Inhoud blog
  • De woordvoerders van God? mijn kloefen Louise
  • NEDERIGHEID EN LOYALITEIT, VOOR WIE?
  • NEDERIGHEID EN LOYALITEIT, VOOR WIE?
  • GIJ DIE ZEGT LIEG NIET, LIEG JIJ?
  • WAT IS WAARHEID?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    seniorennet.be/eleutheros
    HERKENNEN - ERKENNEN
    29-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS WAARHEID?

    WAARHEID OF ONWAARHEID xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Voor diegenen die het nog niet weten, geven wij een kort overzicht van de ‘gezegende uitspraken’ die ooit zijn gepubliceerd door de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam die, volgens eigen zeggen en schrijven, hier op aarde door Gods geest geleid worden.

    Met andere woorden gezegd, die zonder enige twijfel, “waarheidsgetrouw” en “volledig door Bijbelinterpretaties ondersteund” en dus ‘De Waarheid’ moet zijn.

    Wij doen de aanhalingen grotendeels uit het materiaal dat de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam hebben gepubliceerd, met de bronvermelding, eventueel letterlijk.

    Laten wij beginnen bij het begin, maar dan wel in vogelvlucht:

    In het boek “JEHOVAH’S GETUIGEN Verkondigers van Gods koninkrijk” uitgegeven door de Wachttorenorganisatie lezen wij op blz. 47, heel in het begin ervan het volgende, (…)‘Barbour slaagde erin Russell te overtuigen dat Christus’onzichtbare tegenwoordigheid in 1874 was begonnen’.

    Niet Jehovah’s geest, maar Barbours geest en de geest van vele voorgangers overtuigde Russell van deze bijbelse leerstelling.

    Wij citeren verder: ”Ter bestrijding van verkeerde ideeën over de wederkomst des Heren schreef Russell het pamflet The Object and Manner of Our Lord’s Return (Het doel en de wijze van de wederkomst van onze Heer). Het werd gepubliceerd in 1877. In datzelfde jaar gaven Barbour en Russell gezamenlijk het boek Three Worlds, and the Harvest of This World (Drie werelden, en de oogst van deze wereld) uit. (…)Hoewel beide onderwerpen al eerder door anderen waren behandeld, was dit boek naar de mening van Russell „het eerste boek waarin de idee van de wederherstelling met tijdprofetieën werd gecombineerd”. Het zette de opvatting uiteen dat Jezus Christus sinds de herfst van 1874 onzichtbaar tegenwoordig was.

    Wij benadrukken ‘tijdsprofetieën’ omdat Russell deze niet erg interesseerde. Wij lezen o.a. een paragraaf voordien ‘Russell had bijbelse tijdprofetieën gemeden’. Dit is heel subtiel uitgedrukt, omdat juist het hoofd van de christelijke gemeenten Jezus Christus  nadrukkelijk had verklaard dat niemand Gods tijdsschema vermocht te doorgronden. Wij citeren datgene wat Hij zei o.a. in “Mattheüs 24:36.Van die dag en dat uur weet niemand iets af, noch de engelen der hemelen noch de Zoon, dan de Vader alleen”. Vervolgens in “Handelingen 1: 7. Hij zei tot hen: „Het komt U niet toe kennis te verkrijgen van de tijden of tijdperken die de Vader onder zijn eigen rechtsmacht heeft gesteld”,

    Bijna alles is sedertdien altijd met tijdsprofetieën gepubliceerd en herroepen tot op de dag van vandaag en dat zal zo blijven tot de dag van morgen. “Mañana” zeggen de Spanjaarden.

    Vanaf 1874 – zou Jezus Christus dus onzichtbaar tegenwoordig zijn om zijn volk te leiden en de aangelegenheden tot een climax te brengen in 1914. In dat jaar zou Jezus Christus als regerende Koning in de hemel op de troon worden geplaatst om over de aarde te regeren te midden van Zijn vijanden. De climax van zijn regering zou de ‘Grote Verdrukking’ inluiden met alle gevolgen en zegeningen van dien.

    Eerste desillusie: daarvoor moeten wij naar hoofdstuk 6 waar alles uitgelegd wordt als een tijd van beproeving.

