Inhoud blog
  • De leagere schole van Hazenberg (4)
  • De leagere schole van Hazenberg (3)
  • De Bewaarschole
  • Voetballen op het schoolplein..
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Schooltjen spöllen
    62 joar noar schole
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Korte levensbeschrijving van F.J. Schuurmanxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Op 7 sept. 1939 werden mijn ouders pa en ma van een wolk van een baby, die ze de naam Fredy gaven. Mijn ouderlijk huis stond dichtbij de dorpskerk, waarvan mijn opa 25 jaar klokkenluider geweest was en mijn vader runde daar een kapperszaak.

     

    Op 2-jarige leeftijd werd ik gedropt op de Kautzmansharders kleuterschool omdat ik steeds wegliep. (Lustte niet alles).

    Na de kleuterschool “liep ik in 6 jaar door” de Lagere school waarvan dhr. Hazenberg hoofd was. Hierna ben ik 4 jaar naar de Mulo in Aalten geweest, waarna ik nog 2 jaar HBS onderwijs genoten heb in Winterswijk.

    Ja en toen moest ik wat worden. Mijn vader, die een kapperszaak bezat, dacht dat hij een goede opvolger opgevoed had, maar door mij zaterdagsmiddags in de winkel te laten helpen met inzepen van klanten, had hij mij het kappersvak tegen gemaakt.

    Samen met enkele leeftijdsgenoten ben ik toen naar de Kweekschool in Doetinchem gegaan om schoolmeester te worden. In mijn achterhoofd speelde steeds de gedachte toch iets te moeten doen met de kennis opgedaan op de HBS. Ik heb toen een boek aangeschaft met alle exacte leerstof, die ik me had eigen gemaakt op de HBS. Met hulp van deze kennis heb ik bevoegdheden gehaald voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde, waarmee ik de leerlingen in Dinxperlo vele jaren heb lastig gevallen.

    In 1963 ben ik getrouwd met Thea , de oudste dochter van Herman en Antjen. We kregen 4 kinderen en later tot op heden 4 kleinkinderen.

    Voordat ik wiskunde les gegeven heb, heb ik eerst 5 jaar geoefend op leerlingen van een basisschool te Varsseveld. We hadden daar een moeilijke tijd vanwege ziekte van onze oudste zoon en daarnaast was onze school een proefschool van het CPS waarvoor we heel veel spelmateriaal voor onze leerlingen moesten ontwikkelen.

    Het maken van lesmateriaal is daar in Varsseveld geboren en dat heb ik in Dinxperlo op mijn vak wiskunde toegepast. Dag in dag uit ben ik bezig geweest met oefenmateriaal voor wiskunde te maken, eerst via stencils en later op de computer. Ik heb hier misschien meer vreugde aan beleefd dan mijn leerlingen.

    Tijdens mijn leraarschap op de Irene Mavo kwam de computer om de hoek kijken en daar was ik al snel aan verslaafd. Vele jaren heb ik van dit apparaat genoten en ik geef nog steeds computerlessen aan Beginnersgroepen en zelfs als vrijwilliger in het Internetcafé van het Verzorgingshuis Dr. Jenny.

    Ik heb geprobeerd om de computer te gebruiken als hulpmiddel voor minder validen. Zo was er op school een zeer slechtziend meisje, dat via vele presentaties die in PowerPoint op haar laptop afgespeeld werden haar wiskunde diploma op Mavo D-niveau gehaald heeft.

    Buiten de school heeft een jonge dame met een dwars-laesie

    leren omgaan met de computer zodat zij contact kon maken met de buitenwereld via Email en Internet. Het feit dat dit ons gelukt is heeft mij zeer veel plezier gedaan.

    Velen verwensen de computer omdat ze enkel denken aan verslaving enz. maar dit apparaat is niet meer weg te denken uit onze samenleving en kan vele gehandicapte medeburgers nog een beetje plezier brengen in hun soms zo moeilijke leven brengen.

    Voor mezelf dient de computer als email en internet apparaat en verder bewerk ik er mijn foto’s mee, monteer mijn digitale filmpjes van mijn kleinkinderen en maak vele PowerPoint presentaties. De computer is niet meer weg te denken uit mijn leven.

     

    Momenteel ben ik zelf niet erg mobiel wegens 2 heupoperaties binnen een half jaar dus een potje voetbal achter op het schoolplein zit er niet meer in.

    Groeten van Fredy Schuurman ex-wiskunde leraar, 

    xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />

    Hierboven een foto van de laatste dagen in lokaal 4 van de Irene Mavo, het latere Chr. Coll. Schaersvoorde, waar ik 35 jaren met zeer veel plezier heb lesgegeven en nevenbij een aantal jaren de roosters verzorgde.

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-02-2009
    wat een verhaal


    Photobucket

    beterschap en spoedig herstel.......groetjes

    10-02-2009 om 10:09 geschreven door boomer



    Archief per week
  • 02/02-08/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!