Inhoud blog
  • De leagere schole van Hazenberg (4)
  • De leagere schole van Hazenberg (3)
  • De Bewaarschole
  • Voetballen op het schoolplein..
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Schooltjen spöllen
    62 joar noar schole
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leagere schole van Hazenberg (3)
    In de derde en vierde klasse zaten wi'j met een helen hoop kinder bi'j mekare. Er zaten lieve kinder in moar ook kinder die de meister ut bloed onder de neagels vandan halen.
    Ut gebeurn  un kere dat eene van de jonges iets uutehaald hadde. Hie wier de klasse uutestuurd en mos op de gang. Op de gang stonnen un hele riege klompen onder de kapstok en ut jungesken trok moar zo un paar an en ging op huus an. De klompen waarn van Alfred van de Beier. De volgenden margen kwam den jonge weer op schole met de klompen gans kapot.
    Ik kon met de hande ut geluud van een scheet maken en deij dat un kere. Ik mos der ook uut umdat de meister menen wat te ruken.
    Wi'j hadden een fijne klasse met völle kameroaden en noa half vier gonge wi'j vake op de boerderi'je spöllen van Derk van den Deakenkrämer. Wi'j spöllen piepverstoppen en wet ij woar wij ons in vestopten? Gedver. in een aaletonne doar kroppe wi'j in deur un rond gat en zatten doar moesstille wel een kwartier lange in . Bah bah.
    In den bongerd ston un peernboom met Noordhollandse sukerpeern. Onder de boom laggen völle geale rotte peern. Derk gooien ons der met en krop zelf vlot achter de mure. Ik gooien toen Derk der net achter ekroppen was en net toen de pere dichte bij de mure was stok Derk zienen kop achter de mure hen en kreeg de pere precies in zien oge. Dat hef um völle piene edoan en later mos hij an de brille. Doar hek now nog spiet van.
    Trouwens met peern hek altied wel wat ehad. Op een oavond liep ik langs den tuin van den notaris en opens vloag der rakelings un grote pere langs mienen kop en kwam tegen den trottoirband an de andere kante van de stroate terechte. Ik pakken den pere op en gooie um tusssen de strüke woar un hoop jonges ant peern jatten waarn. Opens heurn ik ene hard schreeuwen van piene. H.R kwam uut de struke met un grote bulte an zienen kop en hie zei ak den kriege den mien veur de kop egooid hef dan is e nog niet jeurig.
    Heel völle joarn later had ik zienen zönne in de klasse en toen hek um dat verhaaltjen verteld. Smeddags kwam H.junior op schole en zei, zo menneken um 4 uur steet mien vader an de poorte um ow alsnog af te smeern. Gelukkig liep alles nog los en dat kon ook niet anders want wij waarn vrogger altied dikke voetbalkamereudjens.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/02-08/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!