     Wij lezen op blz. 62  jv hfst. 6 blz. 62 Een tijd van beproeving (1914–1918) (…)”Enkelen van ons dachten serieus dat wij tijdens de eerste week van die oktobermaand naar de hemel zouden gaan.” Ja, terugdenkend aan de ochtend waarop Russell het einde van de tijden der heidenen aankondigde, gaf Macmillan toe: „Wij waren zeer opgewonden en het had mij niet verbaasd als wij op dat moment waren opgestegen en onze hemelvaart was begonnen — maar natuurlijk gebeurde er niets van dat alles”. (…).

    Nu moet je eens goed nadenken over datgene wat wij als vetjes hebben benadrukt ‘Enkelen van ons’ en natuurlijk.

    Ten eerste waren het niet enkelen, maar velen. En het was ook niet zo natuurlijk dat er niets gebeurde, vermits het allemaal Schriftuurlijk was bewezen!

    Het werd allemaal opgeschoven naar 1918, maar deze eerste bijsturing liep eveneens op een desillusie uit en wederom verlieten velen de organisatie.

    1925 - nieuwe datastelling, alhoewel alle Schriftuurlijke bewijzen voorhanden waren was er geen vervulling van de verwachtingen.

    1935 – nieuw licht zorgde dat de hoop levendig werd gehouden daar het getal van de ‘Gezalfde’ compleet geacht werd. Hoeveel jaren hebben zij deze leerstelling gehandhaafd? Diegenen die daar op rekenden zijn goed op weg om evenals hun voorgangers vergeten te worden.

    1940 – gezien de Tweede Wereldoorlog inging en vele getuigen hun standpunt dienden in te nemen zouden de verwachtingen in deze jaren uiteindelijk dan toch in vervulling gaan, gezien de gewelddadige vervolging vooral door nazi Duitsland.

    Wie kwam er uiteindelijk als overwinnaar naar voren en dan nog als een achtste Koning? De Verenigde Naties, het beeld van het beest dat uit de zee opsteeg. De opvolger van de Volkenbond. Nog steeds niet de gewenste en verwachte resultaten. Maar geen nood, Bijbelse profetieën werden duidelijk.

    1975 – nu dan maar een grotere overbrugging, van 1874 naar 1975, wat  kan 100 jaar uitmaken?

    Dus geen pardon meer voor het vervullen van Gods voornemen. Enkele herinneren zich momenteel toch nog, dat de bijkantoor opziener Marcel Gillet in 1966 duidelijk maakte dat wij eind 1975, begin 1976 elkaar in het paradijs zouden verwelkomen.  

    Ga naar eleuthera.aggelia.be en scrollt naar Audio/Video/Televisie  -  Congres Jehovah’s Getuigen  -  Aalst 1966.

    Na 1975 is er een vrije val van verkondigers,     maar de organisatie en het Besturende Lichaam passen er prompt een mouw aan.   Waar gehakt wordt vliegen er spaanders. Uiteraard werden er, buiten dat er vele weggingen, steeds nieuwe hoogtepunten bereikt. Het is tevens opmerkelijk dat wanneer er per jaar ongeveer 300.000 dopelingen zijn slechts een toename van 100.000 is. De theorie die gangbaar is, dat er 1% sterven wordt ruim overbrugd door de niet-gedoopte verkondigers.

    De schuld ligt bij diegenen die zich bedrogen voelden.

    Ziehier een subtiel en suggestief bewijs ervan, wij benadrukken:  w06 15/12 blz. 26 par. 5 Jehovah zal „recht doen wedervaren”

    5 Het is duidelijk dat Jezus bang was dat ook zijn volgelingen afgeleid zouden kunnen worden door Satans wereld en zelfs zouden kunnen ’terugkeren tot de dingen die ze hadden achtergelaten’ (Lukas 17:22, 31). En dat is inderdaad met sommige christenen gebeurd. Ze hebben jarenlang uitgezien naar de dag waarop Jehovah een eind zal maken aan deze goddeloze wereld. Maar toen Armageddon niet op het door hen verwachte tijdstip kwam, raakten ze ontmoedigd. Ze verloren het vertrouwen dat Jehovah’s dag van oordeel nabij was. Ze gingen het langzamer aan doen in de dienst en geleidelijk gingen ze zo op in wereldse bezigheden dat er weinig tijd overbleef voor geestelijke zaken (Lukas 8:11, 13, 14). Na verloop van tijd ’keerden ze terug tot de dingen die ze hadden achtergelaten’. Wat triest!

