Water vogels

xcc





Water vogels
xcc





Transport
Vandaag dit transport gefotografeerd in het rodenhuizendok te Gent .Dit transport werd gedaan door de firma mammoet het was er toe gekomen met een binnenschip van uit Rotterdam en werd dan door een diepladder verder langs de weg vervoerd.



De Stratosphere half vaste foor GentDe Stratosphere. Dat spectaculaire reuzenrad stond voor de eerste keer in Gent .Heb daar zondagavond foto's vangenomen en een beetje geëxperimenteerd met lange sluitertijd
Eptalofos het grootse schip dat de haven van Gent ooit heeft aangedaanBen gisteren foto'sgaan nemen van de Eptalofos het grootse schip dat de haven van Gent ooit heeft aangedaan .Heb het schip gevolgd van aan het afmeren aan de kade van ArcelorMittal waar het 71.000 ton ijzererts gelost heeft. En dan naar het kluizendok waar de Eptalofos gekeerd werd door 4 sleepboten en zich dan veder gesleept werd naar de sluis van Terneuzen maar het binnen varen van de sluis heb ik niet meer kunnen volgen wegens andere verplichtingen .Nog enkele gegevens van het schip draagvermogen van bijna 93.000 ton,
Breed 37 meter lengte 229,50m.
Voor meer foto's druk op link in linkse kolom
Het Belgische trekpaard



Nog enkele foto's
d

Enkele mooie foto's die ik genomen heb
Orgidee
Aronskelkelk

Aronskelken

Dit zijn twee beelden die mijn vrouw geglazuurd heeft

Het Roodborstje
Nog twee mooi foto's van het roodborstje genomen vandaag


Grote prijs stad Eeklo veldrijden
De ijsvogel (Alcedo atthis)
Vandaag de ijsvogel opbezoek gekregen aan mijn vijvertje. Hij neemt dan plaats op mijn pergola en van daar op duikt hij naar zijn prooi en dat gaat razend snel heb hem kunnen vast legen als hij weer boven water komt
De ijsvogel (Alcedo atthis) is een waterminnende vogel uit de familie ijsvogels (Alcedinidae). Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien. Alcedo atthis is een van de weinige soorten ijsvogels die tot in noordelijk Europa voorkomt inclusief Nederland en België, althans de ondersoort Alcedo atthis ispida. De meeste ijsvogels leven in de tropen.


De heggenmuis
Vandaag de heggenmuis Gefotografeerd aan mijn voederplaats
en heb er een collage van gemaakt

Vogels in mijn tuin
Gisteren nog twee mooie foto's kunnen nemen van het Roodborstje en de Spreeuw
in mijn tuin voor meer foto's verwijs ik juli graag naar mijn album vogels van
bij ons (zie linkse kolom)

De spreeuw (Sturnus vulgaris)
De spreeuw (Sturnus vulgaris) is een vogel uit de familie van de spreeuwachtigen (uit de orde zangvogels Hoewel hij het hele jaar door te zien is, is het een trekvogel. De spreeuwen die wij hier 's zomers zien, zitten 's winters zuidelijker en onze winterspreeuwen bevinden zich 's zomers noordelijker.

De staartmees (Aegithalos caudatus)
De staartmees (Aegithalos caudatus) is een zangvogel uit de familie staartmezen (Aegithalidae). Hij behoort niet tot de familie van echte mezen (Paridae); staartmezen vormen een eigen familie. Ze worden ongeveer 14 cm groot (daarvan neemt zijn staart 7 cm in beslag), ongeveer even groot als de koolmees. De staartmees komt voor in bosrijke omgevingen, in struikgewas, op bouwland en soms in parken en tuinen. Ze leven in groepen van 20 tot 60 individuen. Ze bouwen bolvormige nesten met een ingang aan de voorzijde. De vogel moet zijn staart over zijn rug leggen als hij op de eitjes zit. Staartmezen hebben een klein zwart/wit/roze lichaam met een zeer lange staart. Zijn zang bestaat uit korte kreten en roepgeluiden.

