welkom
info
Inhoud blog
  • week 41
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week 41

    Week: 41

    Editie: 0218 - Kerk en Leven  Ekeren

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Begin groot artikel

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    HERABONNERING
    De natuur krijgt andere kleuren en vormen.  De zon laat zich nog zien maar toch worden de dagen korter, de herfst is begonnen.  De herfstperiode is ook de tijd dat vele federaties onze lezers stilaan wakker maken voor de herabonnering van het parochieblad.  Enkele redenen waarom we ons abonnement zouden verlengen :
    -           Lokale berichten over onze parochies en verenigingen
    -           Een hoofdartikel speciale nieuwsjes over mensen, gebruiken, enz…..
    -           Wat gebeurt in onze wereldkerk
    -           Kennismaking met andere geloofsgenoten
    Jawel U hebt het begrepen het is tijd om mij opnieuw een jaar goed nieuws te bestellen. Wat de prijs betreft hebben wij minder goed nieuws.
    Ingevolge de verhoogde prijs die wij moet betalen aan de drukkerij waren wij verplicht om het abonnement te verhogen met 3 €.  De prijs wordt aldus 33 € ofwel 0,70 per week voor 48 weken leesplezier. Waar wij zeker trots op kunnen zijn is dat wij het goedkoopste weekblad in België zijn .  |
    Bij voorkeur kunt U uw abonnement verlengen per overschrijving (In bijlage) ofwel met contant geld aan Uw verantwoordelijke of op secretariaat van uw parochie.
    Rekeningnummer: BE27 7775 9927 5473|
    t.n.v. Dekanaat Antwerpen regio Ekeren

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    F0218a42 (ware grote van een overschrijving a.u.b)
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - -- -
    Einde Hoofdartikel
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
     Logo federatie Ekeren in parochiebibliotheek
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    RUBRIEKTITEL
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    VIERINGEN
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    SINT-LAMBERTUS

    Zaterdag 24 oktober
    17.30 u.:
    Mis voor de Parochiegemeenschap, jaarmis voor Danielle Kegels
    Zondag 24 oktober
    30ste zondag door het jaar
    10.30u.:
    Mis voor de echtg. Van Hille-Vanhoucke (V.S)
    Mis voor Constant Van Look en Carolina Aertssens (V.S)
    Woensdag 28 oktober
    HH. Simon en Judas
    08.30 u.:
    Mis voor Clementina en Charlotte Suanet (V.S.)
    Vrijdag 30 oktober
    08.30 u.:
    Mis voor overledenen
    Zaterdag 31 oktober
    17.30 u.:
    Mis voor de Parochiegemeenschap
    Zondag 1 november
    Hoogfeest van Allerheiligen
    10.30 u.:
    Mis voor echtg. Frans Pauwels – Maes (V.S.)
    17.00 u.:
    Gebedswake voor de overledenenvan het voorbije jaar

    SINT-TERESIA

    ZONDAG 25 OKTOBER

    DERTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR

    10.00 u.:Eucharistieviering  -  voor Julia Van Gastel

     

    LECTOR: Rita De Backer

     

    SINT-LAURENTIUS / SINT-FRANCISCUS

     

    ZONDAG 25 OKTOBER

    DERTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR

    09.30 u.:Gebedsviering  voor de parochiegemeenschap (Schoonbroek)

    11.00 u.: Gebedsviering (Rozemaai)

    .

    LECTOREN

    25 oktober

    09.30 u.:W. Van de Walle

    11.00 u.:M. Traets

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - RUBRIEKTITEL

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PAROCHIENIEUWS

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    SINT-LAMBERTUS

     

    OPNOMEN  IN  ONZE  GEMEENSCHAP
    Op zondag 11 oktober werden in onze kerk twee kindjes gedoopt : Alice Van de Weyer, het dochtertje van Luc Van de Weyer en van Peggy Coppieters uit de Bist 149 en Alicia Eijsackers, het dochtertje van Stein Eijsackers en Tessa Backeljau uit de Vierkerkenstraat 12.Wij wensen beide ouderparen van harte proficiat en heten beide kindjes welkom in onze parochie;  We hopen dat zij gezond en wel opgroeien en, trouw aan hun doopsel, ook gaandeweg groeien in de vriendschap van de Heer.