    Zeker is dat triest, vooral omdat de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam HEN dat hadden wijs gemaakt en dat “zij” dat hebben geloofd, zoals “zij” veel andere dingen hebben geloofd en verkondigd.

    Hoe noemen zij het ook nog? “Collateral damage”?

    Dat was de Wachttoren van 15 december 2006.

     

    MAAR LET NU OP DE VORIGE WACHTTOREN!  w06 1/12 blz. 19 Het loont om eerlijk te zijn;

    Eerlijkheid werpt vruchten af

    Of u eerlijk bent, of juist niet, is van invloed op de kijk die anderen op u hebben. Als mensen erachter komen dat u hen bedrogen hebt, al was dat maar één keer, zult u hun vertrouwen verliezen, en dat is niet makkelijk terug te winnen. Maar als u eerlijk en oprecht bent, zult u de reputatie opbouwen een integer persoon te zijn, iemand die te vertrouwen is. Jehovah’s Getuigen hebben zo’n reputatie verworven. Hier volgen een paar voorbeelden.

    Wij geven zelf een voorbeeld, maar dit staat op blz. 18 en vooral de grote illustratie met het onderschrift “Ware christenen kopen of gebruiken geen documenten waarmee geknoeid is”. Mogen wij u ‘beste lezer’ attent maken op datgene wat broeders in Mexico mochten doen om hun militaire oproep te omzeilen. De illustratie, die wij jammer genoeg niet kunnen meesturen, maakt dit heel duidelijk. Er wordt namelijk geld over gedragen, zo om en bij de 50€, om de nodige documenten te kunnen voorleggen.

    Het is weer aan u?.

    2000 – een laatste stuiptrekking om toch het vuur warm te houden. De vragen van lezers in de wachttoren van 15 januari 1981 is heel wat voorzichtiger wat bewoordingen betreft. Maar wat kun je van deze suggestieve onwaarheid maken wanneer zij schrijven dat het ‘onwaarschijnlijk’ is  dat wij het millennium zullen halen. Wij citeren:

    w81 15/1 blz. 32 Vragen van lezers (…) En indien het goddeloze samenstel van deze wereld tot de eeuwwisseling zou blijven bestaan, wat met het oog op de tendensen in de wereld en de vervulling van Bijbelse profetieën hoogst onwaarschijnlijk is, zouden er nog steeds overlevenden van het geslacht van de Eerste Wereldoorlog zijn. Dat hun aantal afneemt, vormt echter een bewijs te meer dat „het besluit van het samenstel van dingen” snel zijn einde nadert.

    Merk tevens op dat ook in deze publicatie sprake is van “Dat hun aantal afneemt, (…) Het gaat hier over het aantal belijdende ‘gezalfden in de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam.

    Tot hier wat de verwachtingen betreft voor de tijd van het einde, alhoewel wij voorlopig toch nog steeds een tijdje in de tijd van het einde zullen leven? en dat is een relatief begrip.

    Ondertussen is dit aantal enkele jaren aan het stijgen waardoor ook die leerstelling veranderd moest  worden. In de laatste gepubliceerde jaren met zowat 1952 exemplaren. Voor welke interpretatie is dit een bewijs?

    Nog een kleinigheid om te overdenken is de verandering van de scheppingsdagen. Volgens het vroegtijdig waarheidslicht was een scheppingsdag 7.000 jaar. De duizendjarige regering onder Jezus Christus  zou het sluitstuk van deze scheppingsdag moeten vormen, maar door het toenemende bewijsmateriaal kan ook die leerstelling niet meer behouden worden en daarom worden in het Inzichtboek de scheppingsdagen ‘getalloos’ gemaakt. Over castratie gesproken.

