KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
Inhoud blog
  • REEKSEN PCL 2023
  • tentoonstelling PCL KBOF Limburg reglement
  • enkele goede EK glosters
  • KWEEK GLOSTERS
  • KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    21-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben Jean Pierre Synaeve gehuwd met Liliane Claes en woonachtig in de Herestraat 130  3520 Zonhoven.

    Ik ben al van 1980 kweker van postuurkanaries. Tijdens deze jaren heb ik verscheidene rassen gekweekt waaronder de Lizard, de border, de belgische bult; de fife fancy en de gloster. Deze laatste kweek ik nu al 20 jaar met goede en slechte jaren. Glosters kweken is een zeer moeilijke opgave en het is daarom belangrijk dat je met goede vogels van start gaat, maar dan is het nog niet zeker dat het goed komt. Als je dan toch uiteindelijk de goede gloster hebt gekweekt kom pas de zwaarste opgave deze zo goed proberen te behouden. Vele liefhebbers hebben op een bepaald moment zeer mooie glosters gekweekt en grote wedstrijden gewonnen, maar na enkele jaren waren ze terug naar af.

    Dit komt doordat men bij de gloster kanarie niet alleen moet rekening houden met het geslacht en met de bevedering en de kleur maar ook met het feit dat je steeds maar een beperkte aantal corona's en of consorts kan kweken van een koppel. Het is al dikwijls voorgekomen dat men uit een koppel zo goed als geen corona kan kweken of consorts. Tevens is men om zijn stam gloster te beschermen tegen te veel inteelt verplicht om regelmatig andere glosters in te brengen wat steeds een enorm risico met zich meebrengt.

    De laatste jaren heb ik om persoonlijke reden mijn vogelbestand gehalveerd, zo heb ik alle vogels weggedaan op de glosters na en ook hier heb ik mij beperkt in aantal koppels, nu kweek ik nog met een 20 tal koppels waaruit ik ongeveer een 80 jongen uit kan kweken. Doordat ik nu maar een beperkt aantal jongen kweek is het ook veel moeilijker om meerdere goede TT vogels te kweken. 

    Nu we enkele jaren geconfronteerd zijn met het corona virus kunnen we eindelijk terug naar buiten komen zonder ons zorgen te moeten maken en zijn ook de beperkingen in getrokken.

    Daarom is het in 2022  dat ik terug volop ben gestart met 25 koppels glosters en 6 koppels yorkshire en mijn kweek is met beide rassen heel goed mee gevallen.

    Dit jaar 2023 ben ik met 25 koppels glosters en 10 koppels yorkshires en en zuiderse frise gestart. Mijn kweek is weeral goed afgelopen en ben nu de jonge vogels aan het bestuderen welke ik zou kunnen gebruiken voor de komende shows. Daar de show van mijn vereniging dit jaar eind september doorgaat moeten de vogels sneller gesorteerd worden.

    Enkele van mijn EK glosters:

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (56 Stemmen)
    21-09-2018, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (1)
    Archief per week
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/09-23/09 2018
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!