    GEDACHTENISVIERING  VAN  DE  OVERLEDENEN
    Op het hoogfeest van Allerheiligen, trouw aan een lange traditie, herdenken we in de namiddag te 17 u de overledenen van onze gemeenschap in een gedachtenisviering. De families van de overledenen worden voor deze viering persoonlijk uitgenodigd en de kruisjes van de overledenen worden in die viering ook aan de familie overhandigd.
    We herdenken en bidden dit jaar voor : Imelda Elst, François Kussé, François Crauwels, Bernard Heyman, Jos Aertsen, Eerwaarde Heer Edmond Van der Auwera, Frans De Prest, Jos Vervliet, Maria Somers, Julienne Bruyninckx, Robert Van de Poel, Maria Thyssen, Louis Van Tricht, Josée Ooms, Irène Voet, Josée Van Roeyen, Marie-Louise Gijsen, Maria Vleugels, Liliane Van Damme, Adrienne Van Meel, Lisa Van Leeuwe, Elvira Beniest, René Donckers, José De Loore, Elisa Vanhuyse, Jacqueline Goor, Louisa Hermans, Louisa Pisman, Louis Wouters, Paula Van der Vloedt en Helena de Leenheer.

    SINT-THERESIA BUNT

    NAAR DE HEER

    Op 10 oktober namen wij in ons kerkje afscheid van Corneel Roelans. Hij werd geboren te Kapellen op 4 juli 1936 en overleed thuis op 5 oktober. Hij was gehuwd met Magda Corten en woonde in Schriek 112. Moge hij nu rusten in vrede.

     

    UIT HET PAROCHIETEAM

    Vergadering van 06 oktober 2015.

    De komende activiteiten van 50 jaar parochie werden voorbereid. Deze worden aan de parochie voorgesteld op de parochieraad van 02 december. We zijn nog steeds op zoek naar kandidaten om het pastoraal team aan te vullen. We blikten terug op de voorbije Buntse Feesten. Er was de voorbereiding van de vergadering van het federatieteam en zoals steeds waren er lopende zaken die onze aandacht vroegen. Volgende vergadering is op 10 november.

     

    ZIEKENZORG DANKT

    Op 11 oktober was het nationale ziekendag georganiseerd door Ziekenzorg CM.

    Het is een gelegenheid om jaarlijks aandacht te vragen voor de chronisch zieke medemens. Het thema was “Doorbreek eenzaamheid”. Voor de mens die nog weinig mobiel is, haast het huis niet meer uitkomt of aan het ziekbed gekluisterd is een luisterend oor heel belangrijk. De evangelielezing die gekozen werd, namelijk het verhaal van de Kanaäitische vrouw die Jezus smeekt iets te doen voor haar zieke dochter was heel betekenisvol. Jezus laat zich gezeggen door deze heidense vrouw en beseft dat zijn zending niet beperkt blijft tot zijn eigen volk.

    Wij werden uitgenodigd ook iets te willen leren van de zieke medemens en niet langer te denken dat wij alleen maar iets te geven hebben ! Wij hebben onze plaatselijke kern van Ziekenzorg bedankt voor hun volgehouden inzet en zij danken ons voor alle sympathieke steun !

     

    NOVEMBER IN AANTOCHT

    De natuur maakt zich op voor haar winterslaap. We zien reeds op de begraafplaatsen hoe de mensen de graven van hun geliefden een poetsbeurt geven en tooien met bloemen … Ook in de kerk hebben wij een dag waarop wij alle overleden gelovigen gedenken, in het bijzonder de medemensen van wie wij sinds 2 november van vorig jaar afscheid namen. Ieder jaar op 2 november om 20 uur nodigen wij ook de families uit voor een gedachtenisviering. De kruisjes met de namen van de overledenen kunnen die avond ook mee naar huis genomen worden. Van harte welkom !