    In tegenstelling met wat vroeger als een ‘scheppingsdag’ van 7000 jaar werd gesteld zegt het inzichtboek het volgende:

    it-2 blz. 825-826 Schepping ***

    Lengte van de scheppingsdagen. De bijbel zegt niet hoe lang elke scheppingsperiode was. Toch zijn ze alle zes geëindigd, want met betrekking tot de zesde dag wordt (net als in het geval van de voorgaande vijf dagen) gezegd: „En het werd avond en het werd morgen: een zesde dag” (Ge 1:31). Dit wordt echter niet gezegd van de zevende dag, waarop God ertoe overging te rusten, wat erop duidt dat die dag nog niet ten einde was (Ge 2:1-3). Ook gaf Paulus meer dan 4000 jaar nadat de zevende dag, of Gods rustdag, was begonnen, te kennen dat die dag nog voortduurde. In Hebreeën 4:1-11 verwees hij naar Davids eerder geuite woorden (Ps 95:7, 8, 11) en naar Genesis 2:2 en gaf vervolgens de aansporing: „Laten wij daarom ons uiterste best doen die rust in te gaan.” In de tijd van de apostel had de zevende dag reeds duizenden jaren geduurd en was nog niet geëindigd. De duizendjarige regering van Jezus Christus, die in de Schrift de „Heer van de sabbat” wordt genoemd (Mt 12:8), maakt kennelijk deel uit van de grote sabbat, Gods rustdag (Opb 20:1-6). Hieruit zou blijken dat Gods rustdag vanaf het begin tot het einde ervan duizenden jaren zou duren. De week van dagen die in Genesis 1:3 t/m 2:3 wordt beschreven en waarvan de laatste dag een sabbat is, schijnt overeen te komen met de week waarin de Israëlieten hun tijd indeelden, waarbij zij overeenkomstig de goddelijke wil op de zevende dag een sabbat in acht namen (Ex 20:8-11). En aangezien de zevende dag al duizenden jaren voortduurt, kan er redelijkerwijs worden geconcludeerd dat elk van de zes scheppingsperiodes, of dagen, op zijn minst duizenden jaren lang was.

    Wij benadrukken. Moet ik er nu 70.000 jaar van maken of 700.000 of nog meer?

    Of zouden jaren en zelfs eeuwen er niks mee te maken hebben?

    Als ik het goed voor heb zou Adam, als hij gehoorzaam was gebleven, in 1975 zijn 6000 ste verjaardag hebben kunnen vieren, tenminste als de organisatie en het Besturende Lichaam het goed hadden gevonden.

    Tegen alle verwachtingen in is heel die tijdsbenadering overboord gekieperd doordat de stelling van één scheppingsdag, zo ineens en dan nog steeds Schriftuurlijk niet kon en kan gehandhaafd blijven.

    Toch blijft de organisatie en het Besturende Lichaam krampachtig vasthouden aan hun tijdschema die beslist van kracht moet blijven omdat zij anders niet alleen hun gezicht zouden verliezen, iets dat natuurlijk geen monopolie is van de Oosterlingen, maar dat niet alleen, maar ook hun eigen geschriften en uitleg kunnen dan geen geloof meer vinden.

    Als het alleen maar dat was, dan zou het nog kunnen meevallen. Er is dan ook veel meer  s_t_r.  aan de knikker, lees a.u.b. verder.

    Enkele misvattingen van de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam in de loop des tijds

    WAT WEET U OVER?

    ü  Kerstmis, Nieuwjaar, verjaardagen, huwelijksverjaardagen, geboortedatums, paasvieringen enz.?

    ü  De absolute data dat de grote verdrukking zou losbarsten en het paradijs hersteld zou worden?

    ü  Vaccinatie, transplantatie en niet vergeten “bloedtransfusies”?

    ü  1975 en de zesduizend jaar van menselijk bestaan.

    ü  De lezing van Marcel Gillet in 1966 dat de getuigen van Jehovah in 1975 1976 in het paradijs zouden zijn?

    ü  Vervangende dienstplicht en de uitsluitingen van diegenen die het gelijk aan hun kant hadden?

    ü  De situatie die Malawi in de greep van het onmenselijke kreeg omdat de getuigen van Jehovah aldaar zich geen ‘partijkaart’, kostprijs ongeveer 50 Belgische frank mochten aanschaffen? 

    ü  En tezelfdertijd van de manier waarop de getuigen van Jehovah in Mexico hun vrijheid voor militaire oproep konden omzeilen door een omkoopsom te betalen van ongeveer 2000 Belgische frank met medeweten en goedkeuring van de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam?.

    ü  De tienjarige verbondenheid als NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) van de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam met de Verenigde Natiën?

