Inhoud blog
  • Open brief aan De Lijn ivm het vervoeer van Scootmobielen
  • Olifantendracht
  • langlaufen
  • Motsneeuw in Vlaanderen
  • Over kerstkaarten
    Zoeken in blog

    Over groene parkietjes
    Smoesjes
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief aan De Lijn ivm het vervoeer van Scootmobielen

    De Lijn weigert sinds de lente van 2013 het vervoer van Scootmobielen op tram en bus, wegens veiligheidsredenen. Ik voel me gediscrimineerd en heb hierover het Centrum van gelijke rechten aangesproken. Hier onder de brief die ik naar de Lijn heb gestuurd. 

    "Mevrouw, Mijnheer,

    In het voorjaar heeft De Lijn beslist om geen Scootmobielen meer toe te laten op tram en bus.

    Ik ben zelf sinds kort gebruiker van een scootmobiel en voornamelijk op de kusttram en heb een kaart voor begeleider sinds een kleine 10 jaar, zonder bijstand geraak ik moeilijk op en af de tram of bus.

    Bij uw argumentering voor het verbod van de scootmobiel heb ik toch een paar opmerkingen.

    -Wat wordt er gedaan met de veiligheid van kinderwagens, buggy's, hondenbuggy's en andere kramakkelige vervoermiddelen zoals bolderkarren?

    Rolstoelgebruikers hebben meestal op drukke dagen geen plaats en moet de begeleider noodgedwongen de stoel opplooien en de mindervalide persoon neerdroppen op de klapstoelen als er tenminste iemand zo hoffelijk is om zijn zitplaats af te staan.

    -Valiezen, koffers allerhande worden neergezet en hinderen bij het in en uitstappen.

    -Normale fietsen worden ook toegelaten en worden ook niet vastgemaakt..

    Ik zie dus niet in waarom ik gediscrimineerd wordt, met mijn scooter rij ik voorwaarts op de tram om er nadien achterwaarts af te rijden, ik moet enkel rekenen op een beetje hoffelijkheid en geduld van de trambestuurder. Desnoods kan ik hem veilig vastmaken aan een van de voorziene bevestigingshaken en proberen een normale zitplaats te krijgen van een medereiziger.

    Ik heb nog een opmerking omtrent de “zogenaamde” voorbehouden plaatsen voor mindervaliden oorlogsinvaliden, die bevinden vooraan in de tram, waarom die niet voorzien aan de toegang met verlaagde vloer? De enige keer dat de buschauffeur mij de plaats deed vrijmaken was in 2001 in Brugge. Het gebeurde vaak dat ik vooraan op kusttram opklauterde, maar geen enkele keer deed de conducteur de moeite om mij een zitplaats te bezorgen.

    Ik veronderstel dat de verantwoordelijken van het opstellen van het nieuwe reglement nog nooit de kusttram genomen hebben in de vakantieperiodes en zich gewoon gebaseerd hebben op de Nederlandse reglementering. Maar in Nederland wordt de scootmobiel gebruikt door oudere personen die meestal nog mobiel zijn, ze vinden het gewoon leuk om zich op een gemakkelijke manier te verplaatsen in de stad, een beetje zoals de snobs in Knokke le Zoute, tot ergernis van de burgemeester omdat de gemeente geen parkeergeld kan innen.

    Minister Crevits heeft een tijdje geleden in het Vlaams Parlement laten weten dat De Lijn in 2014, een label zal uitwerken voor scootmobielen die wel zouden toegelaten worden, ik hoop dat dit geen ijdele belofte wordt of een of andere verkiezingsstunt!"




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 21/10-27/10 2013
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 19/11-25/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!