     

    SINT- LAURENTIUS/SINT- FRANCISCUS

     

    VORMSELVOORBEREIDING BUNT – SCHOONBROEK
    Na de ouderavond van 23 september kwamen onze tieners voor hun tweede stapje bijeen in de  kerk op Schoonbroek waar de er in groepjes gewerkt werd rond het thema “handen”. In de vormselviering is de handoplegging samen met de zalving met

    het chrisma het centrale moment van het sacrament. Reeds sinds onze geboorte worden wij gekoesterd door zorgende handen. Ook bij ons doopsel legde de priester ons de handen op, zo vaak wordt ons een hand boven het hoofd gehouden … Wij kunnen zoveel goed doen met onze handen. Dit alles werd door de vormelingen besproken en zij knipten ook hun hand uit, schreven er hun naam in en wat zij met hun handen kunnen doen.

     

    GEDACHTENIS OVERLEDENEN

    Naar jaarlijkse gewoonte nodigen wij ook de familieleden van onze overledenen van het voorbije jaar uit voor een gedachtenisviering in de kerk van Sint – Laurentius op 2 november om 19 uur. Na de viering kunnen zij ook het kruisje mee naar huis nemen dat bij het einde van de afscheidsliturgie werd opgehangen achteraan in de kerk.

     

    OPROEP GEHOORD

    Enkele weken geleden werd ook langs deze weg opgeroepen om een aantal vacatures in de parochie op te vullen. Vandaag kunnen wij aankondigen dat de heer

    Alex Dingemans zich heeft aangeboden als lector op Rozemaai. Welkom Alex. Ook voor de vormselcatechese zochten wij naar medewerking vanuit onze parochie. Wij zijn blij dat mevrouw Debbie Kit Lam Lee zich wil vertrouwd maken met onze kringwerking. Welbedankt !

    Er blijven nog vacatures voor het parochieteam, doopselvoorbereiding, lectoren en gebedsleiders (M/V).

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- -  
    RUBRIEKTITEL
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   FEDERATIENIEUWS
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Foto: F0218b42  F0218c42
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    DE STARTDAG VAN WELZIJNSZORG
    Op dinsdag 6 oktober kende vanaf 19 uur in het provinciaal vormingscentrum te Oostmalle  een grote belangstelling . Met het thema “EEN TOEKOMST ZONDER ARMOEDE” wil WZZ de mensen die uit de boot vallen weer hoop geven.
    Met deze campagne, zegt Daniëlle Colsoul, directeur van Welzijnszorg,  wil WZZ mikken op de toekomst, op de droom voor een wereld, een samenleving waarin het op lange termijn goed is om leven voor iedereen. Een toekomst waarin ongelijkheid en armoede op een duurzame manier aangepakt worden. Een toekomst waarin aan de oorzaken van armoede hard wordt gewerkt. Vandaag zijn we immers nog altijd genoodzaakt om de symptomen van die armoede  te bestrijden. Maar de armoede zelf die blijft bestaan.
    Met de campagne, “EEN TOEKOMST ZONDER ARMOEDE” legt WZZ de nadruk op die toekomst. Want meer dan vroeger stellen we vast dat mensen in armoede meestal verstoken blijven van de positieve ontwikkelingen. Betaalbare, energiezuinige en gezonde woningen zijn nog altijd geen haalbare combinatie. Betrokkenheid van de mensen in armoede in de nieuwe bewegingen is ondermaats. Mobiliteit is pas echt duurzaam als het verplaatsingssysteem werlt en betaalbaar is, ecologicg verantwoord, veilig en rechtvaardig. Mensen in armoede verplaatsen zich door omstandigheden al behoorlijk duurzaam: met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. En een leven in armoede maakt ziek. Ook op dat vlak is de toekomst gehypothekeerd.
    Naast het podiumgebeuren waren er  11 werkwinkels waarin we inspiratie konden opdoen in de strijd tegen armoede.
    De solidaire buurtwinkel van Solidariteit.eva is  één van de projecten dat gesteund wordt en daarom was er een stand op de ideëenmarkt waarin de werking werd voorgesteld.
    Meer info over de campagne kan je vinden op www.welzijnszorg.be