    ü  En het feit dat er verschillende bijkantooropzieners als NGO-leden de vergaderingen bijwoonden van de OVSE.  

    ü  Wij geven onderstaande lijst door zoals men die van internet kan afhalen.

    ü  Non-Governmental Organizations

     

    ü  30 Association cultuelle des Temoins de Jehovah

    11 rue de Seine; 92100 Boulogne Billancourt; France

    ü  Mr. Jean-Claude PONS

    Secretary

    E-mail: coordination@fr.jw.org

    Tel: +33-2-32 25 55 55

    Fax: +33-2-32 25 56 56

    ü  102 European Association of Jehovah's Christian Witnesses

    Rue d'Argile, 60; B-1950 Kraainem; Belgium

    Web site: http://www.jw-media.org

    ü  Mr. Marcel GILLET

    Chairman of the Religious Freedom Subcommittee

    E-mail: jwitnesses@skynet.be

    Tel: +32-2-782 00 15; 785 08 13

    Fax: +32-2-782 05 92

    ü  Mr. Paul GILLIES

    Press Officer

    E-mail: paul.gillies@bigfoot.com

    Tel: +44-208-906 22 11

    Fax: +44-208-906 39 38

    ü  103 European Association of Jehovah's Christian Witnesses

    IBSA House, The Ridgeway; London NW7 1RN; United Kingdom

    ü  Mr. Luca TOFFOLI

    Member of Religious Freedom Subcommittee

    E-mail: luca_toffoli@hotmail.com

    Tel: +32-2-782 00 15

    Fax: +32-2-782 05 92

    ü  314 Watchtower Bible and Tract Society - Poland

    ul. Warszawska 14; 05-830 Nadarzyn; Poland

    ü  Mr. Michal HOSZOWSKI

    Public Information Desk Coordinator

    E-mail: pad@wtbts.org.pl

    Tel: +48-608 575 000

    Fax: +48-22-739 19 97

    Op 12/07/2006  was er een toespraak van Minister De Gucht op de conferentie Building Democracy through OSCE Electoral Assistance and Observation.

    Wij geven hier een deel van zijn toespraak en benadrukken:

    Excellenties, Dames en Heren,

    Als geen andere internationale organisatie is de OVSE een instelling van waarden. Zij beoogt om, rond een zekere filosofie en rond een bepaalde opvatting van de rechtsstaat, verschillende delen van Europa -van Vancouver tot Vladivostok- samen te brengen. Het is een gemeenschap van waarden, eerder dan van volkeren, staten of regeringen.

    Op deze manier is zij een politiek forum en een referentiekader dat op basis van deze waarden aan de lidstaten de mogelijkheid geeft samen oplossingen te zoeken voor gestelde problemen.

    Wat ons verenigt zijn de waarden en fundamentele verbintenissen, opgenomen in de Slotakte van Helsinki en in het Charter van Parijs.

    Democratie, het respect voor de mensenrechten en fundamentele vrijheden en de rechtstaat vormen de kern van dit normenstelsel. (…).

    Zie ook g97 22/8 blz. 31 De OVSE — Wat is dat? Zal ze slagen?

    ü  De veranderende uitleg van Romeinen13: 1-7 en de nog steeds geldende opvatting t.o.v. de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam? Dat ongehoorzaamheid aan de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam ongehoorzaamheid aan God is!

    ü  C. T. Russells geopenbaarde leerstellingen?

    ü  J. F. Rutherford’s veranderingen daaraan?

    ü  N. H. Knorr de organisatorische wonderdoener?

    ü  De Wachttorenorganisatie als drukkerijconcern?

    ü  De inkomsten van de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam? 

    ü  De uitgaven aan speciale pioniers, zendelingen en reizende opzieners staan nochtans in ieder jaarboek! Waarom de inkomsten dan niet?

    In de  w85 15/2 blz. 31 “Zou u een gerucht verbreiden”? staat een beginsel dat je eens moet toepassen op zowel de oude lectuur als de huidige publicaties van de Wachttorenorganisatie en het Besturende lichaam. Wij citeren:

    “Verhalen die zo onwaarschijnlijk klinken, dienen met meer dan een korreltje zout te worden genomen”.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 31/08-06/09 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!