Compostela-tocht Claude Gekiere
Foto
Inhoud blog
  • De kogel is door de kerk !
  • ik kom er opnieuw aan ...
  • The day after
  • Wachtend in de luchthavens van Compostela en Barcelona...
  • Arzua - Pedrouzo - Santiago de Compostela
    Categorieën
    Finis coronat opus
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrión de los Condes - Sagahun - Leon

    Gisteravond nog even vertoefd op de stille binnenplaats van het nonnenklooster met andere pelegrinos: van nature eigenlijk zijn we allen broers en zusters maar door onze opvoeding worden we vreemden.

    Om 7 uur deze morgen sluit ik de kloosterdeur alwaar ik vergeefs zat te wachten op de ma-soeurs (of moet ik zeggen: masseurs of masseuses) om dan het ontbijt in de stad te vertrekken om hopelijks de stad Leon te bereiken. Het is dan 13 gr en de wind waait althans voor mij in een verkeerde richting, dat me doet besluiten de armstukken aante trekken.


    Voor de ganse dag wordt het landschap echt eentonig: graanvelden en licht heuvelachtig.

    In een plaatselijk cafeetje hoor ik Nederlands praten: iemand uit Curacao. Kilometersver rond Sahagun ruik ik de mimosa-struiken: echt verrukkelijk en uitdagend om een beetje trager te rijden.

    La tierra de Campos: niets dan graanvelden. De dorpjes liggen ver van elkaar en de straten en cafes hebben steeds dezelfde naam: camino.


    Al sinds 10 uur heerst een verzengende hitte van boven de 30 gr. Sommige pelgrims zie ik niet meer wandelen, maar voortstrompelen, zo warm is het, of hebben die onvoldoende drank bij? De warme wind op kop maakt de mond nog droger. Af en toe zie ik een kruisje met een naam en een datum...

    Aangekomen in Mansillas de las Mullas, zie ik einde van de Campos en het begin van de bewoonde wereld, de poort naar de stad León. Na 110  km hou ik het voor bekeken en trek de stad in om naast een pintje, ook nog dit te kunnen doorseinen.

    Route via Carrión de los Condes, Monasterio de San Zollo, Calzada de los Molinos, Monte Carrión, Quintanilla de la Cueza, Antigo Hospital de Santa Maria de las Tiendas, Ledigos, Terradillos de los Templarios, Moratinos, Sagahun, Ermita de la Virgen de Peráles, Bercianos del Camino Real, El Burgo Ranero, Reliegos, Mansilla de las Mullas, Mansilla Mayor, Villarente, Valdelafuente, León.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    03-07-2011
    Bestaat Foncebadon nog?
    Hey Claude, Vergeef het me dat ik hier weeral ben doch naarmate uw tocht vordert bekruipt me een niet te stuiten drang om de ganse dag in jou buurt mee te lopen. Mijn eigen tocht komt me na 16 jaar ongelooflijk duidelijk terug voor ogen alsof het gisteren was. Ik zie de plaatsen waar je voorbijkomt, ik voel terug de vreugden en pijnen gekoppeld aan elke specifieke lokatie waar je bent. Toen wij Rabanal naderden waar je nu zo ongeveer ook moet zijn stond de ganse streek in brand. Brandweerwagens en blusvliegtuigen reden en vlogen de heide in om te redden wat kon. 'sAnderendaags trokken wij door een nasmeulende en stinkend adembenemend gebied verder. Toen wij in Foncebadon voorbijkwamen woonde daar nog welgeteld één weduwe met een gebrekkige zoon en 3 honden. Doe ze de groeten. Crus de ferro komt steeds dichterbij...UW steen uit UW streek uit Ronse met UW persoonlijke boodschappen en UW wensen voor UW nageslach zal er op de berg onder het Crus de ferro precies zoals die van ons voor eeuwig zijn plaatsje opzoeken en met u verbonden blijven. Groetjes .. salut en nog eens " tot morgen" ( Als ik zolang kan wachten...)

    03-07-2011, 14:01 Geschreven door willem


    hospital de orbigo
    Hey Claude , vandaag zul je voorbij "hospital de orbigo" komen. Wanneer je aan het riviertje komt in het dorp, stop dan even bovenaan het bruggetje, kijk naar beneden rechts in rijrichting en probeer er een bar te ontdekken alwaar wij de beste scampies uit heel onze carriere gegeten hebben. Ga er heen , bestel er u een portie, Katooke en ikzelf trakteren ze u. Deze plaats heeft voor ons een bijzondere positieve betekenis vandaar onze milde traktatie die we u wel achteraf vereffenen. Alweer salut.. en tot morgen.

    03-07-2011, 12:40 Geschreven door Willem


    Stilte.
    Leren omgaan met de stilte is een levensles. Dan luister je naar de dingen die nooit gezegd zijn. Het is de poort naar de diepe stilte. Tony.

    03-07-2011, 11:32 Geschreven door Tony


    02-07-2011
    verkeerde wind
    Hallo Claude, Het gebeurt mij ook wel eens dat de wind in de verkeerde richting zit, maar daarbij zijn armstukken geen oplossing. Misschien moet ik ook eens naar Compostella gaan (of fietsen). Verder kan ik me de geur van mimosa goed voorstellen. Het moet een heerlijke geaarwording zijn tijdens het zweten en zwoegen. By the way: een pintje gevonden na het harde labeur? Groetjes en tot nog eens Monique

    02-07-2011, 23:59 Geschreven door monique


    Oef de Meseta ligt achter ons
    Oef en nog eens oef, ook jou Meseta zit erop zonder dat men u is moeten komen weghalen als een hoopje uitgedroogde ellende. Wees gerust Claude die tocht met alle gedachten die onvermijdelijk ook door jou hoofd gepasseerd zijn vergeet je nooit meer. Zonder dat je me er een tekeningetje bij maakt kan ik u zeggen dat al datgene waaraan je gedurende de laatste 2 dagen in absolute stilte gedacht hebt echt mediteren was... En nu maar in Leon een "deftig" logement uitkiezen in de hoop dat je morgenvroeg niet zoals wij toendertijd opstaat vol met schoonheidsvlekken van de vlooienbeten want dat jeukt verdomd geweldig en ik kan me voorstellen dat een fietsende peregrino daar nog meer last van heeft dan ene die de tocht tevoet afpeddelt en kan krabben waar het jeukt. Salut.. en tot morgen

    02-07-2011, 20:23 Geschreven door willem


    graanvelden
    inderdaad ik zie het nog voor me alleen maar graanvelden maar toch een mooie streek om er door te rijden maar liefst met de wagen.Hopelijks morgen wat minder warm en een beetje meer afwisseling in het landschap.Groetjes Rita

    02-07-2011, 20:13 Geschreven door rita Supply


    Archief per week
  • 26/02-03/03 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 15/06-21/06 2009
  • 04/08-10/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Claude heet u welkom op zijn blog!
    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!