    VREDESWEEK
    Tijdens de vredesweek
    , op donderdag 8 oktober, reikte de scholengemeenschap MORETUS de kraanvogels van de vrede aan solidariteit.eva. We waarderen heel sterk deze erkenning. Al meer dan 40 jaar geleden is  het EVA centrum ontstaan als vredesbeweging. En nu is dit nog altijd actueel. Met onze vluchtelingenwerking willen we meewerken aan het verwelkomen van de  mensen die hun land zijn ontvlucht en die binnenkort hun weg zullen vinden in Antwerpen en Ekeren.
    Op maandag 19 oktober , om 19.30 uur, is er in de ontmoetingsruimte Schutstraat 10,  opnieuw een vrijwilligersbijeenkomst waarop we u graag uitnodigen om mee te doen. U kan zich aanbieden als vrijwilliger in de bestaande werking of binnenkort als vrijwilliger een gezin begeleiden. Hiervoor is er gelegenheid om eerst een opleiding te volgen.
    Er zijn al enkele initiatieven gepland in Ekeren.
    Op zaterdag 24 oktober, om 20 uur, is er het benefietconcert “MUZIEK ZONDER GRENZEN” door leerlingen en leraars van de academie van Ekeren.
    Op zaterdag 28 november is er een SOLIDARITEITSDAG in TEL 18. Vanaf 19 uur is er het praatcafé voor jong en oud met gelegenheid om in te schrijven voor  een Syrische maaltijd. Vanaf 21 uur  start de muzikale  avond.
    Leerlingen van de school Moretus werken al mee als begeleider in de naschoolse begeleiding. Leerlingen en leraars gaan samen een inzameling organiseren te voordele van de vluchtelingen.
    Cultuurstation Ekeren zal vluchtelingen die zich in Ekeren en omgeving vestigen de kans bieden om deel te nemen aan de workshops. Creativiteit als middel tot integratie.
    Binnenkort vindt u een folder in de bus met de gelegenheid de mensen te verwelkomen door de omslag  “Refugees welcome” als affiche aan het raam te hangen. Er zijn ook raamaffiches te verkrijgen “Gastvrije gemeente” in Solidariteit.eva.
    We willen laten weten dat mensen welkom zijn en dat angst geen oplossingen biedt. In onze ontmoetingsruimte hebben de kraanvogels van de vrede al een plek gekregen en we hopen dat velen deze vrede in onze werking en in Ekeren mogen ondervinden.

    ANDERS GAAN LEVEN
    In zijn laatste encycliek “Laudato si” (18 juni) die paus Franciscus grotendeels gewijd heeft aan de milieuproblematiek, aan een integrale ecologie. Deze wereldbrief vordert de rijke wereld op wat soberder te gaan leven en zo niet langer de aarde en haar energiebronnen uit te buiten ten koste van de armen. Hij roept op tot een ethische en economische revolutie om de catastrofale klimaat veranderingen en groeiende ongelijkheden te vermijden.

    In die zin wordt ons de komende maand een hulpmiddel aangereikt: dertig dagen zonder voedselverspilling. Immers, in geld uitgedrukt werpen alle Vlamingen samen zo’n 475 miljoen euro aan voedsel over de balk ! Iedere Vlaamse consument verspilt jaarlijks gemiddeld tussen 18 tot 26 kilo voedsel. Voedsel dat teveel werd aangekocht, voedsel voorbij de bewaardatum maar dat toch nog perfect eetbaar was, voedsel dat vergeten werd achteraan in een overvolle koelkast, enz.

    Deze voedselverspilling betekent een jaarlijkse vermijdbare ecologische voetafdruk van maar liefst 13.000 hectare. Daarom helpt de campagne Dertig dagen voedselwinst via tips en tricks om je koop –en kookgedrag beter in te schatten, om te koken met restjes en andere bewaartechnieken uit te proberen.

