Geoffroykat

Hij jaagt op kikkers, vissen, hagedissen, vogels, kleine knaagdieren en hazen.
Afmeting: 45-70 cm, staart 25-35 cm.
Geoffroykat
Europese wilde kat

Deze kat is nauw verwant aan onze huiskat waar hij grote gelijkenis mee vertoont maar is een stuk groter en forser gebouwd. Op zijn lichaam heeft hij zwarte of grijze verticale strepen en een lange volle beharing. De staart is volbehaard en stomp en heeft 3 a 4 donkere ringen en een donker uiteinde.
Viskat
De Viskat is olijfbruin en heeft groene ogen. Hij leeft in India, Sumatra en Java. De vacht komt overeen met de Bengaalse tijger. Hij is sterk aan het water gebonden. Klimmen is niet zijn sterkste punt, maar zwemmen kan hij als de beste. De prooi bestaat uit kleine zoogdieren, vogels, kikkers, krabben en insecten. Het is echter de vraag of hij wel echt op vis jaagt.
Afrikaanse wilde kat

Dit is een ondersoort van de wilde kat, die ook wel Nubische kat of Lybische kat genoemd wordt. Men gaat er vanuit dat deze kat de voorouder is van onze huiskatten. Hij leeft op de steppen en de savannen van Afrika.Gele katten zijn slank van bouw en de staart is spits. Het rugdek is altijd donkerder dan de rest van de vacht.
Gele katten bewonen savannen, steppen en gebieden met veel struikgewas. Ze komen niet voor in woestijnen en regenwouden.