Inhoud blog
  • Brugse vraagtekens blijven
  • Jonge Duivels halen meteen uit
  • Generatie van 1987 mikt hoog
  • Ook na Zürich blijven de vraagtekens bij AA Gent
  • Ook na Zürich blijven de vraagtekens bij AA Gent
    Foto
    Nieuws Sportwereld
  • BUNDESLIGA. Openda en Leipzig zijn na gelijkspel bij Bremen zeker van Champions League, Union Berlin moet tot laatste speeldag spelen voor behoud
  • Thibau Nys moest heel diep gaan voor bisnummer in Ronde van Hongarije: “Weet niet of ik ooit al dit gevoel in mijn benen heb gehad”
  • VOORBESCHOUWING RIT 9. Krijgen we na de langste rit een derde spurt? Of laten ze het opnieuw liggen zoals in Lucca?
  • Clubiconen over de malaise bij Standard: “Ze helpen een grote en mooie club naar de kloten”
  • Kevin De Bruyne zet Manchester City met assist op weg naar makkelijke zege bij Fulham en staat weer stapje dichter bij nieuwe titel
  • De titel lijkt verloren: Philippe Clement verliest met Rangers tegen Celtic en heeft nu echt een mirakel nodig
  • Sam Kerkhofs en co geloven in promotie voor cruciaal eindrondeduel met Sporting Hasselt: “Klein feestje onder voorbehoud”
  • Antwerp-speler Eliot Matazo betrokken bij ongeluk met fietser: “Alles wijst in de richting van een spijtig ongeval”
  • Wil Cian Uijtdebroeks zijn witte trui in eerste Giro-bergrit meteen terugpakken? “Ik wil mee zijn met de favorieten en dan zien we wel”
  • VIDEO. Ongezien: NAC-aanvoerder moet TV-interview staken om teammanager in bedwang te houden
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    the big boss gregoire

    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlecht komt vol vertrouwen terug thuis van Oostenrijkse oefenstage








    Anderlecht 2 Olympiakos 1 - Anderlecht heeft dit seizoen maar liefst acht nieuwe spelers in te passen en met Kompany, Tihinen en Wilhelmsson vertrokken drie absolute sterkhouders van vorig jaar. En toch moet Frankie Vercauteren zich niet meteen zorgen maken. Gisteren keerde Anderlecht met een gevoel van vertrouwen terug van de oefenstage in het Oostenrijkse Schruns.

    Trainer Frankie Vercauteren wilde aan het eind van de oefenstage in Oostenrijk nog geen conclusies trekken. ,,Het is een oefenstage en er was nog veel ruimte om te experimenteren. De oefenmatchen zijn vriendschappelijk en dus zijn harde conclusies uitgesloten'', klonk het.

    Toch kon iedereen tijdens de stage zien dat Anderlecht een sterke nieuwe ploeg in huis heeft. Welke Belgische ploeg zal dit Anderlecht van de titel houden? De landskampioen kocht deze zomer voor circa 13 miljoen aan nieuwe spelers en spurtte zo alle andere Belgische ploegen op de transfermarkt uit het wiel. Bovendien toonden de meeste nieuwkomers dat ze pure aanwinsten zijn.

    Vraagtekens achterin

    Woensdagavond na de met 2-0 verloren oefenmatch tegen Salzburg was de euforie nochtans ver te zoeken bij de titelhouder, maar Vercauteren speelde toen een veredeld b-elftal uit en het centrale verdedigingsduo De Man - Juhasz liet het compleet afweten.

    Zaterdag in de tweede match tegen Olympiakos Piraeus en na een weekje hard trainen werd de scheve situatie meer dan rechtgetrokken. Met een ploeg die niet zou misstaan als typeploeg werden de Grieken van Trond Sollied vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur gespeeld met een vlotte balcirculatie. Verdediger Jelle Van Damme stond toen centraal in de defensie en deed Kompany vergeten. De nieuwe verdedigende patron is gevonden. Op het middenveld bewezen de Argentijnen Leiva en Biglia dat ze niet alleen goed kunnen voetballen maar ook ferme kuitenbijters zijn. Leiva is een type Vanderhaeghe, maar dan sneller en met meer techniek. Biglia doorstaat de vergelijking met Zetterberg: veel voetbalinzicht, zuivere traptechniek, maar de Argentijn speelt, in vergelijking met Zetterberg efficiënter. Dat ook Boussoufa zijn 3,5 miljoen waard is, behoeft weinig uitleg. De kleine Marokkaan compenseert zijn tekort aan gestalte met creativiteit en duikt overal gevaarlijk op.

    Hassan ongelukkig

    Toch zijn er ook vraagtekens. Juhasz achteraan is te onzeker en heeft te weinig autoriteit. Misschien brengt de voorlopig geblesseerde Pareja bij een terugkeer soelaas. Hassan loopt er ongelukkig bij. De Egyptenaar kan voetballen, maar spreekt alleen Arabisch. Dat komt zijn integratie niet ten goede. Ook op de rechtsachter is de keuze krap. Het alternatief voor de onstuimige Vanden Borre is met de jonge Vadis te beperkt.

    Anderlecht kan met Boussoufa, Leiva, Biglia en Goor een subliem middenveld serveren. Enkel Standard komt met Conceição, Dembele, Defour en Geeraerts in de buurt. Het verschil is dat Anderlecht met Frutos en Tchite, die op dit oefenkamp nog niet in actie kwamen, ook topspitsen in huis heeft, vier goede keepers heeft en een degelijke defensie. Iets waar ze bij Standard voorlopig alleen maar van dromen. Ferrera bij Club Brugge moet dan weer duizelen bij het zien van zoveel paars-witte creativiteit.

    Dit Anderlecht zal top zijn in het Belgische kampioenschap, temeer omdat de andere ploegen niets beters te bieden hebben. Toch blijft afwachten of deze jonge ploeg ook de Champions League aankan. Jeugdig enthousiasme en een bom talent zullen op het kampioenenbal niet volstaan.

    Na de gewonnen oefenmatch tegen de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus, klonken hier en daar al euforische stemmen. ,,Dit is een kampioenenploeg'', werd gefluisterd. Meteen over een nieuwe titel beginnen is misschien overdreven, maar wat Anderlecht tegen de jongens van Trond Sollied liet zien was niet mis.

    DOELPUNTEN: 9' Okkas 0-1, 26' Boussoufa 1-1, 86' Vanden Borre 2-1

    ANDERLECHT: Zitka, Deschacht, Van Damme (68' Vadis), Juhasz, Vanden Borre, Goor, Leiva (59' Vanderhaeghe), Biglia (51' Allagui), Hassan (59' Mpenza), Boussoufa, Siani (68' Tioté)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006

  • 17/07-23/07 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!