    Via www.30dagen.be/voedselwinst kan je meedoen en tegelijk kans maken op een voedselpakket voor 30 dagen. Het is nuttig daarbij te denken aan de 800 miljoen mensen die ondervoed zijn, terwijl honger eigenlijk niet hoeft als wij anders gaan consumeren. Doe jij ook mee? (AC).

     

    LAATSTE TELEVISIE-MIS

    Voor onze federatie komt de derde televisie-mis eraan, namelijk op zondag 8 november om 10 uur in de Sint – Laurentiuskerk op Schoonbroek. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Het zou fijn zijn indien wij weer met een mooi gevulde kerk op antenne kunnen komen en vele mensen die niet meer  ter kerke kunnen gaan op zondag een fijn verzorgde viering aan te bieden.  Iedereen van harte welkom !

    -  -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - RUBRIEKTITEL
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    NIEUWS UIT DE VERENIGINGEN
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    MORETUS
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Foto: F0218d42  F0218e42  F0218f42
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    VREDESWEEK
    1200 leerlingen, stilte, zinvolle betekenis, mooi beeld, 1 boodschap : GEEN OORLOG, GEEN GEWELD. Ter afsluiting van de Vredesweek kwamen alle leerlingen te samen voor een moment van ingetogenheid. Ze hadden meer dan 1000 kraanvogels geplooid om zo stil te staan bij geweld en oorlog en de gevolgen ervan. Hiroshima mag niet meer. Vluchtelingen hoeven niet op de vlucht. Slachtoffers zijn steeds slachtoffers. Vrede werd toegewenst en symbolisch overhandigd aan Hilde Van Hooyweghe van het EVA-centum. Het jaarthema verademing werd mooi tot uiting gebracht door de zeepbellen de lucht in te blazen. Hopelijk wordt de boodschap ver mee gedragen.

    BENEFIETCONCERT MUZIEK ZONDER GRENZEN
    zaterdag 24 oktober 2015 om 20u
    door leerlingen en leraars van de Academie Ekeren
    t.v.v. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Broederlijk Delen.
    Waar: Zaal van de academie
    Ferdinand Pauwelsstraat 102
    2180 Ekeren
    Inkom:  Vrije bijdrage t.v.v. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Broederlijk Delen

    NOGMAALS EEN WANDELING NAAR COMPOSTELA – STAPPEN OP DE VIA BRABANTICA DWARS DOOR EKEREN
    Op zaterdag, 10 november om 14 u organiseren we met de parochiefederatie Ekeren opnieuw de wandeling over deze bedevaartsweg. U kon er alles lezen in Kerk en Leven van vorige week. Wie er toen niet kon bijzijn, krijgt nu een tweede kans. We kruisen Ekeren van Noord naar Zuid. We starten aan het kruispunt Klein Heiken-Puihoek en eindigen twee uurtjes later onder de verkeerswisselaar A12-E19 (Oude Landen). We worden opnieuw begeleid door Ekerenaar René Henquet, lid en medewerker van het Compostelagenootschap, dieons onderweg zal vertellen over het pelgrimeren naar Compostela. René trok reeds verschillende keren naar Compostela.
    Deelname is gratis.
    Inschrijven doe je op mail naar bert.vandenbossche@skynet.be of 03/541.55.24 (‘s avonds).
    Aangepast schoeisel en kledij, let op de weersomstandigheden, is een aanrader. Zorg zelf voor vervoer naar vertrek- en eindpunt. (BVDB)

    WANDELCONCERTEN
    We nodigen u uit op een reeks wandelconcerten die doorgaan in de Sint-Laurentiuskerk, iedere eerste donderdag van de maand.

    Voor die 9 mooie muzikale momenten wordt er telkens een vrije bijdrage gevraagd.

    Het concert wordt elke maand aangekondigd op de website van de Sint-Laurentiusparochie/agenda & prikbord.

    www.st-laurentius-antw.net

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-10-2015, 18:06 geschreven door t078384
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/ekerseparochies

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    14-10-2015, 18:00 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 12/10-18/10 2015
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!