ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datum SJZ in zicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29 augustus Sint Job Zomert

    De laatste schilderwerken zijn aan gang.

    We zoeken nog steeds medewerkers.

    Info nodig, neem contact op  en klik hiernaast op het logo'ke "E-mail mij".

    Voor het ganse programma... klik op de bijlage

     

    Bijlagen:
    SJZ09-poster_resize.jpg (438.3 KB)   

    09-08-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.212.200 euro subsidies voor jeugd- en gehandicaptensport via het Jeugdsportfonds Camille Paulus.

    Jeugdsportfonds Camille Paulus ondersteunt nieuwe golf sportprojecten

    Dankzij het Jeugdsportfonds Camille Paulus wordt 212.200 euro subsidie toebedeeld aan 27 jeugd- en gehandicaptensportprojecten. 

    De projecten liggen verspreid over heel de provincie Antwerpen en hebben als doelstelling de sociaal-maatschappelijke waarden van sportbeoefening te benadrukken.

    In januari 2009 gingen er reeds 33 projecten van start voor 187.500 euro. Op 1 mei 2009 kwam er een nieuwe golf van projectaanvragen binnen bij het Jeugdsportfonds Camille Paulus. Hiervan werden 27 projecten goedgekeurd voor een bedrag van 212.500 euro. Zo gaat er in 2009 in totaal 399.700 euro naar jeugd- en gehandicaptensport in de provincie Antwerpen.

    Gedeputeerde voor sport Koen Helsen is tevreden dat er via deze financiële ondersteuning meer jongeren en personen met een handicap de kans krijgen te sporten in een kwalitatieve omkadering. De initiatieven moeten een meerwaarde geven aan het sportaanbod over heel de provincie Antwerpen. De bedragen per project lopen van 500 euro tot 35.000 euro.

    Verantwoordelijke gedeputeerde:

    Koen Helsen
    gsm: 0477 77 52 88

     Perscontact:

    Bert Geerinckx
    Coördinator Jeugdsportfonds Camille Paulus
    Bert.Geerinckx@sportdienst.provant.be
    tel. 03 240 62 01

     

     

    08-08-2009 om 10:18 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Initiatie touwtrekken voor jongeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De sportdienst organiseert woensdag 12 augustus touwtrekoefeningen voor jongeren in de Kloosterakkerweg.

    'Touwtrekken is eenén van de oudst bekende manieren van sport beoefenen.Na een flinke opwarming en wat trekoefeningen verdelen we ons in 2 teams en trekken we ons naar de overwinning. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met TTV Vandakker,' stelt de Brechtse sportdienst.

    Informatie

    Wie? Kinderen en jongeren met een handicap
    Wat? Touwtrekken
    Wanneer? Woensdag 12 augustus 2009 van 14 tot 15 uur
    Waar? Kloosterakkerweg 7
    Iets meebrengen? Sportieve kleren die vuil mogen worden, stevige schoenen; drankje en tussendoortje.
    Inschrijven? Op de sportdienst: telefonisch: 03 660 28 30; via
    deze mail. Neel Vermeiren

    07-08-2009 om 09:39 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brug Sas 4 dicht vanaf maandag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals we reeds eerder berichten, vanaf maandag is het zover. De brug over het kanaal Schoten-Dessel in Sint-Job is dicht voor onderhoudswerken. De werken zullen twee weken duren.

    De onderhoudswerken aan de brug van sluis 4 in de Handelslei in Sint-Job zijn gepland vanaf 4 augustus. Zo meldde de dienst Scheepvaart aan het gemeentebestuur van Brecht. Er zijn tien werkdagen voorzien voor het onderhoud. De brug gaat dicht voor alle verkeer in beide richtingen. Er is een omleiding over de andere bruggen voorzien voor het doorgaand verkeer. Ook voetgangers en fietsers moeten een ommetje maken want ook zij mogen tijdens de werken de brug niet op. Er wordt verwacht dat er ernstige verkeershinder zal zijn in Sint-Job.

    Donderdag was er nog actie vanwege een blokkage aan een van de sluisdeuren. Duikers kwamen erbij om het probleem op te lossen, met succes.

    06-08-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen en bijen ...in de bloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brecht maakt deel uit van het Regionaal Landschap de Voorkempen. Zondag 9 augustus worden de Brechtenaren uitgenodigd op een honingzoete dag in Schilde.