De vink (Fringilla coelebs),
De vink (Fringilla coelebs), ook wel boekvink, botvink of charlotte genoemd, is een zangvogel. In de lage landen is hij de bekendste en meest frequent voorkomende vinkachtige. Zijn zang, waarvan de laatste tonen de "vinkenslag" wordt genoemd, kent vele dialecten.

De groenling (Carduelis chloris)
De groenling (Carduelis chloris) is een zangvogel van de familie der vinkachtigen (Fringillidae).Deze vogel is in gevangenschap een zeer gewaardeerde kweekvogel, die zonder problemen meerdere nesten voortbrengt. Het aantal eitjes bedraagt 3 tot maximaal 6, de broedtijd bedraagt 13 dagen en na nog eens 2 weken vliegen de jongen uit.Deze vogel eet graag zaden als zonnebloempitten en zij komen voor in woonwijken, oude villawijken, begraafplaatsen, sportvelden en dergelijke
De pimpelmees (Cyanistes caeruleus)
De pimpelmees (Cyanistes caeruleus, vroeger Parus caeruleus) is een mees die in vrijwel heel Europa voorkomt en regelmatig te zien is. Pimpelmezen zijn veel te zien in bossen, tuinen en struelen. Pimpelmezen zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel. 

De koolmees (Parus major)
Volwassen koolmezen zijn circa 14 centimeter groot, hebben een spanwijdte van 22,5-25,5 centimeter en gewicht van ongeveer 20 gram. De koolmees heeft een zwarte kruin, witte wangvlekken, een gele borst en daarop een overlangs zwarte band. Mannetjes zijn te herkennen aan de duidelijk bredere zwarte band, maar ook aan de grotere hoeveelheid zwart tussen de poten en meer glans op de kop. Het juveniel is valer gekleurd en mist de zwarte streep, deze verschijnt in het najaar. De koolmees is de grootste soort mees, zoals de wetenschappelijke soortnaam verraadt: major betekent groot. De roep van de koolmees klinkt als péh-puuh wat vergelijkbaar is met de sirene van een politieauto. De zang is een hoog si si sirrr en lijkt iets zachter dan die van de pimpelmees. De vlucht van de koolmees is meestal gelijk aan die van andere mezen. In grote bogen vliegt de koolmees door de lucht, afwisselend wordt met de vleugels geslagen en gezweefd.

De merel (Turdus merula)
De merel (Turdus merula) Is een vogel uit de familie Lijsters (Turdidae). De naam komt van het Latijnse woord voor merel, merula. De merel is een van de bekendste soorten van deze Lijsterfamilie En daarmee een typisch voorbeeld van een zangvogel. De soort Turdus merula wordt nog eens verder opgedeeld in Enkele ondersoorten. Zo leeft op de Canarische Eilanden de T. merula cabrerae. T. merula azorensis (op de Azoren) Is kleiner en donkerder. Hier heeft het vrouwtje ook Vaak een helder gekleurde snavel. T. merula mauritanicus (te vinden in Noordwest Afrika) is grijzer dan de nominaat ondersoort T. merula merula uit Noordwest-Europa. Vaak verdeelt men de merels ook onder in twee groepen: stads-en bosmerels.

Heggenmus (Prunella Modularis)
Ze worden 15 centimeter groot, ongeveer even groot als de huismus Hij heeft een hoge en heldere zang.Ze verplaatsen zich op een eigen manier: laag bij de grond onder struiken en heggen, op paadjes en zelfs in lanen van parken op zoek naar voedsel. De heggenmus is een insekteneter, dit is te zien aan zijn scherpe snavel.Deze vogel heeft duidelijke, donkerbruine strepen op de zijkant en zie je zelden of nooit in groepjes. Het mannetje en het vrouwtje dragen hetzelfde
