik het zie lig ik er wakker van heel de nacht

Ik wou dat ik er wat tegen kon doen
Die jagers die alleen maar denken aan poen

Dierenmishandeling moet gewoon stoppen
Dierenmoord vind ik al helemaal niet kloppen

Laat de dieren leven in vrede
Een dier afmaken of mishandelen omdat hij blaft of leeft is geen rede

Wat mensen allemaal doen met dieren dat is wat ik vind en ik denk dat er meerdere mensen zijn die er zo over denken

- <>Madgizmo<> -



Image and video hosting by TinyPic




Reacties (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test met alarmhorloge voor zelfstandige senioren !
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Een zestal zorgorganisaties uit Oost-Vlaanderen werkt samen om een nieuw alarmsysteem aan te bieden: Vivago. Het gaat om een speciaal polshorloge dat senioren moet toelaten om op een flexibele en veilige manier zelfstandig thuis te blijven, zo meldt Netwerk Thuiszorg Oost-Vlaanderen. Het toestel wordt tot eind januari 2009 getest bij 25 proefpersonen in Oost-Vlaanderen.

Personenalarmering
Het Vivago-toestel is een uitbreiding op het principe van de personenalarmering. Het polshorloge is via een basisstation verbonden met de alarmcentrale van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. Het toestel slaat automatisch alarm wanneer de parameters beweging en huidtemperatuur abnormale waarden vertonen.

Alarm slaan
Het toestel onderscheidt micro- van macrobewegingen en geeft daarom geen alarm wanneer de drager slaapt, maar wel wanneer men bijvoorbeeld flauwgevallen is. Wanneer de drager vergat het polshorloge aan te trekken, zal het toestel ook een signaal geven aan de alarmcentrale, die de drager kan verwittigen. Er is ook nog steeds een knop waarmee men zelf bewust alarm kan slaan.


Rookmelder
Een laatste functionaliteit is de mogelijkheid om het Vivago-toestel te koppelen aan een rookmelder. Wanneer er rookontwikkeling is, wordt de alarmcentrale automatisch verwittigd. Het Vivago-toestel geeft de gebruiker dus meer zekerheid om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven. Het biedt de meerwaarde van een automatisch alarmsignaal wanneer de gebruiker hiertoe niet meer in staat is, zo luidt het. (belga/tdb) 22/07/08




Reacties (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzine en diesel morgen goedkoper ????
Klik op de afbeelding om de link te volgen


BRUSSEL - Morgen  23/7 worden benzine en diesel goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Superbenzine 95 zal dan maximum 1,5550 euro per liter kosten, een daling met 3,9 eurocent per liter.

Voor superbenzine 98 betaal je voortaan maximum 1,5910 euro per liter (-3,9 eurocent).

Diesel wordt 4,5 eurocent goedkoper en zal hoogstens 1,3950 euro per liter kosten.

De prijsdalingen zijn het gevolg van de daling van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.
belga/tdb) 22/07/08




Reacties (0)

   



Image and video hosting by TinyPic

   
Image and video hosting by TinyPic


          Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


      Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!