    Deze zomer zet het Regionaal Landschap de Voorkempen de bloemen en de bijen in… de bloemetjes. Het Schildehof in Schilde is dan het decor voor een dag vol activiteiten en randanimatie van het Regionaal Landschap de Voorkempen waarin bloemen, bijen en honing centraal staan. De picknick die je ontvangt, bevat veel honingrecepten. Na het eten kan je een wonderlijke rondleiding volgen in de Vlinder- en Insectentuin, de Dodoenstuin, het park en het natuurreservaat. Je kunt snuisteren op een infomarkt waar streekproducten verkocht worden. Je mag ook deelnemen aan verschillende knutselactiviteiten zoals waskaarsen rollen en bloemen knutselen.
    Wie te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer komt, ontvangt een leuke attentie.
     

    Informatie

    Locatie: De Pont 45, 2970 Schilde (Fietsknooppunt 25)
    Vrije toegang, behalve voor de picknick. (6 euro)
    Reserveren voor de picknick : tel. 03 2039585. Meer info info@rldevoorkempen.be, tel: 03 24063 77.
    Meer info op
    deze website ( NV)

    05-08-2009 om 12:39 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks 800 reizigers op de trein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongeveer achthonderd reizigers maken elke dag gebruik van de nieuwe treinverbinding om van het station in Brecht naar Antwerpen te sporen.

    Het lijkt erop dat de treinverbinding tussen Brecht en Antwerpen een succesverhaal wordt. Elke dag sporen negenhonderd reizigers tussen het station Noorderkempen en de havenstad. Verwacht wordt dat dit aantal fors zal toenemen in september.

    Vanaf 1september zullen de studenten zeker meer gebruik maken van de trein. 'Vele studenten hadden nog een busabonnement en hadden andere afspraken om naar Antwerpen te rijden. De vlotte verbinding, die nauwelijks vijftien minuten duurt en de reiziger in het centrum brengt, krijgt vanaf 1september zeker een nieuwe impuls', zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V).

    De Lijn zorgt vanaf 1september ook voor een verbeterde dienstverlening van en naar het station in Brecht. De nieuwe dienstregelingen zorgen ervoor dat de reizigers vlot van de bus op de trein kunnen overstappen. Aan station Noorderkempen kun je niet alleen overstappen van bus op trein, maar ook van bus op bus. Er komen daar aansluitingen naar Turnhout, Essen, Malle, Herentals, Meer, Hoogstraten en Schoten.

    De huidige dienstregeling blijft wel gelden in het weekend, want dan rijden er nog geen treinen. Een probleem is dat de laatste trein naar Antwerpen om 19.08uur en de laatste trein naar Brecht in Antwerpen-Centraal om 19.23uur vertrekken. De NMBS zou nu toch overwegen om al latere treinen in te leggen vanaf midden september.

    Vanaf oktober kunnen fietsers en voetgangers vanuit Brecht-Centrum het station vlot bereiken via de vernieuwde de fiets- en voetgangerstunnel. (vw)

    05-08-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn dorp in de Kempen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook de Trappistenroute (30 of 44 kilometer) doet de gemeente Brecht aan. De bewegwijzering is vernieuwd. En onderweg kan in talrijke horecazaken genieten van een tripel of een trappist van Westmalle.

    De aandachtige fietser zal het wel gemerkt hebben. Er zijn plotseling bordjes van de Trappistenroute verschenen op plaatsen waar er vroeger geen hingen. De verklaring is eenvoudig: de Trappistenroute is vernieuwd. Wie vroeger langs deze pitoreske route - die de naam van het hemelse vocht van de paters van Westmalle meekreeg - fietste had 32 km in de kuiten. Nu mag je daar nog eens 12 km bijtellen.

    Ook door Brecht

    Het goede nieuws is dat deze fietsroute nog altijd door Brecht gemeente komt. Maar wel langs andere wegen. Op 200 meter na (in de Kraaienhorst) is het gedeelte in Brecht compleet nieuw. Ook het gedeelte in Malle is totaal nieuw. Enkel in Zoersel is er een stukje onveranderd. We kunnen dus gerust stellen dat we hier over een totaal nieuwe route spreken. Het landschap is gevarieerd, met afwisselend weiden en bossen, enkele dorpjes, twee kastelen, twee abdijen en het kanaal.

    De dorstigen laven

    Een belangrijke factor bij een fietsroute is dat er onderweg voldoende drankgelegenheid is, zodat de dorstige fietser af en toe kan bijtanken. Hier is in de vernieuwde route zeker ook rekening mee gehouden. De vorige versie werd door vele bestempeld als nogal 'droog'. Nu kan je op wel acht verschillende plaatsen de innerlijke mens verstevigen. Informatie over deze route in het kantoor van de VVV in de Mudaeusstraat. Startplaatsen aan het Lindepaviljoen Zoersel of de Trappistenabdij Westmalle. ( Bron: Neel Vermeiren)

    03-08-2009 om 14:12 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!